Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Има ли взаимна любов?Или хората лъжат,че са я срещнали?
kaldata.com - Форуми > Хоби, Развлечение и Свободно време > Секс, еротика и капка любов

FIGI_78
Аз лично вече се съмнявам, че ще ме хареса човек,когото и аз да харесвам поне наполовина.Как срещате истинската половинка?
dareto
Надеждата умира последна!
Не така унило де!
Nikieva
Има ,как да няма,зависи как дефинираш думичката.А за срещане доста хора са я срещнали.
dimd
ЦИТАТ(FIGI_78 @ 20.06.2008г. в 00:45ч.) *
Аз лично вече се съмнявам, че ще ме хареса човек,когото и аз да харесвам поне наполовина.Как срещате истинската половинка?

Ще я срещнеш,FIGI_78,когато най-малко очакваш ! cool.gif
desert_rose

Ако изчисляваме в проценти "силата на обичта" между двама души, винаги ще е различна. Както пък в следващ момент, резултатът може да е точно обратния. Не може да се вторачваме в това, кой колко точно харесва другия. Пък дали той е "истинската" половинка, дали няма някъде по света друг, с когото да си паснете повече, това са въпроси без отговор. Или искаш един човек, или - не. Напълно съм съгласна с dimd, че ще я срещнеш, когато най-малко очакваш. Има любов smile.gif
trabant4e
Всъшност любовта е просто химия.Всичко се дължи на хормони които се изпускат от мозъка - но за да не говоря напразно ще сложа 1 цитат само :
ЦИТАТ
Lust is the initial passionate sexual desire that promotes mating, and involves the increased release of chemicals such as testosterone and estrogen. These effects rarely last more than a few weeks or months. Attraction is the more individualized and romantic desire for a specific candidate for mating, which develops out of lust as commitment to an individual mate forms. Recent studies in neuroscience have indicated that as people fall in love, the brain consistently releases a certain set of chemicals, including pheromones, dopamine, norepinephrine, and serotonin, which act similar to amphetamines, stimulating the brain's pleasure center and leading to side-effects such as an increased heart rate, loss of appetite and sleep, and an intense feeling of excitement. Research has indicated that this stage generally lasts from one and a half to three years.

Since the lust and attraction stages are both considered temporary, a third stage is needed to account for long-term relationships. Attachment is the bonding which promotes relationships that last for many years, and even decades. Attachment is generally based on commitments such as marriage and children, or on mutual friendship based on things like shared interests. It has been linked to higher levels of the chemicals oxytocin and vasopressin than short-term relationships have

Цитат от : Wikipedia
maik999
има любов,но понякога се объркваме какво точно изкаме от една връзка и това ни кара да се чувстваме несигурни и от там да си мислим че "любов"такова явление няма.А всъщност химия е в първия момент по късно когато заживеят заедно химията остава само в интимните отношения.А любовта ако я има и в двамата и те са готови да я понесат(което е никак не е лсно в повечето случаи) остава за цял живот.

^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(maik999 @ 21.06.2008г. в 11:37ч.) *
има любов,но понякога се объркваме какво точно изкаме от една връзка и това ни кара да се чувстваме несигурни и от там да си мислим че "любов"такова явление няма.А всъщност химия е в първия момент по късно когато заживеят заедно химията остава само в интимните отношения.А любовта ако я има и в двамата и те са готови да я понесат(което е никак не е лсно в повечето случаи) остава за цял живот.

Склонна съм да се съглася с теб!

Няма истински и неистински половинки, въпроса е друг- ако човека е искрен тогава нещото ивзаимоотношенията са истински иначе няма смисъл от взаимоотношения или нещо друго. А, за да се разбере това се иска повече време- за да опознаеш отсрещния.
Може би е простичко, а може би аз пак го направи слоожно, гледайки нещата през собствената си призма!
Ако си мъж, то ти ще трябва да намериш жената, която да харесаш и тя теб естествено...там процеса е по-продължителен.
Ако си жена, мъжете сами ще ти покажат дали те харесват или не, само че понякога можеш да се объркаш от поведението им и на си помислиш, че не те харесват.
Най-важното е не се отчайвай и бъди истински-а...другото просто ще се случи рано или късно.

ЦИТАТ
Има ли взаимна любов?Или хората лъжат,че са я срещнали?

Има взаимна любов, друг е въпроса кой как разбира любовта?! А понякога е просто илюзия, поради прекаленото желание-и на хормоните...
trabant4e
Любовта е химия.Според мен след 3тата година всичко остава просто навика да сте заедно и вече няма такъв фактор като любов.Само ми е интересно едно нещо - какво ще стане ако се измислят инжекции като за животните кат се разгонят - бият им инжекция и вече не са разгонени или поне се подтиска този фактор.Още нещо - ако измислят начин външно да се бият тези хормони ще стане така че всеки ще решава кога да е влюбен.Очакваме бъдещето и както виждаме медицината се развива доста бързо.

П.С - съжелявам ,че пиша малко offtopic!
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(trabant4e @ 21.06.2008г. в 12:08ч.) *
Любовта е химия.Според мен след 3тата година всичко остава просто навика да сте заедно и вече няма такъв фактор като любов.Само ми е интересно едно нещо - какво ще стане ако се измислят инжекции като за животните кат се разгонят - бият им инжекция и вече не са разгонени или поне се подтиска този фактор.Още нещо - ако измислят начин външно да се бият тези хормони ще стане така че всеки ще решава кога да е влюбен.Очакваме бъдещето и както виждаме медицината се развива доста бързо.

П.С - съжелявам ,че пиша малко offtopic!

Страстта е химия, без която няма как да живеем.
А любовта е нещо съвсем различно, това е да държи на другия и да те е грижа за него...и не само...

offtopic2.gif Извини ме температурка ли имаш?
haidukpikaso
Да намериш сродна Душа-по-точно казано
Аз не се чувствам половин човек-защото не съм я намерила
Все още
Аз съм си цял човек
И никой от нас не е половин човек,нали
cool.gif
От достатъчния си опит мога да ти кажа само това-може и да не я намериш-сродната Душа
Може да се разминете-в този живот
sad.gif

Аз не завиждам на тези,които са я открили
Защото това може и да не го намериш никога
Затова е и ценно-ценно като диамант
lidera
И аз по едно време си милех, че няма и я срещнах съвсем случайно..... и така перфектно цяла година и половина докато не реши да птиде в Испаниея да учела.... и аз добрем ще се виждаме ще си пишеме ..... да ама не и как да го кажа по взаимно съгласие се разделихме..... след това си мислех, че истинските неща не са за мен ...... но пак я срещнах и сега нямам намерение да я изпусна....

С две думи има я и помни Не мамят чуствата - мамят направените от тях съждения....

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.