Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

SpectreONE: най-стилният моноблок на HP

Шрифт
От , 1094 прегледа 0 препоръчай
HP днес представи няколко от своите all-in-one решения, сред които се откроява моноблокът SpectreONE. Това е първото устройство в премиум-линията Spectre.

Устройството може да се похвали с 23.6-инчов сензорен екран с резолюция от 1920 ? 1080 пиксела и работа под управлението на Windows 8. Моделът идва с безжична клавиатура и тъчпад, възприемащ жестове (мишка може да бъде закупена отделно).

Дебелината на SpectreONE е рекордна за моноблоковете на HP 11,5 мм. От HP твърдят, че отказът от сензорния панел ще доведе до увеличаване дебелината на устройството с 4-5 мм.

Интересното в днешното решение е наличието на вградения NFC-модул. С негова помощ, само с едно докосване могат да се свързват към моноблока мобилни устройства за продължително потоково възпроизвеждане на музика или видео (тези устройства трябва да бъдат в една и съща Wi-Fi мрежа).

HP SpectreONE е с Intel Core процесор от трето поколение (Ivy Bridge), графична карта NVIDIA с 1 GB памет (моделът не е уточнен), 6 GB RAM, аудиосистемата Beats Audio, два USB 2.0 порта и два USB 3.0, порт HDMI, уеб-камера и четец на карти памет. Устройство за четене на оптични дискове в моноблока липсва (това най-вероятно е направено с цел намаляване на общата дебелина на устройството).

Продажбите на HP SpectreONE ще започнат през ноември, а цената на базовата версия ще бъде 1299 долара (в САЩ).
 

Razer Nabu излиза до края на годината; ще струва по-малко от $100

От доста време следим развитието на Nabu - първият носим продукт за фитнес на компанията Razer. Последното, което чухме е, че компанията ще предостави 500 бройки от гривната срещу $1 всяка на хора желаещи да я тестват. Днес Razer разкриха няколко нови подробности за носимата джаджа.На първо място, Nabu ще излезе на пазара преди края на годината (за съжаление не разполагаме с по-точна дата). По всяка вероятност гривната ще дебютира в Китай, но след това ще бъде представена и на други пазари. Цената й ще бъде под $100 (отново това е най-конкретната информация, която компанията споделя на този етап).Razer Nabu ще бъде нещо средно между фитнес тракер и смарт часовник, тоест освен да следи физическите ни показатели, ще ни уведомява и за входящи съобщения и разговори, както и за известия от социални мрежи. Една от социалните мрежи, която ще бъде интегрирана с Nabu е WeChat - услуга много популярна в Китай.Въпросната интеграция ще представлява не просто уведомяване на потребителите за нови съобщения, но и, например, размяна на контакти със стискане или плясване на ръката на друг собственик на Nabu.Комбинацията между фитнес тракер и смарт часовник изглежда ще се превърне в стандарт на пазара за носима техника. Наистина, като се замислим, защо ни е да си купуваме два отделни продукта като можем да ползваме и двете функции в един единствен.Ако сте забравили как ще изглежда Nabu, припомнете си във видеото по-долу.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
Общо гласували: 505 Други анкети