Fifa
5.11.2007г. в 15:50ч.
Най-разпространените причини за съпружеските кавги бяха наскоро посочени от психолози.
Почетното трето място заемат малките препирни, свързани с неизпълнението на домакинските задължения.
На второ място стои ревността на единия от съпрузите. Въпреки доста очаквания първото място се заема от кавгата заради пари.
Много жени все още смятат, че омъжвайки се, те трябва да бъдат под пълната материална закрила на своите съпрузи. Това е добре, ако съпругът получава заплата, която може да покрие разходите и да удовлетвори изискванията на жената. Но ако доходите на съпруга са ограничени, скандалът е неизбежен.
Възпитана в условия, при които бащата е издържал майката, жената изисква от своя съпруг пълно осигуряване на нейните потребности. Това в много случаи кара съпругът да усеща своята несъстоятелност в качеството си на глава на семейството.
Това усещане засилва постоянните упреци на жената по повод на неизпълнените молби. Тогава рано или късно мъжът, осъзнавайки, че работи колкото може, а не получава признание, търси финансова свобода при друга жена.
Финансовият въпрос е такава сфера от живота, където отношенията не могат да се оправят с обикновен скандал. Напротив - по този начин проблемите в семейните отношения се задълбочават още повече.
Жените, свикнали с финансовата независимост, харчат парите на своите съпрузи за общи нужди и за нуждите на своите мъже, но не и за себе си. Те смятат, че е срамно да се искат пари за чорапогащници или козметика. Но този срам е лъжлив - той води до скрит конфликт.
Жената очаква нейният мъж сам да разбере от какво се нуждае тя. При "недосетливост" от негова страна възниква усещането за постоянна обида, която бързо прераства в криза на семейния живот. Затова - говорете помежду си, споделяйте проблема и търсете решение.
Мъжете от своя страна трябва да разберат, че червилото и кремът дори за жената, която не работи, а си стои у дома, не са просто прищявка, а са от онези малки неща, които могат да повишат настроението й. Така например известно е, че 80% от жените след раждане преживяват депресия. Да не говорим, че чувството за благодарност за оказаното внимание ще осигури на мъжа домашен уют комфорт.
Съществуват случаи, когато мъжът, без да се интересува за издръжката на семейството, харчи парите за това, за което той сметне за уместно. В някои случаи може би това е единственият начин той да получи необходимия за него статус сред познатите си.
Такова поведение често е свързано с ниската самооценка на мъжа, а не със стиснатост или безотговорност, както изглежда на пръв поглед.
А съпругата като никой друг може да управлява тази самооценка.
Все по-често днес между съпрузите се оформят т.нар. европейски финансови отношения. Жената плаща храната, мъжът - разноските по колата, уроците на децата и семейната почивка (или обратното).
Трудности могат да възникнат тогава, когато жената открие, че тя харчи повече пари, отколкото нейния съпруг. Решавайки да отстрани тази "несправедливост", жената започва "точни сметки". Но това не води до нищо добро. Ако доходите на жената значително превишават тези на мъжа и тя снизходително казва: "Остави си парите за себе си", тя прави двойна грешка.
Първо, забравяйки, че парите на мъжа са залог за неговата независимост и увереност в себе си, с тази фраза тя буквално издълбава почвата под краката му. Второ, тя отсича клона, на който седи той: постепенно у мъжа ще изчезне желанието да й прави подаръци. От друга страна, не бива да се забравя, че на всяка жена, дори на най-богатата и финансово осигурената й е приятно, когато мъжът купува цветя и билети за кино или плаща на сервитьора в ресторанта.
Източник: zdrave.bg
shanna
5.11.2007г. в 15:59ч.
С тази статия просто са уцелили десетката. По-точно и ясно не можеха да го кажат
_sweet_
5.11.2007г. в 16:08ч.
Добре де-ако мъжът не се сеща за никой празник да подари цвете на жена си и излиза с номера :"Не останаха пари"-това не е ли повод за кавга?
desert_rose
5.11.2007г. в 16:20ч.
Страхотна статия

Само, че по моята лична класация причина номер 1 са домакинските задължения
Maximilian
5.11.2007г. в 22:12ч.
Тези, къде отиват може би?
Причината е една и тя се казва - жена(брей, че и на рима го пипнах).
Мързи ме да пиша и да навлизам в подробности, но все пак не се сдържах да не хвърля един камък в двора на нежните половинки. Нали ги обичам, а и те след това изказване, ще ме обичат още повече.
търся иконка на човече с туба, наливащо масълце в огън
DeadSmurf
5.11.2007г. в 22:15ч.
Аз не се дразня толкова на това, че не е измил чиниите, колкото на това, че когато сме вкъщи и искам домашно спокойствие и приятно изкарана вечер той сядана компютъра и се започва една препирня:
"Ставай, стига си работил, искам и аз малко внимание, цял ден го гледаш тоя компютър!"
"Ей сега! Още 5 минути! Само да свърша набързо това и това( и това и това и това и това... и мен ми става лошо...)"
Побеснявам и навсякъде е така, независимо къде сме. Не съм го ревнувала никога от никого освен от лаптопа му. Няма нещо, което да ме изкарва от релси повече от предпочитанията му към лаптопа. Опитвам се да проявявам разбиране, все пак така си изкарва хляба, пък и доста пари харчи покрай мен. НО понякога не издържам!!!
Nikieva
5.11.2007г. в 23:11ч.
Пари,пари и пак пари.......,е не са най важното,ама пак до тях опряхме.
Arcopix
12.11.2007г. в 11:23ч.
ЦИТАТ(Nikieva @ 5.11.2007г. в 23:11ч.)

Пари,пари и пак пари.......,е не са най важното,ама пак до тях опряхме.
Парите определено не са най-важното, нито пък са всичко... Но математически казано,
парите са необходимото, но не и достатъчно условие за семейното щастие. Просто без
този тъй важен ресурс, малките и големите радости се постигат много по трудно...
Стоби
12.11.2007г. в 12:11ч.
След сватбата парите на мъжа са общи ,а на жената са си нейни . подаряването на цветя свършва с бракосъчетанието след него се подарява готварска книга,нова тенджера,прахосмукачка,ластични чорапи за разширени вени.
Женоря ако толкова държите на цветята,да сте си ги пазели от преди сватбата и много много не се оправдавайте като изгорите яденето-пак сте клюкарствали по телефона и изобщо забравете че мъжът ви има някакви домашни задължения, това че ви помага в дома е само на добра воля.
Fifa
12.11.2007г. в 12:16ч.
ЦИТАТ(Стоби @ 12.11.2007г. в 12:11ч.)

След сватбата парите на мъжа са общи ,а на жената са си нейни . подаряването на цветя свършва с бракосъчетанието след него се подарява готварска книга,нова тенджера,прахосмукачка,ластични чорапи за разширени вени.
Женоря ако толкова държите на цветята,да сте си ги пазели от преди сватбата и много много не се оправдавайте като изгорите яденето-пак сте клюкарствали по телефона и изобщо забравете че мъжът ви има някакви домашни задължения, това че ви помага в дома е само на добра воля.

Мдааа... и един мармот
Maximilian
12.11.2007г. в 14:12ч.
Мармоти, мармоти, ама от къде е произлязъл лафа за жената - загори тенджера? Колегата направо ги срази с истината в очите. Всички жени се скриха и не смята да се обадят. Ама как да възроптаят срещу очеизвадното?

п.п. Фиф, племенника много се радва на аватара ти.
_sweet_
12.11.2007г. в 14:28ч.
ЦИТАТ(Maximilian @ 12.11.2007г. в 14:12ч.)

Мармоти, мармоти, ама от къде е произлязъл лафа за жената - загори тенджера? Колегата направо ги срази с истината в очите. Всички жени се скриха и не смята да се обадят. Ама как да възроптаят срещу очеизвадното?

п.п. Фиф, племенника много се радва на аватара ти.

Тоя дето казваш,че е сразил жените,може само да се завре в един ъгъл и да се срамува-от поста му се вижда колко уважава жените(пък ако е семеен,тежко на жена му)
edit:
поне научи че се пише сватба ,а не сваДба
potrebitel
12.11.2007г. в 15:03ч.
ЦИТАТ(Стоби @ 12.11.2007г. в 12:11ч.)

Какви са тея глупости?
Бюджетът става общ, няма мои, няма твои пари. Аз по принцип не обичам кой знае колко да ми се подаряват цветя, ама защо това трябва да спре това след сватбата?...Това за тенджерите и прахосмукачките, колкото и да не ви се иска, са си "подаръци", които са и за двамата, макар жените да ги ползват по-често. Иначе личните подаръци са си други както за мъжа, така и за жената- някои може да искат ново бельо, други нещо друго...
И разбира се, че е проява на добра воля помагането в домакинската работа
а някои жени знаят как да се отблагодарят за това
Стоби
12.11.2007г. в 15:06ч.
ЦИТАТ(_sweet_ @ 12.11.2007г. в 14:28ч.)

Тоя дето казваш,че е сразил жените,може само да се завре в един ъгъл и да се срамува-от поста му се вижда колко уважава жените(пък ако е семеен,тежко на жена му)
edit:поне научи че се пише сватба ,а не сваДба
Не случайно Бог ,нашият Отец е избрал реброто, единствената кост без мозък пък и не права, за да ви направи.
Между другото е по-срамно да загубиш спор от необразования.
а при мармотчетата са и шоколадчетата.
Чувал съм от мъдри,стари хора ,че момчето се възпитава а жената се дресира и много добро помагало е книгата за дресиране на служебното куче.
_sweet_
12.11.2007г. в 15:13ч.
ЦИТАТ(Стоби @ 12.11.2007г. в 15:06ч.)

Не случайно Бог ,нашият Отец е избрал реброто, единствената кост без мозък пък и не права, за да ви направи.
Между другото е по-срамно да загубиш спор от необразования.
а при мармотчетата са и шоколадчетата.
Чувал съм от мъдри,стари хора ,че момчето се възпитава а жената се дресира и много добро помагало е книгата за дресиране на служебното куче.

Мога само да се възмущавам от мнението ти за жените

-изкарани и кучета вече-благодаря ти от името на всички от женски пол във форума.Жената може да е произлязла от мъжа,но не ми казвай,че мъжа продължава човешкия род на земята.По-въпроса за спора-аз не споря и те съветвам да не ме обиждаш.
Стоби
12.11.2007г. в 16:08ч.
ЦИТАТ(_sweet_ @ 12.11.2007г. в 15:13ч.)

-изкарани и кучета
1.Къде съм го написал.
2. С какво съм те обидил.
3.Продължаването на човешкия род е грижа на държавата не е моя и не ме засяга.
4. Нормална реакция е като нямаш аргументи да се обиждаш и да заплашваш.
5. Правилото че по-умния напуска спора можеш да го използваш, но ако държиш на женската еманципация опитай се да победиш с аргументи.
potrebitel
12.11.2007г. в 16:49ч.
ЦИТАТ(Стоби @ 12.11.2007г. в 16:08ч.)

3.Продължаването на човешкия род е грижа на държавата не е моя и не ме засяга.
А ти не допринасяш ли по някакъв начин за това? Ако направиш дете, това как се нарича? Или аз нещо не съм в час?
nevel
12.11.2007г. в 20:31ч.
За най честата причина за кавги в семейството смятам домакинските задължения. Казвам го от собствен опит. Но тук смятам че трябва да направя едно уточнение - когато жената почне да мрънка че не иска повече да мие чинии истинският мъж не започва да ги мие мвесто нея а купува съдомиална. Така остава повече време и на двамата а как ще го използват зависи от това колко се обичат и т.н.
dimd
12.11.2007г. в 20:40ч.
Мир,любов и разбирателство !
Докато свършат Парите !
Жената иска за това,детето/тийнеиджър/,за онова...! Казвам си: "Почва се !"
Идва Заплата !
Мир,любов и разбирателство !
Стоби
13.11.2007г. в 14:46ч.
ЦИТАТ(potrebitel @ 12.11.2007г. в 16:49ч.)

А ти не допринасяш ли по някакъв начин за това? Ако направиш дете, това как се нарича? Или аз нещо не съм в час?
Дарих течност в център по осеменяване, при това ме помолиха за още 2 дози, с това моето задължение към държавата считам за изпълнено. А иначе секса е прекалено важен за мен и за това ходя само при професионалиски където сакътлъка си е за тяхна сметка.
kukundrelka
13.11.2007г. в 15:55ч.
Ухааааааааа какво развитие на темата!Моето мнение е ,че кавгите са по-често за пари и домакинство.Не може когато и двамата работят да не си делят домакинските задължения!Ако само мъжкия индивид ходи на работа - жената няма оправдание за това,че не е наготвила,изчистила и т.н.Но аз от както живея с приятеля си мога да ви кажа,че чиниите той ги мие и той действа с прахосмукачката веднъж седмично.Останалото е от мен!През седмицата за чистене,подреждане,готвене и т.н. съм си аз макар и да работя!Не го правя за да му хареса на него ами защото се чувствам по-добре в собствения си дом когато ми е подреденичко и чистичко.Стоби ти си първия човек който виждам да мисли,че като е дарил семенна течност си е изпълнил дълга към създаване на поколението!Сигурно има и други като теб,но се надявам никога да не ги срещам!И си мисля,че онова нещичко което бие под гърдите ти нещо не е в изправност!Това си е лично мое мнение и не искам да те убидя по някакъв начин!
Стоби
13.11.2007г. в 16:34ч.
ЦИТАТ(kukundrelka @ 13.11.2007г. в 15:55ч.)

Ухааааааааа какво развитие на темата!Моето мнение е ,че кавгите са по-често за пари и домакинство.Не може когато и двамата работят да не си делят домакинските задължения!Ако само мъжкия индивид ходи на работа - жената няма оправдание за това,че не е наготвила,изчистила и т.н.Но аз от както живея с приятеля си мога да ви кажа,че чиниите той ги мие и той действа с прахосмукачката веднъж седмично.Останалото е от мен!През седмицата за чистене,подреждане,готвене и т.н. съм си аз макар и да работя!Не го правя за да му хареса на него ами защото се чувствам по-добре в собствения си дом когато ми е подреденичко и чистичко.Стоби ти си първия човек който виждам да мисли,че като е дарил семенна течност си е изпълнил дълга към създаване на поколението!Сигурно има и други като теб,но се надявам никога да не ги срещам!И си мисля,че онова нещичко което бие под гърдите ти нещо не е в изправност!Това си е лично мое мнение и не искам да те убидя по някакъв начин!
Ако намекваш че ще имам желание лично да отгледам някое хлапе,да може като остарея и ме хване деменцията ще си осиновя някое и друго и хубавото е че ще го възпитам както си знам без да ми се мешат разни майки и тъщи,психолошки и педагошки.
Между другото не мислиш ли че много умно съм постъпил, ако се родят момичета никак няма да им е приятно с такъв баща, направо ще изкризат.
пп Педагози и Психолози , ако сте си взели дипломата а не сте си я изкара ли с дупето в срамни дейности . Не се сърдете не се отнася за вас.
NavNav
13.11.2007г. в 21:08ч.
ЦИТАТ(Стоби @ 13.11.2007г. в 16:34ч.)

... като остарея и ме хване деменцията ще си осиновя някое и друго и хубавото е че ще го възпитам както си знам...
За да осиновиш дете, трябва други хора от обществото, в което живееш, да те одобрят като осиновител. Още сега претегли шансовете си за успех, за да няма разбити илюзии вбъдеще. Освен това трябва да имаш предвид, че едва ли ще успееш да довършиш възпитанието на детето, защото ще умреш. Приеми го като естествена закономерност, а не - предсказание.
fireson
13.11.2007г. в 22:49ч.
Стоби ти си чао с главата бе батка . Слез малко на земята . Някой неща , които казваш са мнооого грешни така че ..... спри . За някои си прав обаче
Дайте по темата
Според мен кавга в семейството винаги се поражда и тя е резултат от няколко причини , никога една . Вярно е че най-често те са за пари и домашни задалжения , но като се замисли човек жената примерно няма пари защото или не работи или ги е изхарчила за нещо а от друга страна мъжът не иска да и даде защото смята , че тя трябва да работи или е изхарчила парите за нещо глупаво , нещо което не се е понравило на мъжа . Когато жената работи и не остава много свободно време , ако и остано то е събота и неделя , тогава тя би се изнервила за това , че мъжа и не и помага - нещо , което тя смята за задалжително , но от погледа и разбиранията на мъжа , той не смята домашните задалжения за свои . Така причините за кавга са няколко и кавгата - проблемът в семейството е комплексен .
може би има някаква асоциация с птп-тата . никога едно птп не ставаа само с една грешка !!!
Стоби
14.11.2007г. в 09:10ч.
ЦИТАТ(NavNav @ 13.11.2007г. в 21:08ч.)

За да осиновиш дете, трябва други хора от обществото, в което живееш, да те одобрят като осиновител. Още сега претегли шансовете си за успех, за да няма разбити илюзии вбъдеще. Освен това трябва да имаш предвид, че едва ли ще успееш да довършиш възпитанието на детето, защото ще умреш. Приеми го като естествена закономерност, а не - предсказание.
НавНав не виждаш ли че по-голямата част от мъжете мислят като мен,но аз не пиша за тях а за тези неосъзнати и заблудени момчета които вярват в женското сътрудничество.
ЦИТАТ(fireson @ 13.11.2007г. в 22:49ч.)

Стоби ти си чао с главата бе батка . Слез малко на земята . Някой неща , които казваш са мнооого грешни така че ..... спри . За някои си прав обаче
Дайте по темата
Според мен кавга в семейството винаги се поражда и тя е резултат от няколко причини , никога една . Вярно е че най-често те са за пари и домашни задалжения , но като се замисли човек жената примерно няма пари защото или не работи или ги е изхарчила за нещо а от друга страна мъжът не иска да и даде защото смята , че тя трябва да работи или е изхарчила парите за нещо глупаво , нещо което не се е понравило на мъжа . Когато жената работи и не остава много свободно време , ако и остано то е събота и неделя , тогава тя би се изнервила за това , че мъжа и не и помага - нещо , което тя смята за задалжително , но от погледа и разбиранията на мъжа , той не смята домашните задалжения за свои . Така причините за кавга са няколко и кавгата - проблемът в семейството е комплексен .
може би има някаква асоциация с птп-тата . никога едно птп не ставаа само с една грешка !!!
Фиерсон малко съм абстрактен за теб,надявам се като те поочука малко живота да ме разбереш,защото неминуемо ще те поочука с тези разбирания който имаш.
_sweet_
14.11.2007г. в 09:39ч.
Живота е такъв,какъвто сам си го направиш.
NavNav
14.11.2007г. в 09:49ч.
ЦИТАТ(_sweet_ @ 14.11.2007г. в 09:39ч.)

Животът е такъв, какъвто сам си го направиш.
Звучи мъдро, но не е съвсем така. Трудно е да си представиш колко хора се стараят и ще се стараят през целия ти живот да те прецакат и за твоя сметка да постигнат нещо повече. Тях пък ги прецакват други и така животът си тече, позволявайки на всички да вярват че той им е подвластен.
_sweet_
14.11.2007г. в 09:53ч.
ЦИТАТ(NavNav @ 14.11.2007г. в 09:49ч.)

Звучи мъдро, но не е съвсем така. Трудно е да си представиш колко хора се стараят и ще се стараят през целия ти живот да те прецакат и за твоя сметка да постигнат нещо повече. Тях пък ги прецакват други и така животът си тече, позволявайки на всички да вярват че той им е подвластен.

Е,има неща които не зависят от нас,но когато си изправен пред това да решиш кое е най-добре за самия теб,няма кой друг да вземе решението ,освен ТИ.Сами избираме пътя по който ще вървим,дали ще сме крадци или честни хора,дали ще помагаме или ще вредим на околните.
potrebitel
14.11.2007г. в 10:09ч.
ЦИТАТ(Стоби @ 13.11.2007г. в 16:34ч.)

Ако намекваш че ще имам желание лично да отгледам някое хлапе,да може като остарея и ме хване деменцията ще си осиновя някое и друго и хубавото е че ще го възпитам както си знам без да ми се мешат разни майки и тъщи,психолошки и педагошки.
Между другото не мислиш ли че много умно съм постъпил, ако се родят момичета никак няма да им е приятно с такъв баща, направо ще изкризат.

Много е хубаво да осиновиш дете, но ако нямаш възможност ти да си го направиш. Ако можеш, мисля, че си е друго, ако си е твое. И колкото и да се преструваш-всеки има нужда от човек до себе си-както жените имат нужда от мъж, така и мъжете имат нужда от жена.
Пък причните за кавгите си зависят от самите хора
вжно е после да могат да се разберат и да се придобрят с един здрав секс, да речем
Стоби
14.11.2007г. в 13:55ч.
Една от най-големите измами е че мъжете имат нужда от деца.
Айде сега "Отнесени от вихъра" е само книга, нямаща нищо общо с живота, освен мечтите на девоичетата.
_sweet_
14.11.2007г. в 14:11ч.
ЦИТАТ(Стоби @ 14.11.2007г. в 13:55ч.)

Една от най-големите измами е че мъжете имат нужда от деца.
Айде сега "Отнесени от вихъра" е само книга, нямаща нищо общо с живота, освен мечтите на девоичетата.
Добре де,ти защо съществуваш тогава?Къде намираш смисъл за да живееш?
Стоби
14.11.2007г. в 14:30ч.
ЦИТАТ(_sweet_ @ 14.11.2007г. в 14:11ч.)

Добре де,ти защо съществуваш тогава?Къде намираш смисъл за да живееш?
За да правя жените щастливи,а не майки. :B
пп.според мен единствената причина за кавга в семейството е заради децата,тяхното възпитание и глезене.
_sweet_
14.11.2007г. в 15:08ч.
ЦИТАТ(Стоби @ 14.11.2007г. в 14:30ч.)

За да правя жените щастливи,а не майки. :B
пп.според мен единствената причина за кавга в семейството е заради децата,тяхното възпитание и глезене.
В голяма грешка си.Ожени се,създай дете и ще видиш от къде идат кавгите в семейството.Според мен имаш някакъв шаблон на подражание,затова си против семейството,създаването на деца и гледаш на жените само като средство за забавление(не че толкова ти се иска да ги правиш щастливи)
Стоби
14.11.2007г. в 15:43ч.
ЦИТАТ(_sweet_ @ 14.11.2007г. в 15:08ч.)

В голяма грешка си.Ожени се,създай дете и ще видиш от къде идат кавгите в семейството.Според мен имаш някакъв шаблон на подражание,затова си против семейството,създаването на деца и гледаш на жените само като средство за забавление(не че толкова ти се иска да ги правиш щастливи)
Драга ми Суит ако ти отговоря каква е вероятноста от форума да бъдат прокудени всички мъже от разбесняли се майки или кандидат майки,че натам тръгнаха нещата.
fireson
14.11.2007г. в 21:13ч.
Стоби не искам да споря колко ме е поучукал живота и какви са ми разбиранията , но ако си мислиш , че всичко онова което казваш правилно е

то наистнина е "правилно" . Понеже смяташ като причина за семейните кавги децата , жестоко се заблуждаваш , защото не са само те обект на кавги . Преди да са създадени има куп други причини . Явно си добре запознат със семейството и семейното възпитание !!!
Спирам да спамя . Няма да пиша повече , че от дискусия тази тема се преварна в спор .
Кавгите в семейството са неизменна част от съжителството на двама човека . Те са израз на разл. гледни точки , постапки и ситуации . Именно решаването и неповтарянето им са ключа към намаляването и предотвратяването на всички смейни кавги
Geronimo
14.11.2007г. в 22:10ч.
В тази статия всичко се върти около парите

. Вярно е, че те са една от най-честите причини за кавгите в семейството, но далеч не са единствената. Кавги могат да възникнат и поради ред друг причини, като например пренебрежение, неуважение, обиди, оскърбления, постоянна критика, пороци на единия от съпрузите, отсъствие на ласки, нежност, грижа, внимание, разбиране, неудовлетворени битови потребности, грижата за децата, разпределението на задълженията в семейството и т.н., че май станаха много

. А да и пропуснах една много важна причина - понижената сексуалност на единия от партньорите

.
Trichocephalus
14.11.2007г. в 23:18ч.
ЦИТАТ(Geronimo @ 14.11.2007г. в 22:10ч.)

......... А да и пропуснах една много важна причина - понижената сексуалност на единия от партньорите

.
"понижената" сексуалност, освен ако не се дължи да органично заболяване,
е причинена от някой от по-горе изброените, включително и от теб,
Geronimo, проблеми
Сексуалната дисфункция е сложен проблем на съвременното общество и в генезата и стоята както органически, така и психически причини.
Geronimo
15.11.2007г. в 11:35ч.
ЦИТАТ(Trichocephalus @ 14.11.2007г. в 23:18ч.)

"понижената" сексуалност, освен ако не се дължи да органично заболяване,
е причинена от някой от по-горе изброените, включително и от теб,
Geronimo, проблеми
Сексуалната дисфункция е сложен проблем на съвременното общество и в генезата и стоята както органически, така и психически причини.
Напълно съм съгласен с теб, но това си е една от причините за кавги и конфликти в семейството
(както и много други от изброените по-горе) на основата на неудовлетворените потребности на партньорите.
Trichocephalus
15.11.2007г. в 12:45ч.
ЦИТАТ(Geronimo @ 15.11.2007г. в 11:35ч.)

..............на основата на неудовлетворените потребности на партньорите.
Абсолютно правилно!
Това е и първопричината за всичко.Обаче-има едно "но"
Когато си прел да живееш с някого, да споделяте един дом, едно легло, да имате общо потомство-трябва да се научиш да правиш компромиси, и да не очакваш всички твои потребности да се удовлетворяват в пълна степен.Това взжи в пълна сила и за двата съпрузи.Един брак се основава на компромисите и от двете страни.
Ако някой почне да дърпа чергата прекалено към себеси-на другият му става студено и започва кавгата
Geronimo
15.11.2007г. в 13:49ч.
ЦИТАТ(Trichocephalus @ 15.11.2007г. в 12:45ч.)

Абсолютно правилно!
Това е и първопричината за всичко.Обаче-има едно "но"
Когато си прел да живееш с някого, да споделяте един дом, едно легло, да имате общо потомство-трябва да се научиш да правиш компромиси, и да не очакваш всички твои потребности да се удовлетворяват в пълна степен.Това взжи в пълна сила и за двата съпрузи.Един брак се основава на компромисите и от двете страни.
Ако някой почне да дърпа чергата прекалено към себеси-на другият му става студено и започва кавгата

Така си е. И все пак да не забравяме, че всеки човек е неповторима индивидуалност, а събирането на две индивидуалности води до различия и противоречия. И най-здравият, и най-дълготрайният брак не може да бъде предпазен от кавги. Разликата е само в дълбочината и начина на решаване на тези конфликти

.
bojikokala
28.01.2008г. в 17:08ч.
Пари, пари и пак пари, те те обвързват и с малкото което може да ти се предложи. Съжалявам но цял живот малко внимание?!!- То е равнозначно на всичко или нищо.
В един момент идва най-милото, детето и като погледнеш неможеш да му подсигуриш кой знае какво, и настъпват истинските крамоли.Е тука вече почва човек леко по-леко да истива и естествено не е изключено да си кажат по някоя по-силна приказка!
Не на последно място са кавгите заради децата (това е направило или не направило в училище) ти какъв родител си?- въобще не те интересува за нас въобще като те задуши сивото ежедневие започва да ти се извиват ръцете, и да ти се изтисква мозъка.Понякога искрите прехвърчат толкова бързо че в един момент си казваш,Боже защо го казах това като наистина него мисля, съвсем подходящо време и момент да убидиш човека който много обичаш и държиш.
dindi
29.01.2008г. в 12:43ч.
Ние се караме за политика, за ядене и кучето, а и за телевизора...разни хора, разни вкусове...
Един ден ако имаме дете яко ще се джафкаме за възпитанието му от сега го усещам
А по отношение на останалите изписани глупости има хора, които държат да имат деца и такива, които им е през оная работа. Но деленито не е жени срещу мъже. Ако мъжът ми не желае да гледа дете не мога да го накарам насила нали, просто преминавам към следващия...и т.н
smirena
29.01.2008г. в 13:35ч.
Видяла съм да се карат за лоши реклами по ТВ.
fireson
29.01.2008г. в 19:57ч.
ЦИТАТ(dindi @ 29.01.2008г. в 12:43ч.)

Ние се караме за политика, за ядене и кучето, а и за телевизора...разни хора, разни вкусове...
Един ден ако имаме дете яко ще се джафкаме за възпитанието му от сега го усещам

Дано само за това да се карате . Сега като се сетя като по-малак майка винаги подхващаше баща ми от финансова гледна точка . Тя все се прибираше с пълни чанти , а той понякога и то само с една !!! И с купуването на дрехи за мен и брат ми беше така , но не го обвинявам . Тя все си казваше до кога ли ще те трая и БУМ развод . Сигурно тези неща са били част от неразбирането между двама човека , факт е обаче развода им от 7години насам . Сложен е света на взаимоотношенията
dindi
30.01.2008г. в 11:36ч.
ЦИТАТ(fireson @ 29.01.2008г. в 19:57ч.)

Дано само за това да се карате . Сега като се сетя като по-малак майка винаги подхващаше баща ми от финансова гледна точка . Тя все се прибираше с пълни чанти , а той понякога и то само с една !!! И с купуването на дрехи за мен и брат ми беше така , но не го обвинявам . Тя все си казваше до кога ли ще те трая и БУМ развод . Сигурно тези неща са били част от неразбирането между двама човека , факт е обаче развода им от 7години насам . Сложен е света на взаимоотношенията

Едва ли, ще имаме подобни проблеми, мъжа ми и сега отговаря за пазаруването и сметките. Когато на мен ми се дояде нещо или го инструктирам, или си го купувам.

Общо взето не мисля, че ще има катаклизми в това отношения, но детето ни ако поиска да се татуира или пиърсинги ееееееее тогава ще бъде страшно....
fireson
30.01.2008г. в 14:18ч.
ЦИТАТ(dindi @ 30.01.2008г. в 11:36ч.)

Едва ли, ще имаме подобни проблеми, мъжа ми и сега отговаря за пазаруването и сметките. Когато на мен ми се дояде нещо или го инструктирам, или си го купувам.

Общо взето не мисля, че ще има катаклизми в това отношения, но детето ни ако поиска да се татуира или пиърсинги ееееееее тогава ще бъде страшно....

Като му дойде времето , тогава му мисли
Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения
кликнете тук.