Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Скот Дериксън ще режисира филма по Deus Ex: Human Revolution

Шрифт
От , 1460 прегледа 0 препоръчай
Още през юли CBS Films разкриха, че са получили правата за адаптирането на играта Deus Ex: Human Revolution към големия екран. Излязлата през 2011 игра разказва за специален агент, който се справя със злодеите главно с помощта на кибернетичните си импланти. Сега стана ясно и кой ще режисира предстоящата лента.

Това ще е Скот Дериксън - известен създател на хорър филми, сред които Sinister и The Exorcism of Emily Rose. Дериксън описа играта като "феноменален киберпънк с душа и интелигентност", който комбинира екшъна и съспенса с философията и по този начин би изглеждал особено добре и на киноекрана.

Макар че преди Human Revolution имаше още три игри от поредицата Deus Ex, сценаристите са се спряли на последната. Причината е логична. Сюжетът в Human Revolution се развива през 2027 година и е предисторията на това, което се случва в останалите три заглавия.

Продуценти на филма ще бъдат Рой Лий и Ейдриън Аскариа, а Изпълнителен продуцент - Джон Пи Мидълтън. На този етап филмовият екип няма готовност да даде дата на излизане на продукцията.
 

Гейминг индустрията в помощ на племенните групи

Тези дни Колин Камбъл и Polygon решиха да ни разкажат поредна история, която да покаже, че гейминг индустрията може да е в помощ на човечеството. Става дума за интереса на племенни етнически групи към видеоигрите, предизвикан от Never Alone - видеоигра, разказваща за съдбата на коренните жители на Аляска.E-Line Media, Upper One Games и Cook Inlet Tribal Council (CITC), които са виновни за създаването на Never Alone - игра, която разказва за културата на племето Инупия (Inupiat), са успели да привлекат общественото внимание към играта чрез отразяване в медиите, а с това - и внимание към малката племенна общност. Това е породило интерес и на други малки общностни групи по целия свят, които са пожелали тяхната история да бъде разказана със средставата на видеоигровата медия, така че тяхната съдба да достигне до повече хора.Както студиото, отговорно за разработването на образователни видеоигри и инициирането на различни благотворителни програми E-Line Media , така и CITC са стартирали нов съвместен проект наречен World Games, който ще е отговорен за доставянето на игри, които ще разказват за малко известни културни общности, които желаят света да научи за тях. Желаещи за това не липсват. Към този момент, желание да видят себе си във видеоигри, са изявили общности от Азербайджан, Хаваите и Сибир. "Наистина е показателен начинът, по който се отзоваха на инициативата ни другите култури. От творческа гледна точка, възможността да работиш над нещо, което има такъв силен ефект над хора, които не са свързани с игрите, е нещо наистина специално", споделя пред изданието Шон Вескер един от разработилите Never Alone.Играта ще се появи през месец октомври за платформите на Windows PC, PlayStation 4 и Xbox One.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
Общо гласували: 674 Други анкети