Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Deep Shadows оптимизира игри с помощта на Intel TBB

Шрифт
От , 446 прегледа 0 препоръчай
Украинската компания Deep Shadows, която се е специализирала в разработки на компютърни игри е съобщила, че е завършила успешно работите по реализацията на пълноценна поддръжка на многоядрени процесорни системи на база на компонентите Intel Threading Building Blocks 2.0 (TBB).

След като е станала участник в Intel Software Partner Program, компанията Deep Shadows е взела решение за поддръжка на многопоточни изчисления и пълномащабно използване на ресурсите на многоядрените процесори със собствен енджин Vital Engine. Това е особено актуално за продуктите предназначени за Xbox 360, където се използват три процесорни ядра.

Библиотеката Intel TBB притежава средства за абстракции, които са необходими за паралелна обработка на данните и позволява да се избегне програмиране на ниско ниво, а също дава възможност за работа с всеки компилатор на езика C++, което опростява разработката на приложения за системи на многоядрени процесори.

Благодарение на оптимизацията на енджина Vital Engine, броя на FPS в игрите е нараснал с 40 %, а фоновото натоварване на ресурсите е останало почти незабележимо. Поддръжката на технологията Intel в проекта Deep Shadows е позволила на екипа да намали времето за първоначално зареждане на игрите и времето за зареждане на записаните игри.
 

Британското правителство прие ODF като стандарт в администрацията

Вчера британското правителство съобщи преминаването на администрацията на Острова към използването на Open Document Format (ODF) като стандарт за използване от страна учрежденията при обработката и споделянето на документи.Анонсът на настоящия ход бе направен на сайта на британското правителство вчера от члена на местния парламент и шеф на кабинета Франсис Мод. Мод, който е явен прокламатор на използването на открити формати и софтуер с отворен код, започва своята политика по налагане на откритите стандарти в британската администрация още преди три години, а относно възприемането на ODF-формата повсеместно в британските учреждения, той заговори в началото на годината.Мод неведнъж се е изказвал срещу практиката за ползване на проприетарен софтуер в учрежденията, като в реч от тази година на срещата Sprint 14, той изтъкна предимствата на софтуера с открит код, между които не на последно място е ниската цена за лицензите и улесняване на споделянето между различните ведомства на информация, изхождаща от спецификите на стандартите и премахване на нуждата от използването на конкретен софтуер. "Желая да виждам по-голямо разнообразие в ползвания софтуер, така че обществените служители да имат достъп до нужната им информация и да си вършат нормално работата без да се налага да купуват конкретна марка софтуер", заяви той през януари.Сред посочените одобрени формати за ползване от британската администрация, освен ODF са посочени и PDF/A и HTML, а настоящата мярка, по думите на Мод ще спести на британския данъкоплатец 1.2 млрд. британски лири. "Нашият дългосрочен план цели изграждането на една по-силна икономика и помагане на британския бизнес в растежа му. Ние се вслушахме в съветите на тези, които ни казваха, че откритите стандарти ще намалят разходите ни и ще улесни работата им с правителството. Това е важна стъпка към стратегията ни "цифров по подразбиране" (digital-by-default agenda), която помага на гражданите, бизнесите и данъкоплатците да се спестят 1.2 млрд. лири през мандата на този Парламент", пише Мод.ODF е широко признат и ползван открит документен стандарт, базиращ се на XML-формата, като файловият формат бива лесно преобразуван в други формати чрез използването на други формати там, където е възможно. От техническа гледна точка, ODF представлява ZIP архив, който съдържа набор от XML файлове, описващи съдържанието и представянето на документа. Наличието на XML-структурата му позволява лесна обработка и с обикновени текстови редактори, а ZIP компресията гарантира малкия обем на ODF-файловете, което означава, че те заемат по-малко място в системата и изпращането им по Интернет е по-лесно от останалите офисни типове файлове.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
Общо гласували: 438 Други анкети