Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

GeForce GTX 260 от BFG с воден блок Danger Den

Шрифт
От , 388 прегледа 0 препоръчай
Компанията BFG Technologies е пуснала собствена версия на видео картата NVIDIA GeForce GTX 260, в която е използвала воден блок за понижаване на работната температура. Моделът с име BFG NVIDIA GeForce GTX 260 H2OC 896MB с ThermoIntelligence Water Cooling Solution заема един слот и е с фабрично повишени честоти.

Тази видео карта е снабдена с всички необходими принадлежности за монтаж в системата и може ефективно да се използва в конфигурации 2-Way SLI и 3-Way SLI.Основни технически характеристики:

  • GT200 (65 nm. технологичен процес);
  • Работна честота на графичното ядро: 675 MHz.;
  • Брой на поточните процесори: 192;
  • Памет: GDDR3 с обем 896 MB.;
  • Разреденост на интерфейса на паметта: 448 битa;
  • Ефективна честота на паметта: 2326 MHz.;
  • Технологии: унифицирана архитектура от второ поколение, поддръжка на PhysX, съвместимост с DirectX 10.0 Shader Model 4.0, поддръжка на NVIDIA PureVideo HD Technology, NVIDIA CUDA Technology и NVIDIA SLI Technology ( 2-Way SLI и 3-Way SLI);
  • Шина: PCI Express 2.0 х16;
  • Интерфейси: два порта DVI и един HDTV изход;
  • Два 6 пинови конектора за захранване.

Цената на това изделие в един британски онлайн магазин е 302 фунта стерлинги (с ДДС).

 

CampStove: миниатюрна печка на дърва с възможност за зареждане на мобилни устройства

Американската компания BioLite започна продажбите на интересен уред, който може да се окаже много полезен по време на поход или при други условия, когато наблизо няма електричество.Комбинираният уред CampStove е на практика миниатюрна печка на дърва, която може да кипва вода, а излишъкът от енергията на горене се преобразува в електричество. Естествено, това комбинирано устройство може да се използва както само за нагряване на течности, така и само за генериране на електрическа енергия.Производителят е пресметнал, че с помощта на този комбиниран уред водата започва да кипи след 4,5 минути, за което са необходими едва 46 грама дървесен материал. Вграденият термогенератор е с висок коефициент на полезно действие (не е публикуван точния процент) и дава на вградения в устройството USB порт напрежение в размер на 5 V при максимална мощност 5 W. Тази мощност е достатъчна за зареждане на стандартен телефон: при зареждане в продължение на 20 минути се осигурява заряд за провеждане на 60 минути разговор. Габаритните размери на CampStove са: диаметър 13 сантиметра, височина 21 сантиметра при тегло 935 грама. BioLite допълват, че това устройство лесно може да се побере във всякаква граница.Комбинираният термогенератор-печка-котлон се продава в Amazon при цена $130.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
Общо гласували: 438 Други анкети