Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sony Action Cam - камера за активен отдих

Шрифт
От , 35821 прегледа 0 препоръчай
Компания Sony представи на изложението IFA 2013 тънка камера с Wi-Fi, GPS и дистанционно управление Live-View, която може да бъде прикрепена към облеклото.

Въпреки херметичния корпус, новата екшън-камера е станала с 35% по-лека и с 25% по-малка в сравнение с предходния модел. Тънката конструкция също така намалява съпротивлението на въздуха и водата. Полето на видимост - 170° (120° при използване на SteadyShot) на широкоъгълния обектив Carl Zeiss Tessar позволява създаването на панорамни пейзажи.


CMOS-матрицата Exmor R с обратна подсветка вече улавя повече светлина. При заснемане на видео по време на каране на колело или мотоциклет системата SteadyShot премахва последиците от друсането на камерата. Устройството разполага с режим за плавно снимане във формат Full HD 60p/50p за бързо движещи се обекти и два режима на високоскоростно снимане. За първи път екшън-камера на Sony позволява създаването на снимки с резолюция 11,9 мегапиксела.

Моделът може да се свърже със смартфон чрез Wi-Fi и да се прехвърлят снимките с помощта на приложението Sony PlayMemories Mobile. Поддръжката на технологията NFC позволява с едно докосване (без допълнителни настройки) да се свърже камерата към смартфон, таблет и други съвместими устройства, работещи под управлението на ОС Android.


Благодарение на интегрирания модул Wi-Fi, камерата може да се управлява с дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, което също е водоустойчиво. Пробните снимки се разглеждат на цветния LCD панел, с който може да се стартира или спре записа и да се превключва между режимите за снимки и видео.

Използвайки данните от GPS-а, функцията Map View следи движението и показва изминатия маршрут. Multi-View отчита показателите на скоростта и създава визуален ефект във формата на скоростомер,  наложен върху видеото. Функция Two-Screen Multi View съчетава видео файлове, заснети на две различни камери едновременно. Movie Rotate е полезен инструмент за обръщане на изображението на 90/180/270°.

Гамата от аксесоари включва дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, както и универсален комплект за монтаж на камерата върху каска, на ръката или към тялото.
 

Toshiba TCM3211PB: нов CMOS сензор за охранителни камери с висока чувствителност

Компанията Toshiba Electronics Europe (TEE) обяви, че започва продажбите на новия фотосензор TCM3211PB в Европа. Новият сензор е предназначен за използване в охранителните камери, в системите за видеонаблюдение и други.Фотосензорът TCM3211PB е CMOS тип с формат 1/4 и VGA резолюция. Основна черта на новия сензор е неговата изключително висока чувствителност. Производителят твърди, че ярки изображения могат да бъдат получени дори и само с помощта на лунна светлина., когато осветеността не превишава 0,2 лукса. Размерът на пиксела в матрицата не превишава 5,6 микрона.Друга особеност на този сензор е HDR функционалността за заснемане на един кадър с динамичен светлинен диапазон 108 децибела. Тази възможност е осигурена от специалистите на Toshiba чрез специално създаден алгоритъм, при който се използва различна експозиция за различните редове на изображението, които след това се обединяват в общ кадър. Едновременно с това се премахват цветовите изкривявания, които причиняват неестествено осветяване на обекта. Матрицата възпроизвежда тъмните и светлите области на обекта с много висока точност и висок контраст. Сензорът TCM33211PB осигурява заснемане на видео честота от 60 кадъра в секунда и съотношение на страните 4:3.Сензорът е поставен в BGA (PBGA) корпус, като по този начин се намаляват размерите на камерите за наблюдение.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
Общо гласували: 298 Други анкети