Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Свързване на компютър с Adnroid устройство

Шрифт
От , 2878 прегледа 3 препоръки
Смартфоните са много привлекателни, но поянкога губим страшно много време в "поддръжка", нали? Прехвърляне на снимки, музика и синхронизация - отнемат много време, защото малко производители разработват адекватно работещ софтуер за извършването на тези действия. Досадно е всеки път да търсим usb кабел или да пращаме един по един файловете чрез Bluetooth. За iPhone има iTunes, но за Android също, по мое мнение, има такова приложение - SnapPea.

Moже да сте чували за него и дори да го ползвате, но за незапознатите, ето малко по-подробна информация. Приложението позволява трансфер на файлове чрез usb или Wi-Fi. А щом веднъж свържете двете устройства, можете да оставите телефона/таблета си настрана и да работите само от компютъра си. Можете да изпращате/четете/изтривате съобщения, да редактирате контакти, да инсталирате приложения, да прехвърляте файлове и т.н.Това не е първото подобно приложение, но дава нужната функционалност. AirDroid също е добра разработка, даже в някои елементи превъзхожда SnapPea, но интерфейса на SnapPea е по-олекотен, а и няма как да са еднкави, все пак.

SnapPea за Windows можете да изтеглите от тук, а приложението за Android от този линк, или сканирайки QR кода отдолу.QRCode 

Скенерът за пръстовите отпечатъци в Samsung GALAXY S5 беше заобиколен

По-малко от седмица след началото на продажбите на Samsung GALAXY S5, "мастърите" от SRLabs показаха начин за заобикаляне биометричната защита на смартфона с импровизирани средства. Способът - същият, както този в Apple iPhone 5S, но последствията могат да бъдат много по-плачевни."Специалистите" са снимали отпечатък на пръста, с който се отключва смартфона (който може да бъде поставен върху стъклото) с помощта на камерата на Apple iPhone 4S (далеч не е най-добрия както знаете) и са го отпечатали с помощта на лазерен принтер върху прозрачен лист. След това те нанесли върху него лепило за дърво и го оставили да изсъхне. В резултат на това, те получили лепкав пръстов отпечатък, с който без проблеми може да се отключи Samsung GALAXY S5.Но проблемът е, че от Samsung позволяват да се използва скенера не само за отключване, но и за PayPal-авторизация. Удобството е, че с помощта само на докосвания с пръст можете да правите различни покупки и да изпращате пари на приятели и роднини, но неудобството настъпва, когато някой друг го прави вместо вас. Така, че бъдете внимателни.Спомнете си, че Samsung GALAXY S5 получи 5.1-инчов Super AMOLED дисплей с Full HD резолюция, най-новият четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 801 с 2.5 GHz тактова честота, 2 GB оперативна памет и 16/32 GB вътрешна памет, разширяема чрез microSD. Той има две камери - предна 2.1-мегапикселова и 16-мегапикселова основна. Капацитетът на сменяемата батерия е 2800 мАч (до 21 часа време за разговори).


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 654 Други анкети