Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ, "откраднаха" паролите ми

Featured Replies

Имам много голям проблем, някой е разбрал паролата на 1-н от имейлите ми и е сменил всички данни, а освен това е сменил и всички други пароли който съм регистрирала със този имейл. :) Моля помогнете ми!

Благодаря.

Редактирано от tancheto_ss (преглед на промените)

Тайни въпроси? Връзка с администратор в сайтовете, където са откраднати акаунтите. Връзка с Gmail. Случвало ми се е преди години. Дори ми бяха откраднали акаунта в един от най-популярните български сайтове. Ще ти кажа как си реших проблема. Разбрах IPто, през което се ползва акаунта, изнамерих човека, който ми беше задигнал паролите и се споразумях с него да ми ги върне...

От тогава ползвам различни пароли за всички акаунти и пощи и дори не се доверявам на системата си, а като първобитен потребител съм си ги записал на лист, който пък съм скрил вкъщи. Работата е сериозна! biggrin.gif

ПП: Пробвай пароли! Често крадците ги мързи да мислят и слагат нещо от рода на 12345 12344321 12345678 1234554321 123qwe qwe123 123123 12341234 111111 121212 и т.н.

Редактирано от NightNiki (преглед на промените)

• Автор

NightNiki Мн мерси, всичко е сменено и тайният отговор а алтернативен имейл не съм писала. На мен Ми е достатъчно да разбера само паролата на имейла .. Писах на админа но нямам още отговор.

Тайни въпроси? Връзка с администратор в сайтовете, където са откраднати акаунтите. Връзка с Gmail.

Gmail отговориха ли ти изобщо ?

Ами най-вероятно вече си загубила пощите си....

И Ники, за това че крадците слагат лесни пароли, изобщо не си прав ;) най вероятно, нейната е била лесна :P

Не може да няма някакъв начин ... ужасссс :P

Ами админите освен да помогнат, или да разбереш кой е, или да си хакнеш и ти пощите ако можеш..... Това последното е доста трудна задача, затова моли админите, и доказвай че са твои пощите....

Редактирано от Bellerophon (преглед на промените)

Пиша на админите ама .. нямам отговори, какво ще рече да ги хакна?

Ох сложна работа... ами например, научаваш кой ти е откраднал паролата, събираш сведения за него, колкото повече толкова по добре, изучаваш го, дори се запознай с него под друга самоличност... предполагам дори че е някой твой познат, научи интернет навиците му , ... ( всичкото това се нарича социален инженеринг ) А след това, вече можеш да се опиташ да разгадаваш паролата която е сложил...и няма гаранция сто процентова..... примерен сценарий.... изисква познания обаче .....

П.С А как става всичко това, е за това трябва мислене , много мислене ..

П.П .С Винаги съм се чудил, как лаици, които иначе се развяват навсякъде в нета нямат поне малко познания за някои неща, като опасностите в интернет например.... Това води до такива случаи... хакерите се възползват от грешките или на хората, или на системите.... трето положение няма...ако този случай изобщо е хакване....най-вероятно е видял паролата и някъде, имал е някакъв повод и го е направил....

П.П.П.С :P Ако хакер изобщо е лоша дума ...

Редактирано от Bellerophon (преглед на промените)

Няма да ти отговори администратора, защото може да си мисли, че ти искаш да хакнеш емайла, а не да си го възвърнеш.

Не мисля, че е добра идеята да си губиш времето да опознаваш някой, за да можеш да налучкаш паролата която е сложил. Даже е глупаво. Повечето хора слагат парола, която няма нищо общо с тях (само новаците слагат лесни пароли).

Прости се с емайла и си направи нов!

(Нещо ме кара да си мисля, че ти искаш да хакнеш на емайла на някой...)

Редактирано от needsleep (преглед на промените)

Ох сложна работа... ами например, научаваш кой ти е откраднал паролата, събираш сведения за него, колкото повече толкова по добре, изучаваш го, дори се запознай с него под друга самоличност... предполагам дори че е някой твой познат, научи интернет навиците му , ... ( всичкото това се нарича социален инженеринг ) А след това, вече можеш да се опиташ да разгадаваш паролата която е сложил...и няма гаранция сто процентова..... примерен сценарий.... изисква познания обаче .....

:speak:;)angry.gif:eek:

Ти май имаш сериозни проблеми с шпионските филми, световните конспирации и параноята

:speak:;)angry.gif:eek:

Ти май имаш сериозни проблеми с шпионските филми, световните конспирации и параноята

Не нямам... но май ти изобщо не си в час за доста неща.... :P

На мен някой ми беше хакнал една поща в yahoo преди години.

Нищо не можаха да направят от yahoo supporta, понеже не можах да си вляза в алтернативния емайл

в hotmaila, освен това си бях забравила secret question & secret answer.

Моят съвет както за емайлите, така и за форумите е:

Винаги ползвайте strong passwords, за предпочитане създадени с password generator, от

мин 10-12 символа, вкл. големи и малки букви, цифри, знаци (примерно 2bHjaA%5c3Q)

а не лесни пароли от вида 123456, abcxyz, password, или u: Mery30 p: Mery30

и т.н. (това се отнася най-вече за модовете и админите, но те, надявам се, са наясно с тези неща)

Въпреки, че 100% гаранция срещу хакерите няма - паролата може да бъде декриптирана, а емайла

или форума хакнати....... по други начини....

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

Моят съвет както за емайлите, така и за форумите е:

Винаги ползвайте strong passwords, за предпочитане създадени с password generator, от

мин 10-12 символа, вкл. големи и малки букви, цифри, знаци (примерно 2bHjaA%5c3Q)

а не лесни пароли от вида 123456, abcxyz, password, или u: Mery30 p: Mery30

Виж сега... има и по-добър начин... намираш си една лесна английска дума (около 7-8 букви), думата не трябва да бъде често срещана и за парола и сменяш последната буква. Хакера може и да пробва думата, но няма да се сети да смени последната буква и ще одмине думата.

Тия пароли дето си предложила има голяма вероятност да се забравят още на 2рия ден.

Ma що ли се занимавам да пиша в такива теми, и на

хора кото не са и чували за John the Ripper, AD, Brute Force, C-force, Тритон

explоiting.........

oh, sorry - тука такива дискусии не са позволени ;)

ми...........секи да се оправя както може

Ma що ли се занимавам да пиша в такива теми, и на

хора кото не са и чували за John the Ripper, AD, Brute Force, C-force, Тритон

explоiting.........

За Brut Force и други подобни хак програми не е ставало дума.

Всяка една парола може да се хакне с тези програми! Аа, ти можеби мислиш, че за твойте пароли тези програми са безсилни....

Редактирано от needsleep (преглед на промените)

За Brut Force и други подобни хак програми не е ставало дума.

Всяка една парола може да се хакне с тези програми! Аа, ти можеби мислиш, че за твойте пароли тези програми са безсилни....

Първо, Brute Force не е "хак програма", а просто метод на изпробване на всички възможни комбинации от символи. Второ, в общия случай парола с дължина над 10-12 символа, съдържаща произволна комбинация от главни и малки букви, цифри и препинателни знаци, не може да се намери по такъв начин, защото времето, необходимо за изпробване на всичките комбинации започва да клони към десетки и стотици хилядолетия :beer:

До автора на темата: ако знаеш кой ти е откраднал паролата, няма проблеми. Намери начин да го накараш да влезе в твоята поща от компютър, на който предварително си монтирал кейлогер. След това прегледай лога. Но ако нямаш идея кой е извършителят си направи нов mail, много по-лесно е.

Редактирано от V12 (преглед на промените)

Е ако на компа има троянец... файда от генератори или карирани листове с пароли.

Първо, не е "хак програма", а просто метод на изпробване на всички възможни комбинации от символи. Второ, в общия случай парола с дължина над 10-12 символа, съдържаща произволна комбинация от главни и малки букви, цифри и препинателни знаци, не може да се намери по такъв начин, защото времето, необходимо за изпробване на всичките комбинации започва да клони към десетки и стотици хилядолетия :P

До автора на темата: ако знаеш кой ти е откраднал паролата, няма проблеми. Намери начин да го накараш да влезе в твоята поща от компютър, на който предварително си монтирал кейлогер. След това прегледай лога. Но ако нямаш идея кой е извършителят си направи нов mail, много по-лесно е.

И трето, съвременните пощенски сайтове неможеш да пробиеш с Brute Force, имат си защити.... например максимум до 3 опита и след това доста дълго време почивка ......обезсмисля се изобщо опита....

Експлойти, трябват доста програмни познания... и да откриеш слабоста на дадения сайт ....

Линда, чувала си, но опитвала ли си ги .... лесно е на приказки, в действителност не .......

Е ако на компа има троянец... файда от генератори или карирани листове с пароли.

Вярно....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.