ЦИТАТ
Ще замине в един момент…. Вярвай ми, това е голяма мъка, но за щастие се обажда инстинкта за самосъхранение и разума надделява.
Просто трябва да се преживее. Това е.
Благодаря ти за окуражаването,
chain_reaction.
Зная, че и това ще стане, но не вярвам, че ще е скоро. Да, инстинкта за самосъхранение и разума са тези, на които трябва да разчитам, защото те са по-добри съветници от постоянното връщане назад и самосъжалението.
ЦИТАТ
Много ми беше интересно, че и сълзите имат край. Идва един в момент, когато ни се плаче…а просто нямаме сълзи. Всички водни ресурси са изчерпани.
Тогава идва равносметката.
И преломния момент –дали ще страдаш вечно по него или смяташ да обърнеш внимание на живота си, да подредиш нещата и всичко да си бъде по старому. Както е било преди него.
Сълзи имам... и сигурно ще имам още дълго време. Достатъчна е дума или жест, които да ми напомнят нещо и да ме накарат да се разплача. Защото има болка. Осъзнавам, че ако болката отвътре изчезне, и сълзите ще секнат.
ЦИТАТ
И тогава..започва ..твоя нов живот….. твоя нов и така желан разкошен живот…
Нали си виждала как пеперудата излиза от пашкула…
Време е, Сара, да се опиташ да излезеш от това….
Опитвам се, но не съм убедена, че новият живот, в който 'навлизам' е по-добър от стария. Особено като си спомня началото, как започна всичко. И след това се сетя за хубавите преживявания заедно.
Не мисля, че съм съумяла да освободя нито себе си, нито него от тази връзка... или от този пашкул. Нали разбираш, че дори и да го оприлича на пашкул, ако си с някой, когото обичаш, в един пашкул, то ти е топло и уютно там. Имало е 'неудобства' разбира се, за които двамата сме били 'виновни', но във фазата, в която се намирам негативните неща сякаш са се изпарили. Разумът ми казва, че те са случвали действително, и че наистина са водили до нараняване, но сърцето ми се връща само към хубавите неща. Така че аз не тая лоши чувства към него. Както ти сама казваш, те погубват човека. Просто ми е тъжно и мъчно.
ЦИТАТ
Ти решаваш. Знаеш, че което не ни убива, ни прави по-силни. Банална, но колко вярна мисъл. С всяка една раздяла, казват, част от нас умира... Помисли си какъв урок може да ти донесе тази раздяла, понеже аз вярвам, че всички раздели са за добро… И ни отварят очите за едно или друго. Дори и на раздялата гледам като ценност. Но това винаги е след първия етап – непосредствено след удара.
Тогава – излей емоцията си. Запали колата, иди някъде където никой няма да те чуе и викай, плачи… крещи всичко, което ти дойде наум …. Нека тая чернилка излезе от тебе…
Не съм сигурна, че съм по-силна сега. Дори се усещам адски слаба. Най-вероятно е временно усещане. А това, че с всяка раздяла нещо в нас умира... ами аз не съм имала други раздели... и тази ми е много трудна... и онази част в мен, която се е вкопчила в миналото агонизира.
Няма как да запаля колата и да отида някъде сама, където да излея всичко. Бих писала и бих говорила, но това едва ли ще доведе до облекчение. Иначе нуждата да 'изсипя' всичко я имам, но дали така ще 'извадя чернилката от себе си'?
ЦИТАТ
Не се поддавай на каквито и да е негативни емоции, нито насочени към тебе, нито към него – това е пагубно.
Не си спомняй с лошо за него. Трудно е…но си помисли за хубавите ви моменти заедно, за думите, които ти е казвал, всички изживявания, всичко, през което преминахте за да бъдете това, което сте днес. И си кажи – „Да, той беше чудесен, но е в миналото. Аз предпочитам да живея в настоящето.”
Това, да опитваш да си спомняш с добро за човек, който ти е причинил мъка (неволно или не), е най-трудното. Но е най-доброто решение за мен.
Истината е, че той и сега е чудесен.
ЦИТАТ
Поздравявам те за смелостта да кажеш първа „Край”. Не знам дали аз някога ще имам твоята категоричност.
За човек, който обича силно, е много трудно да бъде категоричен в решението си за раздяла. Като че ли все се надява, че може нещо да се направи и поправи. Но...
'животът е един от най-сложните'...
Отново ти благодаря за подкрепата.
Желая ти да се радваш силна и взаимна обич.