Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Deep Shadows оптимизира игри с помощта на Intel TBB

Шрифт
От , 418 прегледа 0 препоръчай
Украинската компания Deep Shadows, която се е специализирала в разработки на компютърни игри е съобщила, че е завършила успешно работите по реализацията на пълноценна поддръжка на многоядрени процесорни системи на база на компонентите Intel Threading Building Blocks 2.0 (TBB).

След като е станала участник в Intel Software Partner Program, компанията Deep Shadows е взела решение за поддръжка на многопоточни изчисления и пълномащабно използване на ресурсите на многоядрените процесори със собствен енджин Vital Engine. Това е особено актуално за продуктите предназначени за Xbox 360, където се използват три процесорни ядра.

Библиотеката Intel TBB притежава средства за абстракции, които са необходими за паралелна обработка на данните и позволява да се избегне програмиране на ниско ниво, а също дава възможност за работа с всеки компилатор на езика C++, което опростява разработката на приложения за системи на многоядрени процесори.

Благодарение на оптимизацията на енджина Vital Engine, броя на FPS в игрите е нараснал с 40 %, а фоновото натоварване на ресурсите е останало почти незабележимо. Поддръжката на технологията Intel в проекта Deep Shadows е позволила на екипа да намали времето за първоначално зареждане на игрите и времето за зареждане на записаните игри.
 

Едуард Сноудън е използвал Linux-дистрибуцията TAILS

Когато Едуард Сноудън за първи път се появи пред камерите през лятото на миналата година, мнозина обърнаха внимание на неговия лаптоп с лепенки, изобразяващи системата за анонимен достъп в Интернет Tor и фондацията EFF. Сега стана известно, коя операционна система е инсталирана на неговия лаптоп: това е Linux-дистрибуцията с много висока степен на защита  TAILS (The Amnesic Incognito Live System), базирана на Debian.TAILS е особено удобна за зареждане от оптичен диск или от флаш-памет и съдържа вече вграден всичкия необходим софтуер за безопасна работа в Интернет. Автоматично се стартира Tor, GPG за шифроване на пощата, OTR-чат, мениджъра на пароли KeePassX и други програми, специално модифицирани за осигуряване на максимална безопасност. Тази ОС е специално проектирана по такъв начин, че да не запазва нищо в постоянната памет, работи се изцяло с оперативната памет, която след приключване на работа се изтрива с помощта на sdmem, за да се изключи възможността за прочитане на нейното съдържание от наскоро изключен компютър. Графичният интерфейс може да имитира Windows XP, за да не се предизвикват излишни подозрения.Сноудън е накарал да използва TAILS и Глен Гринуълд, журналистът от The Guardian, на когото изпращаше секретните документи от АНС и който неотдавна получи "Пулицър" за тези публикации.След около месец трябва да излезе версия 1.0 на дистрибуцията TAILS, което се счита за най-голямото събитие в историята на този проект.


Добавете коментар
Съжаляваме, вече не е възможно да добавите коментар. Коментарите са разрешени за период от една седмица след публикуването на новината.
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 746 Други анкети