kaldata.com - Форуми: За или против диетите? - kaldata.com - Форуми

Към съдържанието

1

• (4 Страници)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Нямате права да създавате теми
  • Нямате права да пишете в темата

За или против диетите? Гладуваш за да отслабнеш... Оцени темата: -----

#31 Потребителят е офлайн   Int3rvisi0n 

• Потребител
  • PipPip
  • Група: Потребители
  • Град:София

Публикувано 29 октомври 2004 - 11:08

Факт е че много хора не могат без месо. До колкото разбрах има някакво отношение и кръвната група. Аз например не ям месо от 4 години и не ми липсва изобщо, но имам познат който също опита да спре да яде месо. Издържа 1 седмица само и повече не можеше. При мен спирането на месото имаше положителен ефект, но при други хора не е така. Нека всеки яде това което иска. :)
0

#32 Потребителят е офлайн   Bogoizbrania 

• Редовен потребител
  • PipPipPip
  • Град:Sofia

Публикувано 29 октомври 2004 - 11:13

Нека да изясним нещо важно, от постовете става ясно че повечето сте под 20 г. А това е от значение дали ще трябва диета или не. Понеже аз съм доста над над тази цифрави уверявам че нашта група група трябва да се ограничава в плюскането.
0

#33 Потребителят е офлайн   pit 

• Shadow Observer
  • Група: Модератори Хардуер
  • Град:Cosmopolitan

Иконки  Публикувано 29 октомври 2004 - 12:01

Цитат

Нека да изясним нещо важно, от постовете става ясно че повечето сте под 20 г. А това е от значение дали ще трябва диета или не. Понеже аз съм доста над над тази цифрави уверявам че нашта група група трябва да се ограничава в плюскането.

Вуйче, аз също съм над 20-те, но не се ограничавам.
А също така има разлика между ограничаване в "плюскането" и спазване на
дадена диета. :huh:
0

#34 Гост_p_floyd_*

• Група: Гости

Публикувано 29 октомври 2004 - 12:07

Bogoizbrania написа на 29 10 2004, 12:13 :

Вижда се в профила ти- съвсем скоро ще навършиш 100г :wors:
Да почерпиш ;) :clap :beer:
0

#35 Потребителят е офлайн   varvarinata 

• Почетен потребител
  • PipPipPipPip
  • Виж галерията
  • Град:близко до морето - Варна

Иконки  Публикувано 29 октомври 2004 - 12:30

Аз мисля че тези над 20те са повечко, и наистина има разлика в това да се ограничаваш в плюскането и във спазване на диета, а Bogoizbrania ние над 20те защо трябва да се ограничаваме? разбирам за над 30-35, но примерно една жена до 30год. според мен трябва да си хапва пълноценно(и мъжете разбира се), ако не е станала майка, а има и много др. фактори за да го прави :) поне аз мисля така,
Аз си хапвам от всичко.. то ако от сега се лишавамм :eek
0

#36 Потребителят е офлайн   AciD_SouL 

• Новобранец
  • Pip
  • Град:Great Ocean
  • Интереси:Мързел

Публикувано 29 октомври 2004 - 12:59

Абе я си яжте каквото ви се яде Публикувано изображение
Аз имам една позната, която с тез диети стигна до болницата и един месец и дупкаха задника с инжекции.
Преди и аз съм пробвала доста от известните неща (включително и повръщането) и накрая се чувстваш като парацал. Само, че от както разбрах какво се стана с моята позната и спрях с диетите.
Пък и мисля, че наистина всичко зависи от метаболизма на човек и до някаде от психическото състояние. Публикувано изображение
GOD dave men brains larger than dogs, so they wouldn't hunt women's legs on a cocktail parties!
0

#37 Потребителят е офлайн   Tragedy 

• kaldata маниак
  • PipPipPipPipPipPip
  • Град:Севлиево
  • Интереси:Няма нищо по-интересно от самите хора.

Публикувано 29 октомври 2004 - 13:17

Всичко е вредно, ако прекаляваш с него. По същия начи е с яденето и с диетите. Хубаво е от време на време организма да се прочиства, било то с диета, било то с ограничаване на яденето до плодове. Аз съм за такъв тип диети и ги прилагам. Иначе си ям всичко, без да прекалявам и гледам да ям "по-леко" месо и съответно "по-леки" храни.
Към момичетата мога да кажа само - ако момчетата не ви харесват такива каквито сте, теглете им майната и бъдете естествени, а не да се разболявате с диети. Това не си заслужава.
0

#38 Потребителят е офлайн   pisana 

• Потребител
  • PipPip

Публикувано 15 септември 2007 - 20:17

Не гладувайте. Просто не правите нищо.Аз все се мъча да напълнея и това не е толкова лесно, но сега съм добре.Зависи според мен и от хормонална гледна точка.Познавам хора, които се хранят по-малко от мен, а имат проблеми Публикувано изображение
Може би си никой на този свят, но за някой ти си целия свят и то точно заради това, че си ти а не някой друг!
0

#39 Потребителят е офлайн   vankata_6 

• Дори ако всички, аз НЕ!
  • PipPipPipPip

Публикувано 21 септември 2007 - 22:56

Има много диети, които са известни вече. Кои за отслабване, кои за пречистване на организма. лошото е, че повечето диети, касаещи се за отслабване, са вредни. Например една диета за отслабване е яденето само на мазнини и по-точно на сланина. Това е изключително вредно.

Друг вид диети- тези за пречистване на организма са полезни да се правят поне веднъж годишно. Аз, например, от няколко години през лятото, когато има мн. плодове, правя една такава 7-дневна диета, която включва плодове, чай и мед. Ям само това 7 дни, а след 7-мия ден започвам да се захранвам по подходящ начин, за да не получа усложнения. Тази диета, наречена Лечебен глад, се препоръчва, т.к. организмът се очиства от мн. вредни в-ва, които са се натрупали през годината.
0

#40 Потребителят е офлайн   WildHorse 

• Редовен потребител
  • PipPipPip
  • Виж галерията

Публикувано 22 септември 2007 - 00:22

Първо да изясним, какво е ДИЕТА. Това е " НАЧИН НА ХРАНЕНЕ", което ще рече, че всички живи същества спазваме диети. Ако под ДИЕТА разбираме нарицателно на ГЛАДУВАНЕ или ОГРАНИЧАВАНЕ В ХРАНЕНЕТО, това е друг въпрос. Айде и аз да напиша една диета, която съм изпробвал, когато трябваше да свалям мазнини и колкото се може по-малко мускули. Определено имах успех, но и цената бе доста висока.

Та диетата представлява нещо подобно:

Два дена се приемат 400 г. въглехидрати. Следващите два намаляваме наполовина - тоест 200 г. Петък и събота - 100 г. и се пробваме неделя и понеделник без тях. Сигурно няма да можем, затова имаме и два дена за нормално хранене без ограничение. Какво друго трябва да се спазва? Храненията са през 2-3 часа, не повече! Приеманото количество килокалории, трябва да е с дефицит от около 500 килокалории примерно. Тоест, ако нормално приемама 3500 килокалории за теглото си, трябва да ги намалим на 3000. Освен това въглехидратите се приемат сутрин и до обяд. Вечер в никакъв случай. При тоя режим, храненията са 6-7
, което ще рече, че трябва да сме подготвени на работа за бърза закуска :) Успех и не гладувайте по много. Нормално е при тоя режим на хранене да смъкнете килограм, килограм и половина за седмица. Ако смъкнете повече, това не е добре. Организмът ви се натоварва излишно, което може да доведе до болестни състояния. Затова и се приемат някои хранителни добавки - като фетбърнъри. Ако не свалите килограми, значи не сте изчислили правилно енергийния ви разход или твърде малко се движите . Всъщност, точно движението увеличава метаболизма. Без увеличен метаболизъм, няма как да свалите килограми при нормални условия.

Забелязали ли сте, че когато не ядете много ( примерно сутрин никак, на обяд малко и вечер от глад си напълвате стомаха), вие пак държите същото тегло или даже качвате? Това е първо от забавения метаболизъм и второ от поетото твърде голямо количество храна в едно хранене. Това означава излишните калории да се складират като мазнини в организма. Какво се получава? С един удар два заека - увеличено тегло и намалена сила, а от там и работоспособност ;)

Този пост е редактиран от WildHorse: 22 септември 2007 - 00:38

Публикувано изображение
0

#41 Потребителят е офлайн   shefkata 

• Природно бедствие
  • Виж блога
  • Група: VIP Потребител
  • Интереси:Разностранни...

Иконки  Публикувано 24 септември 2007 - 13:11

;) Аз съм си намерила перфектния вариант - ям, каквото ми се яде, но не прекалявам...
Бях на около 20 год. когато свалих за първи път 8 кг., от тогава се пазя, честничко да си призная... :rolleyes:

Този пост е редактиран от shefkata: 24 септември 2007 - 13:11

Rara avisПубликувано изображение
0

#42 Потребителят е офлайн   haidukpikaso 

• Душа-камбана
  • PipPipPipPipPipPip
  • Виж блога
  • Виж галерията
  • Град:София,15 етаж под звездите
  • Интереси:енигматика езотерика

Публикувано 24 септември 2007 - 13:51

Диети,глупости Публикувано изображение
Не яжте хляб като сте податливи на дебелеене,или го ограничете поне :)
Цялата работа е там-от личен опит ви го казвам :P
Ако искаш да разсмееш Господ,
кажи му че си имаш планове...

Публикувано изображение
0

#43 Потребителят е офлайн   prwvu 

• kaldata маниак
  • PipPipPipPipPipPip

Публикувано 24 септември 2007 - 23:39

Темата е доста коментирана навсякъде. Що-годе здравословно и умерено хранене е истината. Това е за жените; мъжете трябва да се хранят обилно и да пият безгранично, защото..така трябва Публикувано изображение
0

#44 Потребителят е офлайн   haidukpikaso 

• Душа-камбана
  • PipPipPipPipPipPip
  • Виж блога
  • Виж галерията
  • Град:София,15 етаж под звездите
  • Интереси:енигматика езотерика

Публикувано 25 септември 2007 - 17:36

Виж мнениетоprwvu написа на 25.09.2007г. в 00:39ч. :

Това е за жените; мъжете трябва да се хранят обилно и да пият безгранично, защото..така трябва Публикувано изображение

:lol6:
Само дето някои от шкембето не могат да си видят пишката :P
Ако искаш да разсмееш Господ,
кажи му че си имаш планове...

Публикувано изображение
0

#45 Потребителят е офлайн   vankata_6 

• Дори ако всички, аз НЕ!
  • PipPipPipPip

Публикувано 25 септември 2007 - 23:06

Виж мнениетоWildHorse написа на 22.09.2007г. в 01:22ч. :

Първо да изясним, какво е ДИЕТА. Това е " НАЧИН НА ХРАНЕНЕ", което ще рече, че всички живи същества спазваме диети. Ако под ДИЕТА разбираме нарицателно на ГЛАДУВАНЕ или ОГРАНИЧАВАНЕ В ХРАНЕНЕТО, това е друг въпрос. Айде и аз да напиша една диета, която съм изпробвал, когато трябваше да свалям мазнини и колкото се може по-малко мускули. Определено имах успех, но и цената бе доста висока.

Та диетата представлява нещо подобно:

Два дена се приемат 400 г. въглехидрати. Следващите два намаляваме наполовина - тоест 200 г. Петък и събота - 100 г. и се пробваме неделя и понеделник без тях. Сигурно няма да можем, затова имаме и два дена за нормално хранене без ограничение. Какво друго трябва да се спазва? Храненията са през 2-3 часа, не повече! Приеманото количество килокалории, трябва да е с дефицит от около 500 килокалории примерно. Тоест, ако нормално приемама 3500 килокалории за теглото си, трябва да ги намалим на 3000. Освен това въглехидратите се приемат сутрин и до обяд. Вечер в никакъв случай. При тоя режим, храненията са 6-7
, което ще рече, че трябва да сме подготвени на работа за бърза закуска :) Успех и не гладувайте по много. Нормално е при тоя режим на хранене да смъкнете килограм, килограм и половина за седмица. Ако смъкнете повече, това не е добре. Организмът ви се натоварва излишно, което може да доведе до болестни състояния. Затова и се приемат някои хранителни добавки - като фетбърнъри. Ако не свалите килограми, значи не сте изчислили правилно енергийния ви разход или твърде малко се движите . Всъщност, точно движението увеличава метаболизма. Без увеличен метаболизъм, няма как да свалите килограми при нормални условия.

Забелязали ли сте, че когато не ядете много ( примерно сутрин никак, на обяд малко и вечер от глад си напълвате стомаха), вие пак държите същото тегло или даже качвате? Това е първо от забавения метаболизъм и второ от поетото твърде голямо количество храна в едно хранене. Това означава излишните калории да се складират като мазнини в организма. Какво се получава? С един удар два заека - увеличено тегло и намалена сила, а от там и работоспособност ;)

Или казано по друг начин- излишакът от въглехидрати се трансформира в мастна съединителна тъкан, която се натрупва под кожата :)
0

Сподели темата:

• (4 Страници)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Нямате права да създавате теми
  • Нямате права да пишете в темата

1 Потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни