Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: изневярата заздравява брака,убедени са психолози
kaldata.com - Форуми > Хоби, Развлечение и Свободно време > Секс, еротика и капка любов

elizabet
В някои случаи изневярата може да е полезна за брака, твърди психотерапевтката д-р Мира Кършънбаум, цитирана от в. "Дейли телеграф".
Специалистката е клиничен директор на центъра за психотерапевтични изследвания "Честнът хил инститют" в Бостън, щата Масачузетс, и има 30-годишна практика като брачен консултант. Наскоро тя издаде книгата "When Good People Have Affairs", в която твърди, че съпрузите, които изневеряват, могат да заздравят брака си, тъй като чувстват, че в него нещо не достига и искат да внесат положителна промяна. "Понякога извънбрачната връзка може да е най-добрият начин за изневеряващия да получи информацията и подтика, които са му необходими, за да промени брака си", смята д-р Кършънбаум. Психотерапевтката настоява, че не насърчава изневерите, а подчертава, че те могат да спасят един брак, който е затънал в рутината на всекидневието.

източник:dir.bg
haidukpikaso
Понякога се получава
wink.gif
Преди години имах колега,женен,все ми се оплакваше че не му върви брака
Бяхме само приятели-но жена му си мислеше че и секс правим
Та без малко да ме оскубе
Помолих я да поговорим и й разказах всичко-подробностите нямат значение
После станахме и приятелки даже
Тя разбра-какво е било нужно на съпруга й
И мога с гордост да се похваля че допринесох за укрепването на брака им
След 1 година си имаха още едно момиченце-голямата беше на 10 тогава
cool.gif
RefreshMe
Много ми е странно как стават тия работи. Аз не съм бракуван и не знам как е, но ето как си го обяснявам.
Щом тръгваш да изневеряваш значи ти липсва нещо. Това нещо, го намираш извън бракът ти. С какво това нещо ще те накара да се откажеш от него, след като имаш нужда от това нещо, но у вас не ти го дават? Странно ми е как ще заздрави брака. Някой изневерил да сподели как се отрази на брака му.
Истината е според мен, че един откровен разговор, който среща разбиране от другата страна ще заздрави брака в пъти повече...
scorceni
Това което според мен наричат заздравяване на брака е само временно и то защото изневеряващия чувства в някаква степен вина и започва да се държи доста по добре.Иначе RefreshMe и според мен е прав,щом изневеряваш значи нещо ти липсва-дали разнообразие,дали неразбиране няма значение причината ,но важното е ,че ЛИПСВА. wink.gif
haidukpikaso
ЦИТАТ(RefreshMe @ 13.06.2008г. в 02:22ч.) *
Истината е според мен, че един откровен разговор, който среща разбиране от другата страна ще заздрави брака в пъти повече...

Точно така е-моите приятели като си поговориха кой какво му липсва-и каруцата пак тръгна
wink.gif
Но по-добре късно,отколкото никога
Няма ли споделяне и доверие между двама-не се получава нищо
go6o_kara
Иха, чудесно. Сега ми трябва и един психолог(може и психоложка) да дойде да обясни това на моят любим домашен звяр biggrin.gif
shefkata
Може и да заздравява брака, но това ще да е от гузната съвест на изневерилия... Тъй мисля аз !
Когато съвестта не те оставя на мира, сигурно правиш всичко възможно да укрепиш там, дето е взело да се разклаща... rolleyes.gif
dareto
Ако има нужда от заздравяване един брак, за това трябва да работят и двамата ...
Не мисля, че изневярата заздравява брака! Какво ще се случи, ако изневерилият се влюби, какво невероятно има в това!
Значи в къщи не ти е добре, намираш човека навън и се влюбваш ... какво правим? Ако загърбиш любовта и останеш в семейството, всеки ден ще си задаваш въпроса дали жертвата си е струвала и ако нещата не се променят логичният отговор ще е "НЕ" и все повече ще намразваш половинката си /защото не е оценил жертвата която си направил /а/, а той /тя/ дори няма да знае за нея/....и рано или късно брака ще се разпадне...Бе не зная, много съм мислила по този въпрос!
kaldata.com
ЦИТАТ(haidukpikaso @ 12.06.2008г. в 16:22ч.) *
Помолих я да поговорим и й разказах всичко-подробностите нямат значение
После станахме и приятелки даже

"без малко"? значи нищо не е станало, но въпреки това ти си го издънила? WhiteHart : Без лични обиди,моля.

по темата: ФЛИРТЪТ не е изневяра и да, малко показен флирт може да заздрави връзката в определени моменти, но не и изневярата.
dareto
ЦИТАТ(kaldata.com @ 13.06.2008г. в 13:29ч.) *
"
по темата: ФЛИРТЪТ не е изневяра и да, малко показен флирт може да заздрави връзката в определени моменти, но не и изневярата.

С това съм напълно съгласна, един показен флирт, би могъл да притисне незаинтересования да размисли какво би могъл да загуби и да го мотивира да впрегне усилията си да го задържи...
haidukpikaso
ЦИТАТ(kaldata.com @ 13.06.2008г. в 13:29ч.) *
"без малко"? значи нищо не е станало, но въпреки това ти си го издънила? ех, как ги обичам такива интригантки като теб...

Да бе-интригантка
Ти какво-бой ли искаш да ям-за нещо,което не съм направила,и не сме си и помисляли и да правим
Плюс това и аз си имах приятел тогава и не ми е трябвал изобщо друг
И приятеля ми знаеше за нашето приятелство,познаваха се и са си говорили и те - само двамата
biggrin.gif
Та жена му ни засече в кварталното кафе - нормално е да си помисли че съм му любовница
Първата реакция е такава
Ако има нещо ние ще се крием-хората ни познават,а колегите ни също знаеха
Споделяхме си като брат и сестра
После я запознах и с приятеля ми-тя видя,че се обичаме и се успокои
kaldata.com
ЦИТАТ(haidukpikaso @ 13.06.2008г. в 12:44ч.) *
Да бе-интригантка
Ти какво-бой ли искаш да ям-за нещо,което не съм направила,и не сме си и помисляли и да правим
Плюс това и аз си имах приятел тогава и не ми е трябвал изобщо друг
И приятеля ми знаеше за нашето приятелство,познаваха се и са си говорили и те - само двамата
biggrin.gif
Та жена му ни засече в кварталното кафе - нормално е да си помисли че съм му любовница
Първата реакция е такава
Ако има нещо ние ще се крием-хората ни познават,а колегите ни също знаеха
Споделяхме си като брат и сестра
После я запознах и с приятеля ми-тя видя,че се обичаме и се успокои

абе я си направете една четворка най-добре
haidukpikaso
ЦИТАТ(kaldata.com @ 13.06.2008г. в 13:49ч.) *
абе я си направете една четворка най-добре

Никой от нас не си пада по оргии
biggrin.gif
genatraikova
ЦИТАТ(scorceni @ 13.06.2008г. в 08:43ч.) *
Това което според мен наричат заздравяване на брака е само временно и то защото изневеряващия чувства в някаква степен вина и започва да се държи доста по добре.Иначе RefreshMe и според мен е прав,щом изневеряваш значи нещо ти липсва-дали разнообразие,дали неразбиране няма значение причината ,но важното е ,че ЛИПСВА. wink.gif

Ами нека да си липсва,то на всички все нещо ни липсва.Всичко е "търчи лъжи",нито разговори ,нито нищо може да накара отсрещният да не изневерява.Важното е изневярата да е до прагът на вратата/в дома където е семейството ти/,всеки си мисли,че има вероятност точно неговия/неговата-мъж /жена,да са верни,защото се разбират прекрасно,всеки дава всичко от себе си,но...няма критерий за това-каквото и да даваш,каквото и да говориш,все някога ти отслабват "архангелите"-особено мъжките "архангели"..Няма какво да се заблуждаваме.

ЦИТАТ(shefkata @ 13.06.2008г. в 10:06ч.) *
Може и да заздравява брака, но това ще да е от гузната съвест на изневерилия... Тъй мисля аз !
Когато съвестта не те оставя на мира, сигурно правиш всичко възможно да укрепиш там, дето е взело да се разклаща... rolleyes.gif

Да,абсолютно вярно е ,даже и да не се отнася за изневяра ,а и за какъвто и да е било друг гаф.
kaldata.com
ЦИТАТ(haidukpikaso @ 13.06.2008г. в 15:47ч.) *
Никой от нас не си пада по оргии
biggrin.gif

какви оргии, бе момиче?! имах предвид четворка белот за укрепване на междусемейните взаимоотношения! не говори такива работи, че Динди ще ми се кара. аман от мръсни подсъзнания...
haidukpikaso
ЦИТАТ(kaldata.com @ 13.06.2008г. в 17:01ч.) *
какви оргии, бе момиче?! имах предвид четворка белот за укрепване на междусемейните взаимоотношения! не говори такива работи, че Динди ще ми се кара. аман от мръсни подсъзнания...

То на тебе ти е мръсно подсъзнанието
tongue.gif
Тука е раздел Секс-а не Игри и развлечения
cool.gif
Белот не сме играли,че аз не ставам-иначе сме ходили четиримата за риба
biggrin.gif
kaldata.com
ЦИТАТ(haidukpikaso @ 13.06.2008г. в 16:05ч.) *
То на тебе ти е мръсно подсъзнанието
tongue.gif

ще те съдя за обида и ще те изкажа на модераторите! tongue.gif

ЦИТАТ(haidukpikaso @ 13.06.2008г. в 16:05ч.) *
иначе сме ходили четиримата за риба
biggrin.gif

ето, това е едно начало... на каквото си поискате wink.gif а по темата: ето я кака Хайдук как несъзнателно ви даде храна за размисъл - не се въргалайте с чужди, ами се хванете с гаджето и отидете в природата! пък там какви чудеса стават... biggrin.gif
Candy69
В самата дума се крие изневяра - ИЗ НЕВЯРА.
Значи първо започва да липсва доверието в другия, а после е въпрос на време и удобен случай.
Да изневярата може да освежи по скоро изневеряващия.
Изневярата може да предизвика дълго отлаган разговор и промяна и само качествената връзка да се запази. Може да имат впредвид, че нарушава рутината в отношенията. Но сякаш това не може да стане и по други начини.
Обикновенно изневерява по-слабия от двамата и обикновенно по-най глупавия начин. / в мислите си, в закачки към други.... и се почва, уж на шега./
Не може ли в такъв момент преди да се стигне до някоя глупост, човек да се спре и да се замисли какво го кара да се държи така, и да бъде откровен с партньора си. Или просто избива комплекси.

В отношенията си досега съм се старала да съм максимално вярна към партьора си и отдадена във връзката си с него. Недопускайки мисли и действия по отношение на минали- бъдещи. За мен е ясно, че щом съм с НЕГО то той не подлежи на конкуренция.Каквото е било преди него е минало, а бъдещето нито му е времето, нито му е мястото сега.И разчитам да ми отвърнат със същото. Макар и верноста да е сложно понятие и да не вклюва само отношението с противоположния пол. Вярност, лоялност, довореие . Има още да се учим.

Изневяра

Била ли си вярна към мен? Мисля - да.

Не - мисля. Почти съм уверен.

Аз бях ли ти верен? Май не, за беда.

Тежат ми две-три изневери.

Тежат ми, защото съм по-друг човек -

не праведник, грешник по-жалък:

коря се безмилостно за грехове,

с които друг би се похвалил.

Коря се безмилостно! Не че на теб

изневерявах коварен -

за друго измъчва ме срам тъй нелеп -

на себе си изневерявах.

На себе си. Някога. С две-три лъжи

и с две-три откраднати дири,

с които духът ми и днеска кръжи

из няколко чужди квартири.

Онези не бяха по-мили, дори

ме дразнеха - тъжни и кротки.

Не бяха по-хубави, ни по-добри.

Но бяха от мен по-самотни...

Защото и аз... А навярно - и ти...

Навярно - цял свят.. В миг понятен

фатално се срещнаха две самоти,

за да не гръмне едната...

Дамян Дамянов

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.