Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Super Planet Crash - създавайте и разрушавайте планети

Шрифт
От , 18122 прегледа 0 препоръчай
Любителите на космически симулатори получиха ново развлечение. Екип астрономи създаде онлайн-играта Super Planet Crash, чрез която всеки има уникалната възможност да създаде своя слънчева система с множество различни планети, започвайки от подобни на Земята тела до газови гиганти и дори звездни джуджета. Ако допуснете дори и едно сблъскване на планети, играта свършва.Въпреки че играта може да създаде зависимост, подобна на Angry Birds, тя не е толкова опростена и е базирана на енджин, който се използва за търсене на екзопланети в реалния живот. Използван е софтуерът Systemic Console, чрез който се търсят планети извън Слънчевата система чрез обработката на големи обеми от данни, получени от космическите телескопи.

Играта започва просто: получавате звезда и въртяща се около нея планета с размер, подобен на Земята. След това трябва да добавяте планети и да следите тяхното поведение. Планетите са най-различни - от съвсем малки до 5000 пъти по-големи от Земята.Целта на играта е да развивате и поддържате своя слънчева система, което не е много просто, понеже се отчита гравитационното влияние на планетите една към друга. За всяко допълнително небесно тяло в системата се начисляват точки.

Новата игра Super Planet Crash, освен за развлечение, може да се използва и за запознаване с принципите на гравитационното привличане. 

Watch Dogs е най-продавана игра в САЩ към месец юни

Екшън-играта Watch Dogs е най-търсената игра в Америка, съобщи аналитичната агенция NPD.Гейм-проектът на Ubisoft надмина продажбите на Mario Kart 8 и виртуалния конструктор Minecraft за конзолите PS3 и Xbox 360. Тези игри заеха съответно второто и третото място. Според различните платформи, играта Watch Dogs се продавала най-добре за приставката PS4. След това се нареждат Xbox 360, Xbox One и PS3, а на последно място е версията за персонални компютри.Футболният симулатор FIFA 14 е на пето място в класацията. Тази игра за първи път успя да попадне в топ-10 чарта на САЩ, което се обяснява със Световното първенство по футбол 2014, което оказа някакво влияние и на американците.Данните на аналитиците показват, че продажбите на конзолно програмно осигуряване са нараснали с 6% в сравнение с юни 2013 година, но от друга страна продажбите на софтуер за портативни платформи е са спаднали с 3%.Ето как изглежда топ-10 класацията на компютърни игри в САЩ към месец юни тази година:    Watch Dogs (PS4, 360, XBO, PS3, PC)    Mario Kart 8 (Wii U)    Minecraft (360, PS3)    UFC (PS4, XBO)    FIFA 14 (PS4, 360, XBO, PS3, Vita)    NBA 2K14 (360, PS3, PS4, XBO, PC)    Wolfenstein: The New Order (PS4, XBO, 360, PS3, PC)    Call Of Duty: Ghosts (360, PS4, PS3, XBO, Wii U, PC)    Tomodachi Life (3DS)    Grand Theft Auto V (360, PS3)Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
Общо гласували: 366 Други анкети