Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sophos иска да закупи компанията Utimaco Safeware

Шрифт
От , 410 прегледа 0 препоръчай
Крупният производител на програмно осигуряване за обезпечаване на IT безопасност компанията Sophos, направи публично предложение за закупуване на компанията Utimaco Safeware, която разработва програмно осигуряване за защита на електронните данни. Сумата на сделката може да достигне 217 милиона евро.

От Sophos казват, че вече е постигнато споразумение с крупните акционери на Utimaco и немският инвестиционен фонд Investcorp Technology Partners. Фондът притежава 24,99% от акциите на Utimaco.

Пресслужбата на Sophos отбелязва, че поглъщането на Utimaco Safeware ще позволи да се разшири линията продукти на компанията, които са ориентирани за контрол и осигуряване на защита на електронните данни на корпоративните мрежи.

Sophos има намерение да съхрани Utimaco Safeware като автономна единица и да продължи развитието на програмния комплекс SafeGuard. По думите на Стив Станфорд, изпълнителен директор на Sophos, информационната безопасност става част от решенията на антивирусната защита, защото всички съвременни компании разглеждат този софтуер, като задължително решение.

"Компаниите се надяват да защитят своите мрежи както от външни, така и от вътрешни атаки, използвайки едно завършено решение", е казал той.

От Sophos заявяват, че предлагат по 14,75 пенса за всяка акция на Utimaco Safeware, което е 92% повече от пазарната цена.




 

Google Maps вече ни казва какво се случва на пет минути от нас

Google добавиха нова функция в Google Maps на име Explore. В мобилното приложение на картографската услуга функцията се вижда в долния десен ъгъл под формата на карфица. Ударете с пръст по карфицата и Maps ще ви отправи към новия интерфейс Explore, където ще можете да научите за всякакви неща свързани с мястото, на което се намирате.По подразбиране функцията ще ни казва какво се случва на около пет минути пеша от нас, като всички събития и дейности ще са съобразени не само с часа, но и с климатичните условия. В Explore ще можем да намираме събития, ресторанти, туристически обекти, информация за транспорта и какво ли още не, като резултатите се генерират от фирмата Zagat, от кръговете ви в Google+ и, разбира се, от всички инструменти, които Google използва, за да се добира до информация свързана с локацията на своите потребители.Explore може да бъде настроена така, че да ни показва събития и данни случващи и намиращи се не само на 5 минути, но и на 10 или 15 минути пеша от нас или на около 10 - 20 минути с автомобил. Ако, пък, сега нямаме време да изследваме околността (името на услугата идва точно от английския глагол за "изследвам"), можем ръчно да впишем часа, в който ще сме свободни и Explore ще ни изведе резултати за по-късно през деня.Услугата изглежда особено полезна за хора, които пътуват в чужбина и искат да изследват мястото около хотела или хостела си, но нямат идея от къде да започнат.Новата функция не налага инсталирането на ъпдейт, така че вероятно ще я получите до няколко дни.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
Общо гласували: 509 Други анкети