Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Влюбването трае само една година
kaldata.com - Форуми > Хоби, Развлечение и Свободно време > Секс, еротика и капка любов

Fifa
В романите и филмите любовта се изразява с нежни погледи, горещи ласки, страстни въздишки, огнени слова и т.н. Действителността обаче е доста по-различна. В основата на влюбването е особено химично съединение, съобщи руският сайт Inopressa, цитирайки учени от университета в Павиа, Италия.
В продължение на три години проучвахме емоциите на 58 мъже и жени на възраст от 20 до 50 години, обяснява д-р Енцо Емануел, ръководител на изследователския екип. Той и сътрудниците му открили, че надбъбречните жлези произвеждат вещество със сложна формула, наречено ръстов фактор на нервите (РФН).
Учените измервали количеството на РФН в кръвта. Оказало се, че при влюбените отскоро мъже и жени нивото на химичното съединение е доста високо - около 227 единици, а при двойките, поддържащи любовни отношения поне от 2-3 години, то е 115-123 единици. В хода на изследването се изяснил още един факт: колкото по-силно е чувството, което изпитваме, толкова по-голямо е количеството РФН, произведено от надбъбречните жлези.
Важна подробност - италианските учени открили, че с течение на времето нивото на РФН, отделян в кръвта, постепенно намалява. Според тях веществото отговорник за любовта действа интензивно не повече от една година. С други думи, влюбването е краткотрайно, с течение на времето пламъкът му постепенно угасва. Остава жарта на привързаността.

Източник: Новинар
COCOMEN
Много интересен пост thumbsupsmileyanim.gif ,но си мисля, че опитите на тези учени са изключително малко.Незнам дали се заблуждавам но при мен нещото любов траеше по-дълго.Траеше дори и след раздялата(дори си мисля че тогава даже се засили)
arti
Тя любовта понякога след раздялата е най-силна, разгорява се наново - и хайде още една година. Дори и някоя здрава караница може да разрови жарта и да предизвика плам - така се подържа любовта с преотркриване на човека до теб и все нови и нови "първи години" smile.gif
Trichocephalus
Другият вариант е да се намира всяка година по нещо ново и така нивото на РФН да се държи постоянно във виски граници.
Аналогично на пияниците-при тях нивото на алкохолдехидрогеназата е високо и разграждат алкохола по-бързо от "нетренираните" пиячи wink.gif
baby_muse
ЦИТАТ(Trichocephalus @ 8.06.2008г. в 03:29ч.) *
Другият вариант е да се намира всяка година по нещо ново

Теб хормона някога пуска ли те biggrin.gif

А иначе по темата - не мисля, че трае само година, трае до когато свършат изненадите във връзката...приятните smile.gif
potrebitel
Ами, то не може цял живот да хвърчим из облаците, нали? Важното е, че после след самото влюбване идва обичта, привързаността, които изобщо не са маловажни wink.gif
sosorry
Че това не е страхотно откритие. Разбрали са само за веществото. Винаги в началото са трепетите от новото, а после идва привързаността. В началото на всяка връзка има страхове, все още партньорите не се познават, но чрез привличането се опознават. После се обикват, както е писала potrebitel и с това идва спокойствието.
haidukpikaso
Е само мен ли ме държи вече четвърта година?
cupid.gif
Profruit
ЦИТАТ(haidukpikaso @ 8.06.2008г. в 10:25ч.) *
cupid.gif

Я пусни повече инфо как си. Изпотяваш ли се, стоиш ли на един крак, сърбежи, учестено сърцебиене, по телефона забиваш ли? Пишеш ли стихове? При взор в звездите виждаш ли радиацията на космоса или там се откроява ореола на любимия?
При мен е така, даже от притеснение почвам да ям наред, да си гриза ноктите и да свеждам поглед при засичане очи в очи. Не знам, целия ставам червен и е много подтискащо това чувство, най-вече ушите ми пламват и ставам като гремлин от филмите на ужасите. Не знам дали да се консултирам с сексолог, ама се превъзбуждам и ми премалява от загуба ма кръв, даже вдигам с един градус телесната температура.
Посъветваха ме да ям варена тиква, да ме разхлабва и салата от кактуси, добре че сега зреят кактусите. Не помня какви менделееви таблици съдържаха кактусите, обаче те правят робокоп в леглото-част машина-част човек.
Един йога ми каза, че ключето е в дишането, обаче той си ъпдейтна курсовете по тибетска медитация. Отиде да се учи да изпада в летаргия и да си спира сърцето, и от тогава не съм го виждал. Уникален беше, караше ме да си пия урината, за да си чистя организма. Сериозно, имай на предвид че заби една мадама, която е 17 години по-млада от него, е той е на 64 де, ама за любовта граници няма.
haidukpikaso
ЦИТАТ(Profruit @ 8.06.2008г. в 11:40ч.) *
Я пусни повече инфо как си. Изпотяваш ли се, стоиш ли на един крак, сърбежи, учестено сърцебиене, по телефона забиваш ли? Пишеш ли стихове? При взор в звездите виждаш ли радиацията на космоса или там се откроява ореола на любимия?
При мен е така, даже от притеснение почвам да ям наред, да си гриза ноктите и да свеждам поглед при засичане очи в очи. Не знам, целия ставам червен и е много подтискащо това чувство, най-вече ушите ми пламват и ставам като гремлин от филмите на ужасите. Не знам дали да се консултирам с сексолог, ама се превъзбуждам и ми премалява от загуба ма кръв, даже вдигам с един градус телесната температура.
Посъветваха ме да ям варена тиква, да ме разхлабва и салата от кактуси, добре че сега зреят кактусите. Не помня какви менделееви таблици съдържаха кактусите, обаче те правят робокоп в леглото-част машина-част човек.
Един йога ми каза, че ключето е в дишането, обаче той си ъпдейтна курсовете по тибетска медитация. Отиде да се учи да изпада в летаргия и да си спира сърцето, и от тогава не съм го виждал. Уникален беше, караше ме да си пия урината, за да си чистя организма. Сериозно, имай на предвид че заби една мадама, която е 17 години по-млада от него, е той е на 64 де, ама за любовта граници няма.

ohmy.gif
Ти си тежък случай-направо трябва да те изследват
Аз още съм добре с акъла,с очите,с краката,не съм прояла кактуси-предпочитам ги на текила
wink.gif
Само едни пеперудки дет ми пърхат още у корема-като прати смс,като се обади
tongue.gif
izabel1
Тия учени се чудят как да си губят времето . Практиката показва че влюбването трае до като не ти застане следващата по хубава и т.н и т.н. И аз съм влюбен тука от десетина дена в една дето ми се прави на сложна ама само чакам някоя по запред хора да ми върже и съм я забравил. И чесно казано изобщо не искам да съм влюбен че не мога да вземам адекватни решения.
RA4NA
Другият вариант е да се намира всяка година по нещо ново и така нивото на РФН да се държи постоянно във виски граници.

Добра идея. Подкрепям. Но мисля, че може и на по-кратък период от време да се намира ново. Ей така, заради хормона, не за друго.

Аналогично на пияниците-при тях нивото на алкохолдехидрогеназата е високо и разграждат алкохола по-бързо от "нетренираните" пиячи wink.gif

Вече почна да ми става ясно, що като пием и си дадем почивка от няколко часа, аз пак съм готова да пия, а другите още реанимират. А то - ей го на защо.
Благодаря ти Докторе, за информацията!
izabel1
ЦИТАТ(_ДИВА_ @ 9.06.2008г. в 11:13ч.) *
Може и следващия по-богат, по-красив?

Вас жените от кога красотата почна да ви вълнува. За вас да бъде богат и прост е идеалния вариант , макар че аз някой с пари не мога да го сметна за прост ама винаги има и изключения
fireson
ЦИТАТ(_ДИВА_ @ 9.06.2008г. в 18:43ч.) *
Има значение, как да няма? Вълнува ме, естествено.

Недей се прави на светица biggrin.gif , той добре го каза
Tramway
ЦИТАТ(haidukpikaso @ 8.06.2008г. в 10:25ч.) *
cupid.gif

Не си единствена. Аз си живея в туй състояние не знам вече колко години. Лошото е, че няма ответна страна. Много е гадно...

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.