Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sophos иска да закупи компанията Utimaco Safeware

Шрифт
От , 418 прегледа 0 препоръчай
Крупният производител на програмно осигуряване за обезпечаване на IT безопасност компанията Sophos, направи публично предложение за закупуване на компанията Utimaco Safeware, която разработва програмно осигуряване за защита на електронните данни. Сумата на сделката може да достигне 217 милиона евро.

От Sophos казват, че вече е постигнато споразумение с крупните акционери на Utimaco и немският инвестиционен фонд Investcorp Technology Partners. Фондът притежава 24,99% от акциите на Utimaco.

Пресслужбата на Sophos отбелязва, че поглъщането на Utimaco Safeware ще позволи да се разшири линията продукти на компанията, които са ориентирани за контрол и осигуряване на защита на електронните данни на корпоративните мрежи.

Sophos има намерение да съхрани Utimaco Safeware като автономна единица и да продължи развитието на програмния комплекс SafeGuard. По думите на Стив Станфорд, изпълнителен директор на Sophos, информационната безопасност става част от решенията на антивирусната защита, защото всички съвременни компании разглеждат този софтуер, като задължително решение.

"Компаниите се надяват да защитят своите мрежи както от външни, така и от вътрешни атаки, използвайки едно завършено решение", е казал той.

От Sophos заявяват, че предлагат по 14,75 пенса за всяка акция на Utimaco Safeware, което е 92% повече от пазарната цена.
 

Мюнхен обмисля връщане към Windows

В странна версия на "иди си - ела си", мюнхенската управа обмисля да премине обратно от използването на Линукс към Microsoft, съобщава Suddeutche Zeitung (версия на англ. тук).Както вече ви информирахме по-рано, в края на миналата година мюнхенската община реши да изостави майкрософтските продукти и да ги замени с Линукс и по-специално с подготвената специално за целта немска дистрибуция LiMux.Общинската администрация подготвя сложния преход от проприетарната система на техно-гиганта от Редмънд към софтуера с открит код в продължение на десет години. Връщането към Microsoft едва ли ще отнеме толкова време, но поне средства и усилия ще струва със сигурност, а и не се знае каква ще е реакцията на Сатя Надела и компания към временната забежка на мюнхенци, имайки предвид размахания пръст от страна на Балмър за това действие.Причината за обратния преход? Повече от тривиална. Пари, трудно усвояване от страна на хората, ползващи услугите на администрацията и изглежда недобра комуникация на майкрософтските и линукс системи.Йозеф Шмидт, един от заместник-кметовете на общината, който и работи на една от 15 000-те системи с Линукс, потвърждава пред немската медия, че в общината са се получили множество оплаквания от граждани. Някои от тях считат системите за твърде сложни, други страдат от недобра сработеност на Линукс системите с продукти и файлове на Microsoft, и не на последно място, явно някой нещо не е изчислил, както трябва, защото разходите излезли доста по-големи от очакваното. В съвсем скоро време, специална комисия ще разгледа ситуацията и ще реши, дали Мюнхен трябва да се върне към Microsoft или да остане на Линукс.Шмидт се изказва изключително остро за самия преход от Microsoft към Линукс, като според него това е било решение взето изключително на политическа основа. И нещо повече, това действие не просто не е било логическо съобразно, а по-скоро е било взето в следствие на желанието на определени хора да пъчат мускули пред американците, бива цитиран Шмидт от друг немски сайт.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кое лично устройство гледате филми/сериали най-често?
Общо гласували: 924 Други анкети