Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Apple получи патент за основни функции в мобилните ОС

Шрифт
От , 2419 прегледа 0 препоръчай
Патентното ведомство на САЩ е издало на Apple патент, който може значително да усложни живота на производителите на устройства с операционните системи Android или Windows Phone. Патентът описва в много широки рамки ключови елементи на iOS, срещащи се и във всяка друга мобилна операционна система, като виртуална клавиатура, мултитъч-жестове, различни начини на взаимодействие със сензорните екрани и т.н.

Патентът е получил названието "Портативно електронно устройство, метод и графичен потребителски интерфейс за изобразяване на електронни списъци и документи". В него се описват решения и подходи, които отличават работата с физическа клавиатура от тази със сензорен дисплей. Описват се още методите за работа с браузър, плейър, календар, камера, бележки, карти, търсене в интернет и много други, чак до такива общи неща като лентата за превъртане. Според представители на Apple, "много от това, което другите производители са взаимствали от iPhone, вече е патентовано от Apple и ще бъде прибрано в сейфа". Вероятно мнозина от нас биха казали, че това е поредното доказателство за нуждата от незабавна реформа на патентната система, което ще спъне развитието на целия отрасъл, но за юристите на Apple това е истински празник.През 2007 г., когато на пазара за първи път се появи iPhone, Стив Джобс не без гордост заяви, че Apple е патентовала всички ключови технологии в своя смартфон. Очевидно тогава той е имал предвид именно тази заявка за патент. Тя е била подадена още през 2007 година, малко преди официалния анонс на iPhone. Характерна особеност на американската патентна система е фактът, че разглеждането на заявките може да продължи години наред. Като автор на патента е посочен екип под ръководството на вицепрезидента по разработката на iOS Скот Форстал.

По материали на Patently Apple и Electronista. 

LG показа новите L Fino и L Bello смартфони

Напоследък бюджетните предложения в каталога на големите производители стават не по-малко интересни от техните флагмани и тази тенденция се засилва с двете нови Android предложения от LG - L Fino и L Bello.За тях компанията е взела назаем някои от специфичните характеристики на големия G3 като бутоните отзад и Floating Arc дизайна. В резултат и двата бюджетни смартфона изглеждат доста добре. Камерата е един от важните елементи както за L Fino, така и за L Bello. Тя е 8МР и според LG е лидер в своя клас. Почти всички опции от традиционния фото софтуер на LG също присъстват като сред тях са  Touch & Shoot, Gesture Shot и Front Camera Light.Що се отнася до хардуера, L Fine предлага четириядрен процесор на 1.2GHz, докато L Bello успява да изстиска още малко мощност и там честотата е 1.3 GHz. Очевидно L Fino е по-слабото предложение, тъй като дисплеят там е 4.5-инчов WVGA, докато при L Bello диагоналът стига 5 инча, а екранът е FWVGA. RAM паметта и при двата модела е 1GB като L Fino предлага 4GB мято за съхранение, а L Bello - 8GB. L Fino има 1,900 mAh батерия, а L Bello ъпгрейдва тази характеристика до 2,540.LG планира да пусне двата модела на пазарите в Европа, Азия и Южна Америка.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кое лично устройство гледате филми/сериали най-често?
Общо гласували: 1236 Други анкети