Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Препоръчваме: Фантастика - Роботи, Извънземни & Co.
kaldata.com - Форуми > Изкуство > Кино и Телевизия

jaq
В тази тема се обсъжда жанра.
trapped
Gattaca
Sphere
A.I.
Abyss
Back to the future 1,2,3
13-th floor
Pitch black
Alien 1,2,3,4
Contact
lordjohn
Погледни ето ТУК - това е едно добро начало да се ориентираш.
bye1.gif
r_HIV
Е, как - Star Wars разбира се
macrobe
След като изгледах всички смислени и не смислени фантастики в вареза, сега гледам сериали.
Хареса ми "Heroes" преди него гледах "Battlestar Galactica".
tsukata
Ако не сте гледали хрониките на Ридик,гледайте го
KiriL Cox
Неискам да изреждам старите заглавия в жанра,а ще препоръчам един сравнително нов,както е направил и tsukata.
Ако не си гледал Serenity,направи нещо по въпроса,заслужава си smile.gif
Alt_CX
Stargate SG-1 и Stargate Atlantis - сериали са и ако ти харесат бая ще погледаш biggrin.gif
Andromeda също. И Farscape - пак сериали.
А какво разбираш под по-смислени?
Извинявам се ако имаш пред вид само филм, а не сериал. В такъв случай ти препоръчвам филма Старгейт.
DEAM
Battlestar Galactica е доста добро филмче а и като сериал си го бива
Ralna
О що се отнася до фентъзи ссериали има толков яки, че ще отнеме супе ного време да се изгедат: Farscape, Stargate (SG1 и Атлантис), First Wave, Mutant X, Smallville, Supernatural, Heroes, Angel, Dark Angel, и всичките са супер интересни, и не са само те, има още много, но мисля, че са едни от най-харесваните
Thor
Sci-Fi сериалите който харесвам са Stargate, Farscape, First Wave, Heroes, Lex, Andromeda, StarTrek Ентерпраис(незнам как точно се пи6и smile.gif )
А филмите са много.
Star Wars
Alien
Predator
StarTrek
Back to the future
Pitch black

А разбира се най-якия филм и сериал от жанра е Stargate и съответно втория сериал Атлантида
Hathor
Като филми определено бих заложила на вечният титуляр в жанра - Star Wars. Той определено е фантастика с главно "Ф". все пак да не забравяме, че е бил уникален по род навремето и определено е основоположник на всякакъв род утвърдили се в последствие фантастични сериали и филми. Serenity също е много добър. Няма спор в това. Как да кажа, намирам го изключително "простичък" в смисъл на изчистен от всякакви излишни тежести на жанра и същевременно изключително детайлен и динамичен, мистериозен на моменти, но само малко. Определено ми харесва, не мога да отричам.
Що се отнася до сериали определено залагам на клаиските в бранша - Farscape, Stargate SG-1, Andromeda и като финал, но далеч не на последно място ... Star Trek. Странно защо никой до сега не го спомена или може би само аз не съм забелязала/ извинявам се ако е така/.
Бойна Звезда Галактика също е един изключителен фантастичен сериал, който признавам си не мога да гледам... не знам защо, но все започвам и вечно не довършвам... Явно не съм си нагласила представите и ми е трудно да превключа от тематиката на Stargate към тази на BSG. Едно обаче мога да кажа със сигурност - страхотен сериал/ относно BSG, а и относно другите по-горе/
Thor
аз съм споменал СтарТрек smile.gif
GABRIELA
Тази тема много назад отишла, а аз живо се интересувам от още предложения. rolleyes.gif
capnemo
ЦИТАТ(GABRIELA @ 30.06.2008г. в 22:54ч.) *
Тази тема много назад отишла, а аз живо се интересувам от още предложения. rolleyes.gif

Babylon 5
А от Star Trek - TNG, Enterprise, DS9
GABRIELA
ЦИТАТ(capnemo @ 30.06.2008г. в 23:00ч.) *
Babylon 5
А от Star Trek - TNG, Enterprise, DS9

Maй не ми се гледат сериали. А и с моят мъж сме изгледали Стар Треците и Гейт-ите. Май напоследък не се правят фантастики....Мисля, че последното, което гледах беше Съншайн и изобщо не останах очарована.
yvsot
ЦИТАТ(GABRIELA @ 1.07.2008г. в 00:49ч.) *
Maй не ми се гледат сериали. А и с моят мъж сме изгледали Стар Треците и Гейт-ите. Май напоследък не се правят фантастики....Мисля, че последното, което гледах беше Съншайн и изобщо не останах очарована.
Габи, бих ти предложила нещо, но за съжаление не съм попадала на добри неща. И аз самата търся този жанр. Ето какво съм гледала в последно време.
Transformers - едни роботи от друга планета нямат друга работа освен да се правят на коли на нашата. Ефектите са добри, даже имаше реклама на някаква марка автомобил, но след десетата трансформация вече омръзват... а за жалост няма нищо друго стойностно което да ти задържи вниманието.
Ultraviolet - какво да ти кажа, пълна скука, даже екшъна който Мила Йовович инсценира не е добре направен. Идеята за някаква мутация която превръща част от хората във вампири е слаба, детето което е вирусоносител и всички се мъчат да докопат е досадно мълчаливо, в сюжета има толкова много дупки че се чудиш на какво се държи и има ли изобщо такъв.
Jumper - Може да се отбележи като най-читав от изброените. Доста хора са го харесали, поне по коментарите в темата "Последният филм който гледах". Идеята се върти около... как да се изразя... телепортацията. Нещата са доста повърхностни, но няма да ти разказвам историята. Има вероятност да ти допадне и не искам да ти развалям удоволствието.

The Island и Aeon Flux - препоръчвам ги, ако някой случайно ги е пропуснал.

I Am Legend - прекалено прехвален.

Абе в общи линии от "200-годишен човек", "The Fifth Element", "Equilibrium", "Гатака", "Аз, робота", "Minority Report" и още две-три също толкова стари и познати заглавия, не съм случвала на качествена фантастика. Нали няма нужда да споменавам Пришълката Уивър или Нео Матрицата.
GABRIELA
Юле, мерси. Явно няма какво да се види вече в този жанр. Това, което си предложила е минавало вече през компа /мъжът все фантастики иска да гледаме/.
Transformers беше доста глупав филм за мен, несериозен по-скоро. На мен не ми хареса. А пък мъжа ми не мога да го изненадам с нищо. Предложих му да се занимае със сценарии за фантастични филми, че да има какво да гледаме. В общи линии сме били доволни от Специален доклад, Островът, Петият елемент, 200-год. човек, Контакт, Deep Impact, 13-я етаж, Соларис, Аз, роботът, Аз съм легенда /като няма какво друго/....въобще този жанр замира май....

Сега съм свалила Pitch Black и The Eye /обичаме и такъв тип фантастика/, че да видим. На първият снощи заспах, ама защото много ми се спеше, докъдето гледах май не беше лош. Много ми хареса как падаше и се приземяваше космическия кораб с бясна скорост с натрошени стъкла отпред и на пилотката ph34r.gif и се вееше перчема. Вторият не сме го почвали.
GABRIELA
Една нова фантастичка, която не блести кой знае колко, но все пак по-добре от нищо - DOOMSDAY.
tatsu
Препоръчвам горещо класиката в жанра STAR WARS.
Нарисимха
А някой спомня ли си един фантастичен сериал, който даваха по телевизията през осемдесетте г. и се наричаше "Пришълците" или нещо такова. Ставаше дума за някакви извънземни, които искат да завземат земята и за целта правят така, че да изглеждат като хора и можеха да бъдат различени, само по някакъв особен начин, но не помня какъв. Като ги застреляш и те се размазваха като сенки докато умират и на земята оставаше само отпечатък от тялото.

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.