скитник
9.06.2008г. в 16:56ч.
Поне според мой наблюдения, доста жени търсят своя "принц", но нещо никакъв го няма, както и са загубили някой "принц" и вече трудно някой отговаря на условията.
Мъжете пък вечно търсят "подходящата", като пробват тук или там, както и никоя не отговаря на загубената "подходяща".
Може би общият език между половете малко се е позагубил.
Попаднах на интересна мисъл:
"Мъжете реално не са врагът, а също жертви, робуващи на остарялата мъжка мистика, която ги прави нелепо непълноценни за живот без лов на мечки."
Бети Фридън
"Мистичната женственост"
Какво е мнението ви относно тази мисъл?
скитник
9.06.2008г. в 17:03ч.
Ами ако проблема е точно в "липсата" на мечки и от там работата се обърква.
скитник
9.06.2008г. в 17:22ч.
Под мечки се има в предвид, че мъжете до голяма степен са загубили присъщата им агресия и нейната проява в ежедневието със всичко произтичащо от това.
Най вече проявата на агресията в ежедневието.
скитник
9.06.2008г. в 17:37ч.
Агресия от рода на това да строшиш челюста на шефа си с 2/3 от зъбите + някое друго ребро. Всичко това се подтиска разбира се. А това което твърдиш ти, е вярно разбира се. Агресията се подтиска от там като, че ли и чувството за непълноценност в изразената мисъл.
скитник
9.06.2008г. в 17:43ч.
Еми много просто. След като шефа не може да се яви отдушник се търси друг и коклкото по-слаб, толкова по малко хамалогия. Зависи и кой е отдушника де-като пол.
Може би в мисълта прозира въпроса за "загубената" самоличност.
haidukpikaso
9.06.2008г. в 17:47ч.
При мен летвата е вдигната много високо-или до нея,или над нея
скитник
9.06.2008г. в 17:50ч.
Самоличноста на мъжа. Женската самоличност е постоянна.
haidukpikaso
9.06.2008г. в 17:56ч.
ЦИТАТ(скитник @ 9.06.2008г. в 18:50ч.)

Самоличноста на мъжа. Женската самоличност е постоянна.
Става ни постоянна личността-ама след време
Зависи от мъжа-който може да ни направи такива
скитник
9.06.2008г. в 17:59ч.
Правилно се изрзяваш. С други думи който може да ви подчини или не съм разбрал правилно.
haidukpikaso
9.06.2008г. в 18:16ч.
ЦИТАТ(скитник @ 9.06.2008г. в 18:59ч.)

Правилно се изразяваш. С други думи който може да ви подчини или не съм разбрал правилно.
Нее,не говорим за подчинение изобщо-някого на някого
Аз не съм робиня и никой не ми е роб
Говоря за този човек,който те променя в положителна посока
Аз съм щастлива,че Бог ме срещна с такъв мъж
Научи ме - отново да се смея
Повярвах отново в себе си
Все едно се бях изгубила - а той ме намери и ми отвори Душата
Душата ми - затворена като мида - от болка и тъга
Благодаря ти !!!
И за това по-горе написах-че съм вдигнала летвата
Не искам по-малко от това
Защото съм го имала и съм била истински щастлива
dareto
9.06.2008г. в 18:40ч.
скитник
9.06.2008г. в 19:59ч.
Женската самоличност винаги си е била постоянна в своето непостоянство-ако мога така да се изразя. Като чели понякога мъжете губят самоличност с цел да се харесат на жените, а това според мен е погрешно.
скитник
9.06.2008г. в 20:13ч.
Под женската самоличност имам в предвид женската сексуалност, стремеж към сигурност с човека до нея и пдобни-все дълбоки и вродени неща, които не се променят. Точно "прекъснатият лов на мечки" при мъжете, променя голяма част от самоличноста им. Въпроса е как това се компенсира.
Напълно подкрепям, че човек трябва да е такъв какъвто е. Друг изход няма.
скитник
9.06.2008г. в 20:21ч.
Мдааааа. Нещо задълбахме много философски. Ще го мисля нататък, че и аз нещо се оплетох.
скитник
9.06.2008г. в 20:30ч.
Защо? Може темата да си е на място. Зависи как ще протече разговора. Ако искат да я преместят. Нямам нищо против.
Нямам в предвид свободата на мъжете.
Ken
9.06.2008г. в 20:49ч.
ЦИТАТ(скитник @ 9.06.2008г. в 21:30ч.)

Нямам в предвид свободата на мъжете.

Жалко ! Това наистина щеше да бъде интересна тема.
скитник
9.06.2008г. в 21:16ч.
Темата си е ясна. Как ще се разтълкуват думите на гореспоменатата авторка. Ама май само ние си тълкуваме.
genatraikova
9.06.2008г. в 21:18ч.
Не са враг,но трябва да си мислят,че са.
Жертви са,но трябва да не знаят че са.
скитник
9.06.2008г. в 21:21ч.
Получаваш златен медал по женска конспирация

Не трябваше да го казваш. Обезоръжени сте.
genatraikova
9.06.2008г. в 21:24ч.
До болка съм искрена.Жалко ,че за мъжете май искреността не струва.Ако бяха поне малко- ню-ню поне,сигурно щеше да се живее много по-забавно.
скитник
9.06.2008г. в 21:26ч.
Е защо мъжете не са ли искренни?
shefkata
9.06.2008г. в 21:32ч.
Ще кажа само няколко думички : " Жената, привлича мъжа със своя чар, но го задържа до себи си, със собствените му недостатъци ! "
Жертва ? Къде я видяхте, в мъжки род и то ?!
Това е риторичен въпрос, еййй...Да не хукнете сега, да ми отговаряте
скитник
9.06.2008г. в 21:35ч.
Как къде? От един час се каня да ходя на бира ама ей ме на. Пиша ли пиша. Ако и това не е жертва.

Ама ставам-демонстрирам и характер и то.
shefkata
9.06.2008г. в 21:38ч.
ЦИТАТ(скитник @ 9.06.2008г. в 22:35ч.)

Как къде? От един час се каня да ходя на бира ама ей ме на. Пиша ли пиша. Ако и това не е жертва.

Агнец, такъв жертвен, иди си изпий спокойно бирата...Жертвите - остави ги за утре, че то и " Утрото е по-мъдро то вечерта !"
haidukpikaso
10.06.2008г. в 00:30ч.
Много спам настана - нищо съществено няма
potrebitel
10.06.2008г. в 08:10ч.
ЦИТАТ(genatraikova @ 9.06.2008г. в 22:18ч.)

Не са враг,но трябва да си мислят,че са.
Жертви са,но трябва да не знаят че са.
С второто мога да се съглася, но с първото твърдение не мога да се съглася. Защо пък да си мислят, че са врагове? Аз не искам човекът до мен да си мисли, че ми е враг
скитник
10.06.2008г. в 17:19ч.
"Мъжете реално не са врагът, а също жертви, робуващи на остарялата мъжка мистика, която ги прави нелепо непълноценни за живот без лов на мечки."
Да! Като направя анализ на по-горното и наи-вече на: "...а също жертви, робуващи на остарялата мъжка мистика..." Стигам до извода, че авторката определено е искала да каже, че според нея мъжете почиват на отминали лаври или се стремят към тях, не отговарящи на съвременните изисквания ( под "изисквания" се има в предвид и женския пол ). Вероятно са нужни нови модели?
След като авторката говори за остаряла мъжка мистика и въпросната авторка е жена, то дамите във Форума как виждат "новата" мъжка мистика, която би трябвало да замени старата и да отговори на изискванията им.
kaldata.com
12.06.2008г. в 14:28ч.
ЦИТАТ(_ДИВА_ @ 9.06.2008г. в 17:00ч.)

Мен, ако питаш никой никога не е доволен, от нищо!
говори само за себе си
pisana
12.06.2008г. в 18:23ч.
1.Отностно агресията - да мъжете имат нужда да проявават такава, но ае да не е към жената, дъщерята и въобще към момичета , защото става смешно и отвратително непоносимо с това да млатиш нещо, което не може да се защитава.
2.Мъжът трябва да е силен и непоклатим, а не да се вайка дали е жертва.Дори да има своя лична драма трябва да бъде мъж и никога да не сечувства слаб и безпомощен.
3.За това, че няма принцове: щом има принцеси ще се намерят и пирнцове!
Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения
кликнете тук.