Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Deep Shadows оптимизира игри с помощта на Intel TBB

Шрифт
От , 455 прегледа 0 препоръчай
Украинската компания Deep Shadows, която се е специализирала в разработки на компютърни игри е съобщила, че е завършила успешно работите по реализацията на пълноценна поддръжка на многоядрени процесорни системи на база на компонентите Intel Threading Building Blocks 2.0 (TBB).

След като е станала участник в Intel Software Partner Program, компанията Deep Shadows е взела решение за поддръжка на многопоточни изчисления и пълномащабно използване на ресурсите на многоядрените процесори със собствен енджин Vital Engine. Това е особено актуално за продуктите предназначени за Xbox 360, където се използват три процесорни ядра.

Библиотеката Intel TBB притежава средства за абстракции, които са необходими за паралелна обработка на данните и позволява да се избегне програмиране на ниско ниво, а също дава възможност за работа с всеки компилатор на езика C++, което опростява разработката на приложения за системи на многоядрени процесори.

Благодарение на оптимизацията на енджина Vital Engine, броя на FPS в игрите е нараснал с 40 %, а фоновото натоварване на ресурсите е останало почти незабележимо. Поддръжката на технологията Intel в проекта Deep Shadows е позволила на екипа да намали времето за първоначално зареждане на игрите и времето за зареждане на записаните игри.
 

Мюнхен обмисля връщане към Windows

В странна версия на "иди си - ела си", мюнхенската управа обмисля да премине обратно от използването на Линукс към Microsoft, съобщава Suddeutche Zeitung (версия на англ. тук).Както вече ви информирахме по-рано, в края на миналата година мюнхенската община реши да изостави майкрософтските продукти и да ги замени с Линукс и по-специално с подготвената специално за целта немска дистрибуция LiMux.Общинската администрация подготвя сложния преход от проприетарната система на техно-гиганта от Редмънд към софтуера с открит код в продължение на десет години. Връщането към Microsoft едва ли ще отнеме толкова време, но поне средства и усилия ще струва със сигурност, а и не се знае каква ще е реакцията на Сатя Надела и компания към временната забежка на мюнхенци, имайки предвид размахания пръст от страна на Балмър за това действие.Причината за обратния преход? Повече от тривиална. Пари, трудно усвояване от страна на хората, ползващи услугите на администрацията и изглежда недобра комуникация на майкрософтските и линукс системи.Йозеф Шмидт, един от заместник-кметовете на общината, който и работи на една от 15 000-те системи с Линукс, потвърждава пред немската медия, че в общината са се получили множество оплаквания от граждани. Някои от тях считат системите за твърде сложни, други страдат от недобра сработеност на Линукс системите с продукти и файлове на Microsoft, и не на последно място, явно някой нещо не е изчислил, както трябва, защото разходите излезли доста по-големи от очакваното. В съвсем скоро време, специална комисия ще разгледа ситуацията и ще реши, дали Мюнхен трябва да се върне към Microsoft или да остане на Линукс.Шмидт се изказва изключително остро за самия преход от Microsoft към Линукс, като според него това е било решение взето изключително на политическа основа. И нещо повече, това действие не просто не е било логическо съобразно, а по-скоро е било взето в следствие на желанието на определени хора да пъчат мускули пред американците, бива цитиран Шмидт от друг немски сайт.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кое лично устройство гледате филми/сериали най-често?
Общо гласували: 973 Други анкети