Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко алкохол по време на бременност = по-умно дете

Featured Replies

448638R.jpg

Момчетата, родени от майки, които по време на бременността са приемали алкохол в неголеми количества, показват по-добри резултати при развитието си в сравнение с децата на бременните, напълно отказали се от алкохола.

Момичетата пък били по-устойчиви емоционално, ако майките им са пийвали по време на бременността.

Този шокиращ факт установили учените от University College в Лондон.

В изследването са проучени 12 хиляди деца.

Според тях приемът на неголямо количество алкохол не предизвиква умствени или поведенчески проблеми при децата.

Дори напротив - те били по-здрави от връстниците си, чиито майки не близват алкохол.

При децата от първата група 40% по-рядко възникват проблеми с поведението и 30% по-рядко се появяват проблеми с хиперактивността.

Освен това тези деца са набрали повече точки на лингвистични тестове и по-добре се ориентирали при посочването на фигури, цетове, букви и цифри.

Въпреки категоричните резултати едва ли ще се сложи край на споровете за употребата на алкохол по време на бременност.

Винаги се е считало, че алкохолът вреди да плода.

Въпреки това в брошурите на здравното министерство на Великобритания се препоръчва той да се избягва през първите три месеца на бременността, за да се намали рискът от аборт, но епизодичната му употреба в по-късните месеци не вреди.

01.11.2008 dnes.bg

----------------------------------------

Така както е написано излиза, че според децата приемът на неголямо количество алкохол не предизвиква умствени или поведенчески проблеми. :rolleyes:

Да бе, утре ще кажат, че цигарите и наркотиците също помагат на плода да се развива по-добре...

Аз също съм си пийвала чаша вино на седмица по време на бременността...

Виж,с кафето малко попрекалявах..

• Автор
Аз също съм си пийвала чаша вино на седмица по време на бременността...

Виж,с кафето малко попрекалявах..

И аз, но в началото, когато все още не знаех, че не съм сама... :) После бях на пост и молитва. Дори цигарите отказах от раз...

Мдааа това проучване 100% е направено от деца на бивши или настоящи алкохолици.

Вече направих плочки от смях . Всичко в големи количества е вредно ама не всичко в малки е полезно.

Стига ве! Аз винаги съм мислел, че алкохола се отразява зле на плода, даже си спомням, че в училище по биология така ни учиха. ohmy.gif

Стига ве! Аз винаги съм мислел, че алкохола се отразява зле на плода, даже си спомням, че в училище по биология така ни учиха. ohmy.gif

Алкохола вече е станал полезен за акъла на бебето

biggrin.gif

Утре ще направят изследване и ще установят, че към млякото трябва да се прибавя малко алкохол, защото е полезно за разтежа на бебетата. cool.gif

Що за простотия е това ? ohmy.gif Тоя университет да не е пълен с бивши алкохолици-учени ?! biggrin.gif;)

Що за простотия е това ? ohmy.gif Тоя университет да не е пълен с бивши алкохолици-учени ?! biggrin.gif huh.gif

Съгласен ;)

Утре ще направят изследване и ще установят, че към млякото трябва да се прибавя малко алкохол, защото е полезно за разтежа на бебетата. cool.gif

Малко червено винце след нахранване на кърмачето му осигурява спокоен сън и червени бузки :)

Пробвал съм - не вреди ни най-малко.

За "хайдушка попара" някой чувал ли е ? Мен лично, бабите ми са ме хранили едно време с такава ;)

Който го е казал това,значи майка му е пила само вода.

Абре, хора, защо реагирате така за червеното вино. Хората отдавна говорят, че по една чашка е полезно за здравето ни :D Това не означава, че бременната жена трябва да се олива всяка вечер, ама няма лошо от време на време да изпива по една чаша, може би не към края на бременността, но все пак :angry:

Малко червено винце след нахранване на кърмачето му осигурява спокоен сън и червени бузки :)

Пробвал съм - не вреди ни най-малко.

За "хайдушка попара" някой чувал ли е ? Мен лично, бабите ми са ме хранили едно време с такава :)

Тая попара знам че е от хляб и червено вино

Ние не сме я яли

Но като деца през зимата ни даваха малко червено винце

Бащата каза за кръв било

:yanim:

Разредено с лимонада де,не чисто

448638R.jpg

Момчетата, родени от майки, които по време на бременността са приемали алкохол в неголеми количества, показват по-добри резултати при развитието си в сравнение с децата на бременните, напълно отказали се от алкохола.

Момичетата пък били по-устойчиви емоционално, ако майките им са пийвали по време на бременността.

Този шокиращ факт установили учените от University College в Лондон.

В изследването са проучени 12 хиляди деца.

Според тях приемът на неголямо количество алкохол не предизвиква умствени или поведенчески проблеми при децата.

Дори напротив - те били по-здрави от връстниците си, чиито майки не близват алкохол.

При децата от първата група 40% по-рядко възникват проблеми с поведението и 30% по-рядко се появяват проблеми с хиперактивността.

Освен това тези деца са набрали повече точки на лингвистични тестове и по-добре се ориентирали при посочването на фигури, цетове, букви и цифри.

Въпреки категоричните резултати едва ли ще се сложи край на споровете за употребата на алкохол по време на бременност.

Винаги се е считало, че алкохолът вреди да плода.

Въпреки това в брошурите на здравното министерство на Великобритания се препоръчва той да се избягва през първите три месеца на бременността, за да се намали рискът от аборт, но епизодичната му употреба в по-късните месеци не вреди.

01.11.2008 dnes.bg

----------------------------------------

Така както е написано излиза, че според децата приемът на неголямо количество алкохол не предизвиква умствени или поведенчески проблеми. :wors:

Брей, по-свястна реклама на алкохола не можаха ли да измислят. Че от алчност искат и бременните да им правят оборот. Ненаситно е било човешкото око.

• 11 месеца по-късно...

Между 30% и 50% от бременните българки пушат

6_f58b2.jpg

Между 30 и 50 на сто от бременните жени у нас пушат. При тях рискът от аборт през първите 3 месеца на бременността е с 30-40 процента по-висок, а заплахата от извънматочна бременност е почти двойна.

Това припомниха от Министерството на здравеопазването дни преди Международния ден без тютюнопушене - 19-и ноември, съобщи БНР. Тази година денят протича под мотото "За бременност без тютюнев дим".

Майките-пушачки често раждат преждевременно, а новородените са с по-ниско тегло. Ако майката е пушила по време на бременността, рискът бебето да развие астма е с около 60% по-висок.

Децата на майките-пушачки имат по-слаба успеваемост в училище. Специалистите припомнят, че всяка изпушена цигара по време на бременността забавя кръвния поток през плацентата. Вследствие на това зародишът може да бъде увреден както от хроничния недостиг на кислород, така и от недохранване.

Изследванията показват още, че пушачките забременяват по-трудно. Плодовитостта им е намалена с около 30% спрямо жените, които не пушат, а менопаузата им настъпва с около две-три години по-рано. Тези жени са изложени и на по-голям риск от рак на шийката на матката.

news.dir.bg

...За "хайдушка попара" някой чувал ли е ? Мен лично, бабите ми са ме хранили едно време с такава :)

Значи затова ти е такава породата. tongue.gif

А на тези, за които думата "алкохол" е равна на 100% зло, ще им кажа че грешат.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.