Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

KB971033 е обновлението, обновяващо активацията на Windows 7

Шрифт
От , 7728 прегледа 4 препоръки
По-рано този месец, от Microsoft решиха да обновят проверката за пиратски софтуер в Windows 7, тъй като системата, която работеше досега, нямаше голям успех. Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7.

Очакваше се, проверката да бъде пусната като ъпдейт още на 16 февруари, но явно от редмнъндската компания са решили да го публикуват по-късно. Според Engadget, актуализацията е със следното наименование "Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)". За 32-битовите системи пък наименованието е "Update for Windows 7 for x86-based Systems (KB971033)".

Описанието на актуализацията е следното:

"This update to Windows Activation Technologies detects activation exploits and tampering to key Windows system files. These exploits try to bypass regular Windows activation and are sometimes included with counterfeit copies of Windows."

Ако на компютър с невалидна активация се инсталира това обновление, ще се появи съобщение, че ОС не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС.

Все още не е ясно за какви 70 уязвимости става въпрос. Актуализацията е с класификация “Important”, което значи, че тя ще бъде инсталирана автоматично при потребителите с разрешена функция “автоматични ъпдейти”.

Ако използвате легален софтуер, това не би трябвало да ви притеснява. 

Нов троянец атакува швейцарските банки и подменя DNS записите

Швейцарската некомерсиална ИТ-организация Switch CH съобщи за разкриване на нов троянски код, специално създаден за атака върху онлайн-банкирането в швейцарските банки. Експертите твърдят, че вирусът може да прихваща SMS-ключовете и да променя настройките на домейнната структура на компютърната система.Действията на троянеца водят до това, че потребителят попада на фалшив сайт, който записва всички данни и реквизити, необходими за извършване на реално онлайн-банкиране. Новият код е в състояние да заобиколи двойната авторизация и едновременно с това променя DNS-записите и по този начин създава дори и при опитните потребители илюзия за реална работа с банковата система. Вирусът е засечен при сработване на защитната система при подаване на фалшиви сертификати.Специалистът от Switch CH Даниъл Стърман казва, че новият троянец, класифициран вече с името Retefe, след успешно получаване на на банковите данни, автоматично се изтрива от компютър на жертвата. Инженерът отбелязва, че алгоритъма и кода са реализирани "много елегантно". Специалистът подчертава, че твърде малко вируси се самоунищожават след изпълнението на заложените задачи.Стърман отбеляза, че троянецът разполага с Android-компонента, за прихващане на SMS-токените. Кодът е оптимизиран за европейските банки, но вирусът е вече засечен в Австралия и Нова Зеландия.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
 • Светослав Димитров

  8% 1 гласа
 • Методи Дамянов

  0% 0 гласа
 • Даниел Десподов

  8% 1 гласа
 • Любослав Лозанов

  0% 0 гласа
 • Мая Иванова

  75% 9 гласа
 • Стефан Стефанов

  0% 0 гласа
Общо гласували: 12 Други анкети