Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

SpectreONE: най-стилният моноблок на HP

Шрифт
От , 1096 прегледа 0 препоръчай
HP днес представи няколко от своите all-in-one решения, сред които се откроява моноблокът SpectreONE. Това е първото устройство в премиум-линията Spectre.

Устройството може да се похвали с 23.6-инчов сензорен екран с резолюция от 1920 ? 1080 пиксела и работа под управлението на Windows 8. Моделът идва с безжична клавиатура и тъчпад, възприемащ жестове (мишка може да бъде закупена отделно).

Дебелината на SpectreONE е рекордна за моноблоковете на HP 11,5 мм. От HP твърдят, че отказът от сензорния панел ще доведе до увеличаване дебелината на устройството с 4-5 мм.

Интересното в днешното решение е наличието на вградения NFC-модул. С негова помощ, само с едно докосване могат да се свързват към моноблока мобилни устройства за продължително потоково възпроизвеждане на музика или видео (тези устройства трябва да бъдат в една и съща Wi-Fi мрежа).

HP SpectreONE е с Intel Core процесор от трето поколение (Ivy Bridge), графична карта NVIDIA с 1 GB памет (моделът не е уточнен), 6 GB RAM, аудиосистемата Beats Audio, два USB 2.0 порта и два USB 3.0, порт HDMI, уеб-камера и четец на карти памет. Устройство за четене на оптични дискове в моноблока липсва (това най-вероятно е направено с цел намаляване на общата дебелина на устройството).

Продажбите на HP SpectreONE ще започнат през ноември, а цената на базовата версия ще бъде 1299 долара (в САЩ).
 

Дисплей, коригиращ изображението при късогледство и далекогледство

Създадени са нови екрани, които могат да променят изображението за нуждите на далекогледи и късогледи хора. Новата технология ще премахне нуждата от ползване на коригиращи очила при работа с компютър или таблет. Системата използва специален алгоритъм, който изкривява изображението от екрана по такъв начин, че то е идеално за хора с дефекти в зрението.Новата технология е съвместно разработена от учените на Калифорнийския университет в Бъркли и Масачузетския технологичен институт и може да помогне на стотици милиони хора по света, на които се налага да използват коригиращи очила при работа с компютърни устройства с дисплеи. Новият метод може да помогне и на хората с по-сериозно увреждане на зрението, които не могат да се избегнат с очила и контактни лещи. Това са хора с неправилна форма на роговицата, за които е много трудно да се подберат подходящи контактни лещи, но новата технология решава и този проблем.В общи линии това е покритие за екран с множество малки отверстия с диаметър 75 микрона и на разстояние 390 микрона. Специално разработен алгоритъм регулира количеството светлина от всеки пиксел в изображението. Полученото изображение е подходящо за потребители с нарушено зрение, за които образът е идеално чист.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
 • Светослав Димитров

  10% 2 гласа
 • Методи Дамянов

  0% 0 гласа
 • Даниел Десподов

  5% 1 гласа
 • Любослав Лозанов

  0% 0 гласа
 • Мая Иванова

  62% 13 гласа
 • Стефан Стефанов

  5% 1 гласа
Общо гласували: 21 Други анкети