kaldata.com - Форуми: ГДБОП атакува сървърите на Читанка (Chitanka.info) - kaldata.com - Форуми

Към съдържанието

1

• (15 Страници)
  • +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Нямате права да създавате теми
  • Нямате права да пишете в темата

ГДБОП атакува сървърите на Читанка (Chitanka.info) Оцени темата: ***** 1 Гласа

#121 Потребителят е офлайн   djagi 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Група: Потребители
  • Град:София

Публикувано 23 юни 2010 - 14:33

Grigor Gatchev - A Weblog - 451 по Фаренхайт

Цитат

А за нанесените щети на българската култура дори не ми се говори. Ако твърденията са верни, то чрез Читанката българите са прочитали годишно по няколкостотин хиляди книги повече. Старателно се опитвам да си представя как това ощетява българската култура, но не успявам. Особено пък в днешните времена, когато да си купиш книга е едва ли не капитална инвестиция, а да накараш някой, особено Интернет поколението, да чете книги е олимпийско постижение. Да унищожиш това, което го е постигнало, означава да реализираш “451 по Фаренхайт” на Рей Бредбъри на живо. Тук, в България.

0

#122 Потребителят е офлайн   ImpossibleMan 

• Почетен потребител
  • Група: VIP Потребител
  • Интереси:FordMan

Публикувано 23 юни 2010 - 14:38

Виж мнениетоWhiteHart написа на 22 юни 2010 - 22:32 :

Не. Едни и същи ни управляваха и преди, и сега. Червени, сини, жълти и т.н. се правеха за пред обществото, за да има илюзия за "демокрация". "Преходът" беше внимателно подготвен от ядрото на ДС и все още се изпълнява от него и подлогите му. Една голяма мафия... Това е.

Не е точно така. Явно не си много навътре в нещата. Хората може да са едни и същи, но лагерите различни. Това не пречи да се скараш с комшията, а след време да си пиете ракията, нали? Или обратното. До вчера бяхме приятели, но днес сме врагове, затова нашите врагове ще си платят.

Виж мнениетоdjagi написа на 22 юни 2010 - 23:20 :

Ама изобщо не си прав, но се изказваш, а дори не знаеш за какъв сайт става дума. Правиш неуместни сравнения и ... абе Xesi ти ги е обяснила донякъде, но да си ги кажа и аз. А и не си чел е-книги иначе нямаше да ги пишеш такива... от сорта да се оформят подобаващо и т.н. глупости. Ето ти един пример, как изглежда една е-книга пусната през подходящ софтуер:
Публикувано изображение

Оффф. Някой като си направи такива заключения... Няма как да погледнеш какви теми съм пускал преди години, но точно аз бях пуснал тема за търсене на програма, с която да се четат книги! Както и да е. Явно съм се изказал крайно. Между другото ползвам само ICE Book Reader Professional Russian. Всичко друго е боклук.

Да, сега забелязах, че на снимката ти е точно тая програма :)

Този пост е редактиран от ImpossibleMan: 23 юни 2010 - 14:39

По-добре известен пияница, отколкото анонимен алкохолик!
0

#123 Потребителят е офлайн   WhiteHart 

• 独り
  • Виж блога
  • Виж галерията
  • Група: Модератори
  • Град:Търново/София

Публикувано 23 юни 2010 - 14:57

Виж мнениетоalgrab написа на 23 юни 2010 - 14:31 :

Хмм, докато разглеждах "новините" в новинарските сайтове и начина на отразяване на "акцията на ГДБОП" ми хрумна нещо.
Ами ако по същия този начин са ни "информирали" за останалите акций на ГДБОП ?
Това сещате ли се какво означава????
Не ми се мисли даже !!!
Пълна дезинформация на населението.
Как мога вече да вярвам на написаното (показаното и коментираното) в медиите??? Как да вярваш на хора избрани или назначени да се борят с престъпността, когато те дават невярна (лъжлива) информация?

Просто не вярвай. Медиите, особено големите, са инструменти за пропаганда и промиване на мозъци...
Никога на никого не казвай Истината - тя не съществува.
0

#124 Потребителят е офлайн   achkar 

• Редовен потребител
  • PipPipPip
  • Град:Варна

Публикувано 23 юни 2010 - 15:06

Хмм, докато разглеждах "новините" в новинарските сайтове и начина на отразяване на "акцията на ГДБОП" ми хрумна нещо.
Не ми се мисли даже !!!
Как мога вече да вярвам на написаното (показаното и коментираното) в медиите??? Как да вярваш на хора избрани или назначени да се борят с престъпността, когато те дават невярна (лъжлива) информация?

Така беше и по времето на акциите срещу Арена. 10 000 лева гаранции, един куп глупости още...
Публикувано изображение
0

#125 Потребителят е офлайн   error_404 

• Потребител
  • PipPip

Публикувано 23 юни 2010 - 15:30

Истината е че прост народ лесно се управлява, а той и пастира прост и те му вярват овцете.

Явор Колев и личните му амбиции от време оно си казват своето, но Бай Нетьо не спи:
http://chitanka.gdbop.com ;)

Цветан Цветанов и Бойко Борисов - запомнете тези емблематични имена, които се грижат да станем съвсем затъпяла "мутренска" държава.
Личното ми мнение, което се припокрива с голяма процентна част от трезвомислещите и интелигентни хора, е ИМИГРАЦИЯТА ще спаси БЪЛГАРИЯ.

Искам да изкажа личната си благодарност за прекрасните цитати и изключително ерудирана обосновка на: Hanibal_Lektar
Хвала на такива ХОРА в Интернет.

Този пост е редактиран от error_404: 23 юни 2010 - 15:39

"За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата."
К.Иречек, 13.12.1881
0

#126 Потребителят е офлайн   Trichocephalus 

• просто луд
  • Виж блога
  • Виж галерията
  • Група: Глобални модератори
  • Град:на 102.835 км западно от Две Могили
  • Интереси:Studium rerum novarum

Публикувано 23 юни 2010 - 15:30

Не ми се мисли даже !!!

Ами то си е точно така.

Всичките им показни акции с гръмки имена...Всичко се прави с цел промиване на мозъци.

Днес на колкото човека около мен повдигнах въпроса за читанката -всички аплодираха правителството.
"Законът трябва да се спазва", "Хак им на тия хакери", "Крадат книги и ги продават в интернет на наивници".... и т.н.
Говоря за хора, които не използват интернет, освен да си проверят пощата, или да си напоят фермата във фейсбук.Нито един от тях не занеше какъв е бил този сайт, но всички подкрепяха полицията и акцията.
Статията от "24 часа" , както и сутрешните блокове по телевизиите бяха четени и видяни почти от всички, за разлика от блогове, форуми и т.н.И хората повтаряха това, което са прочели във вестника или са чули по телевизията.
Други пък изобщо не ги вълнуваше...

Не си правете илюзии, че хората знаят какво става или че ще вземат страна.

За тях "бат Бойко" удря пиратите и те го одобряват.
4

#127 Потребителят е офлайн   haripetrov 

• Новобранец
  • Pip

Публикувано 23 юни 2010 - 15:59

Може да получите актуална и достоверна информация затова какво се е случило на самият сайт:
Моята библиотека
0

#128 Потребителят е офлайн   BlackRose 

• Редовен потребител
  • PipPipPip

Публикувано 23 юни 2010 - 16:04

От много време съм редовен пират и се възползвам от труда и безвъзмездно предоставените книги в Читанка. Все пак състоянието на книгите в обществените библиотеки е плачевно, а и не съм милионерка, че да мога да утоля литературния си глад с тези цени на книгите...
Ех, в каква държава живеем - да има едно полезно нещо и то некомерсиално и него ще го поругаят! Арестуват невинни хора, защото са просветителите на нашето време ли? Ами, че тогава всички ние сме за затворите, всеки един от нас е споделил поне една своя книга или учебник с приятели.
Колкото и да е жалко в нашата мила родина, всичко се върши така по Бай Ганьовски...важното е келепир да има. В случая визирам господата от "Асоциация Българска книга" и Преводачите... ама хора като искате пари, защо не си вършите и работата, както трябва? Омръзна ми да попадам на смехотворни, фрапиращи грешки на новоиздадени книги или превод, от който думичка не можеш да разбереш! И тръгнали да се жалват. А ГДБоп и компания просто няма какво да им коментирам, жалка пасмина позьори и подлоги, които правят всичко по поръчка на силните на деня.
В по-горни мнения четох, че не можеш да тръгнеш с цял куфар книги на някъде, ами аз бих казала, че и една от порядъка на Властелинът на пръстените или Война и мир е достатъчна (говоря от личен опит). А сега телефонът ми е пълен с безценни книги без да ми се налага да ставам Херкулес.
Дано бързо пуснат арестуваните "престъпници" и се заемат с истински престъпления, а не с такива, с които само отчитат дейност.
Стани господар на съдбата си, а не жертва на своята история!!!
Публикувано изображение
http://gepard-2178.hit.bg
Една пиратска история
2

#129 Потребителят е офлайн   greenclear 

• Потребител
  • PipPip

Публикувано 23 юни 2010 - 16:40

Виж мнениетоTrichocephalus написа на 23 юни 2010 - 15:30 :

Ами то си е точно така.

Всичките им показни акции с гръмки имена...Всичко се прави с цел промиване на мозъци.

Новината, каквото можеше да бъде, ако беше писана от читанка.инфо в стил ДГДБОП!

Представители на организирана и военизирана, тежко въоръжена и тежко неграмотна терористична група, с ясно изразена йерархична структура е нападнала обществена сграда в София и е обсебила помощния сървър, на който се съхранява форума на безплатна и в съгласие със закона за авторското право обществено достъпна онлайн библиотека. Отговорността за атентата е поел ръководителя на терористичната група Я.К. Групата е проявила безпрецедентна наглост и е филмирала вандалския акт с цел за заблуди обществеността. Със същата цел е разпространено и многократно тиражирано комюнике до медиите. Според запознати, терористичната група се ползва с държавни протекции, политически чадър и се финансира от придобити с измама бюджетни средства. Въпреки протестите на хилядите потребители на библиотеката за сега правителството не е взело мерки по случая. Все още очакваме реакцията на главния прокурор на републиката, на министъра на вътрешните работи и на министър председателя, председателя на парламента и председателите на големите политически партии към този вандалски акт на проява на тероризъм, характерен в днешно време само и единствено за държави като Сомалия.
12

#130 Потребителят е офлайн   haripetrov 

• Новобранец
  • Pip

Публикувано 23 юни 2010 - 17:16

Виж мнениетоgreenclear написа на 23 юни 2010 - 16:40 :

Новината, каквото можеше да бъде, ако беше писана от читанка.инфо в стил ДГДБОП!

Представители на организирана и военизирана, тежко въоръжена и тежко неграмотна терористична група, с ясно изразена йерархична структура е нападнала обществена сграда в София и е обсебила помощния сървър, на който се съхранява форума на безплатна и в съгласие със закона за авторското право обществено достъпна онлайн библиотека. Отговорността за атентата е поел ръководителя на терористичната група Я.К. Групата е проявила безпрецедентна наглост и е филмирала вандалския акт с цел за заблуди обществеността. Със същата цел е разпространено и многократно тиражирано комюнике до медиите. Според запознати, терористичната група се ползва с държавни протекции, политически чадър и се финансира от придобити с измама бюджетни средства. Въпреки протестите на хилядите потребители на библиотеката за сега правителството не е взело мерки по случая. Все още очакваме реакцията на главния прокурор на републиката, на министъра на вътрешните работи и на министър председателя, председателя на парламента и председателите на големите политически партии към този вандалски акт на проява на тероризъм, характерен в днешно време само и единствено за държави като Сомалия.

Благодаря ти за прекрасния коментар! Предполагам, че ако си позволим да сложим този коментар на сайта няма да имаш нищо против?

Този пост е редактиран от haripetrov: 23 юни 2010 - 17:20

0

#131 Потребителят е офлайн   orakul 

• Потребител
  • PipPip

Публикувано 23 юни 2010 - 17:26

Виж мнениетоgreenclear написа на 23 юни 2010 - 16:40 :

Greenclear ти имаш прекрасен журналистически талант, от който има нужда нашето гражданско общество. Хора като теб трябва да списват в сайт/вестник/ТВ, който не е замесен в мръсните игри на властта. Сайта на Калдата е точно такъв, но новината поднесена в този стил трябва да намери по-широка публика. Надявам се да приемеш молбата на haripetrov да се публикува на сайта chitanka.info. Поклон!
Никога не можеш да знаеш всичко, но винаги можеш да знаеш повече.
0

#132 Потребителят е офлайн   DarkWalker 

• Почетен потребител
  • PipPipPipPip
  • Град:Maina Town

Публикувано 23 юни 2010 - 17:30

Жалко...не само за сайта, ами и за държавата ни, но то си е казано - прост народ, слаба държава. Тупнахме си го това милиционерче (или поне болшинството българи) и ще си сърбаме попарата. Смешно управление, всякаква липса на сиво вещество, затова пък българската злоба се засища със - наглите, тъпите, хакерите, кракерите и какво ли не беше още. Най-големия враг на държавата - арена замунда и читанка (кой ли следва). Мисля, че след тези супер акции всичко ще се оправи, за хората ще има работа. Добре че е ГДБОП (борба с организираната престъпност!!!), да ме кара да се чувствам по-сигурен, че читанка, арена и замунда няма да ми нападнат работното място в гръб и да ми съсипят бизнеса. Жалко, че явно ще си ги търпим до края на мандата...
Уважавайте езика си. Пишете на кирилица!
0

#133 Потребителят е онлайн   ПетьоСтоянов 

• kaldata маниак
  • PipPipPipPipPipPip
  • Виж галерията

Публикувано 23 юни 2010 - 18:19

http://press.mvr.bg/contactus.htm Ето на този адрес може да изпратите сигнал за другите незаконни библиотеки.Във всеки град има поне по една библиотека или читалище, натопете ги разпространяват незаконно книги и такса даже събират. (4лв за година)
Нека помогнем да се затворят всички читалища.
Ще четете книги ама друг път.Ще си ходите прости по чалга заведенията.

Г-н Борисов, искам си гласа обратно.
xigmatek utgard,CM GX 550, Asrock 870 extreme 3, Phenom II X2 555 unlock X4 B55, Kingston HyperX 2GB DDR3-1600,Sapphire Radeon HD3850 512MB 256bit DDR3, HDD seagate 500GB.Benq G2222HDL

"Да пишеш на български с латински букви, е като да пишеш с л***а на стена! Чете се, но не е приятно!"
2

#134 Потребителят е офлайн   ImpossibleMan 

• Почетен потребител
  • Група: VIP Потребител
  • Интереси:FordMan

Публикувано 23 юни 2010 - 18:50

Виж мнениетоTrichocephalus написа на 23 юни 2010 - 15:30 :

Ами то си е точно така.

Днес на колкото човека около мен повдигнах въпроса за читанката -всички аплодираха правителството.
"Законът трябва да се спазва", "Хак им на тия хакери", "Крадат книги и ги продават в интернет на наивници".... и т.н.
Говоря за хора, които не използват интернет, освен да си проверят пощата, или да си напоят фермата във фейсбук.Нито един от тях не занеше какъв е бил този сайт, но всички подкрепяха полицията и акцията.
Статията от "24 часа" , както и сутрешните блокове по телевизиите бяха четени и видяни почти от всички, за разлика от блогове, форуми и т.н.И хората повтаряха това, което са прочели във вестника или са чули по телевизията.
Други пък изобщо не ги вълнуваше...

Не си правете илюзии, че хората знаят какво става или че ще вземат страна.

За тях "бат Бойко" удря пиратите и те го одобряват.

Спокойно, ще видят протеста ни!
По-добре известен пияница, отколкото анонимен алкохолик!
0

#135 Потребителят е офлайн   mitaka33 

• Почетен потребител
  • PipPipPipPip
  • Виж галерията

Публикувано 23 юни 2010 - 18:51

Виж мнениетоsliderum написа на 23 юни 2010 - 08:53 :

Може ли една "Читанка" да свали от власт
Публикувано изображение
мутрата Колев, упс извинете - добре облеченият бизнесмен с държавна(?) длъжност?

Може ли някой да ме светне к`ва е тая флашка, дето все я мъкне на врата си, вързана на лента с надпис "Интерпол"? Ops, sorry - "Европол"

Този пост е редактиран от mitaka33: 23 юни 2010 - 18:54

Публикувано изображение
Публикувано изображение
0

Сподели темата:

• (15 Страници)
  • +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10