Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Бракът намалява сексуалното желанието на жените
kaldata.com - Форуми > Хоби, Развлечение и Свободно време > Секс, еротика и капка любов

Fifa
Сватбата се определя като едно от най-щастливите събития в живота на всеки човек. Английско изследване обаче показва, че не всичко е розово, що се отнася до семейния живот. Анкетирани са 11 000 мъже и жени на възраст от 16 до 44 години, като въпросите се отнасят за сексуалния им живот.

Оказва се, че всяка десета омъжена жена от анкетираните е загубила желанието за любовни ласки за повече от шест месеца през последната година. Тези жени изпитват по-големи трудности в интимния си живот, отколкото неомъжените жени и семейните мъже.

Либидото на жените намалява значително заради отглеждането на децата, професионалното развитие и настойчивите молби за интимност от страна на съпрузите им.

Що се отнася до мъжете, проблеми с интимността имат тези от тях, които употребяват алкохол повече от допустимото и тези, които са прекарали болест, предавана по полов път.

Много важен и за двата пола се оказва първият сексуален контакт. Ако той не е бил много успешен, вероятността човек да има по-нататък проблеми в интимното общуване е по-голяма.

Източник: Днес.бг
mireto
Проблемът в загубата на желанието при някои от омъжените жени според мен се появява, не заради брака и това, че те са изживели едно от най-щаствилите събития в техния живот (и както се казваше в един американски филм: "от тук нататък следва спада"), а по-скоро заради начина, по който това събитие се приема.
От поколения на жените им се набива, че трябва да се омъжат и колкото по-рано и по-скоро след започнето на връзката стане това, толкова по-чисто ще остане името на девойката и толкова с повече уважение ще я гледат комшиите и познатите. Не знам как стои въпроса с отношението на англичаните към секса, но специално за българите темата "Секс" векове наред е била табу, сексът е била мръсна дума, а тези, които го правят - изкушавани от дявола. Много често по съвети на майки, баби, приятелки и съседки (разбирачки), секса се е смятал за крайно оръжие за манипулация на мъжа (не трябва да му даваш секс, ако той не ти купи еди какво си - сексът е вървял като разменна монета, в зависимост от котировката за деня), много одавна дори е било "ако искаш секс, трябва първо да се вържеш с брак". И всичко това е било насаждано с векове в психиката на жената, до ден днешен нещата не са се променили много, сексът все още се смята за нещо, което се харесва преди всичко на мъжа, на много жени им се набива (много често подсъзнателно), че сексът не носи удоволствие, че правейки го без да сме си "уредили живота", ние си гърмим козовете. Така поне ни учат тези, които много са живяли, помъдряли са и т.н. и т.н.
Този изкуствено създаван страх е много логично да изчене след като основния му породител също изчезне - когато мъжът и жената минат под венчилото, те си принадлежат, вече няма мърдане. Тогава всичко би следвало да започне да става естествено, да бъде истинско и взаимно. Да, обаче проблемът според мен до голяма степен идва от това, че нещата във взаимоотношенията между хората са доста изкривени, доста оплетени, доста неразбрани и подвласни на страха. Може и в отношенията, основани на страх човек да не остане сам да има някаква логика, но по-лошото в случая е, че всичко спира до момента, в който двама се женят. Тогава някои жени спират да смятат, че трябва да използват "козове" в взаимоотношенията си, интимните взаимоотношения стават с по-големи трудности, просто защото нещата влизат в едни ежедневни, стардартни рамки (подобно се получава и в мнооого дългите връзки, в които взаимоотношенията между партьорите не се развиват)...Много често жени, уморени от безкрайните игри и натиск (било то по пряк или коствен начин), спират да се вълнуват какво се случва във взаиоотношенията им просто, защото са преуморени от навлизането в така бленуваните дебри на брака.
Тъжно, но става така понякога, когато човек прави неща, които не разбира или ги прави заради някой друг, който също не разбира, че за да живее един човек един щастлив живот, той трябва сам да си го почувства от отвътре.
Trichocephalus
мисля, желанието на жената намалява само към собственият и съпруг, а се засилва към другите, ама това си е мое лично мнение ph34r.gif
Ken
ЦИТАТ(Trichocephalus @ 6.02.2008г. в 21:41ч.) *
мисля, желанието на жената намалява само към собственият и съпруг, а се засилва към другите, ама това си е мое лично мнение ph34r.gif

Пфууу много прашна тема.
Trichocephalus
ЦИТАТ(Ken @ 6.02.2008г. в 21:45ч.) *
Пфууу много прашна тема.

offtopic2.gif
hush.gif прашна, прашна, ама дашна biggrin.gif
shefkata
Намаляват, на баба ви ушите...
Всеки гледа през собствените си очички - ами ако обърнем темата наопаки ?
То и на мъжете им намалява желанието....като си лягат, вече до своята жена tongue.gif
Да приказва така - и баба знае...
Trichocephalus
ЦИТАТ(shefkata @ 6.02.2008г. в 22:06ч.) *
Всеки гледа през собствените си очички - ами ако обърнем темата наопаки ?
То и на мъжете им намалява желанието....като си лягат, вече до своята жена tongue.gif
Да приказва така - и баба знае...

амче същото е де-никой не го отрича biggrin.gif
potrebitel
Абе, зависи си от хората и от техните лични сексуални отношения. Ако и двамата са задоволени напълно, дали ще тъсят чуждо?
smirena

В никакъв случай! cool.gif
NavNav
ЦИТАТ(Trichocephalus @ 6.02.2008г. в 21:41ч.) *

Зависи от съпруга и нуждите на жената. smile.gif

ЦИТАТ(potrebitel @ 7.02.2008г. в 10:47ч.) *
Абе, зависи си от хората и от техните лични сексуални отношения. Ако и двамата са задоволени напълно, дали ще тъсят чуждо?

Общо взето е така, въпреки че напълно задоволени хора няма. wink.gif
fireson
ЦИТАТ(fifa @ 10.10.2005г. в 12:23ч.) *
.....
Либидото на жените намалява значително заради отглеждането на децата, професионалното развитие и настойчивите молби за интимност от страна на съпрузите им.
Източник: Днес.бг

Аз тея първите две причини ги разбирам , но последната просто акъла ми не може да го възприеме . С напредването на възраста трябва да се използва всеки един момент . Защо жените точно тези моменти игнорират и от там неправенето за секса отблъсква единия от другия партньор . Що мъжете искали да ходят по кръчмите и наляво и надясно , еми като не им се пуска (независимо от причините) . Тук вече секса не е толкова до чувства според мен speak.gif
DeadSmurf
Гале, има разлика между търсенето на чуждо и нежеланието на своето. smile.gif
haidukpikaso

Няма,мила tongue.gif
Близо 5 години бяхме заедно,без брак,то тоя подпис не означава нищо
Та за него знам че е влизал у друг коловоз ама карай
Аз съм моногамна и докато си бях с него не съм била с друг-просто нямах нужда
potrebitel
ЦИТАТ(DeadSmurf @ 7.02.2008г. в 23:06ч.) *
Гале, има разлика между търсенето на чуждо и нежеланието на своето. smile.gif

Смърфче саладко, тука ще се съглася, че, ако някой от двамата вече не желае да е другия, ще търси чуждо. Но аз имах предвид, че, ако и двамата си харесват сексуалните отношения помежду си, тогава едва ли ще търсят подобни тръпки другаде. Така поне мисля аз, де

ЦИТАТ(haidukpikaso @ 7.02.2008г. в 23:16ч.) *
Аз съм моногамна и докато си бях с него не съм била с друг-просто нямах нужда

Това ми беше мислъта. На теб ти е било добре с него и в сексуално отношение, затова и не си поглеждала встрани wink.gif
djulss
ЦИТАТ(shefkata @ 6.02.2008г. в 22:06ч.) *

biggrin.gif Подкрепям!

ЦИТАТ(haidukpikaso @ 7.02.2008г. в 23:16ч.) *
Близо 5 години бяхме заедно,без брак,то тоя подпис не означава нищо

А значи ,значи!
А иначе за кво да се напъват съпругите след като мъжлетата им вече са вдигнали бял флаг (оженили са се!).
Сигурното си е сигурно и няма за кво да се напъват за нещо което не само е тяхно , но на моменти им идва в повече!
mimi_81
Аз от позицията на омъжена жена и майка,мога да подкрепя авторката.Но.. желаниято за секс(поне при мен) намалява след раждането на детето ,а не след брака.Питай ме дали мога до 22ч. да стоя будна,а кво да говорим за секс ... Всички сили и нерви ми отиват с малкия бандит,а големия бандит... дано не потърси чуждо...

След брака секса си беше ОК...
smirena

От позицията на дълга връзка,почти като брак ,не смятам ,че намалява. cool.gif
_sweet_
И все пак когато дойдат децата,първите няколко месеца докато двамата влязат в час,ако няма странични помагачи ,едва ли ще им е до секс.Пък от моя гледна точка бих казала,че брака не понижи желанието за абсолютно нищо.Даже се отразява много добре и на двама ни.
bojikokala
Не останах с такова впечатление, по-скоро скътавката съм аз!!!
Maat

А така! Точно така!
fireson
Не мисля , че бракът е точно причината за намалването на секс. желание , а именно раждането на бебето е пречката за продължаването на един сексуален живот между двама човека . По някой път това е непреодолима пречка , защото това осмисля живота ни . Чувал съм , че след като се роди едно дете , любовта , обичта , привързаността или там каквото и да е отвала от мъжа при детото . Има ли такова нещо драги съфорумци ?
Нека знаещите да искажат мнения !!!
mimi_81
ЦИТАТ(fireson @ 9.02.2008г. в 12:09ч.) *
Не мисля , че бракът е точно причината за намалването на секс. желание , а именно раждането на бебето е пречката за продължаването на един сексуален живот между двама човека . По някой път това е непреодолима пречка , защото това осмисля живота ни . Чувал съм , че след като се роди едно дете , любовта , обичта , привързаността или там каквото и да е отвала от мъжа при детото . Има ли такова нещо драги съфорумци ?Нека знаещите да искажат мнения !!!

ДО ИЗВЕСТНА СТЕПЕН ИМА НЕЩО ТАКОВА. Чувствата към любимия не намяляват,но по-голяма част от времето (почти всичко) се посвещава на детето и отглеждането му.
smirena

Значи за връзка дадох мнение,но за другото -ще почакам.

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.