Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Скъпи дами - обрязан или не?
kaldata.com - Форуми > Хоби, Развлечение и Свободно време > Секс, еротика и капка любов

Страници: 1, 2, 3, 4
Stalik
Скъпи дами, най-добрата ми приятелка ми разказа играта, когато днес ми заяви твърдо, че за нея е едва ли не противно да прави секс с необрязан мъж. Сещате се къде ме запрати... Та, имате ли опит и/или предпочитания по въпроса?

Забележка: темата НЕ Е за или против обрязването, за ползата от него и прочее. Въпросът е конкретно към женската половина на форума и техните предпочитания в секса (ако в конкретния случай имат такива).
Stalik
ЦИТАТ(rrruuummm @ 30.03.2006г. в 16:48)
А под обрязан влиза ли и това, ако ти е постоянно заголен без да си рязан? Мисля че трябва да се уточни все пак wink.gif
*

Ами обрязан значи точно това, което значи (както би казал Мечо Пух...) - обРязан... laugh.gif
MasterRalf
Не мисля, че някой ще иска да го види, но благодаря, а по темата някакси не си се представям така. Въпреки че може да се замисля за след някоя година, защото са ми казвали, че наистина е доста по-хигиенично пък и да вкараме малко разнообразие. (в случая до животwink.gif)
MasterRalf
Абе и аз това се зачудих ама като не се включват активно, ние какво да си мълчим ли пък и ти писа първи тук и аз да си кажа мнението (и то пък едно) А не че на мен да си предлагал, ама едва ли и някой друг ще иска
baby_muse
Аз предпочитам да не е обрязан wink.gif
trapped
Ако може жените ,гласували с "Не, определено предпочитам мъжът да не е обрязан"

...да се аргументират.Моля.
arti
ЦИТАТ(trapped79 @ 7.04.2006г. в 20:29)

*

Аз гласувах, че ми е все едно. Не съм била с обрязан, затова би ми било по-интересно, но иначе дали има или не препуциум за мен е без значение.
И мен ме учудиха гласовете за "Не, определено предпочитам мъжът да не е обрязан".
azp
ph34r.gif А кой и кога реши, че да си обрязан е по-хигиенично? Все едно да се твърди, че е по-добре да нямаме клепачи на очите. Едно рязане по никакъв начин не може да замести хигиенните навици, които всеки мъж трябва да има. Останалото е въпрос на личен избор или на религия...
ostavime
Природата си е казала думата преди доооста време.
azp
ЦИТАТ(rrruuummm @ 10.04.2006г. в 12:52) *
Ами ако си М ще знаеш за какво иде реч.

Ами обрязването не е запазена територия само за мъже. В много страни жените също се обрязват. Така че, обясни на непросветените като мен как точно рязането те прави по-чистоплътен? Защото поне аз не срещам особен проблем и сега да поддържам добра хигиена. Все си мисля, че е по-важно какви навици имаш, отколкото посещението при касапина... :bye: :bye: :bye:
rrruuummm
ЦИТАТ(azp @ 10.04.2006г. в 17:17) *
Ами обрязването не е запазена територия само за мъже. В много страни жените също се обрязват. Така че, обясни на непросветените като мен как точно рязането те прави по-чистоплътен? Защото поне аз не срещам особен проблем и сега да поддържам добра хигиена. Все си мисля, че е по-важно какви навици имаш, отколкото посещението при касапина... :bye: :bye: :bye:

По-хигиенично е защото ако двамата с теб не се изкъпем поради някакви причини в някой много горещ следобед, ти ще си в много по-лошо положение от мен. Мисля разбра какво имам предвид. wink.gif
А относно обрязването на жените агент 1305 е права.
azp
ЦИТАТ(rrruuummm @ 10.04.2006г. в 16:34) *
По-хигиенично е защото ако двамата с теб не се изкъпем поради някакви причини в някой много горещ следобед, ти ще си в много по-лошо положение от мен. Мисля разбра какво имам предвид. wink.gif
А относно обрязването на жените агент 1305 е права.

tongue.gif Извинявай, ама ако не си се изкъпал в горещ следобед най-малкият ти проблем ще бъде обрязването. Ако това е предимството, благодаря, но не мисля да се възползвам. В този ситуация състоянието и на двама ни ще бъде еднакво лошо. Не знам дали ще си в по-добро положение от мен, но предполагам, че единствената мисъл и на мен и на теб ще бъде да се доберем по-бързо до банята. Не искам да те отчайвам, но не мисля, че ще се възползваш от това твое "предимство" по някакъв начин. И все пак не забравяй, че когато не си обрязан си в някаква степен по-защитен от замърсяване. :bye:
alex89_m
ЦИТАТ
...И все пак не забравяй, че когато не си обрязан си в някаква степен по-защитен от замърсяване.

Тук си в пълно заблуждение. Точно обратното е, тъй като имаш кожа когато един път се замърси /макар, че имаш кожа. Лесно става това/ после трудно се почиства. Не казвам, че е невъзможно, но ето ти и предимството като си обрязан, че се изчиства по-добре. Изобщо е по хигиенично. Поне така съм чувал. Но стига толкова сме се отклонявали. Нека да дадем дума на жените в тоя форум!!!
rrruuummm
ЦИТАТ(azp @ 10.04.2006г. в 18:04) *
tongue.gif Извинявай, ама ако не си се изкъпал в горещ следобед най-малкият ти проблем ще бъде обрязването. Ако това е предимството, благодаря, но не мисля да се възползвам. В този ситуация състоянието и на двама ни ще бъде еднакво лошо. Не знам дали ще си в по-добро положение от мен, но предполагам, че единствената мисъл и на мен и на теб ще бъде да се доберем по-бързо до банята. Не искам да те отчайвам, но не мисля, че ще се възползваш от това твое "предимство" по някакъв начин. И все пак не забравяй, че когато не си обрязан си в някаква степен по-защитен от замърсяване. :bye:

Изкушавам се за последен отговор. Грешиш че състоянието ни ще е същото или че си позащитен ако не си обрязан. Между койата и главата се натрупва мастен секрет. Мисля че се наричаще смегма. Там се жъдят и доста бактериики и други гадориики които водят до бързото му разграйдане и поява на миризма. Добре познатото ни сирене хехех wink.gif Е аз такове нещо не познавам, дори да не се къпя 2 дена. Случвало ми се е на планина. Че и по 3 дена ph34r.gif ...
muhlioto
ЦИТАТ(rrruuummm @ 10.04.2006г. в 19:39) *
Изкушавам се за последен отговор. Грешиш че състоянието ни ще е същото или че си позащитен ако не си обрязан. Между койата и главата се натрупва мастен секрет. Мисля че се наричаще смегма. Там се жъдят и доста бактериики и други гадориики които водят до бързото му разграйдане и поява на миризма. Добре познатото ни сирене хехех wink.gif Е аз такове нещо не познавам, дори да не се къпя 2 дена. Случвало ми се е на планина. Че и по 3 дена ph34r.gif ...

speak.gif да бе и главата ти е като "немска каска" супер безчувствена thumbsupsmileyanim.gif
Krasimir_
Интересно е да се чете мнението на повечето тук. Обрязването, така характерно за арабския свят е поради ужасния мързел и липсата на елементрана хигиена у арабите. Заради пясъка, жегата и по-горе изложената причина те са решили проблема си фундаментално... То е като да те мързи да чистиш след ядене и да миеш чинии и поради тази причина да се храниш върху вестник с пластмасови чиниики. После всечко се събира на топка и в боклука. Кретенски просто и хигиенично!
Един човек, било той мъж или жена ако поддържа личната си хигиена както трябва, не би трябвало да стига до изводите цитирани от една част от тук пишещите. Хубаво е когато човек сам иска да провери и да си отговори на житейските въпроси, но доста важно е и на какви анкетирани ще попадне! Когато обрязването е резултат от медицински проблем - това си е нещо нормално, било е необходимо. А що се отнася до религията - това са глупости - хора с провряна тел през мозака.
kolev69
Aз имам приятели помаци които са ми казвали,че не го ли измиеш няма хигиена така,че правете си сметката какво искаха да ми кажат,а това за обрязването при тях си е на религиозна основа worshippy.gif
Mymy
Определено ОБРЯЗАН! Имах удоволствието да правя секс с обрязано момче известно време. Усещането е невероятно. И дума неможе да става за сравнение. На необрязаните тази "кожа" само пречи и намалява чувстителността на жената, а доколкото знам и на мъжа. А движението назад е най-хубаво, когато ръбчето на главичката се усеща как минава през теб. Тогава разбрах какво означава оргазъм. За нехигиеничността - незнам кое е по-добре, но знам че никога няма да правя секс, още повече орална любов с някой който ми мирише. Пениса е много по-красив, не му висят разни кожи или каквото там се нарича. Дори когато е "забелен" пак се вижда тази кожа и пак не ме кефи. Една от моите приятелки се уреди с обрязано гадже и тя е много въодушевена. За съжаление сегашния ми приятел не е обрязан както и повечето мъже в България, но аз действам по въпроса и няма да се откажа докато не я махна тази кожа hush.gif ! Според мен трябва повече да се говорят и обсъждат такива теми и на всички мъже да им стане ясно angry.gif че на жените им е много по-приятно ако пениса е обрязан и да направят каквото там е необходимо - не мисля че е кой знае какво да се махне някаква си кожа дето и без друго няма никаква полза от нея!
GABRIELA
Обрязан или не, важно е да се /тук ми иде да римувам с глагол от три букви, непринадлежащ към речника на книжовния български език/ получава добре секса, който включва и някои други неща освен акта. tongue.gif

Пропуснах да кажа, че нямам всъщност опит с обрязан младеж.
dindi
ЦИТАТ(Mymy @ 2.07.2006г. в 19:22) *
За съжаление сегашния ми приятел не е обрязан както и повечето мъже в България, но аз действам по въпроса и няма да се откажа докато не я махна тази кожа hush.gif ! Според мен трябва повече да се говорят и обсъждат такива теми и на всички мъже да им стане ясно angry.gif че на жените им е много по-приятно ако пениса е обрязан и да направят каквото там е необходимо - не мисля че е кой знае какво да се махне някаква си кожа дето и без друго няма никаква полза от нея!

Хахахаххаха пазете се мъже ние идваме хахахаххахахаа щете не щете в името на любовта под ножааа biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
MasterRalf
Още утре отивам да клъцна качулката, като гледам колко желаещи има мисля че ще има положителен ефект smile.gif Дръжте се дами, ще дойда с цялата си мощ biggrin.gif
^KRISTALINA^
ЦИТАТ(trapped79 @ 7.04.2006г. в 20:29) *

Ами добре.....
АЗ лично не ги разграничавам. А и не съм гласувала така но мисля, че трябва да се аргументирам. Това не е най- важното. Все пак на обрязания мъж (доколкото са ми казвали кавалерите) члена е по чувствителен. От тази гледна точка (неговото удоволствие) предпочитам да е обрязан....НО реално няма значение поне за мен.

ЦИТАТ(infinity1305 @ 10.04.2006г. в 17:28) *
...обрязването на жените-това е неправилна практика и даже осакатяване...Практикувало се е за да "се отнеме удоволствието на жените" и да не могат да" кръшкат".А обрязването при мъжете не влияе по никакъв начин на удоволствието-поне доколкото знам... ohmy.gif

Права си това е осакатяване и то в голяма степен тъи като се отстранява клитора и неговото прадължение до входа на влагалището. Уточнавям защото наскоро 1 приятелка ме застреля с твърдението че клитор е само "топченцето"(както се изрази тя) а това не е вярно.

ЦИТАТ(muhlioto @ 16.04.2006г. в 04:19) *
speak.gif да бе и главата ти е като "немска каска" супер безчувствена thumbsupsmileyanim.gif

Е това не е вярно, както писах по нагоре де. Но сравнението ме накара да се смея от душа и сърце. thumbsupsmileyanim.gif thumbsupsmileyanim.gif
bozko
За съжаление сегашния ми приятел не е обрязан както и повечето мъже в България, но аз действам по въпроса и няма да се откажа докато не я махна тази кожа hush.gif !

Лелеееее тия жени яко настъпват и поставят болезнени условия biggrin.gif
Това е все едно мъж да каже, че не би правил секс с жена, която има гръдна обиколка под 95 см! Тогава ще тръгнете ли вие, жени, да се режете и да си увеличавате бюста, заради прищевките на някой ???
Arcopix
Как пък не... Който (която де) не ме харесва така да си бие камшика... Колкото до хигиената, вече чухме достатъчно изказвания от рода "Ти и обрязан да си, кат' не го миеш...". Нямам ни най-малко намерение да се подлагам на хирургични операции, без ясна причина, още повече, че не ми се налага...

Определено ОБРЯЗАН! Имах удоволствието да правя секс с обрязано момче известно време. Усещането е невероятно. И дума неможе да става за сравнение ... ... ...
А не ти ли е хрумвало, че този калпазанин просто е добър в леглото. Защо смяташ, че е "несравним" идва точно от обрязването? Мога да опровергая "несравним" с толкова много аргументи, че направо не ми се започва biggrin.gif
Morfey_A
Ха,май усещам че при някои изказвания гроздето киселее,и то изказвания на мъже(което никак не ме учудва)
Сега малко да посдходим по сериозно.Макар че темата е за жени,аз като мъж запознат ( а и обрязан) мисля да споделя някои предимства на това предимно религиозно,и в по-малки случаи медицинско наложено обрязване.
1-во хигиената. Колкото и да им е чудно на необрязаните господа( а и за дамите да знаят) основен фактор който е въвел обрязването в някои религии е хигиенния.Някой спомена че в арабия наистина е било трудно с водата.Това от край време е така.Затова някой си в далечното минало случайно или не открил че обрязването( тоест премахването на кожицата която покрива главата на пениса) предотварярява доста лошиинфекции предизвикани именно от присъствието на бактерии в пространството м/у кожата и главата.Сега медицината доказва защо е така.В това пространство е топло,влажно и много уютно за болестотворни организми,които направо си падат на х..я ( ако мога да кажа така) wink.gif
В съвременния сват обаче водата и хигиената са вече широко застъпени,но все пак обрязването -ак си има предимство.Защото хигиенните навици на много хора са направо критични,а обрязването спомага да не се получават инфекции и други странични ефекти ( като миризма например) Обрязания член почти никога не мирише.Освен ако човека вече наистина не е тотално мизерник и не се къпе с дни smile.gif
2-ро Сексуалното удоволствие и половата издръжливост.Макар че да зависи главно от индивида дали ще е добър или не в секса,все пак обрязването донякаде носи предимство.Главта на пениса се оформя леко като котва(сравнение) и жените усещат по добре релефа който ги стимулира и по-добре.За сравнение мога да ви дам защо е наложен бума на релефните презервативи,вибратори и други подобни.Точно заради това че жените по лесно се възбуждат от релефност,отколкото от гладкост.А при необрязаните е застъпено по слаб релеф заради кожичката.Освен това самата кожа ако члена не се е възбудил добре,играе рола ня естествен презерватив,който намалява чуствителноста за жената,понеже няма търкане,а самата глава се движи като в коридор от кожа smile.gifА аз лично мога да твърдя че обрязването позволява по трудно и по трайно възбуждане,защото като е постоянно оголена,нервните окончания на върха му се търкат постоянно,и прага на чуствителност е по занижен.Е това зависи от доста работи де.От бельото което се носи,ако е стегнато е така.А иначе си е постоянно под леко търкане.Тоест нервните окончания постоянно се дразнят smile.gif
Е сега дамите да гласуват спокойно.Но ако имат опит ще преценят най добре.А като гледам май и доста мъже са гласували ми се струва wink.gif
Кисело грозде явно smile.gif
П.С Забравих само да спомена че според излседване на френски медици,обрязването псомага за предпазване от някои видове полови заболявания,главно тези причинени от бактерии и гъбички .
За тези които знаят руски давам линк към една статия. http://www.uronet.ru/operations/circumcision.html В нея са описани хигиенните и сексуалните предимства при обрязване.Поне ще разберете защо повечето жени толкова го харесват.
rainov
Определено ОБРЯЗАН! Имах удоволствието да правя секс с обрязано момче известно време. Усещането е невероятно. И дума неможе да става за сравнение. На необрязаните тази "кожа" само пречи и намалява чувстителността на жената, а доколкото знам и на мъжа. А движението назад е най-хубаво, когато ръбчето на главичката се усеща как минава през теб. Тогава разбрах какво означава оргазъм. За нехигиеничността - незнам кое е по-добре, но знам че никога няма да правя секс, още повече орална любов с някой който ми мирише. Пениса е много по-красив, не му висят разни кожи или каквото там се нарича. Дори когато е "забелен" пак се вижда тази кожа и пак не ме кефи. Една от моите приятелки се уреди с обрязано гадже и тя е много въодушевена. За съжаление сегашния ми приятел не е обрязан както и повечето мъже в България, но аз действам по въпроса и няма да се откажа докато не я махна тази кожа hush.gif ! Според мен трябва повече да се говорят и обсъждат такива теми и на всички мъже да им стане ясно angry.gif че на жените им е много по-приятно ако пениса е обрязан и да направят каквото там е необходимо - не мисля че е кой знае какво да се махне някаква си кожа дето и без друго няма никаква полза от нея!

Заради този пост ще си позволя и аз да се включа. Ще разделя коментара си на няколко части.

1во: Предимства: НЯМА предимства при обрязването. Както някоя дама от форума се беше изразила (не цитирам дословно) "женското обрязване е осакатяване". Е защо си мислите, че един обрязан мъж не е осакатен angry.gif . "главата на пениса ставала по-чувствителна"-дрън дрън! Става точно като "немска каска" laugh.gif Мястото където главичката се свързва с тази кожа е мъжкият еквивалент на вашия клитор. Там има най-много нервни окончания които завършват не под кожата а на повърхността и. Именно за това е толкова чувствителна тази зона. Сега си представете това място незащитено от кожичката. По цял ден се търка из гащите и по този начин нервните окончания се стимулират постоянно, което води до привикване на самите нерви (когато нервите са привикнали пак има усещане, но много по-малко и ще дам пример: ако се опитате да се погъделичкате сами НИЩО няма да стане, защото тялото ви го очаква и нервните окончания не са "изненадани" от това докосване). Mymy, накарай приятеля ти да си оголи главата и да си го прибере в гащите и ще видиш колко е "безчувствен". Тази кожа освен да събира бактерии, миризми и т.н. има и други функции и не знам защо досега всички обрязани тук даваха само "предимствата". Тази кожа запазва главата на пениса влажна, каквато ТРЯБВА да бъде и ако беше толкова полезно да се премахне, то еволюцията на човека отдавна щеше да го стори.
2ро: Хигиена: По тази тема се изказаха какви ли не тъпотии: "ако не се изкъпеш 3 дни и си обрязан, то пениса ти щял да бъде по-чист от този на необрязан" Ами след тези три дни като вониш на пор ако ще патката ти да мирише на токущо цъфнал люляк, за мен това не е предимство в хигиената, защото има разлика между хигиенни навици и "хигиената" в тези извънредни ситуации (когато няма вода по 3 дни), след които последното нещо за което ще мислите е секс. Да кажете, че след три дни ще сте по чисти е все едно да кажете, че човек с по-малко потни жлези от вас ще бъде много по-чист след едно такова тридневие, защото ще се изпоти по-малко! (Към жените)Ако си мислите, че е толкова хигиенично, защо не си отстраните големите срамни устни, под които също се ъбират секрети и миризми (освен това при жените тази секреция е много повече). И тогава незащитеният ви от всякакви стимулации клитор... Мани мани!
3то: Личното ми отношение към поста на Mymy: Ако се хванеш с някой дръвник ако ще и топките му да са лишени от скротум (това е кожата на топките tongue.gif ) удоволствието ти ще е равно на НУЛА. Получи се нещо като спора; Глям срещу малък х.. Важното е как се използва шпагата, а не колко е "остра" laugh.gif .
Много е егоистично от твоя страна да караш приятеля ти да се обреже, защото кожичката му ти е противна (висяла и т.н. и не намесвам удоволствието, защото за него се изказах вече) Ами обрежи се тогава и ти, защото като ти набъбнат косъмчетата по срамните устни и му боцкаш huh.gif а това сигурно му е неприятно.
4то: Предимства на ампутирането на крак: Ще се научиш да скачаш по-бързо на останалия си "чувствителен" крак, който освен всичко друго ще е и по-хигиеничен, защото отделяш внимание само на него ph34r.gif . (надявам се, че ще се отнесете с насмешка към черния хумор в номер 4)
5то: Поздрави на всички!
the_flapper
Уж темата беше за женската половина, а по активна е мъжката. nono.gif

Моят опит в това отношение е равен на нула.Досега не съм имала контакт с обрясън.(Някой може ли да ми реши проблема) hush.gif
Не мога да кажа дали качеството на половият контакт се повишава, но на този етап нямам предпочитания за тази част на тялото. ph34r.gif А това дали трябва да се обрязват момчетата,трябва те да го решат сами за себе си, а не защото приятелката му настоява.
Поздрави! bye1.gif
Krasimir_
Явно крайните мнения винаги внасят пиперлив вкус и темата си е в разгара. Хубаво е, че някой са открили в обрязването смисъл в живота си. Явно е, че обрязването има някаква причина и за да придобие тя розов оттенък, като причина се изтъква добрия сексуален контакт. Интересно като идея и слабо като доводи. Би следвало в духа на иновациите да споменем и пирсига на мъжкия полов орган, който за разлика от обрязването наистина има едно или две основни еротични насочености. На дамите с мнение по въпроса няма да ставам опонент - имали са каквото са имали ха-ха-ха
Morfey_A
1во: Предимства: НЯМА предимства при обрязването. Както някоя дама от форума се беше изразила (не цитирам дословно) "женското обрязване е осакатяване". Е защо си мислите, че един обрязан мъж не е осакатен angry.gif . "главата на пениса ставала по-чувствителна"-дрън дрън! Става точно като "немска каска" laugh.gif Мястото където главичката се свързва с тази кожа е мъжкият еквивалент на вашия клитор. Там има най-много нервни окончания които завършват не под кожата а на повърхността и. Именно за това е толкова чувствителна тази зона. Сега си представете това място незащитено от кожичката. По цял ден се търка из гащите и по този начин нервните окончания се стимулират постоянно, което води до привикване на самите нерви (когато нервите са привикнали пак има усещане, но много по-малко и ще дам пример: ако се опитате да се погъделичкате сами НИЩО няма да стане, защото тялото ви го очаква и нервните окончания не са "изненадани" от това докосване). Mymy, накарай приятеля ти да си оголи главата и да си го прибере в гащите и ще видиш колко е "безчувствен". Тази кожа освен да събира бактерии, миризми и т.н. има и други функции и не знам защо досега всички обрязани тук даваха само "предимствата". Тази кожа запазва главата на пениса влажна, каквато ТРЯБВА да бъде и ако беше толкова полезно да се премахне, то еволюцията на човека отдавна щеше да го стори.

Приятел,всеки има право на мнение и предпочитания.Но като те гледам само се отдаваш на емоции. Ако се чустваш омаловажен нещо това си е твой проблем.Но недей изказва смешни доводи.Мисля че ти посочих линк за четене,ако не разбираш руски има подобни и на английски. Нека не превяръщаме дебата в мъжко надпреварване помежду ни с цел да се покажам най най.Аз не искам това,просто посочвам факти,а ти само се поддаваш на емоции.
Стига,дамите сами могат да преценят,и се надявам да бъдат обективни,а не поддаващи се на предреазсъдъци или чуждо мнение.
Със здраве rainov!! (cool.gif
П.С А за медицинските предимства спрямо полови заболявания защо не кажеш нещо?? А за апендикса да си спомняш също така,нима е полезен??И така нататък! Съжалявам,но темата наистина е за жени,а не за нас.Както казах не искам да си меря пиш..та с никого,аз се знам добре.
leonardo
Обрязване по медицински показания 100 лв
Обрязване по религиозни съображения 150 лв
cool.gif cool.gif cool.gif
Morfey_A
Извинявам се за офтопика ,но като гледам аватара на леонардо си мисля че трябва да отворим тема и за мъжете които са скопени,хахахахаха wink.gif wink.gif
Май най малкия им проблем е дали са обрязани или не smile.gif smile.gif
Profruit
ЦИТАТ(the_flapper @ 3.07.2006г. в 12:33) *
Уж темата беше за женската половина, а по активна е мъжката. nono.gif

Моят опит в това отношение е равен на нула.Досега не съм имала контакт с обрясън.(Някой може ли да ми реши проблема) hush.gif

Ако е за едното чук чук, обрязън ще се намери.Ти само подай заявка.Ако...всъщност не намеквам нищо, а споделям лично впечатление.Няма по-яки секс шопове от холандските такива.
Боже, там влязох да си избия срама.И ахнах.Площ средно голям наш супер.Вътре аптека.Та там видях обрязън вибратор.Накарах продавачката да го пусне и тя се зае с готовност, като ме попита дали ще е подарък за моята приятелка.Тоест да ми помогне в точния избор.Държа в ръце и накрая ме помоли учтиво дали може да го спре, че я заболяло ръката.Те това е сила за сърбежи.
И какво са тия "десертации"-образън 'щото миришел? Това да не е панагюрска луканка? Обрязват се единствено по религиозни пречини.Да направят свещен съюз с Бог.Направил го е Авраам на 99 години. ( Тези години са спорни, но това е друга тема).Той е бил женен за Сара.Обаче Авраам хвърлил мерник на една египтянка.Сара му дала пасаван и нашия герой "опънал" египтянката.Родил се Исмаил и така се дало начало на арабството.Понеже баща му бил с фаска, то и сина родоначалник на мюсюлманството си направил.Това е историята.Миришел, ха ха.
Съвремената медицина е доста напред.Една операция на подобно обрязване трае макс 20 минути, независмо от възрастта на мъжа.Пенсионерите ги изключваме.Там и да обрезват и да не обрезват, виси със страшна сила.
Mymy
Лелее! Какво стана с тази тема! Аз просто исках да оставя и моето мнение, но явно съм се поовлякла. Естествено че това дали е или не е, не е най-важното! Не бих позволила нещо такова да застане между мен и приятеля ми, защото много си го обичкам и обичкам много и неговия малък приятел rolleyes.gif ... въпреки всичко. И като за край и така също и за да останат доволни разпалилите се във форума господа: Да прави който каквото ще - мен не ме ... smile.gif ... интересува! Целувки!
Profruit
ЦИТАТ(Mymy @ 3.07.2006г. в 23:49) *
Лелее! Какво стана с тази тема! Аз просто исках да оставя и моето мнение, но явно съм се поовлякла. Естествено че това дали е или не е, не е най-важното! Не бих позволила нещо такова да застане между мен и приятеля ми, защото много си го обичкам и обичкам много и неговия малък приятел rolleyes.gif ... въпреки всичко. И като за край и така също и за да останат доволни разпалилите се във форума господа: Да прави който каквото ще - мен не ме ... smile.gif ... интересува! Целувки!

Браво.Бис.
Радвам се за теб, твоя приятел и малкия приятел.Значи всичко е ток и жици.Кога ще хорото?

И за протокола-аз не съм.Предпочитам да съм по-тежък с въпросната кожа.А и помните ли филма със самолета и арабските похитители, дето накараха всички мъже да си свалят килотите.И кой беше с фаска, какво? Шат на патката главата, аха...
rainov
Morfey_A, моите уважения, но в моя пост не съм се отдал на емоции и също съм дал факти, в подкрепа на мнението си (просто го ударих по-артистично biggrin.gif ). Ти, като представител на мъжката част си се изказал преди мен по темата, така че не виждам защо да не го направя и аз, а и в новия си пост май ти се отдаваш на емоции. Не знам защо си мислиш, че не съм чел по въпроса, но ти като даваш пример с апендикса ме караш да мисля, че ти не си чел за него. Той спада към групата на така наречените: Рудиментарни органи (органи със закърняла функция, които могат да се развият при някои индивиди). Кожата на пениса си е напълно функционален орган. Още повече, че тя не е обикновена, като останалата по тялото ни. Клетките на тази тъкан са специализирани и чрез тях в лаборатории изкуствено се отглежда нормална кожа, необходима в медицината. Срещу половите болести никой не е застрахован, понякога дори и презерватива не дава 100% защита. Не искам да споря с никой и повече няма да пиша по темата, защото каквото имах да кажа го казах.
Поздрави на всички, независимо дали са с качулки или не!
Morfey_A
Райнов,изобщо направи ли си труда да прочетеш линка който съм дал,а да не говорим потърси ли нещо по темата в нет?
Както виждам не,тогава коментарите наистина са излишни. smile.gifФактите ти са просто изсмукани от пръстите на ръцете,съжалявам те!
Със здраве!
П.С А нека не говоря колко лъха и на предразсъдъци от някои постове,нека бъдем обективни казах,не искам друго от никого!!
rainov
От последните ти два поста към мен ясно се вижда, че ти доста се ядосваш на написаното от мен, а после ми казваш, че всеки си имал мнение eek.gif Струва ми се, че ти се чувстваш омаловажен, а ако не е така ,не виждам защо токова толкова много се засягаш. "Фактите", които си привел като доказателства, всеки може да ти ги каже от обща култура, така че стига си ме питал колко съм чел. Колкото лекари има, толкова са и мненията (медицинските) "за и против", не виждам защо спорим. Май ти си достойния за съжаление! Стига сме спамили темата! Аз се оттеглям, ти ако искаш пиши още.
Morfey_A
Хахаха,голям психолог си,браво,направо съм поразен и млъквам засрамен smile.gif smile.gif
Stalik
ЦИТАТ(Morfey_A @ 3.07.2006г. в 18:17) *
Приятел,всеки има право на мнение и предпочитания.Но като те гледам само се отдаваш на емоции. Ако се чустваш омаловажен нещо това си е твой проблем.Но недей изказва смешни доводи.Мисля че ти посочих линк за четене,ако не разбираш руски има подобни и на английски. Нека не превяръщаме дебата в мъжко надпреварване помежду ни с цел да се покажам най най.Аз не искам това,просто посочвам факти,а ти само се поддаваш на емоции.

Именно - всеки има право на мнение. И Райнов го е изказал, адресирано към Mymy и нейния пост по повод гаджето й. Така че не виждам защо реши, че човека иска "мъжко надпреварване" по какъвто и да е въпрос и с какво се почувства пряко обвързан с мнението му.

ЦИТАТ(Morfey_A @ 3.07.2006г. в 18:17) *
П.С А за медицинските предимства спрямо полови заболявания защо не кажеш нещо??

Има както предимства, така и рискове. Освен това има и етически противоречия. (Инфо - 1, 2, 3, 4). Наистина трябва да сме обективни и да показваме и двете страни на монетата.

ЦИТАТ(Morfey_A @ 4.07.2006г. в 17:50) *
Райнов,изобщо направи ли си труда да прочетеш линка който съм дал,а да не говорим потърси ли нещо по темата в нет?
Както виждам не,тогава коментарите наистина са излишни. smile.gifФактите ти са просто изсмукани от пръстите на ръцете,съжалявам те!

П.С А нека не говоря колко лъха и на предразсъдъци от някои постове,нека бъдем обективни казах,не искам друго от никого!!

Оставам с впечатление, че не толкова Райнов, колкто ти приемаш това емоционално (не за пръв път) и като че лично. Което е странно с оглед призоваването към обективност. Аз никъде не видях предразсъдъци дотук в тази тема. Това, което Райнов каза си е вярно и неговото лично мнение, при това обосновано. Виж, да не беше обосновано разбирам. Но коментари от рода на "съжалявам те" определено са доста емоционален (респективно съмнително обективен) изблик.

И тъй като ще говорим безпристрастно, нека бъдат представени и А и Я. Повече информация ТУК и ТУК.
Morfey_A
А щом говорим за безпристрастност нека видим и тука: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showreputation=14997
Сталик,нима това е безпристрастност???
Ако е така,не мерси,запази си го,аз ще съм пристрастен !
Край,вече ми писна,не можеш да спориш с хора които не искат да те чуят поне,не ги карам да възприемат моето мнение.Но понякога когато фактите говорят би трябвало да ззамълчим.И Сталик,прочетох линковете ти,май доказват че аз съм по-прав.Ако се надяваше че някой няма да знае английски и ще се подлъже,хм,е нека да се подлъже.
Край вече.
Stalik
ЦИТАТ(Morfey_A @ 4.07.2006г. в 18:50) *
А щом говорим за безпристрастност нека видим и тука: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showreputation=14997
Край,вече ми писна,не можеш да спориш с хора които не искат да те чуят поне,не ги карам да възприемат моето мнение.Но понякога когато фактите говорят би трябвало да ззамълчим.И Сталик,прочетох линковете ти,май доказват че аз съм по-прав.Ако се надяваше че някой няма да знае английски и ще се подлъже,хм,е нека да се подлъже.
Край вече.

Продължаваш доста емоционално да реагираш. Защо - не е моя работа. Но ще трябва да подчертая няколко неща.

Най-напред репутацията на Райнов - не виждам какво искаш да кажеш с явно риторичния си въпрос. Ако имаш нещо конкретно предвид - даваш направо.

Казваш, че не искаш да налагаш мнението си над хората, които "не искат да те чуят" и не знам защо нещо това никак не ми звучи убедително. Нито разбрах кои са "хората", нито защо трябва да спориш с тях, при положение, че не искаш да ги караш на прима виста да приемат твоето мнение (спора предполага достигането на някакъв краен и еднозначен извод, а както видяхме от линковете ми - еднозначно ДА или НЕ няма).

Колкото до моите линкове, прочети, лошо няма. Оставам с впечатлението обаче, че ти си мислиш, че съм ги постнал защото би трябвало да опровергават твоето мнение. А целта им е да представят и двете гледни точки - както казах - и А и Я. Ако си ги прочел ще видиш там както своите доводи, които са факт, така и част от доводите на Райнов с няколко допълнителни, които също са факт. Ето това, мисля, вече е безпристрастност.
Morfey_A
Мисля че би трябвало да си разбрал вече Сталик.Аз визирам и другите посетители на темата като свидетели за спора ми с Хората smile.gif wink.gif
GABRIELA
Отварям трета тема и отново попадам на спор...Много изнервени хора има напоследък. Аз мисля, че когато някой не е съгласен с мнението на някого, трябва да му изложи някои доказателства за противното или за собственото си мнение, което естествено може и да е погрешно. Ако другият не се съгласи, убеждаващият трябва да приеме гледната точка на другия.
ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ТАКАВА! cool.gif
MasterRalf
ЦИТАТ(Morfey_A @ 4.07.2006г. в 18:50) *
Край вече.

И аз не мога да разбера защо точно тази препратка пусна, да не би да се съмняваш в нечия оценка или това, че имаш някакво лично и както виждаме негативно отношение означава, че не заслужава тази репутация?
Krasimir_
ЦИТАТ(MasterRalf @ 4.07.2006г. в 23:28) *
И аз не мога да разбера защо точно тази препратка пусна, да не би да се съмняваш в нечия оценка или това, че имаш някакво лично и както виждаме негативно отношение означава, че не заслужава тази репутация?

За личното и негативно отношение - едва ли е така...
Най-големите оптимисти са тези, които са обрязани. Няма как да си обясним иначе факта, че без дори да са сигурни колко в крайна сметка ще им порасне онази работа, я режат!
Това си е непоправим оптимизъм и доказателство за положителен поглед към нещата cool.gif
Но определено при обрязване в ранна възраст, члена остава по-малък. Това се потвърждава от факта, че специалитет на мъжете в арабския свят е втората дупка... В първата някак си влиза много лесно и му е широко. И затова пак се е стигнало до кретенски простото решение - колкото по-тясно, толкова по добре! Както и да се изопачава религията, има си причини обективно наложили оправдаването им с религиозни обреди... Късметлий са онези, които въпреки че са обрязани са се родили и са израстнали в България. Тук всичко става по-голямо! Останалото оставям на вашето лично усещане за нещата smile.gif))
"Обективното разследване проведено от мен е инспирирано от поредната серия на Шерлок Холмс и достор Уотсън".
magito
Реших и аз да пиша в тази тема.Била съм с мъже и обрязани и не и да ви кажа на мен ми е по-добре като е обрязан.(лично мнение)Колкото до религията забравяте, че евреите също се обрязват!Не са само арабите!А от естетическа гледна точка мъжкия член изглежда по-добре обрязан.А колкото до това дали е по-голям или по-малък като е обрязанкакво е значението при положение,че първите 10см са най-чуствително и от тях идва удоволствието.И нещо любопитно в момента в цял свят е много модерно да си обрязан.Така че темата е доста актуална wink.gif
flychech
Много зависи колко обичаш,уважаваш и държиш на човека до себе си,но не мисля че само защото тя иска банана да е без обелката трябва да си кълцам некви части от тялото.Не казвам и че не бих но тук някой жени се изразиха доста прибързано с идеи - Край ако не е да го реже ако не го реже да си ходи. rolleyes.gif
dindi
За единият му секс да осакатявам човека???
Мен ако питате това е избор на мъжа, а не на жената...все пак нищо, че от време на време има "взаимодействие" между двата пола в крайна сметка през по - голямата част от времето си стои в гащите....В НЕГОВИТЕ ГАЩИ! Така, че негово си е да си го прави каквато иска....
По - същата логика и на мен някой може да ми каже "Сложи си силикон щото харесвам големи бомби", е даааа ама нееее....Днес те има утре може да те няма, а моето тяло засяга само и единствено мен и решенията си ги взимам аз...Ако не ти изнася и за теб секса е по - важен от това, как се чувствам аз прав ти път...рано или късно ще се намери някой, който ще ме оцени за това, че съм такава каквато съм, а не за това каквато "иска да съм"...разликата е огромна. cool.gif
Stalik
ЦИТАТ(dindi @ 5.07.2006г. в 18:02) *
За единият му секс да осакатявам човека???
Мен ако питате това е избор на мъжа, а не на жената...все пак нищо, че от време на време има "взаимодействие" между двата пола в крайна сметка през по - голямата част от времето си стои в гащите....В НЕГОВИТЕ ГАЩИ! Така, че негово си е да си го прави каквато иска....

Много правилна посока на разсъждение, обсъждана и в медицинските среди. Обрязването на децата по религиозни причини е обект на биоетиката и се счита вече за въпрос от няколко години. Препуциумът махнат веднъж не може да бъде върнат. Въпросът е на какво основание се налага родителската и лекарска воля над свободният избор на момчето да бъде обрязано или не. Аз съм напълно съгласен с тази теза.
Morfey_A
Обрязването на бебета и малки деца наистина е дотса спорно.тогава вредите може да са по-големи.Обикновено се прави при по-големи деца( 4-7) години

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.