Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sophos иска да закупи компанията Utimaco Safeware

Шрифт
От , 413 прегледа 0 препоръчай
Крупният производител на програмно осигуряване за обезпечаване на IT безопасност компанията Sophos, направи публично предложение за закупуване на компанията Utimaco Safeware, която разработва програмно осигуряване за защита на електронните данни. Сумата на сделката може да достигне 217 милиона евро.

От Sophos казват, че вече е постигнато споразумение с крупните акционери на Utimaco и немският инвестиционен фонд Investcorp Technology Partners. Фондът притежава 24,99% от акциите на Utimaco.

Пресслужбата на Sophos отбелязва, че поглъщането на Utimaco Safeware ще позволи да се разшири линията продукти на компанията, които са ориентирани за контрол и осигуряване на защита на електронните данни на корпоративните мрежи.

Sophos има намерение да съхрани Utimaco Safeware като автономна единица и да продължи развитието на програмния комплекс SafeGuard. По думите на Стив Станфорд, изпълнителен директор на Sophos, информационната безопасност става част от решенията на антивирусната защита, защото всички съвременни компании разглеждат този софтуер, като задължително решение.

"Компаниите се надяват да защитят своите мрежи както от външни, така и от вътрешни атаки, използвайки едно завършено решение", е казал той.

От Sophos заявяват, че предлагат по 14,75 пенса за всяка акция на Utimaco Safeware, което е 92% повече от пазарната цена.
 

Немски учени "замразиха" светлината за една минута

Германски учени успяха за една минута да замразят светлината. Постижението се счита за много голям пробив в областта на квантовата памет и съхранението на информацията.Проектът със "замразяването" на светлината предизвика голям интерес сред специалистите, понеже се запазват квантовите свойства на кохерентността, което може да послужи за създаване на квантова памет, базирана на светлината. Освен това е възможно да се осигури безопасна квантова връзка на много големи разстояния.За да постигнат този ефект учените конвертирали кохерентността на светлината в атомна кохерентност, чрез използване ефекта на квантовата интерференция, създаващ непрозрачна среда в тесен светлинен диапазон. В експериментите е използван специален синтетичен кристал. Първоначално към кристала се изпраща лазерен лъч, който въздейства на атомите на кристала и ги оставя в суперпозиция с две възможни състояния. След това се отправя втори лазерен лъч, който елиминира първия и осигурява прозрачността на кристала. По този начин се разрушава суперпозицията и светлината попада в капана на втория лазерен лъч.По време на експериментите учените успешно са предали и получили информация - три хоризонтални линии с дължина 100 микрона.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
 • Светослав Димитров

  10% 2 гласа
 • Методи Дамянов

  0% 0 гласа
 • Даниел Десподов

  5% 1 гласа
 • Любослав Лозанов

  0% 0 гласа
 • Мая Иванова

  60% 12 гласа
 • Стефан Стефанов

  5% 1 гласа
Общо гласували: 20 Други анкети