Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Microsoft даде информация за Windows 7 SP1

Шрифт
От , 1253 прегледа 1 препоръка
Microsoft разкри няколко нови детайли за предстоящия първи сервизен пакет на актуалната си операционна система Windows 7. Все още не е ясна датата, на която потребителите ще получат SP1. Не се знае и кога ще излязат бета версиите на сервизния пакет с обновления.

„Първият сервизен пакет за Windows 7 ще включва само малки ъпдейти, сред които ще са включени обновленията, които вече са достъпни за потребителите посредством нашата услуга Windows Update. SP1 за Windows 7 ще включва и ъпдейт за клиентската страна на Remote Desktop, благодарение на който потребителите ще могат да се възползват от RemoteFX.” е съобщил в блог съобщение Брандън Лебланк, който е служител на Microsoft.

Сървърната страна на RemoteFX ще бъде представена в първия сервизен пакет за Windows Server 2008 R2. RemoteFX е среда за обработка на виртуализирани графики и видео. Microsoft получи достъп до тази услуга след придобиването на Calista Technologies, преди повече от две години.

Очевидно е, че за масовите потребители, които си ъпдейтват автоматично и редовно системите няма да има голяма разлика след излизането на Windows 7 SP1. Редмъндската компания препоръчва на потребителите си да държат Windows Update включен постоянно за да са спокойни, че системата им е винаги актуализирана и сигурна. 

"Тъмната страна на Интернет" вече разполага със собствена търсачка

"Тъмната страна на Интернет" е достъпна само чрез системата за анонимен достъп Tor и напомня ранните дни на Глобалната мрежа. Потребителите прескачат от препратка на препратка, намират интересни сайтове и въвеждат сложни адреси в адресния ред на браузъра. Сайтовете в Dark Web често променят адресите си, с цел да запазят безопасността си. Неизвестен автор е създал търсачката Grams, която индексира осемте най-големи черни пазари в Даркнет от ранга на Silk Road.Сайтът се намира на адрес grams7enufi7jmdl.onion и може да бъде видян само чрез анонимайзера Tor. Търсещата машина предлага най-популярните резултати от запитванията, а потребителите могат да изберат други параметри и да ограничат търсенето до конкретни сайтове, цени и дати. В сайта може да бъде намерен актуалния обменен курс на цифровата валута биткойн, който се обновява на всеки 5 минути.Grams външно прилича на Google и изцяло копира външния вид на най-голямата Интернет-търсачка. Дори има бутон "Ще ми провърви", с който се задава случайно запитване. Неизвестният програмист възнамерява да печели от този проект, като предоставя на потребителите възможност да покачват своите предложения в общия рейтинг чрез заплащане.


Добавете коментар
Съжаляваме, вече не е възможно да добавите коментар. Коментарите са разрешени за период от една седмица след публикуването на новината.
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 976 Други анкети