Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Fedora 7 рожден ден

Шрифт
От , 728 прегледа 0 препоръчай
Утре, 31 май ще се появи версия 7 на Fedora. Fedora e Linux операционна система в която са интегрирани и показани най-новите постижения на софтуера и идеите с отворен код и на свободния софтуер.

Какво ново в тази версия?
Както знаете досега операционната система се наричаше Fedora Core последвана от версията си. От тук нататък благодарение на сливане на две основни направления от проекта Fedora, името се сменя. Това означава, че Core и Extras се сливат в едно. Версия 7 е първата версия на тази дистрибужция която е изцяло community направена, без намеса на компания или без наличието на определени интереси в разработването й.

Втората нова възможност е, че можете да си направите собствена версия и да я използвате за собствени нужди с пакети, които са ви необходими. Можете да добавяте собствени пакети или да използвате готовите на проекта и да си направите собствена среда за сървър, игри, разработка, офис или за изстрелване на совалки.

Другите интересни новости са намаляване на консумацията на приложенията и ядрото за да може да се намали използването на батерията при лаптопи, възможност да си създавате LiveCD със вградени инструменти.

Наличие на виртуализация, нови драйвери и поддръжка на повече безжични устройства, допълват причината да се снабдите с тази версия.


Освен всичко това, ще намерите интеграция на Free Desktop възможности, наличие на бързо превключване между потребителски сесии, без да се губи информацията между тях и един наистина приятен графичен интерфейс.

Как да се снабдите с новата версия?
Следвайте тази връзка за да разберете как да си свалите версията, след като се появи fedoraproject.org/get-fedora.html

Преминаване към новата версия
Ако сте ползвал досега версия на тази дистрибуция е добре да знаете, че софтуерната поддръжка на пакетите вече спира за версии 3,4 и 5, така, че ако използвате някоя от тези версии е добре да преминете към 6 и 7.

Как се преминава от една версия на друга и всякакви съвети, можете да намерите на сайта на проекта за България, тук: fedoraproject.bgug.org

Прочетете и информацията за мигриране към версия 7 на сайта на проекта : fedoraproject.org

 

Нов троянец атакува швейцарските банки и подменя DNS записите

Швейцарската некомерсиална ИТ-организация Switch CH съобщи за разкриване на нов троянски код, специално създаден за атака върху онлайн-банкирането в швейцарските банки. Експертите твърдят, че вирусът може да прихваща SMS-ключовете и да променя настройките на домейнната структура на компютърната система.Действията на троянеца водят до това, че потребителят попада на фалшив сайт, който записва всички данни и реквизити, необходими за извършване на реално онлайн-банкиране. Новият код е в състояние да заобиколи двойната авторизация и едновременно с това променя DNS-записите и по този начин създава дори и при опитните потребители илюзия за реална работа с банковата система. Вирусът е засечен при сработване на защитната система при подаване на фалшиви сертификати.Специалистът от Switch CH Даниъл Стърман казва, че новият троянец, класифициран вече с името Retefe, след успешно получаване на на банковите данни, автоматично се изтрива от компютър на жертвата. Инженерът отбелязва, че алгоритъма и кода са реализирани "много елегантно". Специалистът подчертава, че твърде малко вируси се самоунищожават след изпълнението на заложените задачи.Стърман отбеляза, че троянецът разполага с Android-компонента, за прихващане на SMS-токените. Кодът е оптимизиран за европейските банки, но вирусът е вече засечен в Австралия и Нова Зеландия.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
Общо гласували: 662 Други анкети