Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Visa Electron на ПИБ

Featured Replies

Здравейте! Днес си изкарах Visa Electron на Централна Кооперативна банка. Разбрах, че каратта е без чип. Сега съм пред дилемата дали да си изкарам друга на Първа Инвестиционна Банка, чиито карти са с чип и са по-сигурни. Не знам дали имат месечни такси обаче- годишна няма, но и на ДСК нямат, но за сметка на това искат 1,20 лв. всеки месец. Някой има ли Visa Electron на ПИБ да каже дали има месечна такса. Ще е хубаво и някой да ми каже повече за чипа. Знам, че гарантира сигурно при плащания онлайн, заради него да сменя ли банката ?

... Ще е хубаво и някой да ми каже повече за чипа. Знам, че гарантира сигурно при плащания онлайн, заради него да сменя ли банката ?

Няма никаква връзка между този чип и плащанията онлайн. Предназначението на чипа е да затрудни дублицирането на картата

Ползвам VISA Electron на ПИБ вече година и нещо. Не съм плащал такси за издаване, месечни такси също. Подмениха ми магнитната лента с чип безплатно в началото на тази година. Малко ме изненадаха с тази подмяна, ама карай... Нали е за сметка на по-голяма сигурност при теглене от банкомат и при плащане на ПОС... ама за онлайн плащане не знам дали можеш да разчиташ.

Можеш да видиш всички условия по картата на сайта на ПИБ или да питаш в блога им за сигурността при ползване онлайн.

Също така попитай и за застраховка на картата, ако предлагат. Аз имам VISA Electron от ОББ и ми предложиха да я застраховам един вид(24 лева на година струва)- при кражба на документите те ги преиздават за тяхна сметка(лична карта, кредитна карта и т.н. ) , също така при кражба от банкомат с онези устройства, които се изпозват за копиране на картата и запаметяване на пина, при доказана кражба има възможност да се възстановят парите. :speak: Успех.

Някой може ли да обясни всичко за кредитните карти защото се замислям и аз да си извадя...Какво трябва да се знае предварително?

Някой може ли да обясни всичко за кредитните карти защото се замислям и аз да си извадя...Какво трябва да се знае предварително?

Ще се опитам да бъда кратък.

Ползвам от много години кредитни карти. Можеш да правиш с нея всичко - теглене, пазаруване, плащане на сметки и т.н. Всички пари, които ползваш от 1-во до 31-во число на месеца, трябва да върнеш до 15-то число на следващия месец и така няма да имаш нито лихва, нито нищо. Ако все пак просрочиш, имаш определени лихви върху невнесената сума. Това трябва да видиш как е при банките - лихви и такси. Другото в общи линии е едно и също.

Има кредитни карти местни и международни. Обърни внимание на това, какво и къде ще правиш с картата, за да не объркаш нищата и да си изкараш местна. Ако много пътуваш в чужбина, няма да можеш да я ползваш извън границите на страната ни.

Ако искаш да питаш нещо - заповядай.

Ами по-специално ме интересува примерно карта с 1500 лв. изтегля 1000 и връщам по 50 лв на месец... колко ще е лихвата и там скрити такси... въобще как стоят нещата с връщането :huh:;)

Ами по-специално ме интересува примерно карта с 1500 лв. изтегля 1000 и връщам по 50 лв на месец... колко ще е лихвата и там скрити такси... въобще как стоят нещата с връщането :huh:;)

Е това ще трябва да провериш в няколко банки, за да им сравниш условията. Нищо скрито няма, в това можеш да бъдеш сигурен. Имаш минимална месечна вноска, която задължително трябва да правиш всеки месец или на втория ти блокират картата. От там нататък на усвоения остатък ти върви лихва и това е.

Ако основното, което ще правиш е описаното по-горе, то те съветвам да си вземеш един кредит.

Ако искаш да си спестиш носенето на пари в себе си през месеца, то тогава да, кредитната карта ще ти свърши перфектна работа.

Е това ще трябва да провериш в няколко банки, за да им сравниш условията. Нищо скрито няма, в това можеш да бъдеш сигурен. Имаш минимална месечна вноска, която задължително трябва да правиш всеки месец или на втория ти блокират картата. От там нататък на усвоения остатък ти върви лихва и това е.

Ако основното, което ще правиш е описаното по-горе, то те съветвам да си вземеш един кредит.

Ако искаш да си спестиш носенето на пари в себе си през месеца, то тогава да, кредитната карта ще ти свърши перфектна работа.

Мерси... то кредит по ми трябва cool.gif

Мерси... то кредит по ми трябва cool.gif

Действай тогава с кредит. Няма смисъл на тая карта да плащаш допълнителни лихви и утежнения.

Искам да ви попитам за електронното разплащане. Каква точно е процедурата? В смисъл освен номер на картата, какво още се въвежда и как точно става разплащането? Ако даден придукт струва 10$, как да съм сиг че няма да ми дръпнат 50$? Нямам никакъв опит, затова ще бъда благодарен ако ми обясните, като на новак. :)

Какво значи човек да си открие карта в лева, долари или евро? Значи ли, че ако искам да купя нещо в долари, а съм си открил карта в лева няма дамога или ще се обменят по актуалния курс на долара?

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

• 9 месеца по-късно...

Здравейте, искам да попитам ако сметката ми във visa electron debit е в лева, а аз искам да тегля пари от банкомат в Англия ще стане ли ?

Редактирано от SefdasS (преглед на промените)

Здравейте, искам да попитам ако сметката ми във visa electron debit е в лева, а аз искам да тегля пари от банкомат в Англия ще стане ли ?

Аз съм го правил във Франция в евро, не би трябвало да имаш грижи

Ако картата ти е международна си ок.

Но ако е местна, няма как да се получи.

Искам да ви попитам за електронното разплащане. Каква точно е процедурата? В смисъл освен номер на картата, какво още се въвежда и как точно става разплащането? Ако даден придукт струва 10$, как да съм сиг че няма да ми дръпнат 50$? Нямам никакъв опит, затова ще бъда благодарен ако ми обясните, като на новак. :P

Какво значи човек да си открие карта в лева, долари или евро? Значи ли, че ако искам да купя нещо в долари, а съм си открил карта в лева няма дамога или ще се обменят по актуалния курс на долара?

Процедурата по електронното разплащане е, че трябва да си изкараш някакъв вид карта. С най-малко такси и сложнотии ти препоръчвам Виза Електрон на ЦКБ. Едни червени са. Международни са, аз плащам на Гугъл с такава за адуърдс. Плащал съм с нея и в други чуждестранни сайтове.

По принцип има минимално изискване за покритие от 5 лв. Ако искаш да плащаш на някой просто внасяш парите на касата на банката или може да са си вътре и после на въпросния сайт предоставяш информацията, която ти искат, вкл. номера на картата, но не и на сметката. Лични данни също се дават - име, адрес и пр.

Ако те е страх някой да не те ограби може да си внасяш парите на касата на банката и веднага след това да ги превеждаш. Плащането ще ти се отрази малко по-късно, но те си правят заявка веднага. Може да я ползваш на всеки банкомат да си проверяваш по нея баланса или да теглиш.

С тази Виза електрон картата ти е левова /поне моята е/, но аз като плащам на Гугъл примерно /правя го всяка седмица/ левовете при транзакцията автоматично се обръщат в долари /или в евро, зависи на кого плащаш/. Това става по курса за деня. Никой не те таксува за това преобръщане.

Редактирано от trapped (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.