Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

Шрифт
От , 6971 прегледа 3 препоръки
По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)". За 32-битовите системи пък наименованието е "Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)".

Описанието на актуализацията е следното:

"This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows."

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява. 

"Тъмната страна на Интернет" вече разполага със собствена търсачка

"Тъмната страна на Интернет" е достъпна само чрез системата за анонимен достъп Tor и напомня ранните дни на Глобалната мрежа. Потребителите прескачат от препратка на препратка, намират интересни сайтове и въвеждат сложни адреси в адресния ред на браузъра. Сайтовете в Dark Web често променят адресите си, с цел да запазят безопасността си. Неизвестен автор е създал търсачката Grams, която индексира осемте най-големи черни пазари в Даркнет от ранга на Silk Road.Сайтът се намира на адрес grams7enufi7jmdl.onion и може да бъде видян само чрез анонимайзера Tor. Търсещата машина предлага най-популярните резултати от запитванията, а потребителите могат да изберат други параметри и да ограничат търсенето до конкретни сайтове, цени и дати. В сайта може да бъде намерен актуалния обменен курс на цифровата валута биткойн, който се обновява на всеки 5 минути.Grams външно прилича на Google и изцяло копира външния вид на най-голямата Интернет-търсачка. Дори има бутон "Ще ми провърви", с който се задава случайно запитване. Неизвестният програмист възнамерява да печели от този проект, като предоставя на потребителите възможност да покачват своите предложения в общия рейтинг чрез заплащане.Добавете коментар
Съжаляваме, вече не е възможно да добавите коментар. Коментарите са разрешени за период от една седмица след публикуването на новината.
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 838 Други анкети