Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Колко време ни е необходимо, за да зaобичаме някого?
kaldata.com - Форуми > Хоби, Развлечение и Свободно време > Секс, еротика и капка любов

potrebitel
Колко време според вас е нужно, за да обикнеш някого? За влюбването е ясно, че може да стане още с първия поглед. Но след какъв предиод от време бихте казали на някого, че го обичате?
И само един отговор да има ще съм доволна

не видях друга такава тема
ostavime
Не ми е ясно как точно се прави преценката. До днес не го обичаш от утре вече е друго и обичаш дадения човек.
Това е процес, който няма ясни времеви граници.
Любовта може да се изрази по много начини и за всеки тя е различна, свързана с различни чувства е преживявания.
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(potrebitel @ 27.12.2007г. в 15:36ч.) *
Колко време според вас е нужно, за да обикнеш някого? За влюбването е ясно, че може да стане още с първия поглед. Но след какъв предиод от време бихте казали на някого, че го обичате?

не видях друга такава тема

Времето за което можеш да го опознаеш...понякога месец...понякога повече!
А дали бих казала на някой, че го обичам...ами надали ще е преди да го опозная...
potrebitel
ЦИТАТ(ostavime @ 27.12.2007г. в 15:38ч.) *
Не ми е ясно как точно се прави преценката. До днес не го обичаш от утре вече е друго и обичаш дадения човек.
Това е процес, който няма ясни времеви граници.
Любовта може да се изрази по много начини и за всеки тя е различна, свързана с различни чувства е преживявания.

То е ясно, че не става от днес за утре. Просто ми е интерсено горе-долу в какъв период усещаш, че вече обичаш човека, който е до теб
Trichocephalus
Изхождайки от това, че след като се роди на човек му са нужни около 12-13 години, зада се заобича и да си посегне някоя нощ ph34r.gif стигаме до извод, че са нужниможе би още толкова, за да почне да "обича" някого другиго.
Изхождайки обаче от факта, че повечето разводи се получават между 5-тата и 7-мата година от брака, стигаме до извода, че 7 години даже е срок, през който даже и се намразваме..... cool.gif

shefkata
Колко време ли ? Колкото е нужно на сърцето. То е часовникът на всички тези неща, измерителния и най точен уред. Как разбираш, че си обикнал някого ли ? Сърцето ще трепне. То ще ти каже, че това е човекът до когото ти е приятно да заспиваш и да се събуждаш, сгушена и сигурна в прегръдките му, като малко дете. Сърцето, ще подскаже, че това е човекът, с когото искаш да прекарваш всяка свободна минута, че той е този, който придава смисъл на всичко около теб ! Когато сърцето ти каже, че този човек осмисля живота ти, значи наистина го обичаш ! wink.gif
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(shefkata @ 27.12.2007г. в 15:54ч.) *
Колко време ли ? Колкото е нужно на сърцето. То е часовникът на всички тези неща, измерителния и най точен уред. Как разбираш, че си обикнал някого ли ? Сърцето ще трепне. То ще ти каже, че това е човекът до когото ти е приятно да заспиваш и да се събуждаш, сгушена и сигурна в прегръдките му, като малко дете. Сърцето, ще подскаже, че това е човекът, с когото искаш да прекарваш всяка свободна минута, че той е този, който придава смисъл на всичко около теб ! Когато сърцето ти каже, че този човек осмисля живота ти, значи наистина го обичаш ! wink.gif

Много красиво написано!
ivo23
ЦИТАТ(potrebitel @ 27.12.2007г. в 15:36ч.) *

Когато разбереш,че с него ти е хубаво,а когато го няма се чувстваш празна и усещаш липсата му...мисля,че е достатъчно,за да знаеш,че обичш този човек....
hlevoust
ЦИТАТ(ivo23 @ 27.12.2007г. в 22:24ч.) *
Когато разбереш,че с него ти е хубаво,а когато го няма се чувстваш празна и усещаш липсата му...мисля,че е достатъчно,за да знаеш,че обичш този човек...

Мисля, че отговорът е много точен. А ако тази нужда от другия е взаимна, то тогава си обличам официалния костюм и отивам на сватба wink.gif.
Aragorn(Elesar)
Яаа, каква хубава тема, която се връзва с подписа ми. Мисля, че подписа ми изказва мнението ми по въпроса smile.gif
potrebitel
ЦИТАТ(shefkata @ 27.12.2007г. в 15:54ч.) *
Сърцето ще трепне. То ще ти каже, че това е човекът до когото ти е приятно да заспиваш и да се събуждаш, сгушена и сигурна в прегръдките му, като малко дете. Сърцето, ще подскаже, че това е човекът, с когото искаш да прекарваш всяка свободна минута, че той е този, който придава смисъл на всичко около теб ! Когато сърцето ти каже, че този човек осмисля живота ти, значи наистина го обичаш ! wink.gif

Когато разбереш,че с него ти е хубаво,а когато го няма се чувстваш празна и усещаш липсата му...мисля,че е достатъчно,за да знаеш,че обичш този човек....

Явно сте прави! До сега бях обичала само веднъж, бях го разбрала след няколко месеца връзка с въпросния човек. Може би сега съм обикнала пак, ама не исках да го призная дори пред себе си...

ЦИТАТ(Aragorn(Elesar) @ 28.12.2007г. в 02:49ч.) *
Яаа, каква хубава тема, която се връзва с подписа ми. Мисля, че подписа ми изказва мнението ми по въпроса smile.gif

А твоят подпис е направо сърцераздирателен...
L'amour
според мен няма точно определено време,заобичваме някого,когато го опознаем,може и от пръв поглед разбира се,когато си кажеш,я да му се обадя,какво ли прави той сега,мисли ли си за мен и такива неща съдба бе хора smile.gif
Nikieva
Ами неанам как ще ви прозвучи,но жена ми осещах че я обичам няколко месеца преди да се запознаем.
DeadSmurf
Когато разбереш,че с него ти е хубаво,а когато го няма се чувстваш празна и усещаш липсата му...мисля,че е достатъчно,за да знаеш,че обичаш този човек....

На мен му бе нужна не повече от година, като преди това бях лудо влюбена smile.gif
Сега го обичам, обожавам и уважавам, той е най-близкият ми човек, най-добрият ми приятел,
този за когото бих дала дори живота си.. И се надявам цял живот да бъде така. Времето ще покаже smile.gif
buboleche
Мисля,че при всеки човек е различно!На някои им трябва повече време,на други-не.Аз лично разбирам,че обичам даден човек,когато неговите интереси стоят над мойте,когато първо мисля за него и след това за себе си,когато отделям от шоколада,за да му занеса и на него,когато тичам да му купя лекарства щом е болен,когато запърхат пеперудите в стомаха ми щом го видя и хиляди такива дребни нещица!Но има и друго,случва се понякога при дълга връзка любовта да си е отишла и хората да се заблуждават,че навика е любов!
shefkata
ЦИТАТ(^^ANGELSING^^ @ 27.12.2007г. в 20:38ч.) *
Много красиво написано!

Благодаря ти, Ангелче - незнам дали е красиво, но е вярно и изпитана рецепта вече wink.gif
Пожелавам ти да го изживееш...

ЦИТАТ(potrebitel @ 28.12.2007г. в 10:00ч.) *
Явно сте прави! До сега бях обичала само веднъж, бях го разбрала след няколко месеца връзка с въпросния човек. Може би сега съм обикнала пак, ама не исках да го призная дори пред себе си...

А твоят подпис е направо сърцераздирателен...

Не така, моя малка страхливке, най-трудно е, вярно, да признаеш сам на себе си, че си сбъркал, че си обикнал, че си готов да простиш, най-трудно е, но е най-истинско!
" По-добре изгубена битка, отколкото битка пропусната от срам и страх " беше казал някой ohmy.gif и аз го подкрепям biggrin.gif Ако сърцето се е обадило, време е тогава да признаеш и пред себе си tongue.gif
dindi
Аз не обичам даром за туй ми трябва повечко време - минимум годинка-две... wink.gif
smirena

Влюбване, с първия поглед,но за истинска любов,
трябва време,трябва да се доказваш,с жестове,думи
и най вече действия.
potrebitel
ЦИТАТ(shefkata @ 28.12.2007г. в 17:21ч.) *
Не така, моя малка страхливке, най-трудно е, вярно, да признаеш сам на себе си, че си сбъркал, че си обикнал, че си готов да простиш, най-трудно е, но е най-истинско!
" По-добре изгубена битка, отколкото битка пропусната от срам и страх " беше казал някой ohmy.gif и аз го подкрепям biggrin.gif Ако сърцето се е обадило, време е тогава да признаеш и пред себе си tongue.gif

Ама понякога е късно за подобни признания...

ЦИТАТ(smirena @ 28.12.2007г. в 21:22ч.) *
Влюбване, с първия поглед,но за истинска любов,
трябва време,трябва да се доказваш,с жестове,думи
и най вече действия.

Мда, трябва доказване или показване на любовта иначе си остават смо някакви празни приказки
selia
Никога не съм се замисляла в една връзка кога съм заобичала съответния човек. За мен това е усещане което в един момент съзрява в мен.
izabel1
Мъъ дааа форума е препълнен с еднакви теми, изказани просто с различни заглавия. Обичам те , не те обичам мъ аС тъ обичам повече.
potrebitel
ЦИТАТ(izabel1 @ 29.12.2007г. в 18:24ч.) *
Мъъ дааа форума е препълнен с еднакви теми, изказани просто с различни заглавия. Обичам те , не те обичам мъ аС тъ обичам повече.

offtopic2.gif Ако не ти харесва темата, или ти е еднообразна и скучна, просто не пиши в нея. Аз зададох въпрос, който ме вълнува
shefkata
И аз ти отговарям wink.gif че докато човек диши живее, никога не е късно. Късно става, когато се случи необратимото sad.gif Но да признаеш пред себе си - винаги можеш...Не си забранявай или по точно - позволи си да обичаш ! Никой не ти казва, че всичко ще е постлано с рози и че от чешмите ще тече мед и масло, но във всяко едно нещо рискът съществува. Ако днес не позволиш на сърцето ти да обича, утре то може да изгуби тази способност. Не се страхувай от това, което можеш да направиш, защото един ден, когато се обърнеш, ще съжаляваш не за това, което вече си сторила, а за това, което не си успяла или което си пропуснала cool.gif
desert_rose
На мен ми трябва много време, независимо дали става въпрос за обич към любимия или към приятел/ка. Обичта е сложно, но и спонтанно чувство, идва когато си иска smile.gif
smirena

С шефката съм напълно съгласна.
Времето зависи от темперамента.Казвали са ми ,че по-големи хора не могат да обичат.
Мои познати се влюбиха на 60г. и са щастливи.За любовта няма възраст.
vavavel
Не съм сигурен, че разбирам наистина какво точно имаш предвид с тая тема... speak.gif Любов, обич, симпатия, антипатия или омраза могат да решат отношението ни към даден човек в рамките на секунди, още с първото впечатление... Ако имаш предвид "Колко време ни е необходимо, за да опознаеш някого", то руснаците имат една приказка, цитирам по памет и не знам дали не съм объркал цифрата (вариантите са 3, 5 или 7, слагам средното), но е следната - "Можеш да кажеш, че познаваш един човек едва след като си изял с него 5 пуда сол". Не знам на колко килограма се равняваше един пуд... А ето, google казва - стара руска мярка за тегло, равна на 16,38 кг biggrin.gif Представете си колко време е, дори и да обичаш солени ястия smile.gif
vorfax
Ами докато огладнея ):
Ама на вас наистина ли ви трябва време за да заобичате??
А това всява мраз в душата ми:
ЦИТАТ(dindi @ 28.12.2007г. в 17:43ч.) *
Аз не обичам даром за туй ми трябва повечко време - минимум годинка-две... wink.gif

shefkata
ЦИТАТ(vorfax @ 20.04.2008г. в 13:09ч.) *
Ама на вас наистина ли ви трябва време за да заобичате??

Не бе, ние като видим някой на улицата и след това се запознаем с него...веднага го заобичваме laugh.gif
dindi
ЦИТАТ(vorfax @ 20.04.2008г. в 12:09ч.) *
А това всява мраз в душата ми:

Чудо голяма. Аз съм егоист и съм достатъчно честна, че да си го призная. Голата любов е за онези дето пускат лиги като гледат любовни филмчета. Моята любов се заслужава, не се подарява. За това пък наистина обичам, а не мрънкам, че обичам.
dareto
Не обиквам лесно! Не вярвам и в любота от пръв поглед!
Привързвам се лесно, но това не е обич! Периодите са били различни но никога къси, обикновено са ми необходими месеци!
ickoL
на мен ми беше нужно близо месец :>
vikesko
ЦИТАТ(shefkata @ 27.12.2007г. в 16:54ч.) *

много се радвам,че има и други с моето мнение по темата.изцяло те подкрепям за това,което мислиш.
Candy69
Хем съм влюбчива, хем се привързвам лесно и свремето се научих да контролирам този си недостатък. Истински заобичвам някой доста по-късно като го поопозная според това какво наистина представлява, а не според това какво си мисля за него. В срокове около 2-3 години поне.
fireson
ЦИТАТ(Candy69 @ 26.06.2008г. в 10:41ч.) *
Хем съм влюбчива, хем се привързвам лесно и свремето се научих да контролирам този си недостатък. Истински заобичвам някой доста по-късно като го поопозная според това какво наистина представлява, а не според това какво си мисля за него. В срокове около 2-3 години поне.

Еййй ми ти много хубаво си направила . Хубаво е всички да се стараем по този начин , щото иначе ставаме наивни и всеки си остава в своя 'приказен' свят

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.