За или против диетите? Гладуваш за да отслабнеш...
Публикувано 29 октомври 2004 - 11:08
Публикувано 29 октомври 2004 - 12:01
Цитат
Вуйче, аз също съм над 20-те, но не се ограничавам.
А също така има разлика между ограничаване в "плюскането" и спазване на
дадена диета.
#34 Гост_p_floyd_*
Публикувано 29 октомври 2004 - 12:07
Bogoizbrania написа на 29 10 2004, 12:13 :
Вижда се в профила ти- съвсем скоро ще навършиш 100г
Да почерпиш
Публикувано 29 октомври 2004 - 12:30
Аз си хапвам от всичко.. то ако от сега се лишавамм :eek
Публикувано 29 октомври 2004 - 12:59
Аз имам една позната, която с тез диети стигна до болницата и един месец и дупкаха задника с инжекции.
Преди и аз съм пробвала доста от известните неща (включително и повръщането) и накрая се чувстваш като парацал. Само, че от както разбрах какво се стана с моята позната и спрях с диетите.
Пък и мисля, че наистина всичко зависи от метаболизма на човек и до някаде от психическото състояние.
Публикувано 29 октомври 2004 - 13:17
Към момичетата мога да кажа само - ако момчетата не ви харесват такива каквито сте, теглете им майната и бъдете естествени, а не да се разболявате с диети. Това не си заслужава.
Публикувано 15 септември 2007 - 20:17
Публикувано 21 септември 2007 - 22:56
Друг вид диети- тези за пречистване на организма са полезни да се правят поне веднъж годишно. Аз, например, от няколко години през лятото, когато има мн. плодове, правя една такава 7-дневна диета, която включва плодове, чай и мед. Ям само това 7 дни, а след 7-мия ден започвам да се захранвам по подходящ начин, за да не получа усложнения. Тази диета, наречена Лечебен глад, се препоръчва, т.к. организмът се очиства от мн. вредни в-ва, които са се натрупали през годината.
Публикувано 22 септември 2007 - 00:22
Та диетата представлява нещо подобно:
Два дена се приемат 400 г. въглехидрати. Следващите два намаляваме наполовина - тоест 200 г. Петък и събота - 100 г. и се пробваме неделя и понеделник без тях. Сигурно няма да можем, затова имаме и два дена за нормално хранене без ограничение. Какво друго трябва да се спазва? Храненията са през 2-3 часа, не повече! Приеманото количество килокалории, трябва да е с дефицит от около 500 килокалории примерно. Тоест, ако нормално приемама 3500 килокалории за теглото си, трябва да ги намалим на 3000. Освен това въглехидратите се приемат сутрин и до обяд. Вечер в никакъв случай. При тоя режим, храненията са 6-7
, което ще рече, че трябва да сме подготвени на работа за бърза закуска
Забелязали ли сте, че когато не ядете много ( примерно сутрин никак, на обяд малко и вечер от глад си напълвате стомаха), вие пак държите същото тегло или даже качвате? Това е първо от забавения метаболизъм и второ от поетото твърде голямо количество храна в едно хранене. Това означава излишните калории да се складират като мазнини в организма. Какво се получава? С един удар два заека - увеличено тегло и намалена сила, а от там и работоспособност
Този пост е редактиран от WildHorse: 22 септември 2007 - 00:38
Публикувано 24 септември 2007 - 13:11
Бях на около 20 год. когато свалих за първи път 8 кг., от тогава се пазя, честничко да си призная...
Този пост е редактиран от shefkata: 24 септември 2007 - 13:11
Публикувано 25 септември 2007 - 23:06
WildHorse написа на 22.09.2007г. в 01:22ч. :
Та диетата представлява нещо подобно:
Два дена се приемат 400 г. въглехидрати. Следващите два намаляваме наполовина - тоест 200 г. Петък и събота - 100 г. и се пробваме неделя и понеделник без тях. Сигурно няма да можем, затова имаме и два дена за нормално хранене без ограничение. Какво друго трябва да се спазва? Храненията са през 2-3 часа, не повече! Приеманото количество килокалории, трябва да е с дефицит от около 500 килокалории примерно. Тоест, ако нормално приемама 3500 килокалории за теглото си, трябва да ги намалим на 3000. Освен това въглехидратите се приемат сутрин и до обяд. Вечер в никакъв случай. При тоя режим, храненията са 6-7
, което ще рече, че трябва да сме подготвени на работа за бърза закуска
Забелязали ли сте, че когато не ядете много ( примерно сутрин никак, на обяд малко и вечер от глад си напълвате стомаха), вие пак държите същото тегло или даже качвате? Това е първо от забавения метаболизъм и второ от поетото твърде голямо количество храна в едно хранене. Това означава излишните калории да се складират като мазнини в организма. Какво се получава? С един удар два заека - увеличено тегло и намалена сила, а от там и работоспособност
Или казано по друг начин- излишакът от въглехидрати се трансформира в мастна съединителна тъкан, която се натрупва под кожата

Помощ

Цитирай