Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

GeForce GTX 260 от BFG с воден блок Danger Den

Шрифт
От , 332 прегледа 0 препоръчай
Компанията BFG Technologies е пуснала собствена версия на видео картата NVIDIA GeForce GTX 260, в която е използвала воден блок за понижаване на работната температура. Моделът с име BFG NVIDIA GeForce GTX 260 H2OC 896MB с ThermoIntelligence Water Cooling Solution заема един слот и е с фабрично повишени честоти.

Тази видео карта е снабдена с всички необходими принадлежности за монтаж в системата и може ефективно да се използва в конфигурации 2-Way SLI и 3-Way SLI.Основни технически характеристики:

  • GT200 (65 nm. технологичен процес);
  • Работна честота на графичното ядро: 675 MHz.;
  • Брой на поточните процесори: 192;
  • Памет: GDDR3 с обем 896 MB.;
  • Разреденост на интерфейса на паметта: 448 битa;
  • Ефективна честота на паметта: 2326 MHz.;
  • Технологии: унифицирана архитектура от второ поколение, поддръжка на PhysX, съвместимост с DirectX 10.0 Shader Model 4.0, поддръжка на NVIDIA PureVideo HD Technology, NVIDIA CUDA Technology и NVIDIA SLI Technology ( 2-Way SLI и 3-Way SLI);
  • Шина: PCI Express 2.0 х16;
  • Интерфейси: два порта DVI и един HDTV изход;
  • Два 6 пинови конектора за захранване.

Цената на това изделие в един британски онлайн магазин е 302 фунта стерлинги (с ДДС).

 

Dart: най-малкото захранване за лаптопи

В Kickstarter започна набирането на средства за производството на Dart - най-малкото в света захранване за лаптопи, работещo чрез електрическата мрежа. Универсалният адаптер осигурява 65 W електрическа мощност и може да захранва не само лаптопи, а и други устройства чрез вградения USB порт.Малкият и стилен аксесоар веднага привлече вниманието на Kickstarter-публиката и само за два дни събра почти $300 хиляди, което е един път и половина повече от заявената сума, въпреки, че цената на устройство не е много ниска - 79 щатски долара. Високата активност на потребителите и бързото инвестиране предполагат, че създателите на този адаптер бързо ще организират неговото масово производство.Миниатюрното захранване тежи едва 60 грама, а размерите му са малко по-големи от тези на обикновена газова запалка. Устройството работи с променлив ток при напрежение от 90 до 265 V и честота 50/60 Hz, тоест подходящо е и за нашите електрически мрежи, като е необходимо използването на прост преходник. Дължината на кабела е 1,82 метра, а аксесоарът може с лекота да бъде носен в джоба или в дамска чанта.Стандартният вариант на Dart работи с почти всякакви лаптопи, работещи с напрежение 18-21 V, а за MacBook може да бъде поръчана специална версия, която струва 70 долара повече.Технологията за работа на Dart е патентована от Масачузетския технологичен институт, като при нея се използва много по-висока честота на преобразуване, в сравнение с обикновените адаптери и по този начин е постигнат кардинално висок КПД, малки компоненти, като устройството почти не се нагрява.Доставките на първите екземпляри започват през есента на тази година, в началото само в САЩ.


Добавете коментар
Съжаляваме, вече не е възможно да добавите коментар. Коментарите са разрешени за период от една седмица след публикуването на новината.
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 693 Други анкети