Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение

Шрифт
От , 3453 прегледа 3 препоръки
Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение за Windows, но не и за другите операционни системи

Преди два дена в интернет официално се появи новата версия на Flash Player. В момента софтуерът е достъпен само за трите основни операционни системи – Windows, Mac OS X и Linux, като по-късно се очаква да се появи и версията на платформата за Android.

Няколко са новите неща в тази версия на платформата, като най-основните са две. Първата от тях е свързана с критичния бъг в сигурността на Flash Player, за който беше съобщено пред около 15 дни. В тази версия на Flash Player дупката е затворена.

Втората новост е свързана с хардуерното ускорение на новата платформа, което е пряко свързана с декодирането на H.264. За съжаление, от тази новост ще могат да се възползват само собствениците на компютри с операционни системи Windows. От Adobe съобщиха, че тази новост ще се появи и за Mac OS X, но малко по-късно.

От Adobe съветват потребителите да обновят до най-новата версия на Flash Player, за да може компютърът им да бъде максимално защитен. 

Мюнхен обмисля връщане към Windows

В странна версия на "иди си - ела си", мюнхенската управа обмисля да премине обратно от използването на Линукс към Microsoft, съобщава Suddeutche Zeitung (версия на англ. тук).Както вече ви информирахме по-рано, в края на миналата година мюнхенската община реши да изостави майкрософтските продукти и да ги замени с Линукс и по-специално с подготвената специално за целта немска дистрибуция LiMux.Общинската администрация подготвя сложния преход от проприетарната система на техно-гиганта от Редмънд към софтуера с открит код в продължение на десет години. Връщането към Microsoft едва ли ще отнеме толкова време, но поне средства и усилия ще струва със сигурност, а и не се знае каква ще е реакцията на Сатя Надела и компания към временната забежка на мюнхенци, имайки предвид размахания пръст от страна на Балмър за това действие.Причината за обратния преход? Повече от тривиална. Пари, трудно усвояване от страна на хората, ползващи услугите на администрацията и изглежда недобра комуникация на майкрософтските и линукс системи.Йозеф Шмидт, един от заместник-кметовете на общината, който и работи на една от 15 000-те системи с Линукс, потвърждава пред немската медия, че в общината са се получили множество оплаквания от граждани. Някои от тях считат системите за твърде сложни, други страдат от недобра сработеност на Линукс системите с продукти и файлове на Microsoft, и не на последно място, явно някой нещо не е изчислил, както трябва, защото разходите излезли доста по-големи от очакваното. В съвсем скоро време, специална комисия ще разгледа ситуацията и ще реши, дали Мюнхен трябва да се върне към Microsoft или да остане на Линукс.Шмидт се изказва изключително остро за самия преход от Microsoft към Линукс, като според него това е било решение взето изключително на политическа основа. И нещо повече, това действие не просто не е било логическо съобразно, а по-скоро е било взето в следствие на желанието на определени хора да пъчат мускули пред американците, бива цитиран Шмидт от друг немски сайт.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

На кое лично устройство гледате филми/сериали най-често?
Общо гласували: 932 Други анкети