Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sophos иска да закупи компанията Utimaco Safeware

Шрифт
От , 377 прегледа 0 препоръчай
Крупният производител на програмно осигуряване за обезпечаване на IT безопасност компанията Sophos, направи публично предложение за закупуване на компанията Utimaco Safeware, която разработва програмно осигуряване за защита на електронните данни. Сумата на сделката може да достигне 217 милиона евро.

От Sophos казват, че вече е постигнато споразумение с крупните акционери на Utimaco и немският инвестиционен фонд Investcorp Technology Partners. Фондът притежава 24,99% от акциите на Utimaco.

Пресслужбата на Sophos отбелязва, че поглъщането на Utimaco Safeware ще позволи да се разшири линията продукти на компанията, които са ориентирани за контрол и осигуряване на защита на електронните данни на корпоративните мрежи.

Sophos има намерение да съхрани Utimaco Safeware като автономна единица и да продължи развитието на програмния комплекс SafeGuard. По думите на Стив Станфорд, изпълнителен директор на Sophos, информационната безопасност става част от решенията на антивирусната защита, защото всички съвременни компании разглеждат този софтуер, като задължително решение.

"Компаниите се надяват да защитят своите мрежи както от външни, така и от вътрешни атаки, използвайки едно завършено решение", е казал той.

От Sophos заявяват, че предлагат по 14,75 пенса за всяка акция на Utimaco Safeware, което е 92% повече от пазарната цена.
 

"Тъмната страна на Интернет" вече разполага със собствена търсачка

"Тъмната страна на Интернет" е достъпна само чрез системата за анонимен достъп Tor и напомня ранните дни на Глобалната мрежа. Потребителите прескачат от препратка на препратка, намират интересни сайтове и въвеждат сложни адреси в адресния ред на браузъра. Сайтовете в Dark Web често променят адресите си, с цел да запазят безопасността си. Неизвестен автор е създал търсачката Grams, която индексира осемте най-големи черни пазари в Даркнет от ранга на Silk Road.Сайтът се намира на адрес grams7enufi7jmdl.onion и може да бъде видян само чрез анонимайзера Tor. Търсещата машина предлага най-популярните резултати от запитванията, а потребителите могат да изберат други параметри и да ограничат търсенето до конкретни сайтове, цени и дати. В сайта може да бъде намерен актуалния обменен курс на цифровата валута биткойн, който се обновява на всеки 5 минути.Grams външно прилича на Google и изцяло копира външния вид на най-голямата Интернет-търсачка. Дори има бутон "Ще ми провърви", с който се задава случайно запитване. Неизвестният програмист възнамерява да печели от този проект, като предоставя на потребителите възможност да покачват своите предложения в общия рейтинг чрез заплащане.


Добавете коментар
Съжаляваме, вече не е възможно да добавите коментар. Коментарите са разрешени за период от една седмица след публикуването на новината.
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 818 Други анкети