Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Умението да носим на критика
kaldata.com - Форуми > Други > Всичко останало

Trichocephalus
както си стоях и си мислех по въпросите за критиката и още нещо, се поразрових из нет-а и открих няколко стати по въпроса, които ми харесаха и реших да ги споделя с вас.Прочетете ги и споделете-какво мислите по въпроса.

Чували ли сте определението „градивна критика“? В последно време то е доста модерно и дори клиширано, но аз го харесвам.
Умението да носим на критика То е точно и върши работа, когато искаш да помогнеш на някой или да направиш забележка, без да засегнеш човека отсреща.
Градивната критика е почти всяка критика, която получаваме, стига да не е направена злонамерено. Или иначе казано, ако сте малко по-находчиви и искате да се развивате, може да се възползвате от всяка отправена ви критика, за да поправите недостатъците си.

Звучи просто, но знаем, че не е. Способността да носим на критика не е никак лесно занимание. Много хора не умеят да премислят направените им забележки и автоматично скачат срещу тези, които са им ги отправили. Това не просто не помага, а пречи на развитието на всеки човек.

Умението да носим на критика е доказателство, че сме уверени в собствените си възможности и не се смущаваме, когато някой се опита да ни направи забележка. Всяка припряна и обидена реакция е доказателство, че не се чувстваме сигурни в себе си или сме толкова самовлюбени, че не успяваме да приемем факта, че не винаги може да сме на върха.

Да погледнем следния пример: Мария е ръководител на проект за налагане на нова марка козметика на българския пазар. Нейна задача е да събере екип, да направи проект за работа и да започне да популяризира новата козметика. Тя се опитва да даде всичко от себе си, но след няколко месеца шефовете я викат и й отправят няколко забележки. Казват й, че някои от сроковете7532_1.jpg са пресрочени и че имат наблюдения, че част от екипа й не се справя добре. Вместо да се опита да даде логично обяснение за липсата на напредък в работата си, Мария започва разпалено да обяснява, че рекламната агенция е виновна за забавянето на срока и че тя няма вина, че някои от служителите, които е наела, не са мотивирани да работят. Въпреки опитите да й покажат, че има вина за създалата се ситуация, Мария не се съгласява, че нещо в работата й куца, прехвърля вината върху всички други, с които работи и почти се разплаква, виждайки неразбирането на шефовете си.

Дори да няма голяма вина за лошите резултати в работата си, грешката на Мария е, че тя открито показва, че не умее да носи на критика. За ръководството това е доказателство, че Мария не е служител, който може да се развива и да се справя с проблемите. Всеки може да работи при перфектните условия, но добрите професионалисти си личат по умението да се справят с проблемите, без да парадират с това и без да показват колко им е трудно.

Каква би била правилната реакция на Мария? Тя трябва да приеме забележките и преди всичко да се извини за създалата се ситуация. След това спокойно да обясни, че рекламната агенция не се е отнесла лоялно и затова тя (Мария) им е дала срок, който, ако отново не спазят, тя ще се обърне към друга агенция. Относно забележката за служителите да обясни, че вижда проблема и се опитва да се справи с недоразуменията в колектива и се надява, че скоро тези разногласия ще бъдат преодолени. В заключение да се извини за неприятностите и да обещае, че скоро ще бъдат преодолени и работата ще потръгне.

Всеки човек трябва да се научи, че вслушването в отправената критика е доказателство за професионализъм и силен характер. Реакцията на наранен или бунтарски настроен човек е признак на незрялост и нестабилност на характера. Отстоявайте позициите си и имайте самочувствие, но винаги запазвайте доза самокритичност и се вслушвайте в съветите, които получавате.

Умението да носим на критика е трудно за постигане, но веднъж научим ли се, ще можем да вървим напред много по-лесно. Осъзнатите грешки и отсяването на градивната критика от злонамерените коментари помагат за развитието и надгарждането на собствените умения.

Автор на статията-Деси Великова

Докато някои от нас блогват и администрират сайтове, други работят като свободнопрактикуващи. Фрийлансърите - от свободнопрактикуващ уеб дизайнер до писател. Изборът на работа в интернет е огромен. Но на всеки от нас се е случвало времето, когато трябва да се справим с критика. Дали от читател, работодател, или приятел, значение няма. Ключът е да отличим градивната критика от нормалната завист.

Истината е, че всички завиждаме. Не всяко парче критика е градивно. Всъщност около 40% от критиката, която получавам в живота е причинена от завист. Затова приемам някои съвети като начини да усъвършенствам себе си, а други просто ги отхвърлям с усмивка.

За да отличите градивната критика от завистта, трябва да познавате критика.

1. Следи ли вашата работа от продължителен период, или е новозапознат, който завижда? Човек, който не познава вас и това, което правите, няма право да ви критикува, освен ако не го помолите. В противен случай - просто игнорирайте критиката на новаторите. Тя е причинена най-често от завист за постигнатото от вас.
2. Градивно ли представя критиката си? Ако някой каже, че вашата работа не струва - що за критика е това? Преглеждайте всички подобни случаи. И когато срещнете наистина градивно мнение (съвет), използвайте го. Помнете, че човек се учи цял живот и не може да бъде перфектен. В 80% от случаите се учим от другите. Когато не го правим, се учим от грешките си.
3. Струва ли си да се променяте? В края на крайщата, всеки е различен от другите. Това включва и неговото виждане, изглед, мислене, мнение. Струва ли си да променята ваша творба, или себе си, заради парче критика? Помислете сериозно над това.
4. Бъдете самоуверен пред критиците. Критик може да бъде всеки. Винаги ми се е случвало да ме критикуват в ежедневието, работата, вкъщи. Ако сте сигурен, че вашата позиция е правилната - не отстъпвайте. Бъдете самоуверен и сигурен в себе си.

Вие колко критика поемате в ежедневието си? А как я разпределяте? Малките подобрения във вас и вашата работа се натрупват постепенно. Така се става експерт. Но не позволявайте на зивистливи хора да ви унижават - винаги бъдете уверен в това, което правите.

Автор : Димитър Николов
windmill
хубава темичка thumbsupsmileyanim.gif

ЦИТАТ(Trichocephalus @ 17.06.2008г. в 15:37ч.) *
4. Бъдете самоуверен пред критиците. Критик може да бъде всеки. Винаги ми се е случвало да ме критикуват в ежедневието, работата, вкъщи. Ако сте сигурен, че вашата позиция е правилната - не отстъпвайте. Бъдете самоуверен и сигурен в себе си.

Винаги съм права - даже, когато не съм ph34r.gif
Хич не нося на критика ..., особено ако е от човек, който ме познава - изяждам го с дрехите .. а бе .. ЛЪВ съм .. какво друго да кажа biggrin.gif
potrebitel
На мен много ми харесат статиите.
За себе си мога да кажа, че дори ми харесва, когато ме критикуват. Така виждам по-субективно дали имам грешки. Винаги се замислям над казаното ми и се старая следващия път да се представя по-добре. Но моят проблем е, че много пъти повтарям същата грешка, макар и по-леко изразена. Не мога все още да изчистя на 100% пропуските. Но поне се старая tongue.gif
AciDBurn
Както ми гледате ранга под аватара, мислите ли, че нося на критика? ph34r.gif

Поздравления за статийката, беше доста интересно четиво.
haidukpikaso
Успяла съм в своята професия-и се гордея със себе си
Защото се уча от всяка своя грешка-години,години...
Защото ценя всяко чуждо мнение
Мога да призная-когато съм сгрешила-в каквото и да е
В случаите,когато аз съм права-защитавам позицията си
Стига да имам достоен опонент срещу себе си
Пък кой разбрал-разбрал-кой не е-да е
cool.gif

MistressLinda
ЦИТАТ(AciDBurn @ 17.06.2008г. в 18:46ч.) *
Както ми гледате ранга под аватара, мислите ли, че нося на критика? ph34r.gif

Поздравления за статийката, беше доста интересно четиво.

same here

Аз съм винаги права, дори и когато не съм !
AciDBurn
Принципно е хубаво човек да носи на критика - аз го намирам за положително качество, но уви...не всички го умеем това "изкуство".
shefkata
ЦИТАТ(AciDBurn @ 17.06.2008г. в 21:16ч.) *
...не всички го умеем това "изкуство".

Не че нещо...ама трябва. baby.gif
Ако не търпим критика, трбва да се научим да я приемаме...
Ако не можем, трябва да се опитаме...
Ако не искаме да приемем, че ни критикуват - бягаме от самите себе си...
Критиката е полезна, ако успеем да се възползваме от нея wink.gif
AciDBurn
Да съм казала, че не трябва?! Възхищавам се на хората, които умеят да носят на критика, особено на тези, които могат да се възползват от нея.
Друг е моментът, че аз не мога.
Приемам критиката - налага ми се, но не умея я използвам по най-добро направление.
Опитвала съм се - явно има нещо много гнило в моето възпитание. biggrin.gif
Сега това дали носиш на критика или не... е само в твой плюс и съответно минус. Всеки с минусите си. Аз нито нося на критика, нито умея да критикувам. Но пък има хора, на които много им се възхищавам на умението да критикуват - тънко и внимателно - не просто с пръст да ти показва грешките ти, а сякаш ти дава съвети как да ги избегнеш. Ей, такъв човек ме е критикувал цял живот и шапка му свалям - никога не приех думите му за критика, а по-скоро за съвет.
От друга страна пък, има хора, които много са си повярвали, че умеят да критикуват....

За това, аз не правя нито едното, нито другото. Свобода на личния избор (то такова нещо няма де, май само сме чували за него).

П.П: Абе, знаех си, че човек няма да стане от мен ph34r.gif
dindi
Приемам критика само от хора, които са се доказали в областта, която са решили да ме критикуват. С други думи от хора, които са компетентни и които уважавам. Критика от сулю и пулю не приемам. Разбира се, не съм идиот и обикновено изслушвам хората решили да дадат някое мнение, но общо взето правя каквото си знам.
AciDBurn
ЦИТАТ(dindi @ 18.06.2008г. в 15:39ч.) *
Приемам критика само от хора, които са се доказали в областта, която са решили да ме критикуват. С други думи от хора, които са компетентни и които уважавам. Критика от сулю и пулю не приемам. Разбира се, не съм идиот и обикновено изслушвам хората решили да дадат някое мнение, но общо взето правя каквото си знам.

Кажи-речи и аз съм на същото дередже.
desert_rose
ЦИТАТ(windmill @ 17.06.2008г. в 17:55ч.) *

Хич не нося на критика ..., особено ако е от човек, който ме познава - изяждам го с дрехите .. а бе .. ЛЪВ съм .. какво друго да кажа biggrin.gif

Ох, ние с тая царска зодия само ядове берем biggrin.gif И аз съм същата, но се боря да го преодолея. Зная, че понякога критиката помага за собственото усъвършенстване (особено когато е отправена от по-компетентен човек) и все пак ми е доста трудно да я приема.
petinka90
ЦИТАТ(dindi @ 18.06.2008г. в 15:39ч.) *
Приемам критика само от хора, които са се доказали в областта, която са решили да ме критикуват ...критика от сулю и пулю не приемам

По принцип понасям критики, но зависи какъв е човекът, както е посочено и в цитата!
Когато сгреша, незивисимо в какво, се стремя да не прикривам грешката си.
Грешката се превръща в поука, която обаче ни доизгражда като хора! smile.gif
^^ANGELSING^^
Да, определно хубава тема!

Това, че си лъв не определя нищо от горе казаното, защото аз съм рак и съм същата. wink.gif
Аз търпя само градивна критика, гругата я приемам чак ако съм достигнала до там, че сама да осъзнавам грешката си. А докато осъзная дадена грешка минавам през доста критика от страна на други. От непознати не приемам критика, от приятели трудно, от близки хора се замислям определено. Но докато стигна до там, че да мисля че разсъждавам неправилно или постъпвам неправилно, определено минава време.

А понякога трябва да се поправи човек бързо, иначе губи.

ЦИТАТ(Trichocephalus @ 17.06.2008г. в 17:37ч.) *
Чували ли сте определението „градивна критика“? В последно време то е доста модерно и дори клиширано, но аз го харесвам.
Умението да носим на критика То е точно и върши работа, когато искаш да помогнеш на някой или да направиш забележка, без да засегнеш човека отсреща.
Градивната критика е почти всяка критика, която получаваме, стига да не е направена злонамерено. Или иначе казано, ако сте малко по-находчиви и искате да се развивате, може да се възползвате от всяка отправена ви критика, за да поправите недостатъците си.

Звучи просто, но знаем, че не е. Способността да носим на критика не е никак лесно занимание. Много хора не умеят да премислят направените им забележки и автоматично скачат срещу тези, които са им ги отправили. Това не просто не помага, а пречи на развитието на всеки човек.

Умението да носим на критика е доказателство, че сме уверени в собствените си възможности и не се смущаваме, когато някой се опита да ни направи забележка. Всяка припряна и обидена реакция е доказателство, че не се чувстваме сигурни в себе си или сме толкова самовлюбени, че не успяваме да приемем факта, че не винаги може да сме на върха.

Напълно съм ЗА градивната критика, за мен полза има само от нея.
sosorry
Държа на критика, стига да има защо. Обичам да ме критикуват открито в очите, а не зад гърба. Пък и е по - полезно за да мога следващия път да се замисля как да направя нещо, за което може после да бъда критикувана отново smile.gif
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(sosorry @ 19.06.2008г. в 19:26ч.) *
Държа на критика, стига да има защо. Обичам да ме критикуват открито в очите, а не зад гърба. Пък и е по - полезно за да мога следващия път да се замисля как да направя нещо, за което може после да бъда критикувана отново smile.gif

Не можеш да живееш в страх от това да не направиш отново същата грешка. Особенно, ако забележката е от шефа ти! wink.gif
sosorry
ЦИТАТ(^^ANGELSING^^ @ 19.06.2008г. в 20:43ч.) *
Не можеш да живееш в страх от това да не направиш отново същата грешка. Особенно, ако забележката е от шефа ти! wink.gif

Че кой е казал страх? Просто се съобразяваш как го правиш, досещайки се, че са те критикували за това. С една дума - гледаш да се поправиш (те станаха 4 biggrin.gif )
KoKKinoU_FaN
Не мога да търпя критика.
Прекалено темпераментен тип съм.
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(sosorry @ 19.06.2008г. в 20:47ч.) *
Че кой е казал страх? Просто се съобразяваш как го правиш, досещайки се, че са те критикували за това. С една дума - гледаш да се поправиш (те станаха 4 biggrin.gif )

Да, гледаш да не се повтори. Но пак живееш в страх от нова забележка! tongue.gif

ЦИТАТ(KoKKinoU_FaN @ 19.06.2008г. в 21:36ч.) *
Не мога да търпя критика.
Прекалено темпераментен тип съм.

Знам, нали си рак! wink.gif
shefkata
ЦИТАТ(^^ANGELSING^^ @ 19.06.2008г. в 21:38ч.) *
Да, гледаш да не се повтори. Но пак живееш в страх от нова забележка! tongue.gif

Ако се страхуваш от забележка или критика, значи се съмняваш в себе си...
А това, че има моменти, в които не си прав и някой отсреща ти го казва, не смятам, че трябва да е разстройващо. tongue.gif
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(shefkata @ 20.06.2008г. в 11:15ч.) *
Ако се страхуваш от забележка или критика, значи се съмняваш в себе си...
А това, че има моменти, в които не си прав и някой отсреща ти го казва, не смятам, че трябва да е разстройващо. tongue.gif

Хахаха, въпрос на гледна точка, мила! wink.gif
haidukpikaso
ЦИТАТ(^^ANGELSING^^ @ 19.06.2008г. в 21:38ч.) *

Внимавам-да не я повторя
Макар че който не работи-той не греши
Но мен не ме е страх-от нова забележка
Аз се уча от това-всеки ден
Аз искам да знам кое е вярно и кое не е
Откакто съм тук-все това правя
cool.gif
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(haidukpikaso @ 30.06.2008г. в 18:56ч.) *
Внимавам-да не я повторя
Макар че който не работи-той не греши
Но мен не ме е страх-от нова забележка
Аз се уча от това-всеки ден
Аз искам да знам кое е вярно и кое не е
Откакто съм тук-все това правя
cool.gif

Браво, дано постигнеш нещо в тоя живот!
haidukpikaso
ЦИТАТ(^^ANGELSING^^ @ 1.07.2008г. в 00:00ч.) *

Благодаря ти
kiss.gif
Аз съм го постигнала-вече 12 години имам работата си-която обожавам
И колегите от екипа-на които помагам винаги-и те на мен
Но винаги може и повече
cool.gif
potrebitel
ЦИТАТ(^^ANGELSING^^ @ 1.07.2008г. в 00:00ч.) *

Пробвай и ти така. Ще видиш, че имаш добър резултат wink.gif
А при критиката място за страх няма, просто няма смисъл от него
yvsot
За себе си не мога да кажа дали и колко нося на критика, но пък съм тествала доста от потребителите тук за тяхната издържливост. biggrin.gif
jingo
Когато те критикуват не трябва да ти забраняват да се изказваш ! Това голяма тъпотия ,вместо помощ получих затворена тема ,после не мога да пусна нова ! Е къде е смисъла от критиката на АДМИНИТЕ ? Докато ровя да си намеря нужното инфо ще ми се изпоти сичко от притеснение ,да не загубя ценна информация ! В случая критиката от страна на АДМИН ИЛИ КОЙ ГИ ЗНАЕ ЛАПЕТИЙ НЕ Е НАЙ ПРАВИЛНОТО НЕЩО ! Ако сте толкоз велики останене си със здраве /нецензурен израз/ ! Та критиката е полезна,но не и когато колата ти е на пътя и си се обадил на спящ тъпан да му искаш помощ ! Наистина съм бесен ! /НЕЦЕНЗУРНО /
Trichocephalus
ЦИТАТ(jingo @ 3.07.2008г. в 15:38ч.) *
Когато те критикуват не трябва да ти забраняват да се изказваш ! Това голяма тъпотия ,вместо помощ получих затворена тема ,после не мога да пусна нова ! Е къде е смисъла от критиката на АДМИНИТЕ ? Докато ровя да си намеря нужното инфо ще ми се изпоти сичко от притеснение ,да не загубя ценна информация ! В случая критиката от страна на АДМИН ИЛИ КОЙ ГИ ЗНАЕ ЛАПЕТИЙ НЕ Е НАЙ ПРАВИЛНОТО НЕЩО ! Ако сте толкоз велики останене си със здраве /нецензурен израз/ ! Та критиката е полезна,но не и когато колата ти е на пътя и си се обадил на спящ тъпан да му искаш помощ ! Наистина съм бесен ! /НЕЦЕНЗУРНО /

Ето пост характеризиращ как не се носи на критика smile.gif
Lady_Death
аз не търпя критика, закакво да ме критикува човек, аз съм толкова перфектна! smile.gif хехе, настрани бъзика, наистина не търпя критика, избивам всичко жиево дето ми е пред очите, много се ядосвам brick wall.gif beat.gif thumbsdownsmileyanim.gif
windmill
ЦИТАТ(^^ANGELSING^^ @ 19.06.2008г. в 17:24ч.) *
Това, че си лъв не определя нищо от горе казаното, защото аз съм рак и съм същата. wink.gif

Вмятането на зодията беше по-скоро иронично.
Много ми се иска да нося на критика и да се поучавам от нея, но уви - не ми се получава.
Ако някой има съвети как се премълчава нещо, което ти изграя езика да излезе... (а не трябва) - да казва ... (това с преброяването до 20 действа в 5/100 % от случаите)
Candy69
Много хубава темичка. Накара ме да преосмисля някои жиейски ситуации в които съм попадала.Не съм се замисляла за това кое е критика и кое е завист.
Наистина е хубаво да ти се дава шанс да се изкажеш и защитиш позицията си когато си критикуван.
Най - трудно ми е било да приемам критика от хора, които не ме познават. И проявявам непоносимост.
Но когато работя снещо ново определено разчитам на мнения, критики и препоръки. по-добре отклкото да бъда оставена на самотек.
shefkata
ЦИТАТ(Candy69 @ 15.07.2008г. в 16:40ч.) *
Много хубава темичка. Накара ме да преосмисля някои жиейски ситуации в които съм попадала.Не съм се замисляла за това кое е критика и кое е завист.
Наистина е хубаво да ти се дава шанс да се изкажеш и защитиш позицията си когато си критикуван.
Най - трудно ми е било да приемам критика от хора, които не ме познават. И проявявам непоносимост.
Но когато работя снещо ново определено разчитам на мнения, критики и препоръки. по-добре отклкото да бъда оставена на самотек.

Ами то си е доста тъпо да те критикува човек, който не те познава. Чудно ми е, какво ли би критикувал ? wink.gif
А тези, към които изпитваш нетърпимост, можеби се опитваш и да отбягваш...В такъв случай, въобще не се коси. Критиките на хора, които не те познават и не са ти близки, са чиста проба безпочвено и комплексарско държанеи rolleyes.gif
izzzy

Абсолютно същата работа съм... Трудно се примирявам с критики, а освен това ми става и много криво, особено когато се отнася до черти от характера ми... Може би зодията наистина е виновна... И аз съм Лъв tongue.gif
shefkata
ЦИТАТ(izzzy @ 15.07.2008г. в 22:17ч.) *
Абсолютно същата работа съм... Трудно се примирявам с критики, а освен това ми става и много криво, особено когато се отнася до черти от характера ми... Може би зодията наистина е виновна... И аз съм Лъв tongue.gif

По-скоро егото... rolleyes.gif
izzzy
ЦИТАТ(shefkata @ 16.07.2008г. в 12:27ч.) *
По-скоро егото... rolleyes.gif

Добре де, айде да разясниш кое точно се отнася към егото (може би собственото самочувствие??) и дали има някви черти, които според теб се предопределят от зодията на човека... Тая тема ми е доста интересна и има какво да се каже по нея... Поне така си мисля laugh.gif
shefkata
Ето ти тема за зодиите, чети :

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=26206

nono.gif Принципно, невярвам да има хора, които да обичат критикат. Въпросът е можеш или неможеш, да преодолееш факта, че някой те критикува и по-какъв начин го правиш. lock.gif
weselqk
Критиката е хубаво и ценно нещо, няма нито един животински вид в природата, който да не е подложен на критика от природата, но само човека е достатъчно "развит", за да си позволи глупостта да мрази критиката. Опитвам се да отварям очите на такива хора, но те са много брутални и емоционални и мразят всеки, който има различно мнение. Такива хора ще направят всичко възможно за да не разберат защо ги критикувате, затова и всякакви правила и съвети там са безсилни. Затова и се боря и срещу емоциите в ежедневния живот. Те са само за "в леглото" в любимия човек. smile.gif
largefairy
Общо взето според моето скромно мнение критиката с е полезно нещо. Не че я обичам. Но в даден момент, когато си като кон с капаци и упорито не виждаш грешките си, е хубаво да има някой който да те подритне и да ти ги покаже. Лошото е, че това става само при хора който са готови да понесат чуждото мнение. При останалите е безполезно - за съжаление. Критиката е полезна и когато трябва да се приземи някой прекалено хвърковат, ама лошото, е че при тях рядко действа. Аз лично я понасям, стига да е в границите на разумното и най-вече да е направена от човек, който има право да ми я отправя.
haidukpikaso
ЦИТАТ(shefkata @ 15.07.2008г. в 19:04ч.) *
Ами то си е доста тъпо да те критикува човек, който не те познава. Чудно ми е, какво ли би критикувал ? wink.gif
Критиките на хора, които не те познават и не са ти близки, са чиста проба безпочвено и комплексарско държанеи rolleyes.gif

Абсолютни комплексари са,така е
Могат да ме критикуват само и единствено хора,които ме познават лично
Другите да ***** супата
biggrin.gif
largefairy
М даааа.....

Докато хване лед хи ихи
potrebitel
ЦИТАТ(shefkata @ 15.07.2008г. в 19:04ч.) *
А тези, към които изпитваш нетърпимост, можеби се опитваш и да отбягваш...В такъв случай, въобще не се коси. Критиките на хора, които не те познават и не са ти близки, са чиста проба безпочвено и комплексарско държанеи rolleyes.gif

Обче кофти е, ако се окаже, че близък човек те критикува "в твоя полза". Защото, знаете, и "близък" човек може да иска да те прецака. Все пак е хубаво след всяка критика да се замислим, да преценим дали е субективна и какво можем да променим завбъдеще. Аз поне така правя и обичам градивната критика wink.gif
weselqk
Хубаво е да гледаш пробуждането на някой. Радва, че дори направо толпи душата. Имам си малка дъщеря и много ме радва, когато я гледам, как се буди. smile.gif
Стоби
cool.gif От къде да знам че този дето ме критикува е прав,нека да поспорим по въпроса,че в спора се ражда истината.
От началник приемам критика само ако той е наясно с разликата между командване и управление. smile.gif
potrebitel
ЦИТАТ(Стоби @ 5.09.2008г. в 13:32ч.) *
cool.gif От къде да знам че този дето ме критикува е прав,нека да поспорим по въпроса,че в спора се ражда истината.
От началник приемам критика само ако той е наясно с разликата между командване и управление. smile.gif

То и тук се иска малко умение. Да разгледаш нещата от очите на критикуващия. После може да прецениш за себе си дали е прав, или не. И също дали ще приемеш критиката, или не wink.gif

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.