Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Стари и нови мюзикъли
kaldata.com - Форуми > Изкуство > Кино и Телевизия

vesela_kar
Здравейте всички любители на мюзикъли!
Обичам да гледам стари и не толкова стари мюзикъли като "Джинджър и "Фред", "Брилянтин", "Коса" и др.
Бихме могли да не се пречкаме в темите за филми, а да си започнем нова, само за мюзикъли.
Това е един много стар мюзикъл от 1954 г, който гледах някъде през 70-те години по БНТ.Ако някой си го спомня, казва се "Седем невести за седмина братя".Честно казано, не очаквах да го открия-та той е от на баба ми времето и не мислех, че мога да го открия в Интернет, но след няколкомесечни издирвания го открих.Ще добавя още връзки, когато имам време.

http://www.mybittorrent.com/info/151009/files/
Cineast
ЦИТАТ(vesela_kar @ 5.08.2007г. в 18:25ч.) *
Здравейте всички любители на мюзикъли!
Обичам да гледам стари и не толкова стари мюзикъли като "Джинджър и "Фред", "Брилянтин", "Коса" и др. . . "Седем невести за седмина братя"....

О, мюзикълът и музикалният филм са едини от жанровете, които най-много ценя.

Моите предпочитани освен по-горе написаните са:

"Уестсайдска история" - с Натали Ууд

"Пиратът" - с Джуди Гарланд и Джин Кели

"Да пееш под дъжда" - с Д. Кели и Деби Рейнълдс

"Моят татко дългуч" - с Фред Астер и Лесли Карон

"Аз, този джаз" - с Рой Шайдър

"Исус Христос суперзвезда" на Норман Джуисън

"Слава" на р. Алън Паркър
... Абе, много са!...
smile.gif
CaT*EyEs

Step Up (Съпка нагоре) - 2006 година - Чанинг Татум, Джена Дюан
AciDBurn
Не съм предполагала, че Алън паркър има мюзикъл ohmy.gif
Това трябва да се прегледа.

Аз си признавам без бой, че стари мюзикъли не съм гледала (ех, това ново поколение), просто защото не съм намирала (аз от нямоот кино филми намирам, ама на мюзикъли не попадам...трябва да се взема в ръце).

От новите ми хванаха окото само "The Phantom of the Opera" - не е кой знае какво като актьорска игра, но музиката е наистина завладяваща, а декорите и костюмите са просто фантастични cool.gif .

И разбира се, моято любим мюзикъл "Chicago" на Роб Маршал - истинска наслада за сетивата. wink.gif
yvsot
Хе-хе, най-после тема по мой вкус. Само дето ще е доста кратка. Що годе стойностните нови мюзикъли се броят на пръсти, а по-старите... само по-старите са ги гледали wink.gif Е, има и изключения.

В Холивуд правят по един-два мюзикъла годишно, възмутително. Трябва да се поучат от Боливуд, има още хляб в тази индустрия.

ЦИТАТ(AciDBurn @ 6.08.2007г. в 21:58ч.) *
Аз си признавам без бой, че стари мюзикъли не съм гледала... аз от нямоот кино филми намирам, ама на мюзикъли не попадам...трябва да се взема в ръце..
Срамота! biggrin.gif Има да наваксваш!

Cineast, и ти трабва да се изчервиш! Пропуснал си "Моята прекрасна лейди". С текстове и линкове към песни от този мюзикъл тормозих четящите в темата "Какво слушате в момента" laugh.gif преди доста време

Да добавя няколко имена и аз. "Продуцентите" (2005) не ми хареса, макар да спечели доста награди. От интересните неща излезли сравнително скоро мога да отбележа "8 жени" (2002)
algor
ЦИТАТ(vesela_kar @ 5.08.2007г. в 17:25ч.) *
Честно казано, не очаквах да го открия-та той е от на баба ми времето и не мислех, че мога да го открия в Интернет, но след няколкомесечни издирвания го открих.

Е...ако беше казала,че търсиш нещо от времето на баба си,можеше да помогнем и то не след няколко месеца.
Дърпай от скрина...

Иначе бих допълнил скромно "Да оцелееш" с Дж. Траволта...
Също и "Флашданс"...каквото и да кажа за него ще е малко...
Не на последно място една класика в личната ми колекция,наречена "Шоу на колела" с Уили Нелсън...

AciDBurn
ЦИТАТ(yvsot @ 6.08.2007г. в 22:26ч.) *
От интересните неща излезли сравнително скоро мога да отбележа "8 жени" (2002)

Ау, добре че си ти да ми го припомнишwink.gif
Имам го на DVD, тази вечер ще си го пусна да си го припомня. Доста забавен бешеwink.gif
algor
ЦИТАТ(AciDBurn @ 6.08.2007г. в 21:19ч.) *
Имам го на DVD, тази вечер ще си го пусна да си го припомня.

По-добре изгледай някой,който не си гледала...

Ако искаш де...

Че като дойда ще има обсъждане и ако не си подготвена... top secret.gif
Cineast
ЦИТАТ(yvsot @ 6.08.2007г. в 21:26ч.) *
само по-старите са ги гледали wink.gif Е, има и изключения.....Cineast, и ти трабва да се изчервиш! Пропуснал си "Моята прекрасна лейди". От интересните неща излезли сравнително скоро мога да отбележа "8 жени" (2002)

Не съм пропуснал нищо, просто казах, че са доста! laugh.gif
Интересното е, че въпреки, че съм ви "татко" (ха-ха-ха) почти всички по-горе споменати филми съм ги гледал не когато съм бил 20-30 годишен, а много по-късно. Бях чел, гледал снимки от тях, но по онова време рядко пускаха подобен род неща. Имаше цензура. Не е като сега - цък в Интернет... и готово! Само да имаш желание! Вие имате ли желание, или си казвате: Абе, и утре мога да го гледам, ако не по-късно!
П.П. Този "8 жени" - за френския филм с Катрин Деньов ли става въпрос? Щото там не си спомням да имаше песни...
yvsot
ЦИТАТ(Cineast @ 7.08.2007г. в 10:16ч.) *
П.П. Този "8 жени" - за френския филм с Катрин Деньов ли става въпрос? Щото там не си спомням да имаше песни...
Паметта вече ти изневерява, а tongue.gif Да, за него става въпрос. Катрин Деньов, Изабел Юпер, Емануел Беар, Фани Ардан... цялото френско женско войнство Припомни си го и ти wink.gif
drvdr
Страхотна тема, музиката която обичам.
Великия Andrew Lloyd Webber и не по-малко Tim Rice.

Evita - The Complete Motion Picture Music Soundtrack

..: Track List :..
Orchestra/John Mauceri A Cinema In Buenos Aires, 26 July 1952
Orchestra/John Mauceri Requiem For Evita
Antonio Banderas, Madonna Oh What A Circus
Jimmy Nail On This Night Of A Thousand Stars
Madonna, Jimmy Nail, Antonio Banderas, Julian... Eva And Magaldi / Eva Beware Of The City
Madonna Buenos Aires
Madonna Another Suitcase In Another Hall
Madonna, Antonio Banderas Goodnight And Thank You
Antonio Banderas The Lady's Got Potential
Jimmy Nail, Jonathan Pryce, Antonio Banderas... Charity Concert / The Art Of The Possible
Madonna, Jonathan Pryce I'd Be Suprisingly Good For You
Madonna, Andrea Corr, Jonathan Pryce Hello And Goodbye
Antonio Banderas, Madonna Peron's Latest Flame
Jonathan Pryce, Antonio Banderas A New Argentina
Jonathan Pryce On The Balcony Of The Casa Rosada 1
Madonna Don't Cry For Me Argentina
Madonna On The Balcony Of The Casa Rosada 2
Antonio Banderas, Madonna High Flying, Adored
Madonna Rainbow High
Antonio Banderas, Gary Booker, Peter Polycar... Rainbow Tour
Madonna, Antonio Banderas The Actress Hasn't Learned The Lines (You'd Like To Hear)
Antonio Banderas And The Money Kept Rolling In (And Out)
Madonna Partido Feminista
Jonathan Pryce She Is A Diamond
Orchestra/John Mauceri Santa Evita
Madonna, Antonio Banderas Waltz For Eva And Che
Madonna, Jonathan Pryce Your Little Body's Slowly Breaking Down
Madonna You Must Love Me
Madonna Eva's Final Broadcast
Orchestra/John Mauceri Latin Chant
Madonna, Antonio Banderas Lament

Download Part 1 Download Part 2

Поздрави biggrin.gif
yvsot
Още с излизането си "Евита" (1996) се превърна в класика в жанра. Колкото и да я оплюваха Мадона се справи блестящо. Само си представете Мишел Пфайфър, Барбара Стрейзънт или Мерил Стрийп в ролята на Ева Перон. Ужас!
ПП: Много ми хареса и включването на Андреа Кор във филма smile.gif
AciDBurn
ЦИТАТ(algor @ 6.08.2007г. в 23:27ч.) *
По-добре изгледай някой,който не си гледала...

Ако искаш де...

Че като дойда ще има обсъждане и ако не си подготвена... top secret.gif

О, добре, започвам обучението biggrin.gif
Кака yvsot ще ми препоръча няколко мюзикъла, да не ме свариш неподготвена tongue.gif
Cineast
ЦИТАТ(yvsot @ 7.08.2007г. в 09:25ч.) *
Паметта вече ти изневерява, а tongue.gif Да, за него става въпрос. Катрин Деньов, Изабел Юпер, Емануел Беар, Фани Ардан... цялото френско женско войнство Припомни си го и ти wink.gif

Не знам дали ми изневерява, но ти си направи сметка какво впечатление ми е направил, та да не помня, че пеят във филма! Ама наистина никакъв спомен нямам за песьовка! Ще го завъртя тази вечер. Инак филмът ми беше харесал. Към актрисите които си споменала допълвам и една от легендите на френското кино - Даниел Дарио!!!
vesela_kar
Адски се радвам, че темата ви хареса, започвам да търся тези, които не съм гледала, наистина има какво да се гледа от списъка, който досега сте изпратили.За съжаление съм с непостоянен Интернет-ден го има, три е в отпуска и много трудно мога да свалям филми, музика или каквото и да е.Не мога и да се свързвам по-често с форумите, от време на време изобщо не ме пуска в определени сайтове. Но ще се постарая и аз да допринеса с нещо.Например освен "Флашданс", "Божествени тела" също беше хит на 80-те.Може би ще има кой да си спомни за него
Heavenly.bodies.(1984).VHSRip.Xvid @Data.bg

http://www.mininova.org/tor/628047
dimd
Българският шедьовър в жанра:
"Криворазбраната цивилизация"

Жанр: Тв мюзикъл
Година: 1974
Страна: България
Времетраене: Първа част - 00.53.09 мин., Втора част - 00.41.55 мин.
Сценарий: Рашко Стойков
Музика:Дечо Таралежков
Художник: Радостин Чомаков
Отг.оператор: Алеко Кузов
Режисьор на пулт: Ласка Минчева
Режисьор-постановчик: Хачо Бояджиев
В ролите:
Ружа Делчева
Георги Калоянчев
Лора Керанова
Георги Парцалев
Никола Анастасов
Васил Попов
Хиндо Касимов
Илия Добрев
Коста Карагеоргиев

Има го в "старата" АренаБГ
"Криворазбраната цивилизация"

Имаше и един руски-много стар,за един музикант,с едни стада животни,ама нещо ми убягва названието !
Cineast
ЦИТАТ(dimd @ 7.08.2007г. в 16:09ч.) *
Имаше и един руски-много стар,за един музикант,с едни стада животни,ама нещо ми убягва названието !

Да не е СВИНАРКА И ПАСТИР ?... не е смешно има такъв музикален филм от 1941 г. на реж. Иван Пирьов...

И още съветски муз. филми:

ВОЛГА, ВОЛГА (1938) - р. Григорий Александров със звездата на тогавашното кино Любов Орлова.

ЦИРК (1936) - р. Г. Александров - също с Любов Орлова. Този филм е направен като своеобразна алтернатива на американските музикални филми, които през 30-те години предизвикват фурор в целия свят със своята пищност. Този, съветския, е бледо тяхно копие, но не е никак лош. Освен това Л. Орлова пее много хубаво, а и е великолепна актриса.

КАРНАВАЛНА НОЩ (1956) - реж. Елдар Рязанов - с Людмила Гурченко. Този филм е вече нещо, което може да се постави до американските образци. Освен това е много забавен и има известна критика на тогавашното съветско общество. И една начинаеща Гурченко, която е сред най-известните руски актриси и досега.

и т.н. класики... съветски/руски.
trancemasha
Здрасти на всички, пак ще мрънкам с рекуест, много ми е необходима музиката от мюзикъла "Училищен мюзикъл" (High-school musical). Много благодаря на този/тази, която се отзове!
tedinzeto
ЦИТАТ(trancemasha @ 25.10.2007г. в 18:41ч.) *
Здрасти на всички, пак ще мрънкам с рекуест, много ми е необходима музиката от мюзикъла "Училищен мюзикъл" (High-school musical). Много благодаря на този/тази, която се отзове!

Мисля че е това wink.gif
mandolo
А дали може някой да ми помогне да намеря "Старые песни о главном" 1, 2, и... не знам дали има 3 част? Поне аз си мисля, че могат да се причислят към мюзикълите, невероятно емоционални филми са това (поне за мен)! Ето малко информация за който не се сеща : "Старые песни о главном" 1 . Дано някой да може да ми ги намери, страхотен новогодишен подарък ще е!
yvsot
ЦИТАТ(AciDBurn @ 7.08.2007г. в 10:25ч.) *
О, добре, започвам обучението biggrin.gif
Кака yvsot ще ми препоръча няколко мюзикъла, да не ме свариш неподготвена tongue.gif
Ами да ти поставя задача тогава.. за домашно гледай "Hairspray". tongue.gif Няма нужда да изтъквам имена като Кристофър Уолкън и Мишел Пфайфър, но Джон Траволта ми обра точките и с основание е номиниран за Златен Глобус. Стискам му палци biggrin.gif
mandolo
ЦИТАТ(mandolo @ 16.12.2007г. в 01:48ч.) *
А дали може някой да ми помогне да намеря "Старые песни о главном" 1, 2, и... не знам дали има 3 част? Поне аз си мисля, че могат да се причислят към мюзикълите, невероятно емоционални филми са това (поне за мен)! Ето малко информация за който не се сеща : "Старые песни о главном" 1 . Дано някой да може да ми ги намери, страхотен новогодишен подарък ще е!

Моля ви, помогнете ми, спуках се да го търся, но без резултат... sad.gif
Ето само какво открих: откъс
capnemo
И да не забравяме "Моята прекрасна лейди" (My Fair Lady) - IMDB
Баща ми бояджията
Веселите момчета
emi_mi
Не виждам да споменавате филма "Коса" Hair
На знаменития Милош Форман. И аз съм пристрастна към този жанр и обожавам "Уетсайска история" , "Ах този джаз" , "Магьосникът от Оз" и много други.... cool.gif
ljonig
Страхотни заглавия срещам до тук, но да не забравяме Цигулар на покрива, както и българските Вражалец, Криворазбраната цивилизация, Матриархат, Зех тъ, Радке, Две победи и др.
Sessily
Мюзиклите са любим жанр за мен. ПОвечето, които са класика в жанра сте ги споменали, даже сте дали линкове. Ето нещо и от мен:
Singin' in the rain (Аз пея в дъжда)
Разкошно заглавие
Аз пък търся руската класика "КАрнавална нощ" на Рязанов с Игор Илинский, Людмила Гурченко и Юрий Белов. ЗАписах я миналата година от руската телевизия, но качеството е отвратително. Тъй, че ако можете помагайте! (само да не е торент)
ПеЧеН ЛиГлЮ
Търся един мюзикъл и реших да пишя в тази тема нз точно как се казва ама маи беше нещо от рода на "Първия рап мюзикъл" някой ако го знае да казва ще съм му благодарен. Вътре участваше и няколко известни R&B изпълнители но не се сещам кои са. smile.gif От 2000 и някоя година е май smile.gif
windmill

Много ми хареса!! smile.gif
dark_angel_23
За мен най-великият мюзикъл в историята на мюзикълите е "Котките" ("Cats").Невероятна хореография, съчетана с още по-невероятна музика!Велик е този, който е измислил песента "Memories".Гледайте го, няма да съжалявате! lighter.gif singer.gif
proletsearch

Не бях ходил от месеци на кино. Не съм особен почитател и на музиката на ABBA, но приятелката ми ме нави и изгледахме с нея "Mamma Mia". Филмът-мюзикъл е забавен и в известен смисъл тъжен, но действа приятно разтоварващо - кара човек да се вслуша по-дълбоко в съдържанието на текстовете на песните и да преоткрие по нещичко за себе си докато гледа.
Фен съм на Meryl Streep, а актрисата, която във филма играе дъщеря й (Amanda Seyfried) е голяма сладурна .

И последни думи: Филмът си заслужава да бъде изгледан в киносалон.
yvsot
ЦИТАТ(proletsearch @ 3.10.2008г. в 18:53ч.) *
Не бях ходил от месеци на кино. Не съм особен почитател и на музиката на ABBA, но приятелката ми ме нави и изгледахме с нея "Mamma Mia". Филмът-мюзикъл е забавен и в известен смисъл тъжен, но действа приятно разтоварващо - кара човек да се вслуша по-дълбоко в съдържанието на текстовете на песните и да преоткрие по нещичко за себе си докато гледа.
Фен съм на Meryl Streep, а актрисата, която във филма играе дъщеря й (Amanda Seyfried) е голяма сладурна .

И последни думи: Филмът си заслужава да бъде изгледан в киносалон.
Споделям напълно мнението ти за Amanda Seyfried, голяма е сладурана. Аз също съм фенка на Meryl Streep, но през повечето време нейната роля сякаш не бе изпипана, най-вече в началото от филма. Сценария през първите 40 минути, играта, репликите, песните... сякаш не си подхожат, за моя радост после (през останалия час) нещата са по-добре подбрани и синхронизирани. Песните са хубави, направо страхотни, почитателка съм на ABBA и е много приятно когато музиката им си пасва с разказваната история. smile.gif

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.