Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sophos иска да закупи компанията Utimaco Safeware

Шрифт
От , 382 прегледа 0 препоръчай
Крупният производител на програмно осигуряване за обезпечаване на IT безопасност компанията Sophos, направи публично предложение за закупуване на компанията Utimaco Safeware, която разработва програмно осигуряване за защита на електронните данни. Сумата на сделката може да достигне 217 милиона евро.

От Sophos казват, че вече е постигнато споразумение с крупните акционери на Utimaco и немският инвестиционен фонд Investcorp Technology Partners. Фондът притежава 24,99% от акциите на Utimaco.

Пресслужбата на Sophos отбелязва, че поглъщането на Utimaco Safeware ще позволи да се разшири линията продукти на компанията, които са ориентирани за контрол и осигуряване на защита на електронните данни на корпоративните мрежи.

Sophos има намерение да съхрани Utimaco Safeware като автономна единица и да продължи развитието на програмния комплекс SafeGuard. По думите на Стив Станфорд, изпълнителен директор на Sophos, информационната безопасност става част от решенията на антивирусната защита, защото всички съвременни компании разглеждат този софтуер, като задължително решение.

"Компаниите се надяват да защитят своите мрежи както от външни, така и от вътрешни атаки, използвайки едно завършено решение", е казал той.

От Sophos заявяват, че предлагат по 14,75 пенса за всяка акция на Utimaco Safeware, което е 92% повече от пазарната цена.
 

Един от петима британски учители е ставал жертва на онлайн тормоз

Един от петима британски учители е бил обект на онлайн тормоз, съобщава Naked Security, опирайки се на доклад на британския профсъюз на учителките.21% от анкетираните учители съобщават, че са станали обект на обидни коментари в социалните мрежи, като 64% от тях са дошли от страна на ученици, 27% от родители и 9% - както от ученици, така и от родители. "Тролингът", насочен към учителите не се различава особено от този, насочен към други групи, съобщава анализът, като се отличава с циничен и често груб език, а съдържанието на публикациите, нападащи учителите е насочено към техния вид, професионална компетенция или сексуалност. Изследването посочва, че платформата, на която биват нападани най-често педагозите е социалната мрежа Facebook, а източник на обидите най-често са гимназисти.Изглежда това е деликатна тема за британските просветители, тъй като повече от половината (58%) не са докладвали за това на прекия си работодател или в полицията, като цифрите показват, че това не е случайно, тъй като в 77% от случаите, в които е било докладвано на полицията за случаите, в които те са нападани онлайн от ученици, са останали без последствия, като този процент е почти същия и за реакцията на полицията, когато вербална агресия в онлайн пространството е упражнявана от родители (76%).Какви са наблюденията на Крис Кийтс, главен секретар на учителския женски профсъюз (National Association of Schoolmasters Union of Women Teachers, NASUWT). Учителите често преживяват тежко обидите в социалните медии от ученици и родители и остават травматизирани след това дълго време. Някои от тях напускат системата на образованието вследствие на онлайн тормоза, а здравето на други бива сериозно разклатено вследствие на това. "Технологията промени трудовия и социален живот на много от учителите и разшири знанието на учениците", коментира Кийтс. "Но е ясно, че трябва да се предприемат съответни действия, за да бъдат защитени учителите от нападките на ученици и родители в социалните медии".Той смята, че е нужно да бъдат инициирани сериозни политики в това отношение, чрез които да се въведат санкции срещу родители и ученици, които нападат по този начин учителите, коментира Кийтс. Но тук роля трябва да имат и училищните власти и самите учители, които да уведомят властите в подобни случаи, а не да го премълчават.


Добавете коментар
Съжаляваме, вече не е възможно да добавите коментар. Коментарите са разрешени за период от една седмица след публикуването на новината.
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 1264 Други анкети