Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Microsoft даде информация за Windows 7 SP1

Шрифт
От , 1256 прегледа 1 препоръка
Microsoft разкри няколко нови детайли за предстоящия първи сервизен пакет на актуалната си операционна система Windows 7. Все още не е ясна датата, на която потребителите ще получат SP1. Не се знае и кога ще излязат бета версиите на сервизния пакет с обновления.

„Първият сервизен пакет за Windows 7 ще включва само малки ъпдейти, сред които ще са включени обновленията, които вече са достъпни за потребителите посредством нашата услуга Windows Update. SP1 за Windows 7 ще включва и ъпдейт за клиентската страна на Remote Desktop, благодарение на който потребителите ще могат да се възползват от RemoteFX.” е съобщил в блог съобщение Брандън Лебланк, който е служител на Microsoft.

Сървърната страна на RemoteFX ще бъде представена в първия сервизен пакет за Windows Server 2008 R2. RemoteFX е среда за обработка на виртуализирани графики и видео. Microsoft получи достъп до тази услуга след придобиването на Calista Technologies, преди повече от две години.

Очевидно е, че за масовите потребители, които си ъпдейтват автоматично и редовно системите няма да има голяма разлика след излизането на Windows 7 SP1. Редмъндската компания препоръчва на потребителите си да държат Windows Update включен постоянно за да са спокойни, че системата им е винаги актуализирана и сигурна. 

Google ще подкрепи Samsung в борбата срещу Apple

В безкрайната патентна война между Samsung и Apple все по-ясно започва да се забелязва трета страна - Google. В хода на поредното съдебно дело стана ясно, че гигантът е обещал на южнокорейската компания да компенсира съдебните ѝ разноски и да поеме част от финансовите загуби, ако тя загуби делото, съобщава The Wall Street Journal. Става дума за два от петте патента, за които претендира Apple, тъй като те се отнасят до разработката на софтуер, използван в операционната система Android.Адвокатите на Google заявяват, че такава помощ е законна, тъй като възможността за оказването ѝ е записана в условията на споразумението за разпространение на мобилни приложения (MADA), а Samsung като най-голям производител на Android-устройства има право да я получи. Новият рунд патентни битки между двамата IT-гиганти започна в края на март. В този епизод Apple съди Samsung за 2 милиарда долара за нарушаване на пет патента на компанията, а южнокорейският производител на свой ред е подал ответен иск за присвояване от страна на "ябълките" на две негови патентовани разработки.


Добавете коментар
Съжаляваме, вече не е възможно да добавите коментар. Коментарите са разрешени за период от една седмица след публикуването на новината.
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 1302 Други анкети