Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение

Шрифт
От , 3404 прегледа 3 препоръки
Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение за Windows, но не и за другите операционни системи

Преди два дена в интернет официално се появи новата версия на Flash Player. В момента софтуерът е достъпен само за трите основни операционни системи – Windows, Mac OS X и Linux, като по-късно се очаква да се появи и версията на платформата за Android.

Няколко са новите неща в тази версия на платформата, като най-основните са две. Първата от тях е свързана с критичния бъг в сигурността на Flash Player, за който беше съобщено пред около 15 дни. В тази версия на Flash Player дупката е затворена.

Втората новост е свързана с хардуерното ускорение на новата платформа, което е пряко свързана с декодирането на H.264. За съжаление, от тази новост ще могат да се възползват само собствениците на компютри с операционни системи Windows. От Adobe съобщиха, че тази новост ще се появи и за Mac OS X, но малко по-късно.

От Adobe съветват потребителите да обновят до най-новата версия на Flash Player, за да може компютърът им да бъде максимално защитен. 

Нов троянец атакува швейцарските банки и подменя DNS записите

Швейцарската некомерсиална ИТ-организация Switch CH съобщи за разкриване на нов троянски код, специално създаден за атака върху онлайн-банкирането в швейцарските банки. Експертите твърдят, че вирусът може да прихваща SMS-ключовете и да променя настройките на домейнната структура на компютърната система.Действията на троянеца водят до това, че потребителят попада на фалшив сайт, който записва всички данни и реквизити, необходими за извършване на реално онлайн-банкиране. Новият код е в състояние да заобиколи двойната авторизация и едновременно с това променя DNS-записите и по този начин създава дори и при опитните потребители илюзия за реална работа с банковата система. Вирусът е засечен при сработване на защитната система при подаване на фалшиви сертификати.Специалистът от Switch CH Даниъл Стърман казва, че новият троянец, класифициран вече с името Retefe, след успешно получаване на на банковите данни, автоматично се изтрива от компютър на жертвата. Инженерът отбелязва, че алгоритъма и кода са реализирани "много елегантно". Специалистът подчертава, че твърде малко вируси се самоунищожават след изпълнението на заложените задачи.Стърман отбеляза, че троянецът разполага с Android-компонента, за прихващане на SMS-токените. Кодът е оптимизиран за европейските банки, но вирусът е вече засечен в Австралия и Нова Зеландия.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кой от следните новинари НЕ ви допадат най-често статиите?
 • Светослав Димитров

  8% 1 гласа
 • Методи Дамянов

  0% 0 гласа
 • Даниел Десподов

  8% 1 гласа
 • Любослав Лозанов

  0% 0 гласа
 • Мая Иванова

  75% 9 гласа
 • Стефан Стефанов

  0% 0 гласа
Общо гласували: 12 Други анкети