Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sony Action Cam - камера за активен отдих

Шрифт
От , 35871 прегледа 0 препоръчай
Компания Sony представи на изложението IFA 2013 тънка камера с Wi-Fi, GPS и дистанционно управление Live-View, която може да бъде прикрепена към облеклото.

Въпреки херметичния корпус, новата екшън-камера е станала с 35% по-лека и с 25% по-малка в сравнение с предходния модел. Тънката конструкция също така намалява съпротивлението на въздуха и водата. Полето на видимост - 170° (120° при използване на SteadyShot) на широкоъгълния обектив Carl Zeiss Tessar позволява създаването на панорамни пейзажи.


CMOS-матрицата Exmor R с обратна подсветка вече улавя повече светлина. При заснемане на видео по време на каране на колело или мотоциклет системата SteadyShot премахва последиците от друсането на камерата. Устройството разполага с режим за плавно снимане във формат Full HD 60p/50p за бързо движещи се обекти и два режима на високоскоростно снимане. За първи път екшън-камера на Sony позволява създаването на снимки с резолюция 11,9 мегапиксела.

Моделът може да се свърже със смартфон чрез Wi-Fi и да се прехвърлят снимките с помощта на приложението Sony PlayMemories Mobile. Поддръжката на технологията NFC позволява с едно докосване (без допълнителни настройки) да се свърже камерата към смартфон, таблет и други съвместими устройства, работещи под управлението на ОС Android.


Благодарение на интегрирания модул Wi-Fi, камерата може да се управлява с дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, което също е водоустойчиво. Пробните снимки се разглеждат на цветния LCD панел, с който може да се стартира или спре записа и да се превключва между режимите за снимки и видео.

Използвайки данните от GPS-а, функцията Map View следи движението и показва изминатия маршрут. Multi-View отчита показателите на скоростта и създава визуален ефект във формата на скоростомер,  наложен върху видеото. Функция Two-Screen Multi View съчетава видео файлове, заснети на две различни камери едновременно. Movie Rotate е полезен инструмент за обръщане на изображението на 90/180/270°.

Гамата от аксесоари включва дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, както и универсален комплект за монтаж на камерата върху каска, на ръката или към тялото.
 

Sony представиха α5100: най-малкият фотоапарат със сменяеми обективи

От Sony официално представиха със съобщение до медиите своя най-нов джобен фотоапарат α5100, определен като най-малкият модел със сменяеми обективи на пазара. Моделът разполага с голям APS-C сензор, вградена светкавица и Wi-Fi и според своите производители, въпреки малките си размери, той е най-подходящият избор за всеки, който търси много повече от камерата на смартфона си или стандартните фотоапарати за ежедневни снимки. Нищо не убягва от бързата хибридна автофокусна система на α5100, използвана вече в модела α6000, с 179 AF брой точки за разпознаване на фаза, които улавят безукорно бързото движение, кадър след кадър. Дори бързо движещи се обекти, като футболна топка при шут или сладки домашни любимци, са надеждно уловени без замъглени участъци. Запечатването на момента е все така лесно с АФ със докосване на дисплея и задействането на затвора само с докосване на дисплея на апарата. Просто докоснете вашия обект на яркия LCD екран, за да стартирате затвора и да направите впечатляващи снимки. Последното поколение Exmor CMOS сензор на Sony с 24.3 ефективни мегапиксела гарантира впечатляващи текстури и детайлност. Също толкова голям, колкото APS-C сензорите в големите DSLR фотоапарати, α5100 е оборудван със същия мощен BIONZ X процесор за обработка на изображения, който могат да се намерят в α7 моделите. Видеозаписът с α5100 е впечатляващ, близо до кинематографското качество. Поддържането на все по-популярния XAVC S формат в 50 Mbps осигурява невероятни Full HD видео кадри и звук. Също както при снимките, бързият хибриден автофокус гарантира прецизност при проследяване на обекта, в комбинация с допълнителното удобство на сензорния фокус. α5100 може да е най-малката в света камера със сменяеми обективи, но тя разполага с множество умни допълнения, които правят ежедневните снимки наистина лесни. Завъртете големия LCD екран на 180° и хванете ергономичния корпус на камерата удобно по дължината на ръката ви. Кадрирайте себе си с удобния регулатор на увеличението и след това натиснете бутона за снимане за перфектното селфи. Споделянето на снимки и видеоклипове (МР4) с телефони, таблети и телевизори също е така лесно. Функцията NFC осигурява свързване и прехвърляне с едно докосване, а Wi-Fi Direct позволява безжичен трансфер до съвместимо устройство с Android и iOS. Само едно движение също активира функцията Smart Remote Control, позволяваща ви да кадрирате и да правите снимки от екрана на смартфона или таблета си. Новите аксесоарите за фотоапарата включват съответстващ LCS-EBD калъф в три цветови разновидности и компактното, лесно преносимо дистанционно управление RM-SPR1, което е чудесно за селфита от разстояние. Лекият и лесен за употреба фотоапарат със сменяеми обективи α5100 от Sony ще се продава в Европа от средата на септември.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кое лично устройство гледате филми/сериали най-често?
Общо гласували: 1097 Други анкети