Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Apple получи патент за основни функции в мобилните ОС

Шрифт
От , 2233 прегледа 0 препоръчай
Патентното ведомство на САЩ е издало на Apple патент, който може значително да усложни живота на производителите на устройства с операционните системи Android или Windows Phone. Патентът описва в много широки рамки ключови елементи на iOS, срещащи се и във всяка друга мобилна операционна система, като виртуална клавиатура, мултитъч-жестове, различни начини на взаимодействие със сензорните екрани и т.н.

Патентът е получил названието "Портативно електронно устройство, метод и графичен потребителски интерфейс за изобразяване на електронни списъци и документи". В него се описват решения и подходи, които отличават работата с физическа клавиатура от тази със сензорен дисплей. Описват се още методите за работа с браузър, плейър, календар, камера, бележки, карти, търсене в интернет и много други, чак до такива общи неща като лентата за превъртане. Според представители на Apple, "много от това, което другите производители са взаимствали от iPhone, вече е патентовано от Apple и ще бъде прибрано в сейфа". Вероятно мнозина от нас биха казали, че това е поредното доказателство за нуждата от незабавна реформа на патентната система, което ще спъне развитието на целия отрасъл, но за юристите на Apple това е истински празник.През 2007 г., когато на пазара за първи път се появи iPhone, Стив Джобс не без гордост заяви, че Apple е патентовала всички ключови технологии в своя смартфон. Очевидно тогава той е имал предвид именно тази заявка за патент. Тя е била подадена още през 2007 година, малко преди официалния анонс на iPhone. Характерна особеност на американската патентна система е фактът, че разглеждането на заявките може да продължи години наред. Като автор на патента е посочен екип под ръководството на вицепрезидента по разработката на iOS Скот Форстал.

По материали на Patently Apple и Electronista. 

Продажбите на iOcean X8 започват в края на тази седмица при цена $240

Продажбите на флагмана iOcean X8 започват от тази седмица в Китай при цена 240 американски долара, но това е цена само за първата малка серия. При изпълнение на някои допълнителни условия iOcean предлага дори и допълнителна отстъпка в размер на 100 китайски юана. Извън тази рекламна кампания, цената на устройството съвпада с прогнозираната от пазарните експерти: 1999 китайски юана или приблизително 320 американски долара.Предварителните поръчки могат да бъдат направени на 25-ти април в официалния сайт на iOcean, а изпълнението на поръчките ще протече от 26-ти до 29-ти април тази година.Ето накратко техническите характеристики на смартфона iOcean X8:Две SIM-карти (WCDMA + GSM)5,7-инчов OGS FHD дисплей (1920х1080 пиксела), покрит със защитното стъкло Gorrilla Glass и може да се ползва с мокри ръце и ръкавициСистема-върху-чипа МТ6592 с 8 процесорни "реални" ядраОперативна памет: 2 GBПостоянна памет: 32 GB флаш-дискСлот за SD карти паметОсновна 14 мегапикселна камераПредна 5 мегапикселна камераNFC адаптерWi-Fi модул с два честотни диапазона - 2,4 и 5 GHzАкумулаторна батерия с капацитет 2650 милиамперчасаГабаритни размери: 159 х 79 х 7,7 милиметраОперационна система: Android, неуточнена версияДобавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 1301 Други анкети