Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Microsoft даде информация за Windows 7 SP1

Шрифт
От , 1327 прегледа 1 препоръка
Microsoft разкри няколко нови детайли за предстоящия първи сервизен пакет на актуалната си операционна система Windows 7. Все още не е ясна датата, на която потребителите ще получат SP1. Не се знае и кога ще излязат бета версиите на сервизния пакет с обновления.

„Първият сервизен пакет за Windows 7 ще включва само малки ъпдейти, сред които ще са включени обновленията, които вече са достъпни за потребителите посредством нашата услуга Windows Update. SP1 за Windows 7 ще включва и ъпдейт за клиентската страна на Remote Desktop, благодарение на който потребителите ще могат да се възползват от RemoteFX.” е съобщил в блог съобщение Брандън Лебланк, който е служител на Microsoft.

Сървърната страна на RemoteFX ще бъде представена в първия сервизен пакет за Windows Server 2008 R2. RemoteFX е среда за обработка на виртуализирани графики и видео. Microsoft получи достъп до тази услуга след придобиването на Calista Technologies, преди повече от две години.

Очевидно е, че за масовите потребители, които си ъпдейтват автоматично и редовно системите няма да има голяма разлика след излизането на Windows 7 SP1. Редмъндската компания препоръчва на потребителите си да държат Windows Update включен постоянно за да са спокойни, че системата им е винаги актуализирана и сигурна. 

Немски учени "замразиха" светлината за една минута

Германски учени успяха за една минута да замразят светлината. Постижението се счита за много голям пробив в областта на квантовата памет и съхранението на информацията.Проектът със "замразяването" на светлината предизвика голям интерес сред специалистите, понеже се запазват квантовите свойства на кохерентността, което може да послужи за създаване на квантова памет, базирана на светлината. Освен това е възможно да се осигури безопасна квантова връзка на много големи разстояния.За да постигнат този ефект учените конвертирали кохерентността на светлината в атомна кохерентност, чрез използване ефекта на квантовата интерференция, създаващ непрозрачна среда в тесен светлинен диапазон. В експериментите е използван специален синтетичен кристал. Първоначално към кристала се изпраща лазерен лъч, който въздейства на атомите на кристала и ги оставя в суперпозиция с две възможни състояния. След това се отправя втори лазерен лъч, който елиминира първия и осигурява прозрачността на кристала. По този начин се разрушава суперпозицията и светлината попада в капана на втория лазерен лъч.По време на експериментите учените успешно са предали и получили информация - три хоризонтални линии с дължина 100 микрона.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
 • Светослав Димитров

  10% 2 гласа
 • Методи Дамянов

  0% 0 гласа
 • Даниел Десподов

  5% 1 гласа
 • Любослав Лозанов

  0% 0 гласа
 • Мая Иванова

  60% 12 гласа
 • Стефан Стефанов

  5% 1 гласа
Общо гласували: 20 Други анкети