Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Брак между много далечни бротовчеди ?
kaldata.com - Форуми > Хоби, Развлечение и Свободно време > Секс, еротика и капка любов

megadeth
Здравейте,
възможно ли е брак между много далечни бротовчеди, който нямак кръвна връзка разбира се ?
DeadSmurf
Ако няма кръвна връзка, а е по брак, не би следвало да има проблеми. колко далечни все пак?
ko_drugo
Брака между трети братовчеди е разрешен по закон, което означава, че от трети братовчет нагоре не се смята за роднина. Така стоят нещата и при завещанието-ако човека няма деца наследството отива при първи, след това втори братовчеди, ако и такива няма държавата взема наследството на човека.
haidukpikaso
Може,щом няма да правите и кръвосмешение

RefreshMe
Охх и аз съм хвърлил око на моята първа братовчедка ама я чакам малко да поотрасне. biggrin.gif

Сега настрани от майтапа искам да запитам един въпрос. Ти чувстваш братовчеда/братовчедката като такава? И ако да, защо искаш да се бракосъчетаеш с нея/него? Ако го смяташ за прекалено лично можеш да не отговаряш.

П.П. Вместо "бракосъчетаеш" може да се използва и "бракуваш"
dindi
ЦИТАТ(ko_drugo @ 28.01.2008г. в 23:18ч.) *
Брака между трети братовчеди е разрешен по закон, което означава, че от трети братовчет нагоре не се смята за роднина. Така стоят нещата и при завещанието-ако човека няма деца наследството отива при първи, след това втори братовчеди, ако и такива няма държавата взема наследството на човека.

Мдаааааам и в църковните календарчета го пише от кои братовчеди на там дори църковен брак може да сключиш. Ако паметта не ми изневерява се почваше от 4-ти...
izabel1
ЦИТАТ(megadeth @ 28.01.2008г. в 15:40ч.) *
Здравейте,
възможно ли е брак между много далечни бротовчеди, който нямак кръвна връзка разбира се ?

Хайде някои да даде определение на "много далечни" че лично на мене ми се струва доста разтегливо понятие.

За любовта няма граници, особено в тая нова демокрация , кой ще тръгне да се занимава с вас да ви търси роднинска връзка.
Филипов
ЦИТАТ(Семеен кодекс)
Чл. 13. (1) Не може да сключи брак лице:
1. което е свързано с друг брак;

2. което е поставено под пълно запрещение или страда от душевна болест или слабоумие, които са основание за поставянето му под пълно запрещение;

3. което страда от болест, представляваща сериозна опасност за живота или здравето на поколението или на другия съпруг, освен ако болестта е опасна само за другия съпруг и той знае за нея.

(2) Не могат да сключват брак помежду си:

1. роднини по права линия;

2. братя и сестри, техните деца и други роднини по съребрена линия до четвърта степен включително;

3. лица, между които осиновяването създава отношения на роднини по права линия и на братя и сестри.

http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=1594118657

ЦИТАТ
Родство по права и съребрена линия

Чл. 46. (1) Родство по права линия е връзката между две лица, от които едното произхожда пряко или непряко от другото.
(2) Родство по съребрена линия е връзката между две лица, които имат общ родоначалник, без едното да произхожда от другото.

Степени на родство

Чл. 47. (1) Между двама роднини по права линия има толкова степени, колкото са поколенията.
(2) Между двама роднини по съребрена линия има толкова степени, колкото са поколенията от единия от тях до общия родоначалник и от последния до другия роднина.

Сватовство

Чл. 48. (1) Роднините на единия съпруг са роднини по сватовство както на другия съпруг, така и на неговите роднини.
(2) В линията и степента, в които едно лице е роднина на единия съпруг, то е роднина по сватовство на другия съпруг.
(3) Степента на родството по сватовство между роднините на единия съпруг и роднините на другия съпруг се определя, като се съберат степените на родство между единия съпруг и неговите роднини и другия съпруг и неговите роднини.
4) Съпругите на двама братя или съпрузите на две сестри са роднини по сватовство във втора степен.
(5) Родството по сватовство има правно значение само в предвидените от закона случаи.
DEAM
ЦИТАТ(megadeth @ 28.01.2008г. в 20:40ч.) *
Здравейте,

Не знам до колко има вероятност детето от такъв брак да се роди генетично увредено по - добре се поинтересувай от това на законите майната им huh.gif
_sweet_
ЦИТАТ(izabel1 @ 29.01.2008г. в 11:33ч.) *
За любовта няма граници, особено в тая нова демокрация , кой ще тръгне да се занимава с вас да ви търси роднинска връзка.

Ами по твоята логика дай брат за сестра си да се ожени!!!!!!!!!!!
smirena
Нещо не ми се нрави. cool.gif
fireson
ЦИТАТ(_sweet_ @ 29.01.2008г. в 18:45ч.) *
Ами по твоята логика дай брат за сестра си да се ожени!!!!!!!!!!!

Е логиката му беше конкретно за случая smile.gif
Аз искам да питам , а родата там наясно ли са със случая . Ако да , каква е реакцията ?
FIGI_78
ЦИТАТ(fireson @ 30.01.2008г. в 00:59ч.) *
Аз искам да питам , а родата там наясно ли са със случая . Ако да , каква е реакцията ?

NO!NO! NO! speak.gif
FIGI_78
ЦИТАТ(fireson @ 30.01.2008г. в 00:59ч.) *

NO!NO! NO! speak.gif
ivo23
ЦИТАТ(megadeth @ 28.01.2008г. в 20:40ч.) *
Здравейте,

Абе щом нема кръвна мешания действай бе
smirena

Дано да няма... cool.gif
KOBRETI
Само малко пояснения към цитата от закона по-горе - забранено е до 1-ви братовчеди (това е 3-то коляно), включително. От 2-ри братовчеди вече е разрешено
M1st3r_X
Църковен брак мисля че беше след 5-ти, но не съм сигурен

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.