Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Deep Shadows оптимизира игри с помощта на Intel TBB

Шрифт
От , 420 прегледа 0 препоръчай
Украинската компания Deep Shadows, която се е специализирала в разработки на компютърни игри е съобщила, че е завършила успешно работите по реализацията на пълноценна поддръжка на многоядрени процесорни системи на база на компонентите Intel Threading Building Blocks 2.0 (TBB).

След като е станала участник в Intel Software Partner Program, компанията Deep Shadows е взела решение за поддръжка на многопоточни изчисления и пълномащабно използване на ресурсите на многоядрените процесори със собствен енджин Vital Engine. Това е особено актуално за продуктите предназначени за Xbox 360, където се използват три процесорни ядра.

Библиотеката Intel TBB притежава средства за абстракции, които са необходими за паралелна обработка на данните и позволява да се избегне програмиране на ниско ниво, а също дава възможност за работа с всеки компилатор на езика C++, което опростява разработката на приложения за системи на многоядрени процесори.

Благодарение на оптимизацията на енджина Vital Engine, броя на FPS в игрите е нараснал с 40 %, а фоновото натоварване на ресурсите е останало почти незабележимо. Поддръжката на технологията Intel в проекта Deep Shadows е позволила на екипа да намали времето за първоначално зареждане на игрите и времето за зареждане на записаните игри.
 

Google ще подкрепи Samsung в борбата срещу Apple

В безкрайната патентна война между Samsung и Apple все по-ясно започва да се забелязва трета страна - Google. В хода на поредното съдебно дело стана ясно, че гигантът е обещал на южнокорейската компания да компенсира съдебните ѝ разноски и да поеме част от финансовите загуби, ако тя загуби делото, съобщава The Wall Street Journal. Става дума за два от петте патента, за които претендира Apple, тъй като те се отнасят до разработката на софтуер, използван в операционната система Android.Адвокатите на Google заявяват, че такава помощ е законна, тъй като възможността за оказването ѝ е записана в условията на споразумението за разпространение на мобилни приложения (MADA), а Samsung като най-голям производител на Android-устройства има право да я получи. Новият рунд патентни битки между двамата IT-гиганти започна в края на март. В този епизод Apple съди Samsung за 2 милиарда долара за нарушаване на пет патента на компанията, а южнокорейският производител на свой ред е подал ответен иск за присвояване от страна на "ябълките" на две негови патентовани разработки.


Добавете коментар
Съжаляваме, вече не е възможно да добавите коментар. Коментарите са разрешени за период от една седмица след публикуването на новината.
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 1305 Други анкети