Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Старата тема понатежа и се заключва. Все пак в нея има доста полезна информация, така че не забравяйте да я използвате като източник.
  • Отговори 1,3k
  • Прегледи 205k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Как да махна това нещо от иконката?

Това го има в/у иконите на програмите,които се нуждят от потребителско съгласие преди разрешаването на някои действия като инсталиране на софтуер,промяна на системни настройки и тн.Тази функция се нарича User Account Control.Ако те дразни-просто я изключи и

това нещо от иконката
ще изчезне cool.gif
Как да я изключа?

Най-лесният начин е:

1)стартираш MSCONFIG от старт менюто

2)кликни в/у Tools tab,там в менюто малко по-надолу ще откриеш "Disable UAP"

disable_uac_1.gif

3)натисни бутона Launch

4)ще ти се отвори CMD прозорец и от него избери желаната от теб опция

5)затрори MSCONFIG и ще се наложи да рестартираш,за да влезнат промените в сила

Активирането става по съшия начин

Надявам се да съм бил полезен cool.gif

А иска ли отново съгласие да продължи операцията като се опиташ да я стратираш?

Оправи се като изтеглих програмката наново. Между другото на БТК съм и доста често ми забива нета. Не знам на какво се дължи но това най много ме изнервя в тая Писта.

Редактирано от phantasm (преглед на промените)

http://www.metacafe.com/watch/514915/spy_on_friends_family/

Ето още един подобен линк с такова клипче:

http://vid.data.bg/e0lvtv4j#vid

ето това клипче вижте декстопа и ако някой може да ми каже как да си нарпавя същия подвижен декстоп и така прозрачни прозорци ???

Моля кажете ми всичко което трябва да сваля и как да го активирам :wors: .

Благодаря предварително

Редактирано от westony (преглед на промените)

http://www.metacafe.com/watch/514915/spy_on_friends_family/

Ето още един подобен линк с такова клипче:

http://vid.data.bg/e0lvtv4j#vid

ето това клипче вижте декстопа и ако някой може да ми каже как да си нарпавя същия подвижен декстоп и така прозрачни прозорци ???

Моля кажете ми всичко което трябва да сваля и как да го активирам ;) .

Благодаря предварително

В центъра за помощ и поддръжка много подробно е описано. Пишеш за търсене Windows Aero и ти излиза стъпка по стъпка какво да направиш

Здравейте, в момента съм с две ОС ХР и Виста. Сега тествам вистата как ще се държи и ако ми хареса ще я оставя нея и ще махна ХР. Та въпроса е: как да махна вистата от дял D: , след това ще форматирам С: и ще си я инсталирам там. Иначе с Вистата компютъра ми се държи по-добре за сега. :)

Редактирано от longy1012 (преглед на промените)

Здравейте, един приятел, който хабер си няма от компютри ми остави един лаптоп с Vista Home Premium 32-bit.

Исках да разделя харда на две части (системен и един за музика, снимки и тн). Хардът е 160 ГБ. Само, че вграденият инструмент на Вистата ми позволи да смаля системният дял само до 100ГБ, заетите са по-малко от 25. След четене в нета реших да изключа Automatic restore points (после ще го включа). Вистата ми "даде" и смалих съответният дял от 100 на 75ГБ, но искам да го смаля с поне още 25, иначе е разхищение. Пробвах с GParted, но той не показва колко от съответния дял е зает и колко е свободен, демек страх ме е да го смалявам с него, почти сигурно е, че ще стане беля. Как да накарам Vista-та да ми даде да смаля съответния дял с още?

Оправих се сам. Hiren Boot CD от него с Acronis Disk Director, само че Manuаl опцията иначе не става. Лека.

Редактирано от The_Long_Shot (преглед на промените)

Имам проблем със System Restore под Vista Home Basic, по-точно със следното:

systemrestvistacr4.jpg

Дотам стигам по традиционния път от старт менюто. Все още не познавам детайлно Vista, тази е инсталирана "заводски" на лаптоп Toshiba, купен преди месец от Флорида.

Има и друг проблем, свързан с поставения - не намирам къде е самата опция System Restore, очевидно не е на същото място, както при ХР-то - на десен бутон на My Computer. Исках да изключа и включа опцията, за да премахна от System Volume->restore... един изтрит навлек, но се спънах още в началото - не намерих пътя за това.

Моля за съвет как да преодолея проблема, свързан с картинката и за пътя до System Restore.

Благодаря за вниманието!

Много ви моля нека някой доброжелател да ми обясни как мога да инсталирам ''Vista'' като намам DVD-ROM.Знам че става през Daemon Tools,но не знам как точно...

Ще се радвам ако ми помогнете cool.gif

Много ви моля нека някой доброжелател да ми обясни как мога да инсталирам ''Vista'' като намам DVD-ROM.Знам че става през Daemon Tools,но не знам как точно...

Ще се радвам ако ми помогнете cool.gif

Mount-ваш VISTA DVD-то и даваш INSTALL и после UPGRADE ако си с XP. Не съм сигурен, че ще стане но все пак опитай.. Ако не стане прежали 30 лв. и си вземи DVD-R.

Успех cool.gif

Редактирано от bloodse3ker (преглед на промените)

Преди 2 дена инсталирах вистата и за сега съм доволен, но има едно нещо с което много съм свикнал при ХР и тук на виста не знам, дали е възможно да стане. На Windows Explorer-а при ХР бях направил така, както съм показал на снимката:

66755272rm8.jpg

Въпросът ми е, може ли и при виста също да се изкарат въпросните бутони?

Имах Виста за 30дена която варвеше перфектно,сега си свалих една която е активирана всичко както трябва,обаче сега имам проблеми с нея и то постоянно.Като почнем не може да се изклучва уиндоуса стига до лог оф и до там,на моменти рама е на 100% като моя рам е 2 ГБ да не говорим че имам проблеми и с някои програми.Попаднал сам на много лоша версия.Тука виждам,че някои са намерили добри версии и сам сигурен,че има и други хора които щя са доволни ако кажете от каде да си ги свалим.Благодаря ви предварително. Помагайте!!! :wors:

Windows Vista Home Premium - при стартиране всеки път отваря Documents. В Startup няма препратка. Как да направя да не ми се отваря при всяко стартиране на компютъра?

Провери за вируси!

Ако не е от вирус, виж следното:

Не ползвам Виста в момента, но за ХР имаше някакъв подобен конфликт. Значи отвори regedit (направи си копие на регистъра преди да започнеш) и направи следното:

Отиваш до следния ред:

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/MICROSOFT/WINDOWS NT/CURRENT VERSION/WINLOGON

ако там има подобен ключ: 

"C:/windows/system32/userinit.exe,c:/windows/system32/userinit.exe"

го промени да изглежда така:

"C:/windows/system32/userinit.exe,"

Всичко това без кавичките :speak: запетайката е задължителна

Абе хора искам да попитам... примерно правя си там к'вото си правя из интернет и от един път става така, че немога да отворя нито една страница т.е. все едно интернета ми е спрял, но в това време Skype, ICQ и BitComet си вървят?!?

Преди месец прител ми вкара Vista, обаче не е направено както трябва, трупа на компютъра грешки, и още го използвам и не става нищо от него sad.gif, миналата седмица си сложих XP то, cool.gif то Vista направено не до направено,

В работата ми е Vista и едвам се оправям, голяма мъка голямо чудо :)

Преди месец прител ми вкара Vista, обаче не е направено както трябва, трупа на компютъра грешки, и още го използвам и не става нищо от него sad.gif, миналата седмица си сложих XP то, cool.gif то Vista направено не до направено,

В работата ми е Vista и едвам се оправям, голяма мъка голямо чудо :P

Така както питаш голяма мъка ще е някои да разбере какво точно питаш! Задаѝ по добре въпроса .

Някакви идеи как може да се оправи това ,да не се показват всички папки на user-а след като отворя MyPC ?

8bpxs9g.gif

Здравейте. Може ли някой да ми каже от каде мога да спра някои процеси в Windows Vista, за да не се стартират всеки път със стартиране на Win-a?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.