ЦИТАТ(fifa @ 28.06.2006г. в 13:59)

То може и да е по-изгодно, но всичко зависи от това какво търси човек - само секс или нещо повече

Даааа прав си! Наистина го има и момента, че ако искаш нещо повече с това момиче, не само секс, то не би отишъл да плащаш за любов, ами ще излезеш и втори и трети път с нея (ако приеме де) и пак ще се наложи да платиш сметката. Така си е - всяка цел изисква жертви, но ако искаш просто секс, то често ти излиза доста скъп!
ЦИТАТ(trapped79 @ 28.06.2006г. в 14:02)

Принципът е:
Aко пие "Търговище" - плащам. Ако е свикнала да пие "Финландия" - да си я плаща.
Хахахаа понякога и аз спазвам този принцип
ЦИТАТ(lpa @ 28.06.2006г. в 14:07)

И аз изтръпвам като видя да носят сметката, поради няколко причини и те (причините) не са свързани с секса или парите.
Някой спомена гордост, друг самочувствие и еманципация, а аз бих добавил, че просто ситуацията е неловка. Прието е, че мъжете плащат сметката, особено на първа среща. Някой (мъже и жени) не робуват на тези стереопити, но за други са закон, така че при всички положения ситуацията е леко неловка. Ако оставиш да плати жената, определено това не е най-удачния вариант поради много причини (какво ще си помисли за теб, чичо Скрудж, тоя една сметка не иска да плати дори и прочие). Споделянето на сметката изглежда най-удачния вариант, но лично не мен ми е неудобно някак си, без никакви задни и предни мисли, просто споделям идеята, че мъжт трябва да плати сметката. Но пък ако плати мъжът, неизбежно следват мисли от типа на "тя сега ще си помисли, че искам нещо", а жената "тоя си мисли, че като плаща ще му вържа" и т.н. Не вярвам (повече от) мъжете да плащат сметката (на първа среща) именно с тази цел! Просто е прието мъжът да плаща сметката, наречето го кавалерство или както искате, но аз смятам, че така е правилно.
тук съм съгласен с теб

"Ами ..... традицията повелява ...... мъжът да плаща сметката! Но ...... традициите вече не са това, което бяха!" Отговарям ти така, защото аз също съм на мнение, че поне първата сметка се плаща от мъжа, но ..... вече няколко пъти ми се случва жената да не ме остави да я платя и с доста голямо настояване тя плаща сметката

Според мен всичко се променя с времето, така че почвам да приемам варианта сметката да се поделя, или всеки да си плаща неговото! Но ... да си призная в началото ми беше доста кофти от ситуацията, но когато ми се случи още няколко пъти вече не ми пукаше, а и това беше предпоставка за втора среща (второ излизане) като казах, че имам да връщам почерпка