Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Защо хората се женят? (за или против брака)
kaldata.com - Форуми > Хоби, Развлечение и Свободно време > Секс, еротика и капка любов

Страници: 1, 2, 3, 4, 5
^^ANGELSING^^
Защо хората се женят?

Независимо дали се отнася за мъж или жена, защо хората изобщо се женят...сключват брак?!?!
Гледах до преди малко един форум няма да споменавам точно какъв, но там имаше много снимки на младоженци цели албуми, та се запитах защо хората се женят, защо сключват брак???
Обсъдих го и с една приятелка, но не бих казала, че ми е ясно защо хората го правят?!
А на Вас ясно ли ви е защо го правят хората?!
Предполагам ще има противоречиви мнения, но пък ми е интересно да прочета какво мислите Вие...Мерси за вниманието smile.gif

pit
Защото една жена цял живот се стреми да се види в бяло wink.gif Може да звучи несериозно, но е самата истина! Аз лично съм против тая олелия.
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(pit @ 14.09.2007г. в 14:18ч.) *
Защото една жена цял живот се стреми да се види в бяло wink.gif Може да звучи несериозно, но е самата истина! Аз лично съм против тая олелия.

Аз например не съм се стремила или мечтала цял живот да се видя в бяло tongue.gif wink.gif
Не мисля, че това е причината да сключват брак хората....в случая визираш жените, но не бих казала, че цял живот съм се стремила или искала нещо подобно...е може би има жени които цял живот са искали това и са го постигнали знам ли?!?
pit
Ами ти за това и питаш smile.gif
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(pit @ 14.09.2007г. в 14:26ч.) *
Ами ти за това и питаш smile.gif

Я пак прочети и виж защо питам! Питам Защо, значи на мен не ми е ясно...ако ми беше ясно нямаше да питам wink.gif Защо -причините които ги карат да направят това...не мисля, че единствено обичта може да накара някой да сключи брак rolleyes.gif
Да, и явно за теб мъжете не искат да сключват брак така ли?! speak.gif

На мен определено ми е интересно да прочета и други мнения по въпроса smile.gif
pit
Според мен това е ход или на отчаяние или на всеотдайна любов. Може и да е по сметка... за други варианти не се сещам. Не знам дали мъжете не искат (казах, че аз не искам), мисля че по равно искат всички и мъже и жени, но аз лично не виждам смисъла в брака. Според някои възприятия семейството (подписалите в общината) се води основното звено на държавата и градивен фактор в обществото. За мен това може да е така, но без тези церемонии, подписи и дрън дрън. Та, ето тук мога и аз да се включа във въпроса, защо аджеба трябва да се "бракува" човек?
haidukpikaso
Понеже любовта е сляпа-след брака обаче проглежда tongue.gif
Аз съм се женила и ви казвам - голям цирк,чувствах се като панаирджийска маймуна sad.gif
helenasilvia
И аз това съм се чудила.Смятам,че бракът вече е отживелица.Традициите все пак не са това,което бяха! smile.gif
ivo23
Хората дори и добре да живеят рано или късно се женят smile.gif
weselqk
ЦИТАТ(helenasilvia @ 14.09.2007г. в 14:40ч.) *
И аз това съм се чудила.Смятам,че бракът вече е отживелица.Традициите все пак не са това,което бяха! smile.gif

Човек се жени защото иска да заяви на всеослушание избора си. Не виждам нищо лошо и суетно в това. Бракуват се и много птици, лебедите например и са неразделни до гроб, а и също показват пред другите избора си с ритуали. Не виждам някой да е седнал да оплюва лебедите. Мда, те са едни големи бели патки. wink.gif
Намирам за демоде разни приказки от рода, как жените това или онова искали, как само това им било в главата. Няма такива жени, аз в живота си не съм срещнал такава в България поне, но да има ги в САЩ. Затова САЩ мина 300 милиона, а ние ... sad.gif
Отне ми 3 месеца увещания да убедя моята годеница за смисъла да се оженим. Трябваше да й покажа в колко много клишета вярва.
Благодарение на подобни глупости с които изперкали учители пълнят главите на децата и куп други "извори" България изчезва с скорост равняваща се само на тотално спинясалата африканска страна Свазиленд. А до 25 години 50% от младежите между 20-30 години ще е от ромски произход. Това е официална статистика на Министерски Съвет. Ама кво ли плямпам, я пак разкажете за цирка на сватбата, че тамън взе да ми става весело. Скоро българите ще станем отживелица, ама днес разни ербап тежкари пълнят форумите с глупости. cool.gif

ЦИТАТ(ivo23 @ 14.09.2007г. в 14:42ч.) *
Хората дори и добре да живеят рано или късно се женят smile.gif
Аз бих те перефразирал малко така: Хората, колкото по-добре живеят и колкото повече свободно време имат, толкова повече глупости сътворяват. wink.gif
Творенето на глупости в нашата мила родина не спира ден и нощ. То за тва не остава и време за правене на деца де. Имам усещането като слушам някои хора тук, че цялата Еволюция на Земята е вървяла до ден днешен за да се родят тези умници и да ни обяснят, колко смешно било да се жениш и да раждаш деца. Кандъм от философи, както би казала баба ми. Сякаш живеем във века на Великото Просветление. Мале мила, какъв късмет съм изкарал, че съм се родил сега. Мда, щото утре от днешните философи само мъдрости ще се раждат, а не деца. tongue.gif
vboychev
За да имат достатъчно основателна причина, да се натряскват всяка вечер... поне мъжете де...
weselqk
Има ли тук поне един форумец с поне 3 деца? Поне един?! rap.gif

Ние сме самоубийствена нация. Само такива изводи може да си направи някой страничен наблюдател. А и го правят, чувал съм този коментар от мои колеги чужденци. Ние сме буквално детската градина на Европа. Също друг коментар по отношение на българите.
Fifa
ЦИТАТ(weselqk @ 14.09.2007г. в 15:58ч.) *
Има ли тук поне един форумец с поне 3 деца? Поне един?! rap.gif

Само с 2 съм, но работя по 3-тото.

Защо хората се женят ли... щото и те не знаят що wink.gif
pit
Май на щастлив брак се радваш weselqk! Това е хубаво, ама отговор на: Защо се жени човек? Освен за да се покаже, не виждам.. Та за това да попитам: Това ли е единствената причина? Ами има хора, които мразят показността, тогава какво остава, да се съобразяват с общоприетото? И мисля, че да намесваш демографския срив с церемонията по "бракуването" най-малкото не е удачно, защото идея си нямаш, колко хора живеят заедно и имат деца, без да са се обвързали пред разни институции! Това не ги прави глупави или отживелица...
weselqk
ЦИТАТ(Fifa @ 14.09.2007г. в 15:05ч.) *
Само с 2 съм, но работя по 3-тото.

Защо хората се женят ли... щото и те не знаят що wink.gif

кат' го напраиш пак са обади, за сега не са броиш, видя условието на задачата. wink.gif Вярвам си имал 6 по математика, така че дерзай по бебето! smile.gif

ЦИТАТ(pit @ 14.09.2007г. в 15:07ч.) *
Май на щастлив брак се радваш weselqk! Това е хубаво, ама отговор на: Защо се жени човек? Освен за да се покаже, не виждам.. Та за това да попитам: Това ли е единствената причина? Ами има хора, които мразят показността, тогава какво остава, да се съобразяват с общоприетото? И мисля, че да намесваш демографския срив с церемонията по "бракуването" най-малкото не е удачно, защото идея си нямаш, колко хора живеят заедно и имат деца, без да са се обвързали пред разни институции! Това не ги прави глупави или отживелица...

Ти нямаш идея, до колко аз си имам идея. wink.gif
Не падам от Марс, и статистика имам и познати имам. Нямам сред тях нито една млада бг-двойка с поне три деца.
А бракуването както го наричаш е нормален акт на благоприлична и разумна показност. Пак те питам, що не си отворил тема да осмееш лебедите например?
Защо според теб в природата тази показност съществува и от преди хората?
========
Не съм все още женен, на 30-ти Септември тепърва е сватбата. smile.gif Но да, надявам се и ще работя с цялото си сърце за да имам щастлив брак.

ЦИТАТ(^^ANGELSING^^ @ 14.09.2007г. в 13:24ч.) *
Аз например не съм се стремила или мечтала цял живот да се видя в бяло tongue.gif wink.gif
Не мисля, че това е причината да сключват брак хората....в случая визираш жените, но не бих казала, че цял живот съм се стремила или искала нещо подобно...е може би има жени които цял живот са искали това и са го постигнали знам ли?!?

И да беше се стремила, не виждам нищо лошо, нито пък има нужда да се срамуваш от това. Мъжът и женатa са направени за да са едно. smile.gif
pit
За лебедите, не съм запознат с техните порядки, може и на църква да ходят, не знам. Тук иде реч за хората. А както казах по-горе има хора, които не обичат показността, тях как да ги приемаме, като аутсайдери ли, само защото не са се изтъпанили пред определена тумба роднини и приятели ?!? Не мисля!
weselqk
ЦИТАТ(pit @ 14.09.2007г. в 15:16ч.) *
За лебедите, не съм запознат с техните порядки, може и на църква да ходят, не знам. Тук иде реч за хората. А както казах по-горе има хора, които не обичат показността, тях как да ги приемаме, като аутсайдери ли, само защото не са се изтъпанили пред определена тумба роднини и приятели ?!? Не мисля!

Какво значи аутсайдери тук? Аутсайдер съм по-скоро аз с моите старовремски приказки за сватби и многодетни семейства. Нека се адаптираме малко към реалността днес.‌ smile.gif
Не те карам да се показваш, но не бива и да се срамуваш, разбира се на всеки трябва да си му дойде от вътре, аз също съм имам моменти от живота ми, в които съм говорил точно като теб и си вярвах, че разни тежкари от които бях чул тия приказки са ме отракали и аз като говоря така и ще съм по-пекан. Като се замисля можех да се оженя на 19 и май никак нямаше да ми е зле, ама тогава ... ааа не, как, аз?! wink.gif
Тиква зелена си бях и повярвай ми, знам, какво става в душите на младите българи днес.
Срам ... но от какво да го е срам човек? И защо да не вкара и малко показност. Има си разумни нива, които по никой начин не бих нарекъл кич. Така че нека не преувеличаваме моля!
pit
offtopic2.gif
ЦИТАТ
аз също съм имам моменти от живота ми, в които съм говорил точно като теб и си вярвах, че разни тежкари от които бях чул тия приказки са ме отракали и аз като говоря така и ще съм по-пекан.

Спокойно, пекан си! Думите са си мои.
offtopic2.gif

Само не се опитвай да ме убедиш, че след брака има много деца, а без него не!
fairytale
Според мен има хиляди основателни,сериозни причини хората да се женят/омъжват,сред които напр.:сватбено пътешествие;разните там юбилеи- сребърни,златни и платинени сватби;презумпцията за дежурна и при това безплатна готвачка/чистачка/гладачка /детегледачка/озеленителка вкъщи;удоволствието от стратегическа гледна точка във войната с тъщата/свекървата; перманентното наличие на някой, който винаги можеш да препратиш до аптеката вместо теб,дори посред нощ,някой,с който винаги можеш да спориш,да се заядеш,да обвиниш за бъркотията сред тоалетните принадлежности в банята напр.;удобството като се тръшнеш болен, да има кой да ти сготви една пилешка супа,да ти носи термометъра и чая и да се вайка заедно с теб;подсигуряването на път за бягство от закона-"Ами че то това ауди е на жената,бе,не е мое";надпреварата в приноса за брутния вътрешен продукт на домакинството;перспективата един ден при развод да отмъкнеш половината имущество,натрупано от съпруга ти,докато ти си се била нагърбила с тежката задача как да се самозабавляваш като безработна лентяйстваща домакиня на свободна практика и т.н. и т.н. ... biggrin.gif
Сега вече наистина сериозно-а защо не?Много хора живеят на семейни начала,живеят си като съпрузи без официален брак.Тогава,след като така или иначе си избрал партньорството с един човек за постоянно,след като си го/я приел за спътник/спътница в живота си,защо пък връзката ви да не се официализира,легализира? Така заявяваш пред обществото и пред Бога (за религиозните):"Приемам всички права и задължения,които произтичат от положението ми на съпруг/съпруга".Придаваш повече публичност и гласност на отношенията ви.Да не говорим за всичко онова,което произтича от правно-юридическия ти статус на съпруг/съпруга или липсата на такъв-правото третира съвсем различно в дадени правоотношения въз основа на тази разлика.Бракът е и един вид застраховка-едно е да баламосаш с устни обещания партньора за еди-какво си,съвсем друго е да ти ги парафират и да придобият характер на отговорност,чието нарушаване може да доведе след себе си специфични последици tongue.gif Сключването на брак е един вид "посвещаване", ритуално обвързване и обричане.Според мен тези,които бягат от брака като дявола от тамяна, под предлог,че са твърде напредничави и свободомислещи за подобни остарели традиции,просто се страхуват да поемат официална отговорност.Това,че бракът е институция,устояла на проверката на времето и нравите,трябва да значи нещо.За негативно настроените към него мога само да кажа:"ела зло,че без теб по-зло" tongue.gif biggrin.gif
dindi
ЦИТАТ
Защо хората се женят?

Защото искат. На вас кво ви пречат? Аз като видя булка много се кефя...
shanna
Ами щото искат - що пък не? Пак съм напълно съгласна с Динди smile.gif

Като така и така ще се взимаме с някой, що пък да не праснем по едно подписче в дебелите книги и да сберем роднините да ги почерпим с кюфтета и ракийка - че какво лошо има biggrin.gif

Шегата настрана - с или без брак - ако ще сме заедно, ще сме заедно. Един подпис няма нищо да развали, а ако ще развали - значи всичко е било обречено от самото начало. Ако и двамата искат да се оженят - какво лошо има. Освен че организираш един празник на любовта (в който се сбъдва мечтата на почти всяка жена - да се види в бяло), си узаконяваш и връзката пред обществото. Показваш на човека до теб, че до толкова му вярваш и разчиташ на него, че си готов официално пред всички да заявиш, чв сте заедно. Вярно че след брака имуществата ви се смесват и после трябва да делите всеки нож и вилица, но и това не е болка за умиране.

Споделям и мнението на fairytale за страха от официална отговорност - май има нещо такова wink.gif

С една дума - на който му е кеф: да се ожени / омъжи, ако така иска. На който - не, да не се жени. Но няма как някой да ме убеди, че в бракът има нещо лошо smile.gif
weselqk
ЦИТАТ(pit @ 14.09.2007г. в 15:29ч.) *
offtopic2.gif

Спокойно, пекан си! Думите са си мои.
offtopic2.gif

Само не се опитвай да ме убедиш, че след брака има много деца, а без него не!

Брака е предпоставка за деца. Определено статистиката показва, че страни в които нивото на "бракуване е ниско" имат и много по-ниска раждаемост, а и много повече аборти. Не казвам, че всеки задължително тряба да се ожени, надявам се при теб щом толкова те задушава думата брак и без нея да минеш, но преди да направиш поне 3 деца с една и съща жена, не ми се хвали, че си успял. smile.gif
Иначе вече съм далеч над тези неща и пет пари не давам дали съм пекан, пра'я си, к'вот си искам и си гледам живота. smile.gif Дървените бг-философи да си плямпат мантрите за щастлив живот и без брак, аз пък искам живот с брак. smile.gif

ЦИТАТ(fairytale @ 14.09.2007г. в 15:36ч.) *
Сключването на брак е един вид "посвещаване", ритуално обвързване и обричане.Според мен тези,които бягат от брака като дявола от тамяна, под предлог,че са твърде напредничави и свободомислещи за подобни остарели традиции,просто се страхуват да поемат официална отговорност.Това,че бракът е институция,устояла на проверката на времето и нравите,трябва да значи нещо.За негативно настроените към него мога само да кажа:"ела зло,че без теб по-зло"

ЕВАЛА, една умна жена в този форум. worshippy.gif
Да си жива и здрава и безоблачен брачен живот ти желая! и още ... baby.gif

ЦИТАТ(dindi @ 14.09.2007г. в 15:36ч.) *

И още едно ЕВАЛА! smile.gif
Бреее то наистина имало умни жени тука. smile.gif

ЦИТАТ(shanna @ 14.09.2007г. в 15:58ч.) *
Един подпис няма нищо да развали, а ако ще развали - значи всичко е било обречено от самото начало. Ако и двамата искат да се оженят - какво лошо има. Освен че организираш един празник на любовта (в който се сбъдва мечтата на почти всяка жена - да се види в бяло), си узаконяваш и връзката пред обществото. Показваш на човека до теб, че до толкова му вярваш и разчиташ на него, че си готов официално пред всички да заявиш, чв сте заедно. Вярно че след брака имуществата ви се смесват и после трябва да делите всеки нож и вилица, но и това не е болка за умиране.
.... Показваш на човека до теб, че до толкова му вярваш и разчиташ на него, че си готов официално пред всички да заявиш, чв сте заедно.

Мале мила, направо не мога да повярвам, три умни жени на кръст в български форум. Аз съм щастлив днес. Отивам да се напия от радост, а не... по-добре да купя каса бира и да почерпя колегите. wink.gif
Totalll
ЦИТАТ
Защо хората се женят?

За да се разведат.
weselqk
ЦИТАТ(Totalll @ 14.09.2007г. в 16:30ч.) *
За да се разведат.

Ами аз мога да говоря за себе си, ето на предстои ми да се оженя след 16 дни, но не го правя за да се разведа. smile.gif
Totalll
ЦИТАТ(weselqk @ 14.09.2007г. в 16:45ч.) *
Ами аз мога да говоря за себе си, ето на предстои ми да се оженя след 16 дни, но не го правя за да се разведа. smile.gif

След време има вероятност smile.gif
Голям процент от хората, които се женят... се развеждат. Това твърдение не е основано само на статистики, които съм чел, а и на лични наблюдения. wink.gif
weselqk
ЦИТАТ(Totalll @ 14.09.2007г. в 16:55ч.) *
Голям процент от хората, които се женят... се развеждат. Това твърдение не е основано само на статистики, които съм чел, а и на лични наблюдения. wink.gif

чисто логически обаче дори твоите наблюдения не ти дават основание да твърдиш, че се женят за да се разведат. Развода е само един страничен ефект, независимо от честотата му на разпространеност. А не е самоцел на тоз дет' са жени. Или поне на огромната част от хора. wink.gif
shanna
ЦИТАТ(Totalll @ 14.09.2007г. в 17:55ч.) *

100 % от хората, които се раждат, умират впоследствие. Да не се раждат повече деца? Това ли е изводът?
dindi
Въпросът е развода като акт защо плаши толкова хората?Отдавна е спрял да бъде това, което помнят нашите майки и бащи. Срам и прочие. Честно казано една раздяла е много по - лесна в материално отношение, отколкото в емоционално.
Не мога и да разбера кво ви пука толкова за документите.
Права беше една от потребителките когато каза, че сватбата е преди всичко емоция и символика.

Мислите ли, че ще ви е по - малко кофти ако се разделите с човека с когота сте бил без документи? Усещането е едно, разликата е просто един подпис.
weselqk
ЦИТАТ(dindi @ 14.09.2007г. в 17:09ч.) *
Въпросът е развода като акт защо плаши толкова хората?Отдавна е спрял да бъде това, което помнят нашите майки и бащи. Срам и прочие. Честно казано една раздяла е много по - лесна в материално отношение, отколкото в емоционално.
Не мога и да разбера кво ви пука толкова за документите.
Права беше една от потребителките когато каза, че сватбата е преди всичко емоция и символика.
Мислите ли, че ще ви е по - малко кофти ако се разделите с човека с когота сте бил без документи? Усещането е едно, разликата е просто един подпис.

Не мисля за развод, не желая да се разделям! И сега сме имали някои разминавания с настоящата ми годеница, но сме се справили, имаме не само силна емоционална привързаност и бесен секс, а и много добра интелектуална взаимност. Твърдо ще дам всичко от себе си за да сме винаги заедно и никога да не се разделим, имам усещането, че ще умра, ако тя нещо полудее и реши да ме остави. Тя е първата жена за която купих венчален пръстен и първата, за която твърдо съм решил да не променям волята си, смятам да й се обрека завинаги само на нея и никоя друга. Пред мен няма алтернатива развод. На знамето на априлските възстаници е пишело "Свобода или смърт". wink.gif
shanna
ЦИТАТ(weselqk @ 14.09.2007г. в 18:23ч.) *
Не мисля за развод, не желая да се разделям! И сега сме имали някои разминавания с настоящата ми годеница, но сме се справили, имаме не само силна емоционална привързаност и бесен секс, а и много добра интелектуална взаимност. Твърдо ще дам всичко от себе си за да сме винаги заедно и никога да не се разделим, имам усещането, че ще умра, ако тя нещо полудее и реши да ме остави. Тя е първата жена за която купих венчален пръстен и първата, за която твърдо съм решил да не променям волята си, смятам да й се обрека завинаги само на нея и никоя друга. Пред мен няма алтернатива развод. На знамето на априлските възстаници е пишело "Свобода или смърт". wink.gif

Това е страхотно. Пожелавам ти да мислиш така и след 20, след 30, 50 и повече години.

Наистина, когато започваш нещо, винаги мислиш че то ще е успешно. Никой не се жени с мисълта да се разведе. Не е нормално женейки се, да се страхуваш от развод. Не че не е реална възможност, но това не обезсмисля "пробването".
Иначе не би трябвало да започваме каквото и да е в живота си - във всичко можем да се провалим. Но ако разсъждаваме така, няма да стигнем далеч.
Totalll
ЦИТАТ(shanna @ 14.09.2007г. в 17:06ч.) *
100 % от хората, които се раждат, умират впоследствие. Да не се раждат повече деца? Това ли е изводът?

Ами щом така го разбираш, добре.

С риск да не ме разберете... с поста си в който писах "За да се разведат" исках да кажа накратко, че е (може да звучи банално, но не и по-банално от брака) отживелица. Вие го разбрахте буквално, е ок smile.gif

weselqk
ЦИТАТ(Totalll @ 14.09.2007г. в 17:28ч.) *
Ами щом така го разбираш, добре.

С риск да не ме разберете... с поста си в който писах "За да се разведат" исках да кажа накратко, че е (може да звучи банално, но не и по-банално от брака) отживелица. Вие го разбрахте буквално, е ок smile.gif

Шефе, аз поне не съм Ба'а Ванга, ако си имал нещо друго предвид старай се да се изразяваш еднозначно. Разбирам те, какво си искал да кажеш, но само ти профитираш от коментарите ни. smile.gif Възползвай се и тренирай умело изразяване.
Инак леко по леко с времето ще се превърнеш в един от oния за които се казва: "На калпав к.р вълната ... или чакай май беше за ракетата в космоса нещо". wink.gif
Хората които умеят толерантността започват доуточненията си с: "С извинение за неумелото ми и подвело ви изказване, но исках да кажа това и това ..." wink.gif
mimi_81
Аз лично се омъжих,защото обичам мъжа си и искам детето ми да има законни родители.Преди сватбата живяхме 1 год. без брак,но си направихме бебока,когато бяхме подготвили всичко за сватбата и за крачката към това да сме законно семейство.Трябва разбиранията и желанията на двама души да съвпадат,за да направят тази важна стъпка.
weselqk
ЦИТАТ(mimi_81 @ 14.09.2007г. в 17:44ч.) *
Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш

Добре де, това дето го разправяш за мъжа си, как се връзва с любимата ти мисъл на О.У.? Ами я си представи, че утре срещнеш някой, по-готин, по-галантен, по-добър любовник. К'во ша праийм тогаз? wink.gif
fairytale
Абе друго си е да наблюдаваш злорадо как точно ти,хвърляйки букета/жартиера,даваш заявка един ден да вкараш в правия път понастоящем заблудения/заблудената си, неангажиран/а най-добър приятел/най-добра приятелка,улавящ/а аксесоара. smile.gif Така хем даваш светъл пример и личен принос в световното движение под надслов "Метни букета/жартиера",хем вербуваш за в бъдеще за каузата на брака още една душа. wink.gif

Струва ми се,че негативната нагласа към брака е по-разпространена сред мъжете,затова,с цел да популяризирам преимуществата на брака сред ергените,прилагам следния образец на брачен договор:
http://legaltheory.org/index.php?rid=27&id=7 biggrin.gif
Генерален извод:Бракът е възвръщаема инвестиция( особено след развода и поделянето на имуществото biggrin.gif )

Шегата настрана-аз лично съм убедена привърженичка на брачната институция,вярвам искрено в нейната необходимост,полезност и святост.Искрено се надявам един ден достойно да се впиша в редиците на щастливо встъпилите в брак.Тези,които пламенно се кълнат,че доброволно няма да минат под венчило,сега са на един акъл,ама ще дойде ден,в който ще минат на друг.Въпрос само на време.Сигурна съм,че някои от тях даже ще изприпкат към олтара, преди същото да успеят да сторят позитивно настроените им към брака връстници.Рано или късно всеки си намира майстора. biggrin.gif По мои наблюдения ергените и момите,останали такива по убеждение,са пренебрежимо малък брой;при повечето трайно небракувани просто обстоятелствата са се стекли по определен неблагоприятен начин.

ЦИТАТ(weselqk @ 14.09.2007г. в 17:30ч.) *
ЕВАЛА, една умна жена в този форум. worshippy.gif
Да си жива и здрава и безоблачен брачен живот ти желая! и още ... baby.gif
И още едно ЕВАЛА! smile.gif

Благодаря много за хубавото пожелание,Веселяк! Прочетох,че ти самият скоро ще встъпиш в брак-най-искрени поздравления,нека пожеланието ти се връща!Желая ти попътен вятър в морето на любовта,нека в съпругата си винаги намираш търсения пристан от бурите на житейските несгоди,нека тя винаги ти бъде компас към правилната посока!А на семейната палуба да тупуркат крачетата на много веселячета! wink.gif
weselqk
ЦИТАТ(fairytale @ 14.09.2007г. в 18:14ч.) *
Благодаря много за хубавото пожелание,Веселяк! Прочетох,че ти самият скоро ще встъпиш в брак-най-искрени поздравления,нека пожеланието ти се връща!Желая ти попътен вятър в морето на любовта,нека в съпругата си винаги намираш търсения пристан от бурите на житейските несгоди,нека тя винаги ти бъде компас към правилната посока! А на семейната палуба да тупуркат крачетата на много веселячета! wink.gif

Амин worshippy.gif
===
Ако не си намерила още своя избраник, бъди сигурна, че има достоен за теб мъж, оглеждай се внимателно, на мен ми отне много време, но наистина видях доказателствено, че тази жена си струва да й отдам всичкото си същество и имане. smile.gif Уви разочарования няма да ти липсват, но както Станка Пенчева пише в едно нейно готино стихче: "Цената на доверието са лъжите, които срещаме, но си струва да вярваме, че има едни очи, които няма да ни излъжат". Сори пак си е семантичен цитат. smile.gif
Инак ако срещаш трудности в намирането на добро сърце кажи, мога да те запозная с един двама потенциални кандидати. Така де, добрите хора, трябва да си помагаме. wink.gif
mimi_81
ЦИТАТ(weselqk @ 14.09.2007г. в 18:49ч.) *
Добре де, това дето го разправяш за мъжа си, как се връзва с любимата ти мисъл на О.У.? Ами я си представи, че утре срещнеш някой, по-готин, по-галантен, по-добър любовник. К'во ша праийм тогаз? wink.gif

Не съм казала никъде,че мисълта м,и е любима,просто ми харесва като сентенция.Аз съм на принципа,че след като сключваш брак за теб вече съществува само един човек(докато не се появят децата) и няма смисъл и логика да гледаш настрани.След като сии казал ДА вече си занапред само с човека до теб.Така се свързвам със съпруга ми и не мисля,че ще е чвестно спрямо него да кръшкам,ако не съм била сигурна в чувствата и желанията си по-добре да не съм се "бракувала"....
weselqk
ЦИТАТ(mimi_81 @ 14.09.2007г. в 18:37ч.) *
След като сии казал ДА вече си занапред само с човека до теб.Така се свързвам със съпруга ми и не мисля,че ще е чвестно спрямо него да кръшкам,ако не съм била сигурна в чувствата и желанията си по-добре да не съм се "бракувала"....

Добре казано! clap.gif
jackass
Човек колкото и добре да живее се жени
AciDBurn
ЦИТАТ(jackass @ 14.09.2007г. в 20:11ч.) *
Човек колкото и добре да живее се жени

Да ви имам мъдростите biggrin.gif
mimi_81
ЦИТАТ(AciDBurn @ 14.09.2007г. в 20:22ч.) *
Да ви имам мъдростите biggrin.gif

И аз виках така до последно.........Ама всеки си намира майстора...... biggrin.gif
ostavime
Сватбата е безмислен разход и кич.
Да се събере родата (сватощината), разни тетки и баби да друсат хора и всеки порядъчно почерпен да те поздравява. Да се наплюскат всички, да получиш 4 стенни часовника и 5 сервиза от дуралекс като подарък... Няма що. Ще пропуснем момента.
Хората ако се разбират брака е безмислен. В крайна сметка какво се доказва или постига със сключването на един брак? Какво променя един подпис? Той ли е найважното в една връзка? Евентуални проблеми са единственото, което може да се случи в последствие.
Nikieva
Може би защото"традицията повелява......."аз и жена ми не сме сключвали брак,ама все едно сме ,имаме дете и всичко останало.
mimi_81
ЦИТАТ(ostavime @ 14.09.2007г. в 21:37ч.) *
Да се събере родата (сватощината), разни тетки и баби да друсат хора и всеки порядъчно почерпен да те поздравява. Да се наплюскат всички, да получиш 4 стенни часовника и 5 сервиза от дуралекс като подарък... Няма що. Ще пропуснем момента.
Хората ако се разбират брака е безмислен. В крайна сметка какво се доказва или постига със сключването на един брак? Какво променя един подпис? Той ли е найважното в една връзка? Евентуални проблеми са единственото, което може да се случи в последствие.

Въпрос на гледна точка е......
kai_99
Единственото нещо ,което сега ми идва наум ,е заради "ергенския данък" biggrin.gif
ostavime
ЦИТАТ(mimi_81 @ 14.09.2007г. в 19:41ч.) *
Въпрос на гледна точка е......

Eстествено, но аз лично особени предимства не виждам.
haidukpikaso
ЦИТАТ(ostavime @ 14.09.2007г. в 21:37ч.) *

Така я smile.gif
Ако ви трябват сервизи елате да ви дам от моите tongue.gif
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(weselqk @ 14.09.2007г. в 16:16ч.) *
Пак те питам, що не си отворил тема да осмееш лебедите например?
Защо според теб в природата тази показност съществува и от преди хората?
========
Не съм все още женен, на 30-ти Септември тепърва е сватбата. smile.gif Но да, надявам се и ще работя с цялото си сърце за да имам щастлив брак.
И да беше се стремила, не виждам нищо лошо, нито пък има нужда да се срамуваш от това. Мъжът и женатa са направени, за да са едно. smile.gif

Обичам лебедите, познай защо?!Това е загадката...

Пожелавам ти успех тепърва в брака и дано наистина имаш семейство, а не просто церемония и после развод, за това не виждам аз аджеба смисъл, някой да се женят като после са решили да въртят номера на партньора си...ами който не иска семейство да не го създава, а който си има токава да го пази... wink.gif

Пажелавам щастие и преди всичко преодоляване на проблемите, защото ще има такива и вярност в отношенията...и съвет не си правете, номера знаеш за какво говоря и преди всичко Обичайте се двамата...

Не се срамувам, че не съм го искала- създаването на семейство...но си промених становището така да се каже..само, че се се оказа, че реално не знам защо хората се женят, задаох въпроса и на други, явно някой не знаеха защо?!

А за последното ти изказване мога да кажа-дано да е така... smile.gif
weselqk
ЦИТАТ(^^ANGELSING^^ @ 14.09.2007г. в 21:56ч.) *
Обичам лебедите, познай защо?!Това е загадката...

Пожелавам ти успех тепърва в брака и дано наистина имаш семейство, а не просто церемония и после развод, за това не виждам аз аджеба смисъл, някой да се женят като после са решили да въртят номера на партньора си...ами който не иска семейство да не го създава, а който си има токава да го пази... wink.gif

Пажелавам щастие и преди всичко преодоляване на проблемите, защото ще има такива и вярност в отношенията...и съвет не си правете, номера знаеш за какво говоря и преди всичко Обичайте се двамата...

Не се срамувам, че не съм го искала- създаването на семейство...но си промених становището така да се каже..само, че се се оказа, че реално не знам защо хората се женят, задаох въпроса и на други, явно някой не знаеха защо?!

А за последното ти изказване мога да кажа-дано да е така... smile.gif

Благодаря за пожеланията. Рабира се мога да говоря предимно от свое име, а аз наистина ще дам всичко от себе си. Индикациите от страна на годеницата ми са също сериозни, а аз предпочитам да й вярвам. Не ме е страх вече, но все пак не мога да съм и пазач и ако нещо изперка ... всичко може да стане. Все пак се надявам да не ни спохождат лоши неща. helpsmilie.gif
Аз се опитах, а и някои други също да ти отговорят защо се женим. Дано да си открила отговор и за себе си.

ЦИТАТ(haidukpikaso @ 14.09.2007г. в 21:03ч.) *
Така я smile.gif
Ако ви трябват сервизи елате да ви дам от моите tongue.gif

Охоо може да се възползваме, щом така щедро каните мадам. smile.gif
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(dindi @ 14.09.2007г. в 16:36ч.) *

И аз се кефя tongue.gif ама после се чудя като има сватба дали няма да има и развод и второто ме натъжава sad.gif

ЦИТАТ(shanna @ 14.09.2007г. в 16:58ч.) *
Споделям и мнението на fairytale за страха от официална отговорност - май има нещо такова wink.gif

С една дума - на който му е кеф: да се ожени / омъжи, ако така иска. На който - не, да не се жени. Но няма как някой да ме убеди, че в бракът има нещо лошо smile.gif

Няма Нищо лошо с брака...ама предпочитам семейство да имам не само хартийка с подпис, който след време ще рухне wink.gif tongue.gif

ЦИТАТ(Totalll @ 14.09.2007г. в 17:30ч.) *
За да се разведат.

Ей, това е лошата страна на нещата... tongue.gif

ЦИТАТ(weselqk @ 14.09.2007г. в 17:45ч.) *

Никой май не го прави, зада се разведе...ама ако един от двамата не е наясно какво точно иска по-добре да не се женят, ами да изчакат дакато и двамата са на едно мнение относно брак...семейство...Ако, пък не е наясно някой, ами да не се жени така ще спести не само развод след време, ми и много болка на другия...

ЦИТАТ(weselqk @ 14.09.2007г. в 18:23ч.) *

Точно за това говорих в предишния си постинг, та се надявам разминаванията да не са по някой важни параграфи...така да се каже...иначе горко ви... tongue.gif

ЦИТАТ(mimi_81 @ 14.09.2007г. в 18:44ч.) *
Трябва разбиранията и желанията на двама души да съвпадат,за да направят тази важна стъпка.

Точно така е ...

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.