magi_87
1.11.2006г. в 23:34ч.
Ако вече е побликувана такава тема моля да ме извините! Прочетох темата на MasterRalf относно това какви са изискванията зада бъде един мъж истински мъж и пример за подражание. А каква трябва да е една жена? Чувала съм мъже да казват, че идеалната жена трябва да бъде " Домакиня в дома си, дама в обществото и к***а в леглото." Вие как мислите скъпи съфорумци? Нали сме господа и дами? Какви са критериите за да бъде жената "истинска" ?
П.П. В стремежа си да будем "истински" мъже и жени не оставяме ли някаде зад себе си своята естественост? Да си истински не значи ли да бъдеш себе си?
chain_reaction
2.11.2006г. в 00:57ч.
Ми на прима виста се сещам за няколко основни неща, с уговорката, че подобни определения ("истински, -а,-о,-и") са мноооого условни и генерализирани някакви такива. Например Истинската жена никога не стои пред дилемата – "аз истинска ли съм или не съм". Никога не се сравнява с мъжа и не се старае да заеме неговото място – тя самата знае, че и двамата си имат своето място и прекрачването на границите на „владенията” им е строго забранено. Истинската жена не се сравнява с другите жени, защото си знае цената. Истинската жена цени мъжа до себе си и не си позволява да го унижава пред очите на други хора. Истинската жена не страда от лиса на самочувствие, но то е толкова, колкото е нужно и не се излага с прекомерната му изява.
Но принципно смятам, че това е въпрос, който вълнува жената в 9ти клас.
dindi
2.11.2006г. в 12:59ч.
От прочетеното до тук ми стана ясно, че не съм "истинска жена"...мислим обаче, че моем да го преглътна...
aniiv
2.11.2006г. в 16:16ч.
ЦИТАТ(dindi @ 2.11.2006г. в 12:59)

От прочетеното до тук ми стана ясно, че не съм "истинска жена"...мислим обаче, че моем да го преглътна...

Дидка иска ти се да не си истинска ,ама сме си такива истински
dindi
2.11.2006г. в 16:25ч.
ЦИТАТ(aniiv @ 2.11.2006г. в 16:16)

Дидка иска ти се да не си истинска ,ама сме си такива истински

Това, което ме успокоява, е че има и много НЕистински мъже та ще си се размножаваме и ние НЕистинските - лошо няма
TZETZO
2.11.2006г. в 18:04ч.
Истински, истинска. Човек трябва да бъде такъв какъвто се харесва. А как ще се развива си зависи от него.
PoliceMan
2.11.2006г. в 18:06ч.
ЦИТАТ(dindi @ 2.11.2006г. в 16:25)

Това, което ме успокоява, е че има и много НЕистински мъже та ще си се размножаваме и ние НЕистинските - лошо няма

Рядкост са истинските жени и мъже
shanna
2.11.2006г. в 20:03ч.
Дали "истински" = "съвършен"
trancemasha
2.11.2006г. в 20:13ч.
А ето го модела и на Митьо Пищова:
1.Тежи по-малко от 48кг
2.Руса
3.Синеока
4.Не различава между слон и камък
5.За да нарисува кон примерно, и трябва мноого голям лист (А4 й стига само за копитото)
6.Тъпа като живота
7.Не изпитва ревност
8.Не знае какво означава думата "ревност"
9.Не може да изпише името си без да погледне в правописен речник на българските имена
10.Дори и непълнолетна, знае как да бъде разгонена кучка в леглото, то компенсира готвенето и т.н.
dindi
3.11.2006г. в 08:22ч.
ЦИТАТ(trancemasha @ 2.11.2006г. в 20:13)

А ето го модела и на Митьо Пищова:
1.Тежи по-малко от 48кг
2.Руса
3.Синеока
4.Не различава между слон и камък
5.За да нарисува кон примерно, и трябва мноого голям лист (А4 й стига само за копитото)
6.Тъпа като живота
7.Не изпитва ревност
8.Не знае какво означава думата "ревност"
9.Не може да изпише името си без да погледне в правописен речник на българските имена
10.Дори и непълнолетна, знае как да бъде разгонена кучка в леглото, то компенсира готвенето и т.н.
Забравил си дупето като детско барабанче....
Виж в тези критерии по - мога да се вместя
trancemasha
3.11.2006г. в 08:46ч.
ЦИТАТ(dindi @ 3.11.2006г. в 08:22)

То хубаво да можеш да се впишеш, ама не трябва да припарваш към Велико Търново, за да не станеш 4 870тата "женичка, изкъпала се в млЕко", че нашенският Дон Жуан притежава чара на Анджелина Джоли и Парис Хилтън, само че в мъжки род.
RunAway
3.11.2006г. в 19:30ч.
Много е условно това понятие "истинска"... За мен истинска жена е майка ми - защото ми е дала живот

От там нататък не знам...може би следващата истинска жена, която ще срещна "по пътя" ще бъде жената, с която ще споделя живота си. Ще я обичам, тя ще бъде перфектната за мен, значи ще бъде истинска...
magi_87
3.11.2006г. в 20:32ч.
ЦИТАТ(RunAway @ 3.11.2006г. в 19:30)

Много е условно това понятие "истинска"... За мен истинска жена е майка ми - защото ми е дала живот

От там нататък не знам...може би следващата истинска жена, която ще срещна "по пътя" ще бъде жената, с която ще споделя живота си. Ще я обичам, тя ще бъде перфектната за мен, значи ще бъде истинска...

Нямам думи. Ще кажа само, че сам впечатлена
PcMan
3.11.2006г. в 21:26ч.
ЦИТАТ(PoliceMan @ 2.11.2006г. в 18:06)

Рядкост са истинските жени и мъже

Абсолютно.. Особено по едно последно "изискване" от горепосочен списък, то следват фрапантни реалности..
baby_muse
4.11.2006г. в 01:12ч.
Истинската жена е тази, която се чувства като такава и се държи като такава.
hlevoust
4.11.2006г. в 07:35ч.
"Ако една жена не е раждала, то тя не е истинска жена; ако един мъж не е ходил войник, то той не е
истински мъж" - това са напълно несъстоятелни твърдения, за жалост твърде широко разпространени от хора с ограничен мироглед.
Мисля, че една жена става истинска* в мига, в който стане нужна за някого и тя веднага осъзнае това, пък макар и да е инстинктивно, т.е. две задължително свързани условия. Това важи и за мъжете, разбира се.
--------
* не ми допада точно такава една формулировка на темата, защото понятието "истина" изисква и протипопоставянето му с неговия антипод - "неистина" (а не "лъжа"), т.е. предизвиква навлизане в дебрите на философията
helenasilvia
5.11.2006г. в 19:57ч.
ЦИТАТ(shanna @ 2.11.2006г. в 20:03)

Дали "истински" = "съвършен"

Не смятам,няма съвършени хора.
french
13.11.2006г. в 12:33ч.

Мсля, че всяка жена е истинска!!! Щом се чувства жена, във всичко което прави , говори мисли влага себе си , нещо женско, значи е истинска жена.
dbro
13.11.2006г. в 13:35ч.
[quote name='french' date='13.11.2006г. в 12:33' post='366863']

Мсля, че всяка жена е истинска!!! Щом се чувства жена, във всичко което прави , говори мисли влага себе си , нещо женско, значи е истинска жена.
[/quote
Истинската жена заслужава истински мъж.
mulatasabrosa
16.11.2006г. в 17:56ч.
ами според мен трябва да е такава :
1.Истинската жена , трябва да е естествена и неподправена
2.Истинската жена трябва да знае какво е важно в живота и да го постигне
3.Истинската жена трябва да има цел, да е амбициозна и да се стреми към повече ,а не да плуе и да пие бира
4.Истинската жена не трябва да се напива ,а да се държи достойно , защото все пак е жена ,а не парцал
5.Истинската жена трябва да е искрена, лъчезарна, работлива и мисловърдна
6.Истинската жена трябва да е интелигентна и да държи на себе си , да се грижи за тялото си физически и психически
5.Истинската жена , трябва да подкрепя мъжа до себе си, да не му опява , да не му мрънка и да не се лигави.
6.Истинската жена , трябва да роди поне едно дете, без да прави национална трагедия от това
7.Истинската жена трябва да бъде силна, нежна и да проябвява разбиране
8.Истинска е жената, която обича мъжа си (приятеля си) , но не му изневерява
9.Истинска е жената , която не се притеснява от себе си, от тялото си или от емоциите си
10. Истинската жена, не се продава за мерцедес или бмв
11.Истинската жена не харесва лигави и сополиви смотаняци, а мъже , които са стъпили на земята и не са се главозамаяли
12.Истинската жена е образована , а не куха лейка...... и знае какво е алтруизъм, диалектизъм и т.н
13.Когато и говорят за футбол , тя не кима тъпо неразбирайки , за какво става дума, а си признава , че не разбира от футбол, но не спестява , че любимите и футболисти са Роналдо, Роналдиньо, Зинедин Зидан ,ТИЕРИ АНРИ, РОБЕРТО КАРВАЛЬО, Кристиано Роналдо, Фиго и Не на последно място Михаел Балак
14.Истинската жена не припада при вида на друга красива жена
15.Истинската жена не завижда на приятелките си , не злобее , не им взима гаджетата и не ги сваля
16.Истинската жена , подкрепя приятелките си (ако те са истински)
17.Истинската жена трябва да е дама в обществото, но не и к***а в леглото, а просто жена....( но не и в очите на мъжа до нея- за него тя не е просто жена , а перфектната жена)
18.Истинската жена не крещи по децата си и не ги обижда, не ги комплексира и не ги нарича дебил
не се обръща към тях с израза : Какво искаш бееееее???
19.Истинската жена знае как да се забавлява,знае как да разпуска и да весели и тези около себе си
20.Истинската жена не я правят маникюра, изкуствената присъдена коса и силиконовия бюст
21.За истинската жена не е нужно да се качва на Ауди тт, за да и кажат леле каква мацка, защото тя и без това си е мацка ......, но вече е заета.
22.Истинската жена няма нужда да показва каквото и да било , за да я забележи правилния мъж......той ако я забележи, ще я забележи заради самата нея.
23.Истинската жена има ценности, морал и вярва в доброто...... нежна е , ранима е ......... но това пък я прави жена
24.Истинската жена е богатство за един мъж........, тези които я имат са големи късметлии, дано да го осъзнават.
selia
16.11.2006г. в 23:56ч.
Жена която знае какво иска, как да го постигне и си знае цената.
trapped
17.11.2006г. в 00:20ч.
ЦИТАТ(selia @ 16.11.2006г. в 23:56)

Жена която знае какво иска, как да го постигне и си знае цената.
Е такова клише второ нЕма. Не очаквах от теб да го изръсиш...
Говорил съм с не една жена по въпроса. Всички знаят какво искат,всички знаят как да го постигнат.
Никоя не го е постигнала още,но е сигурна,че някой ден ще го постигне.
Не дай Боже да тръгне да обяснява какво иска - то става дъжд от клишета,очите се въртят нагоре и наляво,където бил мозъчния център на въображението.
Относно методите за постигане на въпросните изтъркани "мечти" - всяка си има свои,но не ги казва какви са. Сякаш намясто ще ги мисли или пък са някаква тайна...
Излиза,че да знаеш какво искаш е въпрос на въображение,а да знаеш как да го постигнеш си е въпрос на някакъв вид комбинативност,което е смешно,защото аз истинската жена си я представям по-скоро като неорганизирана и разсеяна.
Не,истинската жена ЛИЧНО ЗА МЕН "не знае какво иска и как да го постигне". Ако знаеше,то в нея би имало нещо твърде мъжко.
Истиснката,типична жена разчита на интуиция:тя не знае,тя УСЕЩА. Тя не постига,нея я постигат. Тя не е борбена натура,по-скоро е мечтателка.
Много взеха да стават жените с мъжки добродетели. Що не наблягате на женските.
selia
17.11.2006г. в 00:54ч.
ЦИТАТ(trapped @ 17.11.2006г. в 00:20)

Е такова клише второ нЕма. Не очаквах от теб да го изръсиш...
Говорил съм с не една жена по въпроса. Всички знаят какво искат,всички знаят как да го постигнат.
Никоя не го е постигнала още,но е сигурна,че някой ден ще го постигне.
Не дай Боже да тръгне да обяснява какво иска - то става дъжд от клишета,очите се въртят нагоре и наляво,където бил мозъчния център на въображението.
Относно методите за постигане на въпросните изтъркани "мечти" - всяка си има свои,но не ги казва какви са. Сякаш намясто ще ги мисли или пък са някаква тайна...
Излиза,че да знаеш какво искаш е въпрос на въображение,а да знаеш как да го постигнеш си е въпрос на някакъв вид комбинативност,което е смешно,защото аз истинската жена си я представям по-скоро като неорганизирана и разсеяна.
Не,истинската жена ЛИЧНО ЗА МЕН "не знае какво иска и как да го постигне". Ако знаеше,то в нея би имало нещо твърде мъжко.
Истиснката,типична жена разчита на интуиция:тя не знае,тя УСЕЩА. Тя не постига,нея я постигат. Тя не е борбена натура,по-скоро е мечтателка.
Ами просто е, жените се научихме да се справяме и до голяма степен с мъжката роля, така че защо се учудваш че се опитваме да конкурираме мъжете.
Колкото до това мое изказване, вярно е жените усещат нещата, но преди всичко трябва да знаеш какво искаш за да го постигнеш, поне за мен е така. Не че се смятам за истинска жена, сигурно има много още описания към тази "истинска жена" на които не отговарям, но аз не се страхувам открито да кажа какво мисля и какво искам и почти винаги го правя, ако не изразя мнение по определен въпрос значи или не ме интересува или просто смятам че няма смисъл да изразявам мнение на този етап.
Колкото до постигането, когато имаш цел е лесно да я преследваш, а при мен малко проблема в това е че аз разпръсквам енергията и вниманието си над много неща и може би затова по трудно постигам целите си, но винаги ги постигам.
За цената - това не важи само за жените, всеки човек трябва да си знае цената, дали като човек или професионалист той трябва да знае колко струва за да може отстоява себе си.
Мисля че поне малко разясних ...
П.П. Прекрасна дума е "мечта" само че аз не вярвам в мечти, нямам време за тях. Пред мен има цели, колкото и грубо да звучи.
trapped
17.11.2006г. в 01:12ч.
ЦИТАТ(selia @ 17.11.2006г. в 00:54)

Ами просто е, жените се научихме да се справяме и до голяма степен с мъжката роля, така че защо се учудваш че се опитваме да конкурираме мъжете.
Това не е естествено състояние. Истинската жена не се занимава с мъжки работи,независимо дали по принуда или по желание.
darkterminal
17.11.2006г. в 09:25ч.
ЦИТАТ(trapped @ 17.11.2006г. в 01:20)

...очите се въртят нагоре и наляво,където бил мозъчния център на въображението...
Феликс Е. Джерджински - това са тъй наречените очни ключове за достъп - не вярвам да си стигал до там - дори и имайки пред вид образованието ти... Дано не ти се налага! Ако си - кажи да се пазим от теб

Истинската жена за мен е тази, която знае как да каже на мъжа си какво иска и да го постигне, но без да го задължава. С други думи да внуши идеите си и да ги направи желани за мъжа, без да усети грам съпротива. Това би била ЖЕНАТА за мен! Бих се живял с удоволствие с такава жена!

Попаднал си на очевидни житейски оксиморони - ако това е тенденция в новия свят - горко ни!
Trichocephalus
17.11.2006г. в 09:45ч.
ЦИТАТ(darkterminal @ 17.11.2006г. в 09:25)

Попаднал си на очевидни житейски оксиморони - ако това е тенденция в новия свят - горко ни!
Я оставете кокалите на Феликс Едмунтович на мира.

Човекът е създал цяла школа навремето.........
А този "оксиморон",както го наричаш-жени с мъжки качества,тази тенденция си съществува от край време.Та нали човекът си е дуалистичен по природа.Дали ще превалират "мъжките" или "женските" качества на една личност си е резултат от собствената му онтогенеза и най-вече от собствените му предпочитания.Независимо дали е роден мъж или жена.
Живеем в свят,в който всичко е възможно.Виждаш-"метросексуалност" "унисекс" дрехи и т.н.Строгото разграничаване от миналото дори и само по дрехите и външните покривки на тялото (обезкосмяване,дълга коса и т.н) вече не съществува.Винаги част от жените са се бунтували срещу това разграничаване.За това и в религиозните текстове и заповеди за облеклото и държанието продиктувани от желанието на мъжката част от обществото да се пребори с тези тенденции.....
За мен лично няма значение каква е жената.Важното е да разполага със всички необходими за целта първични и вторични полови белези
darkterminal
17.11.2006г. в 10:13ч.
ЦИТАТ(aniiv @ 17.11.2006г. в 11:10)

А ние които работим мъжки професии да не би да не сме истински ?

Поклон, пред твойто начинание - поклон - дано да бъдеш победител ти!!! Заслужаваш го!!! Професията не мъжка - а мъжката жена си ти!!! Успех - колежке!!!
DeadSmurf
17.11.2006г. в 10:17ч.
ЦИТАТ(trapped @ 17.11.2006г. в 00:20)

защото аз истинската жена си я представям по-скоро като неорганизирана и разсеяна.
Не съм съгласна, това, че по-често знам, отколкото усещам не ме прави по-малко жена!
Ако съм разсеяна докъде ще стигна? Приятно разсеяна... Или по скоро жена, която лесно да манипулираш?
И аз не съм предметна цел за да ме постигат!
А колкото до това, защо не наблягаме на "женските добродетели"... Кажи ми ако вие мъжете (като цялост в едно общество) не се бяхте изпед*****или и не клинчехте от МЪЖКИТЕ си задължения, то и ние нямаше да сме това което сме!
Аз не искам да бъда една отвеяна в мечти патица, която не може да стъпи на земята и да зашие един чорап, не знае как да направи семейните сметки, че вие и децата да сте сити и сметките платени!
Такава жена ли искаш Траппед?
Дарктерминал, браво за изказването за внушенията. За това съм съгласна и гласувам за с 2 ръце!
darkterminal
17.11.2006г. в 10:29ч.
ЦИТАТ(Trichocephalus @ 17.11.2006г. в 10:45)

Я оставете кокалите на Феликс Едмунтович на мира.

Човекът е създал цяла школа навремето.........
Бих, ако книгата му не беше настолно четиво за хората от бранша - с по-специална насоченост - дори и в днешни дни... Но за това друг път...
ЦИТАТ(Trichocephalus @ 17.11.2006г. в 10:45)

За мен лично няма значение каква е жената.Важното е да разполага със всички необходими за целта първични и вторични полови белези

Това го имат и циганкитв от централна гара, но не вярвам да са обект на въжделенията ти Докторе
vboychev
17.11.2006г. в 10:36ч.
Хайде някой разбирач да даде дефиниция на "първични и вторични полови белези", за да не се объркваме ние лаиците...
darkterminal
17.11.2006г. в 10:39ч.
ЦИТАТ(DeadSmurf @ 17.11.2006г. в 11:17)

Дарктерминал, браво за изказването за внушенията. За това съм съгласна и гласувам за с 2 ръце!

DeadSmurf, личи си че сме от една школа... Нали съм пусто македонско магаре, и заповедите не са ми по сърце... Но на нежно отправена молба или на добро желание - тук не мога да откажа, просто няма как да устоя - особено ако някой успее да отрази мислите ми с кротки думи и мааалко бяс... Такава жена е царица...
proletsearch
17.11.2006г. в 10:41ч.
Истинска жена е тази, която е накарала поне веднъж мъж да се чувства като наивно дете, която веднъж поне го е разплаквала от щастие или нещастие... Това за мен е истинска жена...
Trichocephalus
17.11.2006г. в 10:45ч.
ЦИТАТ
Това го имат и циганкитв от централна гара, но не вярвам да са обект на въжделенията ти Докторе tongue.gif
Че циганките от Централна гара да не би да не са жени?
Не са обект на моите въжделения,но да ги вземем като пример.
1.)имат всички белези на човешки същества от женски пол (каквото искам аз)
2.)те не се занимават с мъжки работи (каквото иска
trаpped)
3.)внушават идеите си и да ги направи желани за мъжа, без да усетщат грам съпротива (каквото искаш ти)
4.)не са отвеяни в мечти патици,стъпили са здраво на земята и могат да зашия един чорап (както иска
DeadSmurf )
5.)Понякога след акта с такава жена плачеш от болка,като пикаеш и си викаш "как можах да съм толкова наивен" (както иска
proletsearch)
Т.е. какво излиза-че те са въплъщават идеалите на всинца ни
darkterminal
17.11.2006г. в 10:58ч.
ЦИТАТ(Trichocephalus @ 17.11.2006г. в 11:45)

Че циганките от Централна гара да не би да не са жени?
Не са обект на моите въжделения,но да ги вземем като пример.
1.)имат всички белези на човешки същества от женски пол (каквото искам аз)
2.)те не се занимават с мъжки работи (каквото иска
trаpped)
3.)внушават идеите си и да ги направи желани за мъжа, без да усетщат грам съпротива (каквото искаш ти)
4.)не са отвеяни в мечти патици,стъпили са здраво на земята и могат да зашия един чорап (както иска
DeadSmurf )
5.)Понякога след акта с такава жена плачеш от болка,като пикаеш и си викаш "как можах да съм толкова наивен" (както иска
proletsearch)
Т.е. какво излиза-че те са въплъщават идеалите на всинца ни

Доктуре, те са нещо много повече, явяват се донори - производители на флорални артикули с множествен характер. Тъй наречените букети от професионални дарове са техните специалитети. Предполагам че повечето не броят до толкова колкото подаръци могат да ни раздадат. С други думи неграмотноста им е достатъчна причина да пренебрегна кое да е предимство от изброените - та дори и всичките на куп! А ти?
Трипер
17.11.2006г. в 11:00ч.
Истинската жена не трябва да има пишка
DeadSmurf
17.11.2006г. в 11:04ч.
ЦИТАТ(vboychev @ 17.11.2006г. в 10:36)

Хайде някой разбирач да даде дефиниция на "първични и вторични полови белези", за да не се объркваме ние лаиците...
Първичните са наличието на полови органи, които функционират нормално. Вторичните са окосмение, оформеност на тялото и функциониращи млечни жлези. Карам на спомени от 7 клас, така че, ако съм излъгала някъде моля да ме извиниш!

Дарктерминал, благодаря за сравнението "от една школа", за мен е признание за... (нека не звучи надуто) интелектуалното ми равнище!

А колкото до македонското магаре - аз съм ти чешка конкуренция, така де получешко магаре, но имам родопска костелива жилка!

Старая се да се развивам напред и нагоре!
darkterminal
17.11.2006г. в 11:07ч.
ЦИТАТ(DeadSmurf @ 17.11.2006г. в 12:04)

Дарктерминал, благодаря за сравнението "от една школа", за мен е признание за... (нека не звучи надуто) интелектуалното ми равнище!

Старая се да се развивам напред и нагоре!

Да не вземе да ти порасте носа - общо взето минавам за простак!
Trichocephalus
17.11.2006г. в 11:10ч.
ЦИТАТ(darkterminal @ 17.11.2006г. в 10:58)

Доктуре, те са нещо много повече, явяват се донори - производители на флорални артикули с множествен характер. Тъй наречените букети от професионални дарове са техните специалитети. Предполагам че повечето не броят до толкова колкото подаръци могат да ни раздадат. С други думи неграмотноста им е достатъчна причина да пренебрегна кое да е предимство от изброените - та дори и всичките на куп! А ти?
Мдааа.Цветя са те,цветя...като някоя древна фиала с такъв мотив.......
За неграмотността-ами,че баба ми (бог да я прости) си беше неграмотна.Това обаче не и пречеше да е пълнокръвна и истинска жена до последния си дъх....
Но да оставим баба ми на мира.Виж сега-тезата ми е,че всяка жена си е жена по рождение.Вари я,печи я,ако искаш-на шиш я върти,ама пак си остава жена.Със всичките и предимства и кусури.Моят идеал за жена не е Галатея.Аз приемам всичко.Само да не е с пишка,както каза
трипер.!
За това,как изглеждата и се държат жените с нас до голяма степен имаме вина ние,мъжете.
Няма защо да ги обвиняваме.
vboychev
17.11.2006г. в 11:11ч.
ЦИТАТ
общо взето минавам за простак!
Къде бе дарк?
DeadSmurf
17.11.2006г. в 11:15ч.
ЦИТАТ(vboychev @ 17.11.2006г. в 11:11)

Къде бе дарк?
Абе и аз това се чудя, така че не вреди да ни подсетиш малко.
darkterminal
17.11.2006г. в 11:18ч.
ЦИТАТ(Trichocephalus @ 17.11.2006г. в 12:10)

Мдааа.Цветя са те,цветя...като някоя древна фиала с такъв мотив.......
За неграмотността-ами,че баба ми (бог да я прости) си беше неграмотна.Това обаче не и пречеше да е пълнокръвна и истинска жена до последния си дъх....
Но да оставим баба ми на мира.Виж сега-тезата ми е,че всяка жена си е жена по рождение.Вари я,печи я,ако искаш-на шиш я върти,ама пак си остава жена.Със всичките и предимства и кусури.Моят идеал за жена не е Галатея.Аз приемам всичко.Само да не е с пишка,както каза
трипер.!
За това,как изглеждата и се държат жените с нас до голяма степен имаме вина ние,мъжете.
Няма защо да ги обвиняваме.
Ако разлистиш Докторе - като ученическа тетрадка - мои стари мения, ще видиш, какво мисля по въпроса. А именно - едно дете почне ли да дрънка куклите наляво - надясно, вече си е жена и си мисли по женските проблеми. Въпроса е как съумява да ги поднесе на мъжкия свят... Колкото по-умело толкова по е желана - с други думи женствена... Така поне ги чувам нещата аз - ама моята фирма е скромна - не е познала много жени - може и в грешка да съм...
ЦИТАТ(vboychev @ 17.11.2006г. в 12:11)

Къде бе дарк?
ЦИТАТ(DeadSmurf @ 17.11.2006г. в 12:15)

Абе и аз това се чудя, така че не вреди да ни подсетиш малко.

Аммм - таковата тук пазя поведение - особено след като Инфи ми се скара - пък и правилата... Иначе езика ми е много по-разпуснат и не ме обичат много - точно заради това ...
Trichocephalus
17.11.2006г. в 11:20ч.
ЦИТАТ(darkterminal @ 17.11.2006г. в 11:16)

Ако разлистиш Докторе - като ученическа тетрадка - мои стари мения, ще видиш, какво мисля по въпроса. А именно - едно дете почне ли да дрънка куклите наляво - надясно, вече си е жена и си мисли по женските проблеми. Въпроса е как съумява да ги поднесе на мъжкия свят... Колкото по-умело толкова по е желана - с други думи женствена... Така поне ги чувам нещата аз - ама моята фирма е скромна - не е познала много жени - може и в грешка да съм...
Ам че точно заради това дадох примера с циганките от Централна гара-те успяват да са желани.

Куртизанките в древността са владеели искоството да бъдат желани и харесвани да съвършенство.Гейшите в Япония-също.
Но всички жени са си истински.Няма как-такива си се раждат.
darkterminal
17.11.2006г. в 11:24ч.
ЦИТАТ(Trichocephalus @ 17.11.2006г. в 12:20)

Ам че точно заради това дадох примера с циганките от Централна гара-те успяват да са желани.

Куртизанките в древността са владеели искоството да бъдат желани и харесвани да съвършенство.Гейшите в Япония-също.
Но всички жени са си истински.Няма как-такива си се раждат.

Не се надувай

Примера сциганките го дадох аз. Но те по-скоро са необходими, а не желани или кой знае... Но няма как - с последното ти изречение съм почти съгласен... Виждал съм и изключения - тях наричам притяели. Макар и вече майки - с тях говоря като с мъже - което не говори за загуба на позиции!
vboychev
17.11.2006г. в 11:24ч.
Според мен влиянието на майката е много важно... Забелязал съм, че момичетата стават "мъжкарани", когато майката е възприела ролята на тихия, примирения второстепенен член на семейството... И обратното, когато майката е силен, волеви човек и е равностоен спътник на мъжа в семейството - момичетата са женствени, нежни, вглъбени в душевния си свят личности с особена чувствителност и постоянство в отношенията с противоположния пол... Е, когато майката е силният фактор в семейството, никой не може да каже какво се случва...
darkterminal
17.11.2006г. в 11:28ч.
ЦИТАТ(vboychev @ 17.11.2006г. в 12:24)

Според мен влиянието на майката е много важно... Забелязал съм, че момичетата стават "мъжкарани", когато майката е възприела ролята на тихия, примирения второстепенен член на семейството... И обратното, когато майката е силен, волеви човек и е равностоен спътник на мъжа в семейството - момичетата са женствени, нежни, вглъбени в душевния си свят личности с особена чувствителност и постоянство в отношенията с противоположния пол... Е, когато майката е силният фактор в семейството, никой не може да каже какво се случва...

Моите наблюдения не са богати, обаче си мисля, че решаващо е това с какво мляко ги е закърмил живота... Може би изричам твоите мисли с други думи, но това съм видял...
DeadSmurf
17.11.2006г. в 11:32ч.
ЦИТАТ(darkterminal @ 17.11.2006г. в 11:18)

Така поне ги чувам нещата аз - ама моята фирма е скромна - не е познала много жени - може и в грешка да съм...
Аммм - таковата тук пазя поведение - особено след като Инфи ми се скара - пък и правилата... Иначе езика ми е много по-разпуснат и не ме обичат много - точно заради това ...
А и мен по тази причина не ме обичат, доста съм цапната през устата.

вбойчев, малко не съм съгласна, моята майка винаги е била наравно с мъжа до себе си.
Това, обаче, не ме е направило вглъбена и особено чувствителна. Аз съм учена никога да не съм зависима, нито от мъж нито от приятели. Не съм вглъбена-аз съм общителен (?

) човек, който смята, че да се заключиш някъде и да си мечтайкаш цял ден е безполезно и чиста загуба на време. Аз съм практична, понякога разпиляна, но целеустремена, нежна съм само с най-близките ми, с приятеля си понякога дори не съм от най-нежните, резервирана с непознатите и изключително пряма и груба с тези, които са се опитали да ми навредят или ме обиждат, или просто са ми паднали в очите.
Това не мисля, че може да ми се присъди само знаейки как се държи майка ми.
Крушка Електричкова
19.11.2006г. в 00:46ч.
Всички жени са истински.Неистински няма,защото тогава те ще са не-жени.А такива са травестите, мъжете, които си сменят пола и т.н.
По-скоро става дума за свестните жени.
Свестните жени страдат, защото това е мъжки свят.
Остават оптимисти и винаги изразяват мнение, когато имат такова,
Знаят, че никой не е длъжен да е красив.
Не интриганстват.
Състрадателни са.
Имат, чувство за хумор, без да се лендзят по 24h на ден.
НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ФУТБОЛ И НЕ ВОДЯТ РАЗГОВОРИ НА ТАЗИ ТЕМА,ОСОБЕНО С МЪЖЕ.
Не се хвалят как са си изчистили,къщата, изтупали са килимите и т.н. пред други жени. Хигиената се подразбира, тя не е повод за хвалба.
Не носят брачна халка.Никога.
Обичат животните и пухкавите неща, но не носят кожени палта.
Не се бият в гърдите, че са родили.Това е естествено.
Говорят само истината, но лъжат, когато искат да накарат някой да се чувства добре.
Не се пекат без горнище на плажа.Те уважават гърдите си.
Правят всичко възможно, за да не се виждат презрамките на сутиена им или друга част от бельото им.
Не са амбициозни, а последователни.
Ако се сетя за още, ще напиша.
dindi
19.11.2006г. в 10:27ч.
ЦИТАТ(vboychev @ 17.11.2006г. в 11:24)

Категорично съм против тази теза. Аз съм копие на майка си...и повечето момичета, които познавам ужасно много приличат на майките си. Но не бих казала, че подобно нещо е закон. Примерно моята майка винаги се е дразнила, на това че баба ми е оставила всичко в ръцете на дядо ми, той винаги е контролирал финансите на цялото семейство, той е бил тежката дума и т.н все в тази посока. Майка ми е пълна нейна противоположност, а пък аз се доближавам в голяма степен до нея...Може би малкото момиче несъзнателно си избира модел на поведение, което или абсолютно се противопоставя това на неговата майка или пък я копира...успешно или не, като естествено си имат и абсолютно индивидуални черти- и в двата споменати случая...
марги
3.02.2007г. в 01:00ч.
ЦИТАТ(darkterminal @ 17.11.2006г. в 09:25ч.)

Истинската жена за мен е тази, която знае как да каже на мъжа си какво иска и да го постигне, но без да го задължава. С други думи да внуши идеите си и да ги направи желани за мъжа, без да усети грам съпротива. Това би била ЖЕНАТА за мен! Бих се живял с удоволствие с такава жена!
Не съм убедена, че има истински и неистински жени. Но съм сигурна, че ако една жена иска да е ЖЕНА, то наистина трябва да умее да накара мъжа да вярва, че той е инициаторът... а всъщност тя да " дърпа конците".
ivo23
3.02.2007г. в 10:43ч.
ЦИТАТ(марги @ 3.02.2007г. в 01:00ч.)

Не съм убедена, че има истински и неистински жени. Но съм сигурна, че ако една жена иска да е ЖЕНА, то наистина трябва да умее да накара мъжа да вярва, че той е инициаторът... а всъщност тя да " дърпа конците"

Това са митове за водещата и доминиращата роля в една връзка.Кой дърпа конците ли?Все някой трябва да движи тези двама индивиди напред иначе ще изпаднат в застой.Трябва ли да се води борба за налагане?Това не е война за да се мисли как да се прецака другият.
Какво значи:
ако една жена иска да е ЖЕНА, то наистина трябва да умее да накара мъжа да вярва, че той е инициаторът... а всъщност тя да " дърпа конците"Ами ако мадамата няма данните за ръководител какво се случва?Ами ако мъжа и я остави да си мисли,че е така?
Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения
кликнете тук.