Харесайте facebook страницата ни

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

SEGA ще прави нова конзола

Шрифт
От , 7856 прегледа 0 препоръчай
Въпреки че не е тайна, че SEGA от дълго време работят по техният LINDBERGH/RINGEDGE проект, днес стана ясно, че те официално са подписали споразумение с Imagination Technologies of the United Kingdom, с които ще започнат работа по „много високо технологична графична конзола от следващо поколение“.

Все още няма никаква техническа информация по проекта, защото той е в много ранен стадий. SEGA споделиха обаче, че плановете им са новата конзола да е пряк конкурент на следващото поколение продукти на Sony и Microsoft. От компанията смятат, че с по-ранния старт над разработката ще успеят да победят двата гиганта и ще вземат по-голям дял от пазара.

От Sony пък казват, че не смятат да повторят грешката, която направиха с PS3 и следващата им конзола няма да работи с PowerVR, а с по-евтин вариант от nVidia или AMD. Целта на компанията е този път да излязат със система, която струва под $300 в първите си дни на пазара. 

Age of Empires: World Domination излиза за iOS през лятото

Още миналата година в уеб-пространството се появи неофициална информация, че Microsoft възнамерява да предложи хитовите си игри за персонални компютри и Xbox, и за мобилните платформи. Първата игра, която с помощта на японското гейм-студио KLab ще бъде преобразувана за iOS ще е легендарната Age of Empires. Вчера се състоя официалния анонс на Age of Empires: World Domination за iOS. Разпространението на играта трябва да започне през лятото на тази година.Феновете на Age of Empires трябва да са готови за значителни промени в играта, понеже Microsoft и KLab не са портирали някоя от предишните части, а вместо това представят новата Age of Empires: World Domination, която е специално "адаптирана" за мобилни устройства. За мнозина "адаптацията" на мобилните игри доста снижава тяхната привлекателност. Така се случи и с неотдавна представените Dungeon Keeper и RollerCoaster Tycoon 4 Mobile, които са предназначени за мобилни платформи.Новата Age of Empires: World Domination ще даде възможност на геймъра да управлява една от достъпните нации - келти, викинги, франки и хуни, за да създаде непобедима армия, която ще участва в многопотребителските боеве. Едва ли можем да очакваме пълноценна стратегия в реално време, каквито бяха предишните части на Age of Empires. Най-вероятно това ще бъде още една freemium-игра, в която играчите ще трябва да заплащат за оръжия, ресурси и предмети. Дали това наистина ще е така, ще разберем през лятото на тази година, когато ще излязат версии за iOS, Android и Windows Phone.Добавете коментар
Съжаляваме, вече не е възможно да добавите коментар. Коментарите са разрешени за период от една седмица след публикуването на новината.
четени препоръчвани коментирани

Колко нови приложения и игри сваляте на смартфона си месечно?
Общо гласували: 820 Други анкети