Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Deep Shadows оптимизира игри с помощта на Intel TBB

Шрифт
От , 448 прегледа 0 препоръчай
Украинската компания Deep Shadows, която се е специализирала в разработки на компютърни игри е съобщила, че е завършила успешно работите по реализацията на пълноценна поддръжка на многоядрени процесорни системи на база на компонентите Intel Threading Building Blocks 2.0 (TBB).

След като е станала участник в Intel Software Partner Program, компанията Deep Shadows е взела решение за поддръжка на многопоточни изчисления и пълномащабно използване на ресурсите на многоядрените процесори със собствен енджин Vital Engine. Това е особено актуално за продуктите предназначени за Xbox 360, където се използват три процесорни ядра.

Библиотеката Intel TBB притежава средства за абстракции, които са необходими за паралелна обработка на данните и позволява да се избегне програмиране на ниско ниво, а също дава възможност за работа с всеки компилатор на езика C++, което опростява разработката на приложения за системи на многоядрени процесори.

Благодарение на оптимизацията на енджина Vital Engine, броя на FPS в игрите е нараснал с 40 %, а фоновото натоварване на ресурсите е останало почти незабележимо. Поддръжката на технологията Intel в проекта Deep Shadows е позволила на екипа да намали времето за първоначално зареждане на игрите и времето за зареждане на записаните игри.
 

В Обединеното кралство Cortana ще говори на британски английски

Британските геймъри и фенове на игрите от поредицата Halo може и да останат разочаровани ако са си купили смартфон с Windows Phone само, за да ползват виртуалния асистент Cortana говорещ с гласа на едноименната героиня от популярния франчайз. Cortana все още е достъпна само за потребителите в Съединените щати, но скоро ще се появи и в Обединеното кралство.Маркъс Аш - програмен мениджър за Cortana в екипа на Windows Phone потвърди, че версията за програмисти на гласовия асистент на Microsoft ще се появи в страната до две седмици. Асистентът, обаче, няма да ползва гласа на Джен Тайлър - актрисата, която озвучава героинята Кортана от 13 години насам. Вместо това, личният асистент ще използва английски с британски акцент.Все още не е ясно кой точно ще озвучи британската версия на Cortana. Логично е, обаче, защо Microsoft са избрали да сменят гласа й: британският английски би направил технологията по-удобна за жителите на Острова. Поради същата причина и Siri - гласовият асистент на Apple - има различен акцент в различните региони, в които е достъпна.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
Общо гласували: 635 Други анкети