Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение

Шрифт
От , 3390 прегледа 3 препоръки
Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение за Windows, но не и за другите операционни системи

Преди два дена в интернет официално се появи новата версия на Flash Player. В момента софтуерът е достъпен само за трите основни операционни системи – Windows, Mac OS X и Linux, като по-късно се очаква да се появи и версията на платформата за Android.

Няколко са новите неща в тази версия на платформата, като най-основните са две. Първата от тях е свързана с критичния бъг в сигурността на Flash Player, за който беше съобщено пред около 15 дни. В тази версия на Flash Player дупката е затворена.

Втората новост е свързана с хардуерното ускорение на новата платформа, което е пряко свързана с декодирането на H.264. За съжаление, от тази новост ще могат да се възползват само собствениците на компютри с операционни системи Windows. От Adobe съобщиха, че тази новост ще се появи и за Mac OS X, но малко по-късно.

От Adobe съветват потребителите да обновят до най-новата версия на Flash Player, за да може компютърът им да бъде максимално защитен. 

Владимир Путин подписа закон, задължаващ запазването на данни за руснаците да става само в Русия

Президентът на Руската Федерация Владимир Путин подписа закон, задължаващ всички Интернет-компании, електронни пощи, форуми и други онлайн-организации работещи в Русия, да запазват личните данни на руснаците само на нейна територия.Законът е в сила и за социалните мрежи. Чуждите компании, включително Twitter, Facebook, Google, Booking.com и други, ще трябва да разкрият свои филиали в Русия. В противен случай, тяхната дейност ще бъде считана за незаконна.Подписаният закон влиза в сила от 1-ви септември 2016 година и следователно, чуждестранните компании имат на разположение повече от две години, за да създадат в Русия технически условия, съответстващи на новото законодателство.Освен чуждите компании, промяна в дейността си ще трябва да направят и редица руски компании, като например "Аерофлот", който използва чуждестранна компютърна система за резервация на самолетни билети.За спазването на закона ще следи руската Федерална служба за надзор на комуникациите, информационните технологии и съобщенията, известна още като Роскомнадзор. Всички нарушители на този закон ще бъдат записвани в електронен регистър, подобен на банковия кредитен регистър. След отстраняване на нарушението, физическото или юридическото лице ще бъде извадено от този регистър.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
Общо гласували: 469 Други анкети