Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение

Шрифт
От , 3193 прегледа 3 препоръки
Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение за Windows, но не и за другите операционни системи

Преди два дена в интернет официално се появи новата версия на Flash Player. В момента софтуерът е достъпен само за трите основни операционни системи – Windows, Mac OS X и Linux, като по-късно се очаква да се появи и версията на платформата за Android.

Няколко са новите неща в тази версия на платформата, като най-основните са две. Първата от тях е свързана с критичния бъг в сигурността на Flash Player, за който беше съобщено пред около 15 дни. В тази версия на Flash Player дупката е затворена.

Втората новост е свързана с хардуерното ускорение на новата платформа, което е пряко свързана с декодирането на H.264. За съжаление, от тази новост ще могат да се възползват само собствениците на компютри с операционни системи Windows. От Adobe съобщиха, че тази новост ще се появи и за Mac OS X, но малко по-късно.

От Adobe съветват потребителите да обновят до най-новата версия на Flash Player, за да може компютърът им да бъде максимално защитен. 

Едуард Сноудън е използвал Linux-дистрибуцията TAILS

Когато Едуард Сноудън за първи път се появи пред камерите през лятото на миналата година, мнозина обърнаха внимание на неговия лаптоп с лепенки, изобразяващи системата за анонимен достъп в Интернет Tor и фондацията EFF. Сега стана известно, коя операционна система е инсталирана на неговия лаптоп: това е Linux-дистрибуцията с много висока степен на защита  TAILS (The Amnesic Incognito Live System), базирана на Debian.TAILS е особено удобна за зареждане от оптичен диск или от флаш-памет и съдържа вече вграден всичкия необходим софтуер за безопасна работа в Интернет. Автоматично се стартира Tor, GPG за шифроване на пощата, OTR-чат, мениджъра на пароли KeePassX и други програми, специално модифицирани за осигуряване на максимална безопасност. Тази ОС е специално проектирана по такъв начин, че да не запазва нищо в постоянната памет, работи се изцяло с оперативната памет, която след приключване на работа се изтрива с помощта на sdmem, за да се изключи възможността за прочитане на нейното съдържание от наскоро изключен компютър. Графичният интерфейс може да имитира Windows XP, за да не се предизвикват излишни подозрения.Сноудън е накарал да използва TAILS и Глен Гринуълд, журналистът от The Guardian, на когото изпращаше секретните документи от АНС и който неотдавна получи "Пулицър" за тези публикации.След около месец трябва да излезе версия 1.0 на дистрибуцията TAILS, което се счита за най-голямото събитие в историята на този проект.Добавете коментар
Съжаляваме, вече не е възможно да добавите коментар. Коментарите са разрешени за период от една седмица след публикуването на новината.
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 721 Други анкети