Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Super Planet Crash - създавайте и разрушавайте планети

Шрифт
От , 18134 прегледа 0 препоръчай
Любителите на космически симулатори получиха ново развлечение. Екип астрономи създаде онлайн-играта Super Planet Crash, чрез която всеки има уникалната възможност да създаде своя слънчева система с множество различни планети, започвайки от подобни на Земята тела до газови гиганти и дори звездни джуджета. Ако допуснете дори и едно сблъскване на планети, играта свършва.Въпреки че играта може да създаде зависимост, подобна на Angry Birds, тя не е толкова опростена и е базирана на енджин, който се използва за търсене на екзопланети в реалния живот. Използван е софтуерът Systemic Console, чрез който се търсят планети извън Слънчевата система чрез обработката на големи обеми от данни, получени от космическите телескопи.

Играта започва просто: получавате звезда и въртяща се около нея планета с размер, подобен на Земята. След това трябва да добавяте планети и да следите тяхното поведение. Планетите са най-различни - от съвсем малки до 5000 пъти по-големи от Земята.Целта на играта е да развивате и поддържате своя слънчева система, което не е много просто, понеже се отчита гравитационното влияние на планетите една към друга. За всяко допълнително небесно тяло в системата се начисляват точки.

Новата игра Super Planet Crash, освен за развлечение, може да се използва и за запознаване с принципите на гравитационното привличане. 

Ново видео към Call of Duty: Advanced Warfare ни въвежда в историята в играта

Sledgehammer Games пуснаха ново видео, което придружава военния екшън Call of Duty: Advanced Warfare. Трейлърът ни разказва повече за историята на играта.От него ние разбираме, че терористи са атакували ядрени централи по целия свят в безпрецедентна координирана атака, след която правителствата започват да рухват едно след друго. В навечерието на световния хаос обаче се появява частната военна корпорация Atlas, която е призвана да възстанови световния ред. За нещастие, плановете на могъщия собственик на корпорацията (в ролята Кевин Спейси) се простират далеч след възстановяването на мира. Неговото желание е да наложи тотален контрол над света именно с помощта на военната мощ, която е в неговите ръце.Отделно от това, вчера Activision анонсираха появата и на Atlas Limited Edition for Advanced Warfare, игрови пакет, който ще бъде достъпен ексклузивно за собствениците на конзоли. Ограниченото издание (което ще се появи на цена от $109.95) пристига с допълнителна мултиплеърна карта - Atlas Gorge - допълнително дигитално съдържание, което включва две нови оръжия, екзоскелет, стилизиран в цветовете на корпорацията и шлем. Освен това тук ще присъства и специален наръчник с метален обков: Welcome to Atlas: Advanced Soldier Manual.Call of Duty: Advanced Warfare пристига на 04.11.2014г. за платформите на старото и ново поколение конзоли, а така също и за PC.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
 • Светослав Димитров

  10% 2 гласа
 • Методи Дамянов

  0% 0 гласа
 • Даниел Десподов

  5% 1 гласа
 • Любослав Лозанов

  0% 0 гласа
 • Мая Иванова

  60% 12 гласа
 • Стефан Стефанов

  5% 1 гласа
Общо гласували: 20 Други анкети