Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Въпрос за настройка на километраж на колело
kaldata.com - Форуми > Други > Всичко останало

turbojet
Тези,които ползват километраж за колело,знаят,че се настройва според цолажа на колелото,за да показва точни километри.Някой може ли да ми каже кое беше числото,което се вкарваше при гуми 28 цола.
nighty
turbojet
Златен си.БЛАГОДАРЯ.
nighty
Я сподели какво ти е колелото и какви екстри си има smile.gif
ostavime
Да бе, верно. Има ли любители на колоезденето?
nighty
аз
turbojet
Значи,водят го сити байк.Аз много му се кефя,защото на каплите му пише made in west germaby,направи си сметка от кои години е.Много му се кефя.Преди имах маунтин байк,ама в сравнение с това е като трактор.С това си перкам с 25-26 км/ч без да се напъвам.Освен това,за разлика от байка си има калници и мога да си го карам и в кофти време,без да се омазвам целия.Да,и на байка могат да се сложат калници,ама те толкова и пазят.Трябва да си пуснем една постоянна тема за колоездачи,няма да е лошо.
nighty
Съгласен съм за темата smile.gif Значи твоя е лекичък за градско smile.gif Сигурно няма и екстри, щом е дърт. Аз съм с така наречения от теб "трактор", Кутловичанско производство - Cross Montana smile.gif Но се воза с него из балкана. Нямам почти никакви екстри, освен хубави капли; педали, фар, стоп, километраж (Sigma Sport). Все се каня да си сложа дискови спирачки, но ме мързи да се ровя по спец. форуми за да видя каква вилка да взема (моята не става за дискови спирачки); хем да е здрава, хем ефтина. Калници не съм сложил, щото не го ползвам за транспорт. А из балкана и с калници и без ставаш до шията в тиня biggrin.gif
turbojet
Дърт е,но си има скорости,перфектен е,само трябва да внимавам с трамвайните релси,защото са му малко тънки гумите и влизат в релсите или се подхлъзват на тях.Ама вече съм свикнал след няколко яки падания.Има багажник,на който съм сложил дисаги,защото не ми е удобно да карам с раница.А,имам ретро фар,със стъкло,а не с пластмаса,на който пише сделано в ссср.
yvsot
ЦИТАТ(turbojet @ 12.02.2007г. в 12:33ч.) *
Да,и на байка могат да се сложат калници,ама те толкова и пазят.
Колко съм се ядосвала за това. Наистина калниците за MB са пълен боклук. Някакви пластмаси дето не вършат никаква работа, а само се мандахерцат за украса. Като се омацам почвам да съжалявам, че си изоставих балканчето и ме обзема носталгия.
nighty
Хахахаха, това с фара ми хареса. Преди време бях правил фар от старо фенерче DDR производство, но не с функционална стойност, а просто като украшение (тунинг) за едно много дърто колело с 3 скорости вградени в задното движение smile.gif Ако правилно съм предположил за каплите ти, мисля че се продават безкамерни гуми (не точно безкамерни де, но е само една гума) за теб. Много са удобни ако се спука, махаш без инструменти (ако каплата ти е без гайки де), слагаш новата, помпаш и тръгваш.
ostavime
Аз имам един Hacker от DRAG. Ходя си с него на работа. Много му се кефя. Беше единственото колело с рамка размер XL. Иначе на всички други ми опираха краката в земята като седна. Това сега е перфектно.
Ето го:

turbojet
ЦИТАТ(nighty @ 12.02.2007г. в 13:06ч.) *
Хахахаха, това с фара ми хареса. Преди време бях правил фар от старо фенерче DDR производство, но не с функционална стойност, а просто като украшение (тунинг) за едно много дърто колело с 3 скорости вградени в задното движение smile.gif Ако правилно съм предположил за каплите ти, мисля че се продават безкамерни гуми (не точно безкамерни де, но е само една гума) за теб. Много са удобни ако се спука, махаш без инструменти (ако каплата ти е без гайки де), слагаш новата, помпаш и тръгваш.

Аз съм подготвен,имам си резервна гума в дисагите.Сменям я за 0 време-като във F1.
nighty
Понеже ми дотегна от специалисти, които все ми говорят с някакви термини, непонятни за мен и се правят на най-великите колоездачи и майстори и се опитват да ме накарат да се чувствам като недодялан селянин гледащ F-112, обяснете как и с какво си поддържате колелото (ако го правите деsmile.gif) Аз чистя веригата и скоростите с Brake & Part Cleaner на Permatex (около 10-11 лв.), а смазвам с White Grease Lithium (спрей) на Eldon's (около 8-9 лв.). По принцип продавам на ония разбиращите специалисти LR-00 на Eldon's, но тя е за централно смазване на камиони. Пак е литиева, но е редичка... biggrin.gif Но пък им се кефа как я пробват - с палец и показалец и термина "Супер е!" biggrin.gif Мисля това лято да пробвам как ще се отрази на веригата и зъбните колела грес с молибденов бисулфат. Молибдена поема ударни натоварвания и според мен ще е най-удачното решение. Не мога да намера във вид на спрей, но иначе има на Elf (Multi MOS) - около 7 лв 400 гр. и на Eldon's - Molydon - около 20-25 лв. 400 гр. Интересува ме и дали някой си е купувал инструменти за колелото тип "швейцарско ножче" и за какви пари.

П.П. Питам за инструментите, щото "специалистите" ми предлагат за по 30-40-50 лв някви джаджи дето въобще не ми вдъхват доверие, а аз мога да си взема на Gedore (не тип швейцарско ножче) с доживотна гаранция. Само едни "щанги" ме кефат - пластмасови, около 10 см. дълги и са много здрави. А са само 1.20 лв.
turbojet
Смазвам само веригата с масло за шевни машини.На другите места слагам грес,една такава,бяла.
nighty
А за инструментите нещо да кажеш? Или не си купувал такива изгъзици - 15 в 1, а си караш със старите с надпис Made in USSR (Сделано в СССР) smile.gif
turbojet
Не си купувам изгъзици.Карам с един комбиниран ключ,тип "класика в жанра".Аз и нямам болтове и гайки с особен профил,както е при някои по-нови колела.
nighty
Абе уж и аз мислех че няма нищо особено по мойта джалера, а се оказа... тук шестограм, там торкс, на вилката пак шестограм дълъг като строителен метър. А като спуках задната гума за първи път - баси паниката, от един гараж с инструменти се оказа че нямам ключ 15! Кормилото го затягам със секач и чук щото е с някакъв ключ, който не знам и как се казва smile.gif
turbojet
Колеги,трябва да си направим един сайт,където да си обменяме мисли,части и т.н.За съжаление нищо не разбирам.
ivoqwe
Мойто е новичко! One Drag от Европа(само толкова пише) Със преден амортисьор , скоростна сист. SHIMANO , двойни ,алуминиеви капли. и рамката е алуминиева.дискови спирачки-предна и задна.Отпреде кормилото ми е някво по-различно от на останалите!,ама не е в туй вапроса !!! КОЛКО СТРУВА 1 КИЛОМЕТРАЖ????
coolmeen
мойто и то е баси топуза тежи 20 и косур кила Cross NOMAD-стоманена рама,стоманени капли,преден и заден амортисьор,скорости шимано,имам си калници (за окраса biggrin.gif ),кажее някакъв хубав ФАР ако може да е от тези дето се зареждат в контакат
troi4o
ЦИТАТ(coolmeen @ 18.07.2008г. в 10:55ч.) *
мойто и то е баси топуза тежи 20 и косур кила Cross NOMAD-стоманена рама,стоманени капли,преден и заден амортисьор,скорости шимано,имам си калници (за окраса biggrin.gif ),кажее някакъв хубав ФАР ако може да е от тези дето се зареждат в контакат

Аз имах (т.е. имам още ама съм ги захвърлил в гардероба) два халогенни фара на SIGMA SPORT ELLIPSOID FL100 с по 5 акумулаторни батерии всеки. Зареждаха се със зарядно направо във фара. Като карах вечер и като ги пуснех и двата осветяваха на около 50м пред мен. Издържаха по около 3-4 часа непрекъснато светене.

Ето снимка на нов модел, моите са доста по-стари, но много приличат на този:
coolmeen
намерих подобни единият по-евтиният е този ,но незнам дали има включено зарядно защото пише само за вход за такова другият е този
другия вариянт е да си купя фар с батерии и да му сложа акумулаторни батерии и да ги зареждам с отделно зарядно
пък сега видях че продават оделно зарядно за SIGMA SPORT

Troi4o ти този къде го гледа и на каква цена е ?
troi4o
Потърсих го в google.com. Сега гледах новите модели в www.sigmasport.de. Обаче ги няма тези ELLIPSOID. Явно вече не се произвеждат. Има ги тези дето си показал ти и кръгли халогенни. В София знам един магазин за спортно оборудване и там може да има останали халогенни от ELLIPSOID серията.

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.