Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Изследователи предложиха начин за зареждането на мобилните устройства чрез статично електричество

Шрифт
От , 1351 прегледа 1 препоръка
Група изследователи от Georga Tech разработи способ, който позволява зареждането на батериите в мобилните устройства от статично електричество.

Изследователите са създали компактен генератор, който произвежда енергия от взаимното движение на два материала - пластмаса и метал. По този начин, механичната енергия се преобразува в електрическа. Освен това, в тази разработка са използвани не традиционни материали. По този начин, тяхната повърхност е структурирана на нанониво, което е позволило да се повиши ефективността на генерираната енергия. В резултат на това е станало възможно трансформирането на 15% от механичната енергия в електрическа. Според разработчиците, за да се произвежда енергия, могат да се обединят в двойки около 50 материала. В резултат на това, малкото устройство, което е с размери 2x2 инча (около 5х5 см), може да се носи като лента на ръката и в движение да генерира достатъчно електрическа енергия за зареждането на батерията на вашия мобилен телефон.

Тук е важно да обърнем внимание, че тази технология все още е в процес на лабораторна разработка. Информация за началото на комерсиалната експлоатация все още няма, но вероятно докато дойде този момент, в устройството ще бъдат добавени редица подобрения. Също така трябва да отбележим, че това не е единствената подобна разработка на Georga Tech. По-рано те предложиха начин за генериране на пиезоелектрическа енергия по време на ходене.
 

Продажбите на iOcean X8 започват в края на тази седмица при цена $240

Продажбите на флагмана iOcean X8 започват от тази седмица в Китай при цена 240 американски долара, но това е цена само за първата малка серия. При изпълнение на някои допълнителни условия iOcean предлага дори и допълнителна отстъпка в размер на 100 китайски юана. Извън тази рекламна кампания, цената на устройството съвпада с прогнозираната от пазарните експерти: 1999 китайски юана или приблизително 320 американски долара.Предварителните поръчки могат да бъдат направени на 25-ти април в официалния сайт на iOcean, а изпълнението на поръчките ще протече от 26-ти до 29-ти април тази година.Ето накратко техническите характеристики на смартфона iOcean X8:Две SIM-карти (WCDMA + GSM)5,7-инчов OGS FHD дисплей (1920х1080 пиксела), покрит със защитното стъкло Gorrilla Glass и може да се ползва с мокри ръце и ръкавициСистема-върху-чипа МТ6592 с 8 процесорни "реални" ядраОперативна памет: 2 GBПостоянна памет: 32 GB флаш-дискСлот за SD карти паметОсновна 14 мегапикселна камераПредна 5 мегапикселна камераNFC адаптерWi-Fi модул с два честотни диапазона - 2,4 и 5 GHzАкумулаторна батерия с капацитет 2650 милиамперчасаГабаритни размери: 159 х 79 х 7,7 милиметраОперационна система: Android, неуточнена версияДобавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 1305 Други анкети