ЦИТАТ(GABRIELA @ 21.07.2006г. в 22:12)

Аз мисля, че не всичко трябва да се казва. Вярваме ли си или не, предпочитам някои неща да се премълчават, защото на мен или на него вероятно няма да ни харесат. А все ще се случи нещо, което на другия няма да му хареса. Ако той излиза на кафе с бившата си приятелка, няма да ми хареса, т.к. знам коя е и каква е и пр. Ако аз изляза с бившия си, на него също няма да му хареса, т.к. аз от деня, в който се разделих с него не съм го виждала, нито чувала. А това беше преди 4 години. /от 4 год. живея с приятеля ми - бел. на авт./ Вероятно ще се усъмни в мен, че ей така от нищото съм се срещнала с него, т.к. знае защо не съм с него и защо съм се разделила с него (упс, явно доста признания съм направила пред настоящия си мъж

). Ако съм излязла с някого на кафе, защото този някой ме е свалял и на мен ми е било кеф да послушам комплименти, също няма да си призная, защото ако моят мъж излезе на кафе, за да прави комплименти и да сваля някоя мадама, на мен би ми било неприятно и не бих желала да зная за това. Ако съм излязла просто с колега, нямам против да си кажа, най-малкото, защото не е имало умисъл в срещата ми с него. Ако той пие кафе с колежка, също няма проблем да ми каже и ми го казва, но когато е през работно време. Всъщност, когато сме си вкъщи, никой не решава да излезе ей така с някого без другия. Негласно споразумение между нас, може би. Изключвам срещите ми с приятелки и неговите с приятели.
Та, искам да кажа, че двама души, които са заедно и държат един на друг, знаят какво би наранило чувствата или достойнството на другия и знаят как да го предпазят дори да вършат нещо, което да речем, че не чак толкова редно.
ЦИТАТ(infinity1305 @ 21.07.2006г. в 22:32)

Съгласна съм с
GABRIELA, не всичко трябва да се казва.Особено на мъж
Някои неща просто не са интересни за тях.Като-какво сме си говорили с приятелка на кафе, или коя сме обсъждали...или за болките ми преди менструалния, или по колко витрини се заплеснах днес...това са неща от ежедневието, които просто не са интересни за него.Само ще се преструва, че слуша.
Ако живеем заедно пък, той самия не би искал да развалям настроението му, като му кажа, че съм била на кафе с бивш съученик.Мъжете са ревниви малко или много, а и са като децата-не могат да мислят за много неща едновременно

-особенно когато са спокойни и отпуснати след тежък ден, пред телевизора.Ако му разкажем, може би ще изслуша, но рискуваме да му развалим настроението, следователно и своето.Той също-сигурна съм-не споделя всичко.Например-за кой мач са спорили днес на работа, или че е изпил две бири с обяда.Неща, които са го ангажирали само за момента тогава, и които просто смята за безинтересни.
Та така-това е моето мнение-ако казваме всичко, може някой ден да ни сметне за досадни дори, и да си потърси по-мълчалива жена
Разбира се, има и изключения.Има мъже и жени, които искат да знаят всичко, всяка минута как е минала от деня ти, всяка мисъл.Аз не съм от тях...
ЦИТАТ(infinity1305 @ 22.07.2006г. в 01:41)

Ами затова, когато си обвързан, няма да кръшкаш

Съгласен съм с вас двете! Но това, че си излязла с бивш съученик не е кръшкане. Аз лично бих предпочел да го разбера това от теб, а не от друг, защото както казва
готян последствията ще са много по-тежки.
Според мен всеки си има лично пространство, в което си пази тайни и негови мисли, но когато има връзка между двама души, аз предпочитам да зная ВСИЧКО за половинката си и да се опитам да приема нещата такива, каквито са. А не след време някое ядосано нейно старо гадже или дори в случаен разговор да разбера нещо, което тя е скрила от мен. Ще се почувствам много кофти от това, че аз не знам за този факт! Съвсем друго ще е, ако точно в този разговор аз кажа - "Да, знам за това! Тя ми казва почти всичко и аз знап почти всичко за нея. Приел съм го вече този факт и мисля да не му обръщам внимание." Така нито моят, нито нейният авторитет ще падне, а напротив - ще се качи.
Е сега, съгласен съм че не ни вълнуват женските неща, които си говорите помежду си, както и че вас не ви вълнуват мъжките неща, които ния си говорим.
Та ... според мен трябва да се споделят доста неща с половинката и предпочитам някои неща да ги чуя от нея, а не от друг, а такива дребни неща като колко магазина са обиколили днес може и да си ги запази за нея и приятелките й, но повечето неща трябва да се споделят!