Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Разликите между руските и българските цигани?
kaldata.com - Форуми > Други > Всичко останало

kai_99
Привет!Винаги съм мислил каква е разлика между тези хора.С еднакъв корен са,но какви са техните разлики и по-важното,от къде са дошли....Надявам се и вие да помислите на тази тема и да кажете своето мниние....Благодаря ви предварително!
hlevoust
Счита се, че произхождат от Индия, но повече информация можеш да намериш в Уикипедия - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%...%B0%D0%BD%D0%B8
x3m4eto
ЦИТАТ(kai_99 @ 17.03.2008г. в 21:06ч.) *
Привет!Винаги съм мислил каква е разлика между тези хора.С еднакъв корен са,но какви са техните разлики и по-важното,от къде са дошли....Надявам се и вие да помислите на тази тема и да кажете своето мниние....Благодаря ви предварително!

Разлика ли!? Разлика няма, еднакво добре крадат и едните и другите. Както казваш от един корен са , значи циганията си им е вродена. Те са като термитите или скакалците , тръгнат ли на някъде спирене няма, а откъдето минат след тях трева не расте. Един мой съсед в Б-ия още казваше за
тях , че са вредно племе също като маймуните, само пакости могат да вършат. И това си е самата истина. От къде са дошли? Да не бяха идвали триста пъти по-добре щеше да е или пък да си се върнат там. Тук там между тях се намирт и свестни хора , ала болшинството са изроди и боклци. След отваря
нето на границите плъзнаха навсякъде из Европа и като ги хванат да крадат, а те само това правят, казват че са българи.Хората в Швеция са пропищяли от тях. Крадат кабели ,обират вили , нападат попийнали граждани . Ужас! Дори полицията е безсилна, защото полицаите тука са културни хора, а затворите тук са като санториуми, вътре си играят билярд ,гледат си сателитни ТВ програми. С две думи Тежко и на Европата. А мен като ме питат
от къде съм вече ме е срам да кажа чесъм българин. Благодаря за темата. speak.gif

FIGI_78
ЦИТАТ(kai_99 @ 17.03.2008г. в 22:06ч.) *

В България има няколко вида цигани - български, турски, македонски, агупти, копанари и други. Най-смешни са турските цигани, защото се мислят за турци. И говорят развален турски диалект. Никой не ги приема за турци, защото вонят на избелваща помада и прочие.
izabel1
Разлики ли !!! Сигурно има в миризмата , ама не знам кой вонят повече.
Филипов
Каквито и да са, кучетата са на едно мнение - лаят, е чак ще скъсат синджира.
estario
Определено са отвратителен народ, но кръгът се затваря. Тъй като са паразити ги третираме като напаст и ги дезинтегрираме от обществото, а това че ги дезинтегрираме от обществото само увеличава тяхната изпадналост и нахалство.
nelena
Еми разлика ли ... на руските цигани дай им музика и танци и ще си живеят живота...на наще им дай пиене,храна и жени и ще са щастливи като глупаци!
Има разлика и то огромна.И като чета сравненията,които давате....ми чак като се срещнете с руски циганин,или някой който да не е от тук,чак тогава правете заключения!
haidukpikaso
Руските цигани не крадат ли
ohmy.gif
dota
Цигани , Мангали , Роми , Просеци това са най-използваните думички в българския език за тези нахални същества , които не искат да си отидат в мала азия или от там където са дошли.
moonclub
Разликата е, че техните цигани са малко по-бели, а може би са и малко по-чисти - едно от двете ще да е. Иначе са си цигани, какво ли може да се очаква от един циганин. Там таджиките повече приличат на нашите цигани, ама съм чувал, че може и да не са таджики, а цигани от таджикистан smile.gif Все едно, всички са си цигани. Крадливи, миризливи и лъжливи.
Leslie_
Тази тема ми напомня за един точен, макар и колоритен български израз - "се в г*з" ! wink.gif
Fixt00l
А каква е разликата между няколко вида отровни змии ph34r.gif idea.gif worshippy.gif
kai_99
За мен не е точно така. Останал съм с впечатление. че руските цигани са доказали. че са етнос и съществуват за разлика от нашите.А вие как мислите?
haidukpikaso
ЦИТАТ(kai_99 @ 9.07.2008г. в 22:27ч.) *
За мен не е точно така. Останал съм с впечатление. че руските цигани са доказали. че са етнос и съществуват за разлика от нашите.А вие как мислите?

Етнос = нация,народност
Те и нашите съществуват-раждат деца,за да просят и крадат
И апартаменти да им дават от жилфонд
FIGI_78
ЦИТАТ(haidukpikaso @ 9.07.2008г. в 22:38ч.) *
Етнос = нация,народност

съгласна съм с теб.Много точно казано.

ЦИТАТ(haidukpikaso @ 9.07.2008г. в 22:38ч.) *
Етнос = нация,народност

съгласна съм с теб.Много точно казано.
lpfc04
Разлика няма се тцига ни са.............
thomson
Какво е един циганин на Марс?
Проблем.
А ако всички цигани отидат на Марс?
Решение на проблема......
rulom
"От циганин става само стар циганин"- народна мъдрост cool.gif

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.