Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да поговорим за филми (рецензии)

Featured Replies

Въздигам таз' тема от пепелта.Форумът е реоганизиран и темата, в която всеки пишеше впечатления от гледания филм я няма.Здраве. От многото изгледани напоследък филми, искам да напиша в кратце за два. Първият е Sin City.Toва е филм чакан от мен с нетърпение.Изгледах го и останах объркан.Нямам обективна оценка за него.Може би намесата на Куентин Тарантино е причината.Филм от този род разделя кинозрителя на две.Филм по комикси (жалко, че любимците Marvel не са го екранизирали).Аз силно ги харесвам.Това са тип: Spiderman, Batman, Superman и всичките "man".Taka че още от самото начало филмът предопределя публиката си-от кого ще бъде гледан. При мен е от възрастта да ги гледам как супер героите се бият, Доброто побеждава и те се оженват.Филмът е черно-бял (нарочно), но има и изключение.Червилото на мацките, техните рокли и кадилаците са в червено.Като Mr. Bad Gay е оранжев като цвета на лайното.Море от звезди участват в този филм.Мики Рурк, Майкъл Мадсън (винаги гадняр играе този момък), Брус Уилис и др.Филмът е лишен от възможност за преразказ.Героите говорят метафорично и налудничаво.Сюжетът напомня на филма "The Crow".Разпад на обществото, корупция, банди.На всичкото отгоре проследява развитието на трима независими главни герои.Всякаш е съшит от три новели.Героите се събират към края на филма в един бар, за да напомнят за присъствието си, но остават незасегнати един друг.Краят е разочароващ.Оставена е вратичка при успех да има Sin City 2.Насилието и жестокостта е преливаща, даже затормозяваща.Ето това ме обърка. Вторият филм е Kung Fu hustle.Този филм доказва, че китайското кино има хляб и дава възможност на Брус Лий да спи спокойно в гроба си.Мир на праха му.Това е комедия кунг-фу.Дразнещото или веселещото е, че кунг-фу сцените са изплагиатсвани от "Матрицата". Даже прословутата реплика "He is the only one" не е спестена.Спец ефектите като компютърен дизайн не са на висота, но като идеи Нео Андерсън ще има още с какво да впечатли агент Смит.Ако имате свободно време, не ви дразни каталански китайски, обичате безсмъртни кунг-фу майстори да се побеждават армии, гледайте го.

• Отговори 211
  • Прегледи 111,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Когато отворите даден подфорум в долната му част има едни падащи списъци, от които можете да изберете да видите темите с най-много отговори или посещения, както да видите теми, по-стари от стандартно зададения период за видимост във форума. Това че дадена тема не е открита често означава, че или не е открита правилната ключова дума или просто ако сте преглеждали форума не сте задали да се виждат и по-стари теми.

Иначе ето няколко теми (не знам за коя тема говориш Profruit):

Най-добър(любим) филм?!

Кой е най-якия филм тая (2004) година?

кои филм най-много ви харесва?

какви филми харесвате?

Напоследък се бях отчаял Публикувано изображение Гледаше ми се истиснки филм... Но не само истински ами и да е с хепи енд. Ама да не е баш с хепи енд и да се получи някое захаросано филмче (нямам нищо против захаросаните филмчета, даже си ми харесват ;) ). С две думи и аз не знаех какво ми се гледа Публикувано изображение

Преди няколко дни, обаче, гледах един от най-страхотните филмия които някога съм гледал, да не кажа и най-страхотния (а аз съм гледал, повярвайте ми, много Публикувано изображение ). :P Филмът се казва "Трньор Картър". Звездата в него е Самюел Л. Джаксън. Играе и малдежът от "Да откривеш Форестър", но неговото име не знам Публикувано изображение

Филмът е по истински случай и е направен страхотно! Идеята е за един баскетболен треньор (Джаксън), който иска не само да научи момчетата на играта, но същевременно с това те да се образоват и да отидат в колежи и да имат шанс в живота. Нищо повече няма да ви кажа, за да не ви разваля удовоствието ако сте решили да го гледате ;)

Останах със страхотни впечатления от филма и ви го препоръчвам ГОРЕЩО :yanim:

МТV вчера номинира за филм на 2004 година Napoleon Dynamite.Странно нали какъв вкус има тази телевизия що се касае самия филм?

Иначе ето няколко теми (не знам за коя тема говориш Profruit):

Най-добър(любим) филм?!

Кой е най-якия филм тая (2004) година?

кои филм най-много ви харесва?

какви филми харесвате?

За нито една от посочените.Автор на темата, която визирам е Tragedy и аз там писах няколко пъти впечатления от изгледани филми през седмицата.Позволявам си до десет филма.С радост ще прочета или споделя за два чакани филма.

"War of the world" с Том Круз и "Batman begins".Половината година изтече, а големият екран е нещо сив и скучен.

@VanTheMan

"Пръстенът на Небелунгите".Гледай го.Може да се каже, че има взимане-даване с друг един пръстен.Филмът е от две части.Има битки между викинги и саксонци,битка с дракон, езически магии, любовен триъгълник, тежък и труден край.Доброто победи, те се ожениха, ама по-друг начин, което те кара да се замислиш, даже да си поплачиш.И тъй като правя редакция по поста нека допълна, че изтеклата седмица ме споходи с много почивни дни.Дни, в който наред гледах над десет хорора.Психясас.Затова и пиша.Не съм кинокритик, но това хорорите са загубена работа."Grag"-гледайте го.Реза наред.Бюджета на филма е не повече от 5$.Действието е в едно метростанция.Грег е вътре и обича да играе на хирург.Преди да си легна започнах да се движа с неговата походка.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Хвала на руските кинокракери.Да пъти хвала за качеството на копието.

Светът доживя да гледа поредния филм на Marvel -"Великолепната четворка".

Българският превод е малко с волности за това малка хвала.Филм по комикси и отново лошо момче и добри.Светът трябва да се спасява.Като цяло идеята прилича на X Man.Приятни минути пред малкия монитор за любителите на тази жанр.

Аз съм с голям монитор-20" ТFT Philips. Публикувано изображение

• 2 месеца по-късно...

Така,вчера изтеглих един филм,скоростта бе ужасна и успях да се справя с него някъде към 23часа.Може би нямаше и да го забележа ,но някой искаше превод от руски/горе-долу/и в самарянските напъни се зачетох………Война,Чечня,смърт,рязане на глави,абе нищо ново,поредния опит за руски “фронтовик.”Но четейки,забелязах,че има и снайперистки,жени от прибалтийските републики/познайте на чия страна са/получаващи долари за всеки свален /руснак разбира се/ .Пак си казах ,че е нормално и малко пикантност,но когато авторите говореха за голяма част документален поглед,започна да ми става интересно,че филма не претендира да е като “Взвод”,но се е постарал да покаже една реалност за войната.,че не е за хора със слаба психика и лица под 16г възраст. ……………..и след като свърши филма имах чувство,че съм сдъвкал пясък.Не видях артистично майсторство,нямаше и запомнящ се сюжет,просто имах чувството,че наистина “гледам” ВОЙНАТА през прозореца си.Реалността е смазваща,може би и това е търсено с малко известни актьори и непрестанния звуков фон от избухващи снаряди и стрелба,ако е така то със сигурност е постигнато.Като оставим настрана кастрирането със снайпер,практикувано от жени мисля ,че една сцена от филма има въздействието на блъскане от Влак.За да не могат наемниците да поругават телата/кастриране и рязане на глави/,един танк “погребва" мъртвите руснаци,как…..това ще го запомня за винаги……..Ние славяните/колкото и условно да звучи вече/ имаме особено виждане за мъртвите /близки, приятели, врагове /.И ако филма бе и само от тази сцена/с танка/,мисля,че си заслужава да се види.За някой ще е жестока,за други безсмислена,трети ще се замислят.Няма как да не спомена,че филма може би не е възхвала на руското оръжие,напротив може би е въпрос, защо 18 годишни “хлапета”/нищо лично за хората в тази възраст/ са изправени срещу опитни главорези,може би не призовава за мир,може би е призив за Война до край……..въпроси, въпроси.Самото заглавие “Чистилище” смятам,че говори достатъчно. П.П.Филма е “стар” от 1997г и без превод,но май не е и нужен.Възможно е много да са го гледали,аз не бях и не съжалявам,че го направих.Ако някой прояви интерес,на лична ще му дам линк/български торен сайт/ .

• 4 седмици по-късно...

Аз не съм фен на филмите на ужасите и психотрилърите НО днес попаднах на един филм който буквално ме накара да се ежа през цялото време. Срам ме е да си призная но във филма нямаше нито едно чудовище. Нито една кървава сцена, нито пък сериен убиец или някакъв изрод дето да прави извращения. Не и не не мога да повярвам как само се кефих на този филм. То поне един разкъсан на части човек да имаше не би ме било толкоз срам ама какво да се прави, имам странното чувство, че цяла рота психолози са го правили и до съвършенство си играят с човешката психика :eek: Какво друго да кажа а да МУЗИКАТА ей богу ако не беше музиката филма щеше да е по - малко мрачен и напрегнат (и то доста по - малко :) ) Ми сега след това мое изказване само да ви кажа как се казва филма и да ви пожелая приятно гледане :) Dark water - ОБАЧЕ намерете си японската версия (оригинала) а не американският боклук. Само искам да добавя - момиченцето (6 годишно) ме шашна с актьорското си майсторство.

• 1 месец по-късно...

TOM YUM GOONG - Това е филма има го в Arenebg.com теглете и се наслаждавайте. (в случай, че това ви изкефи намерете си и двата предшественика на този филм - Born to fight и Thay ong bay - и трите филма са на невероятно ниво що се отнася до бойните изкуства) Ще си позволя да дам следния коментар за този филм ===================================== Това е направо размазващо! _Съберете всичко което сте видели от Джет Лий до момента и добавете колосално количество "лоши" готови да си го отнесат както в "Кил Бил" и ще получите еквивалента на този филм! _Просто подобна "изродия" не съм виждал! Няма или не си личи да са ползвани компютърни ефекти ; невероятно операторско представяне и като се добавят безбройното много каскади става същинска лудница. ===================================== ~Не търсете особен смисъл в сюжета. На преден план тук е STREAT FIGHT/ЕКШЪНА . ~И все пак сюжета е завързан около силната връзка на тайландците със слоновете , които отглеждат - по- скоро съжителстват ,тъй като ги приемат като част от семействата си - както повеляват старите традиции на село. И така на главния герой му отвличат Татко-слон и Братчето-слон на едно пазарище. При това убиват истинския му баща. Тогава звяра у негo се надига и по следите на своите "роднини" (слоновете) ,мъстейки и за смъртта на баща си той се оказва като пираня в "дълбоките води" на азиатската мафията в Сидни. Следват безброй фрактури ,а накрая Half-Happy End ! ===================================== Това е по - добро от Born to fight и дори и от Thay ong bay (което не ми се вярваше, при все, че главните актьори в Thay ong bay и TOM YUM GOONG са едни и същи :wors:). Очаквах нещо извратено но това направо ме потресе. НЕВЕРОЯТНИ БОЙНИ СЦЕНИ. Много бойни изкуства на едно място, както и доста чувство за хумор. Препоръчвам ви го с две ръце това филмче. НЕВЕРОЯТНО Е НИЩО ПОДОБНО НЕ СТЕ ГЛЕДАЛИ ГАРАНТИРАМ ВИ ГО. Джет ли, Джеки Чан, даже и на Брус Ли флимите са ЖАЛКИ в сравнение с това. Забравете за китайската авиаця (която е толкова отвратителна) и се подгответе за Тайланско МАЗАЛО с основни подправки ЛАКЪТ И КОЛЯНО :) ДРУГО НЯМАМ КАКВО ДА КАЖА Приятно гледане!

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

-Изяждай си сандвича и да вървим.

............................

-Добре ли си?

- Казах ти, че не обичам телешко.

-Трябва да признаеш,че бургерът си го биваше.

-Сигурен ли си, че си добре?

- Да. Това не трае дълго.

-Мамка му!

-Свали прозореца!- Това беше малко облаче.

-Малко облаче?Ако слон се изсере на задната седалка няма да мирише толкова зле.

или

Кажи ми, че не се изпика в басейна.

и подобни комични диалози ще ви накарат да изгледате на един дъх новата комедия с крими екшън добавки на Самюел Джаксън в филма "The Man"-преведен като "Човекът".

• 2 седмици по-късно...

Доста време чаках Летателен план с Джоди Фостър. Гледах го вече. Ами на мен ми хареса. Като чакаш някой филм много време и накрая се оказва простотийка, но този не беше лош. доста ме увлече всъщност. И все пак не се нарежда сред любимите ми. Има филми, които мога да гледам стотици пъти, като Време да убиваш, Изкуплението Шоушенк.

Moже да се нарече съвпадение, но преди годинa време писах за филм с име "Frankenstein".Филмът е екранизация за едноимения др. Виктор Франкенщайн от Женева.Ето че днес аз изгледах негова разновидност рожба на Sony Pictures наречен "Merry Shalley's Frankenstein".Явно приключенското и ужасното в този филм не се изчерпало и е вдъхновило авторите да интерпретират по свой вкус и виждане живота на създателя на създания-др. Виктор Франкенщайн.Музиката се поръчва с пари, а Сони ги има дори и да бъде на загуба с този филм.Идеята е интерпретирана с това, че началото и края на филма ни среща с главните герои на северния полюс на земята.Мога да кажа, че визуалните ефекти са присъщи на второразрядно студио за такива , а не от ранга на Сони.Филмът ме привлече с актьорската игра на Роберт де Ниро.В началото не обърнах внимание на надписите, но в края на филма, то, създанието без име се самозапали с баща си и направи позната мимика с лице.Искам да кажа, че имено де Ниро се въплъти в ролята на франкенщайновото създание, съшито от ума на любимия професор и части на серийни убийци.Той беше превъплътен в изчадие до неузнаваемост.Не толкова дълъг като миналогодишния филм, но не и толково добър в сравнение с него по мое мнение.И въпреки всичко ще си заслужава да се изгледа ако сте любители на малкия екран и мистиката. Естествено има ентусиасти направили subs, за филма, за което им благодаря.Музиката във филма е великолепна.Притежателите на качествен саунд ще се насладят. Какво знаем за тайландското кино? Нищо."Tom Yum Goong" е рожба на това кино.Той е израснал на бивните на любим слон в тайландската джунгла.Слонът се готви да бъде кралски.Том е обучен на бойно майсторство.Да пази краката на кралския слон oт непредвиден враг.Слонът е отвлечен.Бащата на Том е убит.Какво следва от такъв прост наглед сценарий вече се досещате? Развитието на отмъщението ни отвежда в съвременна Австралия.Филмът е екшън екранизация на тайландското бойно майсторство-муай тай.Не търсете сходство със стиловете на Джет Лий или легендарния Брус.Диалозите са прости.Дори декорите.Всичко е бой до спукване.Том подобно на Нео при срещата си с оракула от "Матрицата", превърна в инвалиди над 1000 човека наведнъж.Е, лошото момче е виетнамец.Също каратяга.Филмът завършва в стил мортал комбат.Ако актьорската игра на Мариус Куркински ви допада, филмът е абсурден за вас.Ако сте с желание да отпуснете нервите и да се вживеете като екшън герой, който е повече от месомелачка-това е филма.За мое учудване (и аз не знаех за тайландското кино) филмът е трета част за подобни тупалки.Ще бъда благодарен ако някой се досети имената на предните две.Те би трябвало да са именувани като Muay Thai Fighter и Оnak's back. П.П. Радвам се, че чрез ЛС член на форума ми напомни за точното име на "Том..." . "Born to fight" e името. С малко импровизация разбрах и другото заглавие "Ong Bak - Muay Thai Warrior" дело на компанията направила "Тай онг бай" 1-о и 2-е. Привет

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

Corpse Bride - Има го в арената. Току що го изгледах. Доста странна анимацийка. Един "момък" (ако мога така да се изразя) по погрешка се жени за труп (не се шегувам). Ами какво да ви кажа повече ако ви се гледа нещо странно и смешно (от части) това е филма за вас. Има и романтика но все пак за мен лично странното надделява :). Пак казвам филма е доста странен и не гарантирам, че ще ви хареса, аз лично все още не мога да разбера дали съм го харесал или не :):) НО определено има доста добри моменти в него Публикувано изображение

Ето малко информация за филма :

Corpse Bride is an adaptation of a Russian folktale, set in a Victorian village.

Victor Van Dort (Johnny Depp), a shy and gifted pianist, is promised into marriage to the timid and sweet Victoria Everglot (Emily Watson).

Victor’s parents (Paul Whitehouse, Tracy Ullman) are nouveau riche, while the Everglotts (Joanna Lumley, Albert Finney) are snobbish and penniless aristocrats.

When Victor and Victoria meet for the first time they prove to be a real match. Victor plays the piano and sweeps Victoria off her feet.

At the wedding rehearsal, Victor has difficulty remembering his wedding vows. Pastor Gaswell (Christopher Lee) sends Victor away to practice. Embarrassed, Victor runs into the woods reciting the vows. When Victor finally rehearses the vows perfectly, he places the ring over a twig on the ground. By doing so, Victor accidentally resurrects from the grave Emily (Helena Bonham Carter), the Corpse Bride. The beautiful and passionate Emily believes that Victor is her true love, accepts Victor’s marriage proposal, and whisks him into the world of the dead.

Victor finds the underworld very welcoming. Compared to the dark, selfish, and greedy world of the living, the underworld is a highly hospitable place. Marked by exuberance, colorful streets, cheerful skeletons, and live entertainment, the world of the dead entices Victor to become a part of that world.

Will Victor live happily ever after with Emily in the world of the dead, or with Victoria in the world of the living?

Director Tim Burton delivers exceptional stop-motion animation in which clay puppets, with vivid facial expressions, are incrementally moved one frame at a time to create the sensation of motion. This same technique was used in “The Nightmare Before Christmas” (1993), but with less sophisticated digital effects.

Pete Kozachnik’s cinematography, uses high angle and tracking shots to display uniquely expressive visuals. Black and white monochromatic photography depict the darkness in the land of the living, while full color was adopted to magnify the livelihood in the land of the dead. The well developed charismatic characters created by Tim Burton and Carlos Grangel, coupled with the superb voice talent, and the tone setting musical numbers of Danny Elfman, add to the uniqueness of Corpse Bride's tender love story.

"Кажи ми скъпа, сърцето може ли да бъде разбито след като е спряло да бие"

А не, не вярвах за "Ong Bak".Позволете лек коментар.От темата тук узнах за този актьор.За съжаление Мяу Бау Куку Мяу или както му е там името, ми е трудно да го запомня.То тайландския като виетнамски.Когато го слушаш все едно ,че птички пеят. Ай Тим е сирак и живее в село Бан Нонг Праду.Лоши чичковци открадват главата на статуята на Буда и селото го сполетява беда.Ай Тим владее до съвършенство "Земетресение, Опашка на ранен крокодил, Слон в атака, Маймуната нанася удар, Стилът на промъкваща се змия, Планината се клати" и още хиляди тайландски бойни прийоми.Решава да спаси с цената на живота си селото и заминава в големия град, където го дебне тайландската мафия, занимаваща се с нелегален пласмент на национално изкуство.Неусетно лековерното селянче е въвлечен в гладиаторски игри по тай бокс и ги печели с лекота.Един от поредните гладиатори го би с хладилник и Ай Тим размаза както хладилника , така и гладиатора.Този филм, ако сте ценители на тукатите, се гледа с кеф.Ударите бяха озвучени необяснимо...главите им кънтяха на кухо, като всеки по засукан удар се показваше от три камери под различен ъгъл.Имаше и емоции.Гонката с таксита триколки е подобаваща за някой филм тип "Голото оръжие", отколкото за филм с водопади от кръв.По мой вкус "Ong Bak" ми по-допадна от "TOM YUM GOONG ".Гледайте го ще ви допадне.Зарежете декори, зарежете диалози, бойните сцени са доста реалистични.Единствено дразнещо е хлипът на тайландска девойка загубваща сестра си и приятел мошеник.Пилише ми нервите докато имитираше плач. На път съм да гледам "Muay Thai warrior".Ako ми допадне, ще драсна.Със сигурност е момчето и със сигурност ще рита Mr. Bad Guy.

Скъпи калдатковци днес попаднах на един филм който буквално ми съсипа стомаха. Как ще питате вие ами отговора е с невероятно комични ситуации, актьори които определено знаят как се играе в комедия и с чиста доза СРЪБСКА ПРОСТОТИЯ (доста близка до наща но далеч под нейното ниво :P )

За какво се разказва във филма ли ? Ами за един вратар от сръбски отбор който бива закупен от Манчестер юнайтед ( да не се шегувам. Или пък беше Ийстуич. Незнам определено не можах да си поема дъх през целия филм. ). Та нащо момче се казва Кенгура и е вратарче. Момчетата от квартала му заедно с майка му много си падат по някъв вид сръбски еврофутбол или нещо от сорта и са заложили доста пари за този мач (мача е Ийстуич - Ман юнайтед) :P !!!!! Заедно с тях има и цяла компания от поддържащи атмосверата нинджи които са способни да разсмеят с изразите си ВСЕКИ!

Паралелно с този мач други 2 момчета от компанията ( в основата на филма са 6 приятели ) се опитват да настроят антената на дядо си ( но това не се случи дори и до края на филма :P ) . 1 от компанията само обикаля и се опитва да продава разни стоки от врата на врата ( сещате се какви ситуации се получават). А докато тече мача последния от компанията е на среща (леле само каква среща недай си боже и намен да се случи и то поне 2 пъти :) ) с една МАНЕКЕНКА. Тя е прекрасна всичко е ОК ДОКАТО ................... !!!!!! Публикувано изображение:P

Спирам дотук за да ви остане нещо за гледане.

Само ще ви кажа още, че нещата не са винаги такива каквито искаме да бъдат. А може би имаме много повече от колкото осъзнаваме - НЕЗНАМ изгледайте тази невероятна сръбска комедия и решете сами

А ако искате може и да ви кажа как се казва а :);)

Филма се казва Kad Porastem Bicu Kengur - или Като порасна искам да съм като КЕНГУРА

Приятно гледане :)

Гледах снощи едно филмче Crazy Beautiful с мисълта, че е романтична комедийка. То май изобщо не се оказа това. Ставаше дума за едно девойче, на което богатият татко доста е разхлабил юздите. Та, тя е почти винаги пияна, напушена и развратна. Запознава се с едно момче-испанец, което мечтае да стане пилот, като преди това влезе във Военновъздушна академия. Както и да е. Двамата се влюбват и устояват на доста пречки. Идеята е колко е лесно да се помогне на тийнейджърите, които са проблемни. Просто им трябва някой да ги обича и да повярва в тях. Момчето накрая се отказва от мечтата си, за да бъде с девойчето. Тя пък решава, че не бива да бъде пречка за мечтите му. Завършва с хепи енд. Таткото дава едно рамо на испанчето и то влиза в академията. Не е кой знае какво, аз и не го разказах много добре, но идеята ми допадна, дори поплаках на едно-две места. Ако нямате друго предвид, гледайте го. :bye:

Днес гледах филма СНАЙПЕРИСТИ и много ми хареса.Разказва се за първата война в залива когато Саддам запали нефтените кладенци на Кувейт.Във филма не се говори толкова за политика и няма толкова много стрелби като в типичните военни филми.Вижда се повече казармения живот,взаимоотношенията между войници и т.н. разказани по доста добър начин.....

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Оценка в IMDB

Happy Gilmore - филм от преди 10 години...и какво от това, koгато главен герой е Адам Сандлър.Гилмор е възпитан от баща си да бъде хокеист.Гилмор пораства, но така и не успява да бъде истински хокеист.На ледената площадка той има поведение на гладиатор с кънки, отколкото на спортист.В живота си също е непрокопсаник и живее ден за ден.За негова беда, данъчните прокудват баба му, заради неплатени данъци.В един пореден за него безцелен ден, той е предизвикан да уцели топче за голф.Силата на Гилмор и неотлъчния му хокейен стик отпращат топчето на стотици метри в къщата на съсед изчадие.Басът е повторен и съседът отново е уцелен с голф топче.Това е несподелена дарба и Гилмор започва залагания.Случайно бива открит от голф звезда, но за жалост с отгризната китка от крокодил.Звездата се опитва да комбинира дарбата с умение и по този начин да вкара Гилмор в големите пари, там където си дават среща голф милионери.Разбира се стикът на Гилмор е хокейен, а не традиционен и началния му удар е като ядрен удар с неподражаемо авангардно засилване.Вместо костюм и вратовръзка, Гилмор се появява неглеже в разни тенески и негов помощник е буквален клошар.Смут.За капак негови фенове са наркомани, алкохолици,рокери, съседът монстър дошли на голф игрището.Всичко това опорачава играта голг, но вдига рейтинга й.Организаторите са в шах.За фон на комичната ситуация е подбрано парче на House of Pain - "Jump 'round".Разбира се, терминаторският хокейен характер на Гилмор е налице и често някой отнася крушета на голф игрището.Ако сте направили пропуск като мен да гледате този филм, не забравяйте че настъпва края на седмицата.Гарантирам ви смях. Привет на всички киноманияци

Има ли хора, които не са гледали "Боен клуб"??? Който не го е гледал да го гледа. Гарантирам че няма да съжелява. Най-добрият филм на Брад Пит и Едуард Нортън. Става дума за един откачен човечец (Едуард Нортън), който не знае какво да прави с живота си, когато неочаквано среща Тайлър Дърдън (Брад Пит), "най-добрия приятел за еднократна употреба" и търговец на сапун. И основават клуб, Боен клуб, в който хората ходят, за да ядат бой. И става една... Истински шедьовър на Дайвид Финчер. Невероятен филм каращ ни да се замислим за това в какъв свят живеем.

Публикувано изображение

Редактирано от the_best (преглед на промените)

Ghost in the shell Това аниме е много добро!!!! Отдел в полицията който се състои само от киборги се бори с някои от най - опасните престъпници в града. Киборги не са само 1 ченге и началника на отдела. Всичко върви по план докато не се появява някакъв вирус или нещо от сорта което представлява заплаха за националната сигурност. От отдела за киборги веднага се наемат да "ликвидират" заплахата. Обаче се оказва, че и правителството е замесено. Започва се едно издирване на "ХАКЕРА" създал този вирус а именно "ГОСПОДАРЯ НА КУКЛИТЕ ". Наричат го така понеже, чрез своя вирус той прониква в "мозъците" на киборгите и те стават негови подчинени (между другото "дух в черупка" е едно от определенията за киборг в този случай). Напоследък обаче "ГОСПОДАРЯ НА КУКЛИТЕ" е намерил начин да "хаква" и човешки мозъци. Сцена от малко по - късен етап на филма - включила се е линия за производство на изкуствени тела. Създадено е тяло на киборг от най - висш клас ( такова тяло има само киборга натоварен с разследването на този случай - Майор Казунаги), чрез мрежата в това тяло се е вмъкнал "някой" или по - точно НЕЩО което полицията не успява да идентифицира. Докато куките се чудят какво става "тялото" успява да избяга. Какво следва по - нататък ли ???? Ами гледайте това невероятно филмче и ще разберете ;) То е доста старо НО днес ми хрумна да ви го препоръчам. Излязла е и втора част НО не я гледайте преди да сте видяли първата. Уникалното в случая е, че са комбинирани реални кадри и анимация което прави обстановката още по - мистериозна А за тези които не обичат анимацията ще кажа само - ГУБИТЕ :cheers:

Не е важно на колко години си, важно е на колко се чувстваш.Аз наскоро започнах 9.Всъщност представете си, че сте на 9.Представете си , че имате шестгодишен брат и шестнадесет годишна сестра.Това, заедно с разведения ви баща сте едно семейство и всеки един от вас живее в пояса на своите години, и своите интереси.При тази ситуация за миг заемете мястото на голямата сестра-кака , която е поела отговорност за вас до завръщането на бащата от неотложна среща.Потърквате очи и се събуждате от невероятен шум причинен от братят ви.Поглеждате през прозореца и вместо градинката пред дома ви, виждате стратосферата на фреонова планета.Невероятно.С писък се сещате за братята и хуквате да ги търсите из къщата, но в коридора, робот си пренастройва бластерите.По стълбището се сблъсквате с човек и на въпроса кой си ти, ви отговаря-астронавтът, дошъл на помощ.По дрехите си личи, че е астронафт.На всичко отгоре боен звездолет на зоргонди атакува къщата ви, за да ви изяде.Всичко това е филма Zathura.То е приключение, фантастика, комедия.То е размисъл, какво ще е ако детската мечта или игра се превъплъти за миг. "Кръвта на рицарите темплиери" е друг филм на приключенска тематика премесен със елементи на sci fi.Филмът е европейски и един от неговите носители е немския Prosieben.Филмът е от две серии и за игрален филм е малко доскучаващо.Идея е следната.Децата на Христос и Мария Магдалена са безсмъртни, с неограничена власт.Поколението наследяваща тяхната кръв е приемник на тази мощ и само отсичане на глава е решението.Куршуми и болести са непротребни.Теммплиерите са френски рицари кръстоносци завладели вечния град Йерусалим.Под катакомбите му намират свещения граал и кивота.Желанието за безсмъртие разделя рицарите и възниква битка.Оцелява само един, който успява да скрие намереното.Филмът се пренася в наши дни, където в порше последен модел се вози господин лошото момче заедно със своя меч.Препоръчвам ви този филм като пълнеж на свободното време и съм далеч от мисълта, че е нещо, което непремено трябва да се види.

• 3 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Гледах филма "Hostel" на Куетин Тарантино.

Директор:Ели Рот

Участват:Джей Ернандес,Дерек Ричърдсън,Ейтор Гудъонсен,Барбара Неделякова,Яна Кадерабкова,Ян Влашак,Дженифър Лим,Любомир Силхавечки.Пола Уайлд,Любомир Букови,Петър Янис,Яна Хавличкова,Ванеса Юнгова

Малка ретроспекция:Трима младежи случайно запознали се правят ваканционно пътуване из Европа.След дълги посещения в Белгия,Швейцария и Амстердам,в търсене на красиви жени,секс,алкохол,трева и силни усещания случайно попадат на слух за общежитие намиращо се в Словакия.Там момичетата са разкрепостени,търсят любов и чужденци.Тримата герой решават да да направят това пътуване без да знаят,че може би ще е последното им.След прелестите на словашките момичета те окриват ужаса от психо-изкормвач,който желае единствено телата им.

Филмът е в стил хорър и само това,че е режисиран от Куентин Тарантино и директор е Ели Рот си заслужава да го изгледате.Ако ви е страх от тъмното или сте сами си помислете добре преди да седните пред екрана.

ВРАТАТА НА БУРИТЕ - Трудно ми е да намеря думи за да опиша този филм. Бригада не е и една трета от това чудо. НЕВЕРОЯТЕН ЕКШЪН - Руско производство повярвайте ми трябва да го изгледате не намирам думи да ви опиша атмосверата в този филм Grozovie Vorota - под това име го търсете. НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ !!!!! :wors::yanim: ЕВАЛА НА РУСНАЦИТЕ - доста бързо почнаха да догонват Америка в киното (не че преди са били назад НО ТОВА) :):wors: Филма е с 4 епизода. МУЗИКАТА Е НЕВЕРОЯТНА !!!!!! Доста добре подбрана за подобен филм. По всичко личи, че 9-та рота отпада от челната позиция в класацията ми за най - добър съвременен Руски "ЕКШЪН" :wors::) НЯМАМ ДУМИ :wors::wors:

Здравейте калда българи.Специален поздрав на DEAM, че държи темата жива.Най-вече коментара за "Бригада".Иха, доживях след две години закъснение да я гледам.На един дъх със стекче бира изгледах подред шест серии.Спомних си Москва.Люберци и Солнцево са краймосковски квартали и за "юнаците" родени там се носеха легенди, че са боевици.Аз живях точно в тези години на "Бригада" и съм склонен да вярвам на екранизираната версия за израстването на московските бандюги.При тази загадка и този възторг от "ВРАТАТА НА БУРИТЕ" мисля, че почитаемия DEAM запали фитила в мен.Нещо повече, обкръжението ми през деня е от бивши съветски поданици и те също останаха озадачени. Какво ще кажете за красавицата в нечии мъжки очи Дженифър Лопез.Лично мнение , че тя е успяла да избяга от натрапените клишета на латино филмите като представител на тази нация.Неините филми са леки от една страна, но никак блудкави.Те са огледало на ежедневието да речем в съвремена Америка.Разбирай щатите.Често тя участва в съкооператорство от съзвездия актьори. Този път, поредния нейн филм ме изнанада приятно и не остави съмнение, че Дженифър е изневерила на стила си.Тя поднася една лека житейска тема за любовта.Няма насилие, няма секс, няма спецефекти, но това не го правят да носи емблемата "боза".За мен филмът е съвремена адаптация на "Пепеляшка".Как една обикновена жена с дете работеща като прислужница в хотел-Пепеляшка може да омае главата на принца-в случая кандидат сенатор. Препоръчвам ви "Прислужница в Манхатън" с Дженифър Лопез. Приятно гледане

• 2 седмици по-късно...

Гледа ли ви се свежа комедийка с ченгета НО да е по - различна от Полицейска академия ?

Super Troopers е филма за ваз. Ако ви се намират 100мин. седнете изгледайте и се посмейте от сърце на това филмче. ГАРАНТИРАМ, ЧЕ НЯМА ДА ИМА РАЗОЧАРОВАНИ !!!!! Тествал съм го върху персона на която чувството за хумор е ампутирано и въпреки всичко пак имаше смях от сърце. Дето има една приказка с 2 ръце ви го препоръчвам този филм Публикувано изображение

А и още нещо - АКО някой от ваз може да ми каже името на песента която тече по време на преследването с бялата Мазда Мията нека ми напише едно ЛС :P

А и не пропускайте финалните надписи :hush:

Последите два филма, които гледах, бяха Кънки с остър връх 2 и Just Like Heaven /превеждат го Истина ли е.../. И двата са доста приятни, ако ви се гледат хубави и леки филмчета, които не натоварват и в същото време задържат интереса. "Кънките.." няма да го коментирам, т.к. всички се досещат за какво иде реч. А във втория става въпрос за една млада мацка /Рийс Уидърспуун/, която е стажант за лекар или нещо подобно и която няма никакъв личен живот, т.к. е напълно погълната от болницата и пациентите си. Един ден семейната й кака решава да я запознае с един мъж и на път за дома на кака си Елизабет/героинята/ катастрофира..... В следващия момент започват да дават как един мъж си търси апартамент под наем и когата най-накрая намира един, започва да му се появява един дух на жена/Елизабет/, твърдейки, че апартаментът е нейн. Когато и двамата разбират,че тя всъщност е дух/тя също не знае, че е/ започват да търсят някакви следи, за да открият коя е била тя всъщност. Откриват, че е работила в болница и че тя е катастрофирала и е в кома от 3 месеца, в болницата, и че няма изгледи да се оправи. Духът на Елизабет иска да се върне в тялото си, но не знаят как да стане това. Не знаят и как да убедят другите да не изключват системите, които поддържат тялото и живо, т.к. освен главния герой, никой друг не може да вижда духа на Елизабет. Тук малко ще пропусна. Тя успява да се върне в тялото си и се събужда от комата, но не помни пича, а той е влюбен в нея. Дали ще се съберат накрая и защо само той можеше да я вижда? Това оставям да разберат тези, които искат да го гледат. Да не издавам края все пак...... :)

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.