Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sophos иска да закупи компанията Utimaco Safeware

Шрифт
От , 384 прегледа 0 препоръчай
Крупният производител на програмно осигуряване за обезпечаване на IT безопасност компанията Sophos, направи публично предложение за закупуване на компанията Utimaco Safeware, която разработва програмно осигуряване за защита на електронните данни. Сумата на сделката може да достигне 217 милиона евро.

От Sophos казват, че вече е постигнато споразумение с крупните акционери на Utimaco и немският инвестиционен фонд Investcorp Technology Partners. Фондът притежава 24,99% от акциите на Utimaco.

Пресслужбата на Sophos отбелязва, че поглъщането на Utimaco Safeware ще позволи да се разшири линията продукти на компанията, които са ориентирани за контрол и осигуряване на защита на електронните данни на корпоративните мрежи.

Sophos има намерение да съхрани Utimaco Safeware като автономна единица и да продължи развитието на програмния комплекс SafeGuard. По думите на Стив Станфорд, изпълнителен директор на Sophos, информационната безопасност става част от решенията на антивирусната защита, защото всички съвременни компании разглеждат този софтуер, като задължително решение.

"Компаниите се надяват да защитят своите мрежи както от външни, така и от вътрешни атаки, използвайки едно завършено решение", е казал той.

От Sophos заявяват, че предлагат по 14,75 пенса за всяка акция на Utimaco Safeware, което е 92% повече от пазарната цена.
 

Google ще подкрепи Samsung в борбата срещу Apple

В безкрайната патентна война между Samsung и Apple все по-ясно започва да се забелязва трета страна - Google. В хода на поредното съдебно дело стана ясно, че гигантът е обещал на южнокорейската компания да компенсира съдебните ѝ разноски и да поеме част от финансовите загуби, ако тя загуби делото, съобщава The Wall Street Journal. Става дума за два от петте патента, за които претендира Apple, тъй като те се отнасят до разработката на софтуер, използван в операционната система Android.Адвокатите на Google заявяват, че такава помощ е законна, тъй като възможността за оказването ѝ е записана в условията на споразумението за разпространение на мобилни приложения (MADA), а Samsung като най-голям производител на Android-устройства има право да я получи. Новият рунд патентни битки между двамата IT-гиганти започна в края на март. В този епизод Apple съди Samsung за 2 милиарда долара за нарушаване на пет патента на компанията, а южнокорейският производител на свой ред е подал ответен иск за присвояване от страна на "ябълките" на две негови патентовани разработки.


Добавете коментар
Съжаляваме, вече не е възможно да добавите коментар. Коментарите са разрешени за период от една седмица след публикуването на новината.
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 1326 Други анкети