Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sony Action Cam - камера за активен отдих

Шрифт
От , 35834 прегледа 0 препоръчай
Компания Sony представи на изложението IFA 2013 тънка камера с Wi-Fi, GPS и дистанционно управление Live-View, която може да бъде прикрепена към облеклото.

Въпреки херметичния корпус, новата екшън-камера е станала с 35% по-лека и с 25% по-малка в сравнение с предходния модел. Тънката конструкция също така намалява съпротивлението на въздуха и водата. Полето на видимост - 170° (120° при използване на SteadyShot) на широкоъгълния обектив Carl Zeiss Tessar позволява създаването на панорамни пейзажи.


CMOS-матрицата Exmor R с обратна подсветка вече улавя повече светлина. При заснемане на видео по време на каране на колело или мотоциклет системата SteadyShot премахва последиците от друсането на камерата. Устройството разполага с режим за плавно снимане във формат Full HD 60p/50p за бързо движещи се обекти и два режима на високоскоростно снимане. За първи път екшън-камера на Sony позволява създаването на снимки с резолюция 11,9 мегапиксела.

Моделът може да се свърже със смартфон чрез Wi-Fi и да се прехвърлят снимките с помощта на приложението Sony PlayMemories Mobile. Поддръжката на технологията NFC позволява с едно докосване (без допълнителни настройки) да се свърже камерата към смартфон, таблет и други съвместими устройства, работещи под управлението на ОС Android.


Благодарение на интегрирания модул Wi-Fi, камерата може да се управлява с дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, което също е водоустойчиво. Пробните снимки се разглеждат на цветния LCD панел, с който може да се стартира или спре записа и да се превключва между режимите за снимки и видео.

Използвайки данните от GPS-а, функцията Map View следи движението и показва изминатия маршрут. Multi-View отчита показателите на скоростта и създава визуален ефект във формата на скоростомер,  наложен върху видеото. Функция Two-Screen Multi View съчетава видео файлове, заснети на две различни камери едновременно. Movie Rotate е полезен инструмент за обръщане на изображението на 90/180/270°.

Гамата от аксесоари включва дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, както и универсален комплект за монтаж на камерата върху каска, на ръката или към тялото.
 

Джаджа позволява дистанционно управление през смартфона дори на по-стари DSLR апарати

Почти всеки нов DSLR фотоапарат може да бъде управляван дистанционно през смартфона ни. Условията са да си изтеглим специално приложение и, по-важното, апаратът ни да поддържа Wi-Fi. Това, на практика, означава, че по-старите DSLR апарати без Wi-Fi модули не могат да бъдат управлявани по този начин.Е, поне досега не можеха. В Indiegogo, обаче, стартира кампания по финансирането на устройство наречено CASE Remote, което позволява дистанционно управление на редица апарати на Nikon и Canon, включително модели без Wi-Fi. Малката джаджа се поставя в слота, който обикновено държи външната светкавица.След като CASE Remote се свърже със смартфона, ще можем да ползваме екрана на второто устройство за кадриране, за ръчна настройка на фокуса и за определяне на основните параметри за снимане като скорост на затвора, диафрагма, ISO число и баланс на бялото. След като направим снимка, тя се появява на екрана на телефона под формата на миниатюра в съпътстващото CASE Remote приложение. Оттам, ако желаем, можем да я изтеглим в паметта на телефона си.\Освен за основни, CASE Remote може да се ползва и за по-специални функции като HDR, time-lapse или комбиниране на кадри заснети с различен фокус.Продуктът може да се поръча от страницата в Indiegogo на цена от $79, като доставките започват през август.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
Общо гласували: 659 Други анкети