ЦИТАТ(DeadSmurf @ 7.11.2006г. в 10:08)

Против!
Смятам, също като хайдукпикасо, че това е едно излишно
изхвърляне. Защо трябва да си в църквата и някой да те
наставлява, за да се вречеш във вярност и любов пред Бога?
Пък и са излишни разходи. А колкото до църковния брак - нямате
право на такъв, преди гражданския. И затова на много от бабите и дядовците ни браковете, в момента, се смятат за невалидни.
Майка ми живее, за пример, с втория си мъж без брак и имат 2 момчета, които той си е припознал и носят неговото име. Това е
е най-голямата цел на брака, пък и после, ако/като се развеждате
ще има да делите семейното имущество (е, ако има такова) и ще стане един "Просто шеметен фарс" ...
А докато живеете на семейни начала няма какво толкова да делите, не се чувствате обвързани от нещо
повече, освен от любовта...

Ако не се обичате повече просто единия "вдига гълъбите" и си заминава, без
излишни пречки и караници, пари за съдилища и т.н. и т.н.

Не е излишно изхвърляне,ако и двамата го искат,а не са принудени от родители или други обстоятелства.А и има разходи,които хората правят с кеф.
Относно поделянето на имущества наистина има хиляди разправии,ако се стигне до развод и единия от двамата е катил.Но вервай ми,ако и двамата са нормалин хора,които мислят трезво и най-вече за психиката на децата (ако има такива),то тогава всичко може да мине тихо и кротко и въпросните бивши съпрузи даже да започнат да поддържат нормални отношения (каквито са липсвали през време на брака им).Не всичко е чупене на мебели,чинии и скандали.
В крайна сметка всичко опира до вътрешната убеденост и морал на двамата дали имат нужда от брак или ще живеят така.Минал съм и през двата варианта и да ви кажа разликата не е голяма-два три подписа повече в единия случай и около 200-300 лева разходи по бракоразводното дело.
"Вземи панелите , трабанта , но въздухът ми остави . Развод ми дай , развод ми дай и повече не ме мъчи ."
То щото и аз подарих "панелите и трабанта",та затва казвам,че е малка разликата между двете вариации.