Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Легендарното студио Pixar
kaldata.com - Форуми > Изкуство > Кино и Телевизия

jean_lesn
Наскоро гледах последния филм на Pixar - Феноменалните (The Incredibles). Това е най-новото творение на легендарното студио Pixar, което се занимава с продукция на анимационни филми, създадени със средствата на 3D компютърната анимация.

Във филма се разказва за свят, в който освен обикновените хора съществуват и супергерои, чиито славен живот преминава в борба със силите на злото. Поради поредица от съдебни дела срещу супергероите, правителството ги задължава да заживеят обикновен живот, както всички граждани, и повече да не използват свръхестествените си сили.

Героите на филма са семейство супергерои (семейство Пар), които са принудени да заживеят нормален живот сред своите съграждани, и да крият миналото си. В течение на филма обаче те отново ще се завърнат към живота си на герои, тъй като се противопоставят на нов злодей, който е създал чудовищна бойна машина.

Филмът притежава изключителен визуален стил и е изпълнен със спиращи дъха екшън сцени. Много добро впечатление правят озвучаването на гласовете и звукът като цяло. Визуалният стил се опитва да съчетае реализма на 3D анимацията със специфичния стил на комиксите. Героите изглеждат по-скоро като оживели пластмасови играчки на супер герои, отколкото като истински човешки същества.

На пръв поглед историята може да изглежда като още една сага за супергерои, но не е така. Във филма е вплетена тънка критика на конформизма на съвременното американско общество. Главният герой бива преследван заради желанието му да помага на хората със своите супер сили. В работата му като застрахователен агент бива уволнен тъй като помага на бедна възрастна жена да вземе застраховката си. Идеята, че "да се каже че всички са специални, означава да се каже, че никой не е такъв" е вплетена умело в сюжета на филма. "Те намират нови начини да окуражават посредствеността", казва веднъж таткото.

От друга страна, този филм като че ли не е толкова вълнуващ, необикновен и фантастичен като "Търсенето на Немо". Доста образи и идеи са взаимствани от филмите за Джеймс Бонд - островът на злодея, гениалната шивачка Една Мод, която създава новите костюми на семейство Пар. Филмът не е достатъчно смешен, за да се нарече комедия, а притежава и елементи на семейна драма. Основният акцент в него е поставен върху действието, върху екшъна. Ето защо, той може да бъде характеризиран като шпионски филм в стил "Джеймс Бонд", изпълнен като анимация.

Интересно ми е да чуя вашето мнение за филма, както и сравнение с предишните продукции на това студио, което създаде нови стандарти в анимацията.

Още по темата :
Pixar с 34% спад в печалбата, разчита на “Феноменалните”
Семейство супергерои спасява света от машина-убиец
“Феноменалните” спечели 10 награди Annies
Diezel
Добър е, но "Немо" ми хареса повече.
EmineM
За мен, "Търсенето на Немо" е най-добрия анимационен филм.
Феноменалните... ами хубав е, но и малко скучен. Е все пак анимационните филми са насочени за по-малките wink.gif .
Tragedy
Мога само да честитя на всички почитатели на анимацийката получаването на Оскарчето за най-добра анимация и да задам един въпрос - Дали оскара е за добро графично изпълнение или заради самата идея и сюжет wink.gif
KPEATOP
ЦИТАТ(EmineM @ 18.02.2005г. в 13:47)
За мен, "Търсенето на Немо" е най-добрия анимационен филм.
Феноменалните...  ами хубав е, но и малко скучен. Е все пак анимационните филми са насочени за по-малките wink.gif .
*

Лафовете са много пикантни. Има неща в този филм, които едно дете не би разбрало. Виж за графично изпълнение - 6.
Neuton Gimic
Pixar са невероятни - не че Ice Age или Шрек са по-зле, но просто за мен те са хората които пробиха в 3D киното с "Toy Story" - и всички видяха, че компютърната анимация може да бъде изключително атрактивен и забавен жанр, а не само "Човекът с косачката" smile.gif. Замисълът на всеки един филм е уникален и не повтаря останалите. Това са филми, едновременно подходящи за деца и възрастни, без риск някой да ви обвини във "вдетиняване"...
С нетърпение очаквам "Автомобили" да излезе през 2006-та smile.gif
Между другото Dreamworks сериозно дръпнаха в жанра, така че предлагам да се направи подобна анкета и за тях smile.gif
kao
Изключителна анимация!! На моменти усещането беше като за игрален филм.. Наскоро по този въпрос чух мнение -, че "както е тръгнало скоро ще пенсионират артистите"
FeNa_Xa_Xo
не че имам нещо против изброените горе филмчета но на мен лично ми харесаха много повече Shrek I и II и Ледена епоха те поне са по комични
kao
ЦИТАТ(FeNa_Xa_Xo @ 1.04.2005г. в 23:36)
не че имам нещо против изброените горе филмчета но на мен лично ми харесаха много повече Shrek I и II и Ледена епоха те поне са по комични
*

Не всичко е пари - хумор- приятелю! (Лили Иванова) - Ако трябва да цитираме скрижалите.. :bye:
lastcyrol
Всичките ги харесвам. Като деца са ми. The Incredibles обаче е върха на сладоледа. Те и от Pixar, Най много го харесват. Отнел им е е 3 години, как да не го харесват. Обаче супер се дразня от българския превод(/преводи по принцип). Все едно някой неграмотен от улицата го е превел. Ако все пак държите на българското "Семейство Невероятни" е най-близо до истината и съответно най-добре. Също толкова ме подразниха и преводите на Toy Story и Finding Nemo. Но не ми се коментират. По въпроса за актьорите, няма да изчезнат, защото все още някой трябва да озвучава човечетата, но след като няма да се виждат(и няма да са толкова известни) май ще им се наложи да вземат по-малко пари. Все пак глас<тяло+глас. smile.gif
Q-tech
ЦИТАТ(lastcyrol @ 2.04.2005г. в 00:10)
...Обаче супер се дразня от българския превод(/преводи по принцип). Все едно някой неграмотен от улицата го е превел...
*

Ами то в действителност е така laugh.gif
И аз за да не си развалям кефа, направо изключвам субтитрите и повярвайте ми, ако знаете достатъчно английския език - струва си!
yvsot
Дам, от Пиксар правят готинки нещица, дори да са дребни като Птичките biggrin.gif
^lof Wentworth Miller^
Търеснето на Немо (Finding Nemo)
RaikkonenFan
Най-добрите им филми са Търсенето на Немо (на първо място) и може би Рататуи
sosorry
ЦИТАТ(RaikkonenFan @ 18.05.2008г. в 21:09ч.) *
Най-добрите им филми са Търсенето на Немо (на първо място) и може би Рататуи

И аз така мисля smile.gif
cat_of_prey
Определено "Търсенето на Немо" е на първо място. Но в никакъв случай не изключвам и другите филмчета на pixar cool.gif
Trichocephalus
Всички изброени в анкетата съм ги гледал поне по 10 пъти и не мога да им се наситя smile.gif

Филмчетата са правени не само за малките деца (под 6-годишна възраст няма смисъл да им ги пускате защото просто не могат да схванат всичко) ами и за цялото семейство.
Гласувах за "Търсенето на Немо", но със съжаление за "Таласъми ООД" и "Колите".....

P.s.ако можеше-щях да избера всичките wink.gif
GraffiK_POP_FAN
Не е "Невероятните", а "Феноменалните", ама няма значение.

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.