kaldata.com - Форуми: Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1 - kaldata.com - Форуми

Към съдържанието

• (78 Страници)
  • +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Нямате права да създавате теми
  • Тази тема е заключена

Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1 Оцени темата: ****- 14 Гласа

#721 Потребителят е офлайн   keba 

• Новобранец
  • Pip
  • Група: Потребители

Публикувано 27 февруари 2007 - 23:07

Виж мнениетоlaza написа на 27.02.2007г. в 22:51ч. :

Използвам версия 2.0.0.97 има ли възможност за забрана на изтриването на хронологията. Благодаря предварително.
Не знам как стои въпроса конкретно за тази версия, но по принцип при преинстал на Skype програмата задава въпроса "Изтривате ли цялата хронология" пред въпроса има отметка ако я маркираш ще изтриеш цялата хронология, ако не я маркираш хронологията си остава и при следващото Skype което ще инсталираш.

Този пост е редактиран от keba: 27 февруари 2007 - 23:08

0

#722 Потребителят е офлайн   laza 

• Новобранец
  • Pip

Публикувано 27 февруари 2007 - 23:51

Виж мнениетоkeba написа на 27.02.2007г. в 23:07ч. :

Не знам как стои въпроса конкретно за тази версия, но по принцип при преинстал на Skype програмата задава въпроса "Изтривате ли цялата хронология" пред въпроса има отметка ако я маркираш ще изтриеш цялата хронология, ако не я маркираш хронологията си остава и при следващото Skype което ще инсталираш.

Не става въпрос при преинсталация, а при редовен чат
0

#723 Потребителят е офлайн   keba 

• Новобранец
  • Pip

Публикувано 28 февруари 2007 - 15:25

Виж мнениетоlaza написа на 27.02.2007г. в 23:51ч. :

Не става въпрос при преинсталация, а при редовен чат
Чат или разговор или прехвърляне на данни, тя хронологията си остава. Имаш настройки в това Skype, от там избираш опцията "Поверителност". Отиваш там където пише"Водене на хронология", от панела избираш опцията "Постоянно" и готово. Хронологията ти се запазва завинаги. Или поне докато не преинсталираш Windows-a. Аз имам хронология над 1 месец ако не я изтрия така ще си стои. Ако и това не те устройва използвай Word-a за запазване на хронологията. Отнема известно време, но върши работа безотказно.
0

#724 Потребителят е офлайн   vbonchev 

• Новобранец
  • Pip

Публикувано 28 февруари 2007 - 21:10

моля помогнете! Имам фотоапарат FinePix S3500,който има опция за използване и като webcam,но skype не ми го разпознава като такъв.В компа ми излиза дивайс на webcam , а връзката с skype се проваля по неизвестна причина. Какво или с коя програма мога да настроя компа? благодаря предварително
0

#725 Потребителят е офлайн   zmeYpc 

• Почетен потребител
  • PipPipPipPip
  • Град:София България
  • Интереси:Казвам се Николай Филипов. Бетатестер и един от двамата официални български преводачи на Skype.

Иконки  Публикувано 28 февруари 2007 - 21:44

Виж мнениетоlaza написа на 27.02.2007г. в 22:51ч. :

Използвам версия 2.0.0.97 има ли възможност за забрана на изтриването на хронологията. Благодаря предварително.

По въпроса за хронологията вж. Калин Чакъров в българската секция. Доста интересен инструмент, който много удобно ви позволява да търсите всичко в хронологията, при условие, че я пазите постоянно.

ПП Винаги инсталирайте нови версии БЕЗ премахване на предишната. Или, ако я премахвате първо, изберете да не се изтриват списъкът и хронологията.

Виж мнениетоvbonchev написа на 28.02.2007г. в 21:10ч. :

моля помогнете! Имам фотоапарат FinePix S3500, който има опция за използване и като webcam,но skype не ми го разпознава като такъв.В компа ми излиза дивайс на webcam , а връзката с skype се проваля по неизвестна причина. Какво или с коя програма мога да настроя компа? благодаря предварително
Обърнете се към производителя. Ако той твърди, че устройството е съвместимо със Skype, изтеглете си драйвер (Skype Certified).

Много потребители се заблуждават, че такива комбинирани устройства, от типа 2 в 1, 3 в 1 и пр. работят със Skype, но всичко зависи от начина, по който се ползва DirecтX, какъв е фърмуера, и как са написани драйверите.

Възможно решение (не е проверено от мен; по описание на друг злочест потребител на същото у/во):

Цитат

Опитайте и изтеглете този софтуер. С негова помощ вашият цифров фотоапарат ще се показва като нормално входно видеоустройство в приложения, ползващи видео под Windows.
Изтеглянето е безплатно, но софтуерът е с пробен срок.
(Струва 20 щ.д.)
тук --> http://www.trackerca...eb/dvdriver.htm

Този пост е редактиран от zmeYpc: 28 февруари 2007 - 21:53

Публикувано изображение
Помощ и поддръжка за Skype
в българската секция.
0

#726 Потребителят е офлайн   zmeYpc 

• Почетен потребител
  • PipPipPipPip
  • Град:София България
  • Интереси:Казвам се Николай Филипов. Бетатестер и един от двамата официални български преводачи на Skype.

Иконки  Публикувано 28 февруари 2007 - 22:54

Много полезен списък с камери (работещи и неработещи) под Mac OS X.
Публикувам го, защото успях да накарам моята стара Logitech QuickCam Chat (Skype Certified) да проработи под тази ОС в Skype. Драйвери за Mac OS X търсете също от там. ;)
Публикувано изображение
Помощ и поддръжка за Skype
в българската секция.
0

#727 Потребителят е офлайн   xentia 

• Потребител
  • PipPip
  • Виж блога

Публикувано 01 март 2007 - 10:26

Уважаеми колеги,

Всички предполагам познавате или поне сте чували за програмката Skype - инстантен месинджър за гласови разговори и чат през интернет. Аз го ползвам от 3 години и го имам инсталиран на три комютъра - на служебния, на домашния и на лаптоп. Наскоро след като пуснаха поредния си ъпдейт реших да си направя архив на чатовете които съм водил от трите места и да ги събера на едно CD. Копирах данните на едно място, и тук дойде изненадата - оказа се че този чат архив не може да се разглежда отделно от скайп. Отделно едната инсталация на скайп не разпозна архивите на другата. В по-старите версии хронологията се водеше във XML файлове които лесно се отваряха и четяха с браузър, но изглежда от известно време насам са минали в някакъв по-нов стандарт. Прегледа на папките на хронологията на отделните компютри ми показа структура от един XML и няколко DBB файла, както и множество индексни файлове, които като се отворят са просто невъзможни за четене. Тук-там се вижда по някоя реплика, и то ако е била писана на латиница.
Справка в сайта на скайп ми показа че те пазят на техните сървъри само контактната листа, а хронологията се пази локално на всеки компютър (това между впрочем ми беше основният мотив да си направя архив). Допълнителна справка в гугъл ми показа че форматът DBB е вид база данни лицензиран от Skype Limited. Открих и едно решение за преглед на тези файлове наречено SKYPR която е в доста начален стадий на разработка. Програмката сработи, но изобщо не успях да разчета архивните файлове.

Въпросът ми е някой има ли идея или знае ли как може да се отворят тези архивни файлове на скайп (освен тривиалното решение да вляза на всеки скайп, да отворя чат - хронологията, да я копирам от всеки от трите компютъра и т.н. - това просто е хамалогия, особено ако си водил от всеки компютър чат със по 15-20 човека)

Благодаря предварително за съдействието.
Xentia in strange world!
0

#728 Потребителят е офлайн   wild_pavlin 

• Новобранец
  • Pip

Публикувано 01 март 2007 - 14:08

Как могада си пусна два Скаипа на един компютър???Някои има ли представа?
0

#729 Потребителят е офлайн   cecov 

• kaldata маниак
  • PipPipPipPipPipPip
  • Град:Габрово

Публикувано 01 март 2007 - 14:40

Виж мнениетоwild_pavlin написа на 1.03.2007г. в 14:08ч. :

Как могада си пусна два Скаипа на един компютър???Някои има ли представа?

Задържаш натиснат клавиша Shift.
Щракваш с десния бутон върху иконата на Skype.
Избираш от менюто Run as.
Пишеш име и парола на друг съществуващ потребител на компютъра.
Съществуват 10 вида хора. Такива, които знаят какво е двоично число, и такива които не знаят.
0

#730 Потребителят е офлайн   CCCP 

• Новобранец
  • Pip

Публикувано 03 март 2007 - 02:53

Има ли възможст чрез плъгин за скайп да ползвам и ICQ?
0

#731 Потребителят е офлайн   universum 

• Редовен потребител
  • PipPipPip
  • Град:Варна

Публикувано 03 март 2007 - 09:02

Няма такава въможност. Скайп не биха популяризирали конкурентните протоколи за бързи съобщения. Няма да видите и плъгини за други протоколи в официалния ICQ клиент по същата причина.

Този пост е редактиран от universum: 03 март 2007 - 09:03

0

#732 Потребителят е офлайн   troi4o 

• Maximum...
  • PipPipPipPip
  • Интереси:Нови технологии
    Компютри
    Транспортна техника
    CAD/CAM/CAE дизайн

Публикувано 03 март 2007 - 13:44

А дали Skype може да стане прозрачен под XP SP2? Т.е. да сложа тапет, но той да е прозрачно PNG например. Skype поддържа ли прозрачност в този аспект?
Motherboard: ASUS M2N-E / CPU: AMD Athlon64 X2 Dual Core 5200+ AM2 @ 3.01GHz / RAM: 2 x 1GB DDR2 800MHz SuperT @ 860MHz / HDD1: Hitachi 320GB 7200rpm SATA2 / HDD2: Maxtor 250GB 7200rpm SATA / Video: Sapphire RADEON HD2600XT 256MB GDDR4 @ Core 850MHz; Memory 1180MHz / Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic / Optic Drive: DVD-RW LG GSA-H55L / PSU: Fortron BlueStorm II 500W / Monitor: LCD 22" ASUS VW222U / OS: Windows 7 32bit (с последни ъпдейти и DirectX)

Notebook: SONY VAIO VPCEB1S1E
0

#733 Потребителят е офлайн   Topper 

• Внимавай, хапе ;)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Виж галерията
  • Град:Панагюрище
  • Интереси:Висока брюнетка със зелени очи ;)
    Не, компютрите не са ми вече интерес, просто работа.

Публикувано 03 март 2007 - 21:32

Виж мнениетоuniversum написа на 3.03.2007г. в 09:02ч. :

Няма такава въможност. Скайп не биха популяризирали конкурентните протоколи за бързи съобщения. Няма да видите и плъгини за други протоколи в официалния ICQ клиент по същата причина.

VoIPDiscount го прави - може да си комуникираш с текстови съобщения със Skype потребители
Грамотен ли си?!
"Не всеки въпрос заслужава отговор" Аксиома на Сайръс
"Може да се отговори на всеки въпрос, ако е зададен правилно" Платон

Без коментар за съдържанието, правописът е на преуспял бизнесмен в чужбина:

Цитат

ПРЕДУПРАЖАВАМ ТЕ че ако още веднъж имаш смелостта да ми се подиграеш - ще те докладвам на хора от по високи инстанций, които ще ти потърсят отговорност за обида в интернет! Вече осъдих един като теб миналата година и спечелих делото !
0

#734 Потребителят е офлайн   anna_ludata 

• Новобранец
  • Pip
  • Град:Стара Загора

Публикувано 04 март 2007 - 03:09

Някой може ли да ми каже от къде мога да намеря или как да си направя украса на скайп името(например:˙·٠•●ИМЕ●•٠·˙)???Благодаря предварително :)
0

#735 Потребителят е офлайн   universum 

• Редовен потребител
  • PipPipPip
  • Град:Варна

Публикувано 04 март 2007 - 06:43

Мога да ти кажа един прост метод за целта. Намираш си 5-6 човека с подобни "милизми" в името. Избираш десен бутон на мишката върху името в списъка->инфо->десен бутрон на мишката върху аватара на човека->копиране на профила. После отваряш Notepad, paste-ваш. И виждаш тези завъртяни точици. Копираш си ги само тях и отиваш да си ги пейстнеш в твоя профил и в твоето име. Надявам се да бях ясен. ;) Защо 5-6 човека ли? Ами за да си избереш най-красивите скайп заврънкулки! :)

Този пост е редактиран от universum: 04 март 2007 - 06:45

0

Сподели темата:

• (78 Страници)
  • +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »