Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

Шрифт
От , 7708 прегледа 4 препоръки
По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)". За 32-битовите системи пък наименованието е "Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)".

Описанието на актуализацията е следното:

"This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows."

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява. 

Google Maps вече ни казва какво се случва на пет минути от нас

Google добавиха нова функция в Google Maps на име Explore. В мобилното приложение на картографската услуга функцията се вижда в долния десен ъгъл под формата на карфица. Ударете с пръст по карфицата и Maps ще ви отправи към новия интерфейс Explore, където ще можете да научите за всякакви неща свързани с мястото, на което се намирате.По подразбиране функцията ще ни казва какво се случва на около пет минути пеша от нас, като всички събития и дейности ще са съобразени не само с часа, но и с климатичните условия. В Explore ще можем да намираме събития, ресторанти, туристически обекти, информация за транспорта и какво ли още не, като резултатите се генерират от фирмата Zagat, от кръговете ви в Google+ и, разбира се, от всички инструменти, които Google използва, за да се добира до информация свързана с локацията на своите потребители.Explore може да бъде настроена така, че да ни показва събития и данни случващи и намиращи се не само на 5 минути, но и на 10 или 15 минути пеша от нас или на около 10 - 20 минути с автомобил. Ако, пък, сега нямаме време да изследваме околността (името на услугата идва точно от английския глагол за "изследвам"), можем ръчно да впишем часа, в който ще сме свободни и Explore ще ни изведе резултати за по-късно през деня.Услугата изглежда особено полезна за хора, които пътуват в чужбина и искат да изследват мястото около хотела или хостела си, но нямат идея от къде да започнат.Новата функция не налага инсталирането на ъпдейт, така че вероятно ще я получите до няколко дни.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
Общо гласували: 551 Други анкети