Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Свързване на компютър с Adnroid устройство

Шрифт
От , 3926 прегледа 3 препоръки
Смартфоните са много привлекателни, но поянкога губим страшно много време в "поддръжка", нали? Прехвърляне на снимки, музика и синхронизация - отнемат много време, защото малко производители разработват адекватно работещ софтуер за извършването на тези действия. Досадно е всеки път да търсим usb кабел или да пращаме един по един файловете чрез Bluetooth. За iPhone има iTunes, но за Android също, по мое мнение, има такова приложение - SnapPea.

Moже да сте чували за него и дори да го ползвате, но за незапознатите, ето малко по-подробна информация. Приложението позволява трансфер на файлове чрез usb или Wi-Fi. А щом веднъж свържете двете устройства, можете да оставите телефона/таблета си настрана и да работите само от компютъра си. Можете да изпращате/четете/изтривате съобщения, да редактирате контакти, да инсталирате приложения, да прехвърляте файлове и т.н.Това не е първото подобно приложение, но дава нужната функционалност. AirDroid също е добра разработка, даже в някои елементи превъзхожда SnapPea, но интерфейса на SnapPea е по-олекотен, а и няма как да са еднкави, все пак.

SnapPea за Windows можете да изтеглите от тук, а приложението за Android от този линк, или сканирайки QR кода отдолу.QRCode 

Samsung отчете първия от три години насам спад в печалбата си

Samsung публикува окончателните си финансови резултати за второто тримесечие на 2014 година. Чистата печалба на компанията за последните три години е намаляла за първи път (става дума за второто тримесечие), въпреки глобалния дебют на GALAXY S5.Размерът на чистата печалба за второто тримесечие възлиза на $ 6,1 милиарда, което е много по-малко от резултата отчетен през миналата година (7,58 милиарда долара). Веднага с почти 25% в сравнение със същото тримесечие на миналата година е намаляла и оперативната печалба - от 9.27 до 7.02 млрд. долара. Приходите на Samsung също са спаднали с 8.9% на 51.02 милиарда долара.По-голямата част от печалбата традиционно постъпва от мобилното подразделение на Samsung - неговата оперативна печалба възлиза на 4,31 милиарда долара, а приходите - 27,72 милиарда долара. Корейският производител потвърди, че продажбите на неговите смартфони и таблети в сравнение с миналата година са намалели (това по-рано бе отчетено и от анализаторските компании).Една от причините за спада в оперативната печалба, от Samsung назоваха колебанията на валутния пазар, поради което компанията е загубила около $ 488 милиона. Корейският производител нарече 2014 година "изпитателна". Лошите резултати са породени от конкуренцията на Apple и на китайските производители - такива като Huawei, която според IDC е удвоила доставките си на смартфони в сравнение с миналата година.Въпреки това, Samsung са настроени оптимистично. Продажбите на смартфони през третото тримесечие може да се увеличат след представянето на новите смартфони - GALAXY Alpha и GALAXY Note 4.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
 • Светослав Димитров

  8% 2 гласа
 • Методи Дамянов

  0% 0 гласа
 • Даниел Десподов

  4% 1 гласа
 • Любослав Лозанов

  8% 2 гласа
 • Мая Иванова

  58% 15 гласа
 • Стефан Стефанов

  4% 1 гласа
Общо гласували: 26 Други анкети