Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Затруднена ерекция
kaldata.com - Форуми > Хоби, Развлечение и Свободно време > Секс, еротика и капка любов

MistressLinda
Кой мъж не би желал винаги да е "във върховна форма", когато е с желаната жена. На млади години обикновено това не е проблем, но какво да правят мераклиите, прехвърлили половин вековния си юбилей. Много от тях навлизат в "златната възраст" с неприятния товар на хипертонията, диабета и други болести, известни като "сексуални терминатори".

Днес сексологията предлага богати възможности за възстановяване и компенсиране на "нарушената мъжественост “. Добрата новина е, че преобладаващата част от ерекционните нарушенията се дължат предимно на психично потискане. Такива са до 90 % от проблемите на младите мъже, които нямат други здравни кахъри. Наистина никой не е застрахован от случайна “засечка “, а колкото повече се амбицираме за реванш, толкова по-лесно се хващаме в клопката на собствената си тревожност, която безотказно ни проваля при всеки нов “опит “. За да излезем от “омагьосания кръг “ понякога е достатъчно просто да изоставим ученическия си манталитет и да не превръщаме леглото в черна дъска, на която някой ще ни изпитва.

В случай, че усилията ни остават безрезултатни, спокойно може да се подкрепим с някой от хитовете на съвременната фармацевтична индустрия. Сред спасителните хапчета на първо място са тези, които премахват тревожността и напрежението. Конкретният избор обаче, трябва да се напрви от компетентен специалист, за да си спестим някои от главоболията на самолечението или шарлатанското манипулиране.

По-сложен е проблемът, когато очевидно нещата не са само на “психична основа “. За това подсказва загубата на спонтанна ерекция /обикновено сутрин при събуждане/, наличието на високо кръвно, данни за диабетни усложнения и пр. При тези състояния обикновено се нарушава еластичността и проходимостта на съдовете, които снабдяват с кръв кавернозните тела на члена. Диабета и някой по- рядко срещащи се заболявания могат да нарушат инервацията или някой от сложните биохимични процеси, чрез които се реализира ерекцията.

До скоро хората с подобни проблеми бяха принудени по неволя да се примирят с положението. Съвременните фармацевтични средства, както и възможностите на съдовата хирургия, днес превръщат голяма част от органичните ерекционни затруднения в напълно преодолим проблем. Естествено решаваща е прецизната диагноза, която обикновено изисква участието на екип от специалисти.

Ако съдовите нарушения са все още в начален етап, чудесни резултати могат да се получат от използването на т.н. локални вазодилататори. Това са лекарствени средства, които инжектирани в кавернозните тела предизвикват усилен приток на кръв в тях. Получената по този начин ерекция може да продължи до два часа. На нашия пазар вече може да се намери един от най-ефективните и с най-малко странични действия медикамент от тази група - препаратът Coverject на фирмата Pharmacia-Upjohn.

д-р Румен Бостанджиев,
сексолог-психотерапевт
smirena

И все пак всичко е строго индивидуално... cool.gif
MistressLinda
Има доста мъже със затруднена ерекция, или преждевременна еякулация.

Консултацията със сексолог или психотерапевт е задължителна.
_sweet_
ЦИТАТ(MistressLinda @ 13.02.2008г. в 11:00ч.) *

Прекалено дългото въздържание(4-5 месеца примерно) от секс може да доведе до преждевременна или затруднена еякулация за неопределен период при мъжа.
vikesko
съгласна съм ,че всеки е строго индивидуален за себе си.има много хора с такива проблеми и аз всекидневно се срещам с тях и се опитвам да им предоставя най-доброто,което предлагаме в магазините говоря за секс магазини,в които се опитваме да помогнем на всеки,който е влязъл и има някакъв строгоиндивидуален проблем.но попринцип това най-добре го знаят лекарите.лично аз си мисля,че няма нищо срамно да кажеш,че имаш проблем с ерекцията все пак е човешко.
genatraikova
ЦИТАТ(MistressLinda @ 13.02.2008г. в 12:00ч.) *

Да,но като че ли за тях е унизително да отидат,все си мислят,че е времето и може би ще се оправи проблема.Но надали.
ostavime
До тук 5 жени. Май разбират повече от мъжка ерекцията.
Иначе на всеки му се е случвало (мъж) да свършва доста бързичко.
WhiteHart
Трябва да се разграничават понятията "затруднена ерекция" и "преждевременна еякулация"...Нямат нищо общо...
MistressLinda
ЦИТАТ(WhiteHart @ 16.06.2008г. в 13:18ч.) *
Трябва да се разграничават понятията "затруднена ерекция" и "преждевременна еякулация"...Нямат нищо общо...

Естествено, че това са два съвсем различни проблема, и отново
подчертавам, че е необходино да се направи консулт със специалист.
dindi
Моя страда от преждевременна, аз си мислех, че го възбуждам вие болен го изкарахте... wink.gif
Trichocephalus
ЦИТАТ(dindi @ 16.06.2008г. в 15:38ч.) *
Моя страда от преждевременна, аз си мислех, че го възбуждам вие болен го изкарахте... wink.gif

Зависи какво разбираш от прездевременна.....
И на мен ми се е случвало да свърша като заек, но не е правило, а изключение и то само, коагато съм възбуден прекалено от дамата.Всичко е в главата, dindi.
dindi
ЦИТАТ(Trichocephalus @ 16.06.2008г. в 17:04ч.) *
Зависи какво разбираш от прездевременна.....
И на мен ми се е случвало да свърша като заек, но не е правило, а изключение и то само, коагато съм възбуден прекалено от дамата.Всичко е в главата, dindi.

Добре, я обясни сега колко време е нормално да е продължителността на половия акт, за да не те заклеймат като болен?
WhiteHart
Ми към десетина минути biggrin.gif
Trichocephalus
То този въпрос даже и отделна тема си заслужава, но ще се опитам да обясня.....

Преждевременната еякулация е най-често срещаното сексуално смущение при мъжете. Тя се изразява в това, че мъжът се изпразва още преди самото проникване или веднага след него.
Преждевременна (ранна, ускорена) еякулация се нарича семеизпразването при мъжа непосредствено преди половия акт или на първата минута от акта (обикновено след 10-15 фрикции, а понякога и по-бързо), което като правило лишава партньорите от удовлетвореност по време на секс и води до отключване на разностранни комплекси в мъжа, при който се наблюдава този проблем. Броят на мъжете страдащи от преждевременна еякулация не е малък. Статистическите данни сочат, че приблизително 25% от мъжката популация на планетата има такъв проблем, като това е броят на регистрираните и доказани такива случаи.

Причините
Според повечето специалисти те са най-вече психологически, но има данни, че могат да бъдат и физиологични.
1.)Физиологични :
В някои случаи например преждевременната еякулация може да е продукт на друго разстройство – еректилна дисфункция. Според някои изследвания между мъже, които страдат от този проблем, и мъже, които нямат такива оплаквания, има разлики в нивата на някои хормони, както и в чувствителността на гениталиите. Различни здравословни проблеми, както и някои лекарства, също могат да доведат до преждевременно изпразване.
2.)психологични:
От друга страна, някои психологически моменти улесняват появата на това смущение. Например мъже, които са нетърпеливи да получат ерекция или се притесняват дали ще я задържат достатъчно дълго, често страдат от преждевременно изпразване.
Според някои лекари причина за преждевременно изпразване могат да бъдат ранните сексуални контакти, при които е имало желание за бързо свършване по различни причини, например да не ни хванат. Освен това, ако един мъж е израснал в среда, в която сексът се смята за нещо мръсно или греховно, той би могъл да развие чувство на вина, свързано със секса, и оттам да се старае да приключи с половия акт колкото може по-бързо.
Хубави стати по въпроса може да намерите : тук
тук;тук ; тук ; и тук cool.gif
RefreshMe
Аз съм чел, че средната продължителност на нормален акт е 11 минути. Това с преждевременната е мноооого кофти за един мъж. Работата според мен е в главата на мъжа и в самата жена. Ако партньорката ти е огън-момиче и двамата нямате търпение да се изпочупите мебелите и нагласата ти е такава най-вероятно ще свършиш още в началото. За това аз си действам по-полека. Да пази Господ мъжете от такива смущения. Преждевременната мисля, че може да се "излекува" с повече спокойствие и по-малко стрес.
dindi
ЦИТАТ(RefreshMe @ 16.06.2008г. в 20:43ч.) *
Аз съм чел, че средната продължителност на нормален акт е 11 минути. Това с преждевременната е мноооого кофти за един мъж. Работата според мен е в главата на мъжа и в самата жена. Ако партньорката ти е огън-момиче и двамата нямате търпение да се изпочупите мебелите и нагласата ти е такава най-вероятно ще свършиш още в началото. За това аз си действам по-полека. Да пази Господ мъжете от такива смущения. Преждевременната мисля, че може да се "излекува" с повече спокойствие и по-малко стрес.

За 11-те минути аз правя друга аналогия свързана с романа на Паулу Коелю biggrin.gif
WhiteHart
ЦИТАТ(dindi @ 16.06.2008г. в 21:58ч.) *
За 11-те минути аз правя друга аналогия свързана с романа на Паулу Коелю biggrin.gif

То точно това е идеята на заглавието - визира се средната продължителност на половия акт...
krali
За удължаване на тия "11-те минути", народа (мъжете де) ползват едно "народно" лекарство,,,, Мастика.
dindi
ЦИТАТ(WhiteHart @ 16.06.2008г. в 22:00ч.) *
То точно това е идеята на заглавието - визира се средната продължителност на половия акт...

biggrin.gif А неееее, не беше така в 11 - те минути се включваше събличането и обличането, предразполагането, което пак си е време...
fireson
ЦИТАТ(dindi @ 16.06.2008г. в 22:19ч.) *
biggrin.gif А неееее, не беше така в 11 - те минути се включваше събличането и обличането, предразполагането, което пак си е време...

Е то тва си става заешка работа бе . тц тц тц тц тц
Аз имах проблем с затруднена ерекция с едно маце и причината за проблема я отдадох на това , че с може би не си паднахме с момичето в леглото . Уж бях внимавал ....
Неприятно , но факт speak.gif
dindi
ЦИТАТ(fireson @ 16.06.2008г. в 22:30ч.) *
Е то тва си става заешка работа бе . тц тц тц тц тц
Аз имах проблем с затруднена ерекция с едно маце и причината за проблема я отдадох на това , че с може би не си паднахме с момичето в леглото . Уж бях внимавал ....
Неприятно , но факт speak.gif

Аз да си кажа мъж, който не може да се побере в рекламите, за мен не е истински мъж biggrin.gif Тъй де, има филми за доглеждане, ако не успееш да съвршиш, а паузата приключи проблема си е твой... biggrin.gif
Честно казано аз пък не знам кво толкова се прехласвате по-дългото клатене...и представа си нямате как боли после, не можеш да си събереш краката...блях...дайте си ми 11 те минути и не ме закачайте biggrin.gif
potrebitel
ЦИТАТ(dindi @ 16.06.2008г. в 22:45ч.) *
Аз да си кажа мъж, който не може да се побере в рекламите, за мен не е истински мъж biggrin.gif Тъй де, има филми за доглеждане, ако не успееш да съвршиш, а паузата приключи проблема си е твой... biggrin.gif
Честно казано аз пък не знам кво толкова се прехласвате по-дългото клатене...и представа си нямате как боли после, не можеш да си събереш краката...блях...дайте си ми 11 те минути и не ме закачайте biggrin.gif

Евала, Дидка, някой път така е много по-готино. Направо от вратата за краката, даже може и по-малко от 11 минути ph34r.gif
algor
а бе темата е за затруднената ерекция, а не за времето, за което искате да свършите...
тез двете отгоре изпаднах в сладки мечти баси...

да ви кажа всичко си е според зависи...
кат бех на осемнаесе и малко свише, направо си имах проблеми с всичко...
още докато тръгнех да си свалям панталонките и оцапвах гащурките...
или още докато тръгна да го вкарвам и арееееееееее...
не, че имам рекламации някакви до сега, ама пусто понякога си беше кофти...

ЦИТАТ
Такива са до 90 % от проблемите на младите мъже, които нямат други здравни кахъри.

това си е ъпцелутише вярно...
за съжаление не можем да се раждаме на по 35 или тогава да почнем да водим активен полов живот...
а бе някъде се изложим, на друго место добре си подложим...

такъв е живота...
fireson
ЦИТАТ(algor @ 16.06.2008г. в 23:02ч.) *
това си е ъпцелутише вярно...
за съжаление не можем да се раждаме на по 35 или тогава да почнем да водим активен полов живот...
а бе някъде се изложим, на друго место добре си подложим...

такъв е живота...

Така е , прав си !!!

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.