saentist
27.06.2008г. в 00:57ч.
Има ли някой доволен от тези, явно некадърни в работата си хора.
Тока поскъпва пропорционално намалява и качеството на обслужване.
Да не говориме за некадърноста да пускат сметките в месечен период.
Случвало се е съседа да получи сметка а аз не ???
справка на лога на UPS-а ми показва набъбващи количествено сривове.
Миналата година UPS-а ми не е разреждан нито веднъж, а тази година
за 6 месеца 8 пъти,като се има предвид че държи по 150 минути ~24ч+ е нямало.
По отношение на прекъсвания миналата година има 84
а за шесте месеца на тази 217.
Днес тока спира 2 пъти вчера само 3.
Корекция в сметката за електричество никаква

Спре ли тока операторите им винаги ги няма ?
а данекоплатеца има една единствена опция
да им праща поздрави до девето коляно
netmaster
27.06.2008г. в 09:29ч.
НЕ -
съм на ЧЕЗ абонат и на службата и в къщи - тока спира и фризера с мръфките се разлежда
търговците на сладоледи също недоволстват
става дума за дълбоката провинция
saentist
27.06.2008г. в 09:32ч.
А при мен за 15 минути от центъра на София
selianina
27.06.2008г. в 10:00ч.
да ги биеш - полза никаква
да ги съдиш - също
да ги е.....ш - също
може само да ги крадеш
мога 15 минути да ги псувам без да се повтарям
и съм го правил (да ги псувам де)
Trichocephalus
27.06.2008г. в 10:02ч.
ЧЕЗ-Плевен.
Токът не е спирал от месеци.Последният път беше заради фирма "Райкомерс", чийто багер прекъсна кабела.Отстраняват повредите бързо.Напрежението в мержата е нормално.Няма спадове или пикове.Замервам го постоянно -в мазата съм си наравил табло за включване на различни уреди, на което в пръстъп на някакво криворазбрано вдъхновение, преди години монтирах волт-, ом- и ампер метри.В момента е 218 V.
Нямам оплаквания.
Само към цената на тока има претенции.
selianina
27.06.2008г. в 10:07ч.
аз съм от дълбоката провинция
пуснаха ми 2 фази вместо фаза и нула
добре, че бях предвидил съответните защити в таблото си.
съседите обаче изпищяха здраво.
и кво стана - извиняваме се, повече няма да се повтори
netmaster
27.06.2008г. в 10:13ч.
и на мен ми се е случвало две фази и напрежение много над 220 - 240 V
saentist
27.06.2008г. в 10:15ч.
електронния мултицет варира от 228 до 235 волта в рамките на 5 секунди
momolord
27.06.2008г. в 10:34ч.
Не съм доволен от обслужването в административните сгради на CEZ. Преди няколко дена трябваше да се сблъскам с тях, и след загуба на цял ден и луд скандал, си свърших работата...
Trichocephalus
27.06.2008г. в 11:07ч.
ЦИТАТ(saentist @ 27.06.2008г. в 11:15ч.)

Лошо.
Да ти имам и доставчика.Знаеш ли-то нищо не се промени след приватизацията на енергото.остана си както си беше и преди.Само дето печалбата (14% по закон) вече отива в централите на ЧЕЗ, ЕОН и т.н.Тоест-отива в Чехия, Германия или където си искат.
Плевенското енерго от преди си беше подменило мрежата и т.н.И токът си е добре.Ама да видиш какво става на Самоводене (ЕоН) : 90 V. телевизора не може да запали даже.
Имах някъде снимки.
Като ги намеря ще ти поставя тук
saentist
27.06.2008г. в 11:17ч.
то и тук подмениха стълбовете уличното окабеляване изкараха електромерите навън
за да са по лесни за ексцесии над тях че и мониторинг да им правиме е трудно.
но само до там подстанциите са си старите полза никаква
hlevoust
27.06.2008г. в 11:36ч.
ЦИТАТ(saentist @ 27.06.2008г. в 11:15ч.)

При мен не варира, стои като закован на 237 V, не трепва, а номерът с двете фази е много сполучлив. Не си купувам вече крушки само за 240 V, а обикновени, защото се пръскат като фойерверки при включване, много е забавно после да се обират парчетиите по пода. Токови удари - бол, не се оплаквам. Токът спира, но рядко повече от веднъж дневно. Дори не е и спиране, трае броени секунди, колкото да се рестартира компютърът. Изваждам мълчаливо и без злоба съсипаният ДВД диск, записан обикновено на 95-99% и слагам друг, евтини са и си купувам достатъчно. Понякога за забавление спират тока сериозно - над 30 минути, та до час. Приятно е, излизам на терасата и гледам с умиление как тук-там светват примитивни осветителни средства - свещи, газени лампи, фенерчета... От терасата виждам и осветената чужбина, вероятно комшиите ни завиждат за забавленията, там не съм виждал подобни развлечения - свети си и не гасне.
yvsot
27.06.2008г. в 11:53ч.
ЦИТАТ(hlevoust @ 27.06.2008г. в 12:36ч.)

При мен не варира, стои като закован на 237 V, не трепва, а номерът с двете фази е много сполучлив. Не си купувам вече крушки само за 240 V, а обикновени, защото се пръскат като фойерверки при включване, много е забавно после да се обират парчетиите по пода. Токови удари - бол, не се оплаквам. Токът спира, но рядко повече от веднъж дневно. Дори не е и спиране, трае броени секунди, колкото да се рестартира компютърът. Изваждам мълчаливо и без злоба съсипаният ДВД диск, записан обикновено на 95-99% и слагам друг, евтини са и си купувам достатъчно. Понякога за забавление спират тока сериозно - над 30 минути, та до час. Приятно е, излизам на терасата и гледам с умиление как тук-там светват примитивни осветителни средства - свещи, газени лампи, фенерчета... От терасата виждам и осветената чужбина, вероятно комшиите ни завиждат за забавленията, там не съм виждал подобни развлечения - свети си и не гасне.
Във Варна е същата работа. В блокчето където е офиса имаме центална климатична инсталация и при всяко изключване
/дори да е било само за момент спад в напрежението/ един човек се катери със стълба на покрива за да го рестартира... вече смятаме да му направим кабинка там. От ЕОН се грижат за това да не настинем случайно... освен това е голям кеф е да слушаш няколко юпиеса как пиукат асинхронно. Идилия.
saentist
27.06.2008г. в 14:02ч.
Хеи тъи в бързината ми спряха тока в 12:34 "за малко"
свърши курса на стаблилзатора на телевизора
вече ще е пряко изложен на вредното електричество в мрежата
Сега е момента да споменат форума в медиите
Trichocephalus
27.06.2008г. в 14:13ч.
ЦИТАТ(saentist @ 27.06.2008г. в 15:02ч.)

Хеи тъи в бързината ми спряха тока в 12:34 "за малко"
....................
Абе-кучетата си лаят, керванът си върви......
Докато не започнат непрекъснати дела срещу дружествата нищо няма да се оправи.Пък и тогава-нямаш избор.
Какъв избор имаш , ако не си доволен от електроразпределителното дружество,което ти спира тока в момента?Никакъв.
Ще се преместиш ли да живееш в Пловдив или във Варна ?Няма да се преместиш.Щом живееш в София-ще плащаш на ЧЕЗ и ще мълчиш
Аз пък, в Плевен-също ще плащам на ЧЕЗ,но пък съм доволен-на мен не ми спират тока и не ми горят електроуредите.
Помните ли основният аргумент за приватизация на енергорапределителните дружества?Да имало конкуренция.....
Дрън-дрън ярина.
Застопорени сме като феодални селяни по местоживеене и мърдане няма.Няма и да има.Мигар можеш ти да си на ЧЕЗ, а комшията ти от другия апартамент да е на ЕОН ?
Седите си и двамата без ток и това си е.Доволни или недоволни-все тая.
Печалбите както казах вече си се изнасят в Германия и Чехия да се возят президентите на компаниите с мерцедеси, няколко човека в България, които направиха приватизацията също си се возят на подобни мерцедеси, а ти ще си гледаш тъжно лога на UPS-а ......
p.s.не мога да намеря проклетите снимки от Самоводене да видите как мултицетът показва 90V във мрежата...
saentist
27.06.2008г. в 14:29ч.
срещу нас има демонстрационнен център на една фирма
занимаваща се с внос и продажба на слънчеви панели и
ветро генератори обекта дори не е закачен към мрежата на енергото
опънали са 2 малки ветро генератора по 2киловата и 4 слънчеви панели
вярно цената им не е по джоба на всеки ака ако се метнеш да си платиш
сметките за ток за 4 години напред си на чисто и няма да усетиш
"бъдещите увеличения" запланувани ни отвсякаде
държавицата ни е в доста осветен регион а и в по голямата си част е ветровита
Сливенско имат опит на дали не е виждал някой ветрогенераторите там
дори излизат актуални новини
http://www.kaldata.com/comments.php?catid=3&id=33949
Trichocephalus
27.06.2008г. в 14:41ч.
Абе, ветрогенераторите не ми ги хвали..... Не помниш ли онзи в Каварна, дето се откъсна още при монтажа, или другият , в Калояново (Сливенско) дето перката се откъсна, падна на части, като проби покриви на къщи и селскостопански постройки в селото.15-тонна перка.Ами ако ти си отдолу ?
Виж за слънчевите панели и аз съм се замислил. Още това лято ако останат пари ще си направя система за затопляне на водата.Колкото до производство на ток-много са скъпи
saentist
27.06.2008г. в 14:47ч.
тези дето се откъснаха са втора ръка от холандия
относно тока от слънцето приблизително 1-2$ на ват
като по скъпо като закопуване идва UPS-a и инвертора
Trichocephalus
27.06.2008г. в 14:54ч.
В града как ще сложиш перка ?
Нали има изисквания за шум и т.н. -трябва да си изваждаш разрешителни и други такива разботи.Пък ако комшията ти се опла че , че перкат ти му бръмчи, ще ти идват на проверки от РИОКОЗ и в крайна сметка ще си имаш само главоболия.
Значи по около 1$ на ват ?
Моята консумация в къщи е 15 kw през деня и още 5 през нощта. 20 kw на денонщие...Тоест 20 000 $ ?
saentist
27.06.2008г. в 15:21ч.
за в града има по различни ниско шумови ветрогенератори
линк продължение
saentist
28.06.2008г. в 12:28ч.
ЦИТАТ(Trichocephalus @ 27.06.2008г. в 15:54ч.)

Значи по около 1$ на ват ?
Моята консумация в къщи е 15 kw през деня и още 5 през нощта. 20 kw на денонщие...Тоест 20 000 $ ?

как така смяташ нещо не ти хващам логиката
1$ е един ват на час демек си копуваш панел за 1$ един път не всеки път това не е течно гориво да изгори
консумацията се смята в киловати на час ти 15 киловата знеш ли колко са, това са поне 10 домакинства
4 квадрата панел са 1 киловат *10 часа средна годишна дневна осветеност на нашата ширина са 8-12 киловата
дотук поне 10 киловата на ден за които енергиините ни компании няма да видят и стотинка
Candy69
30.06.2008г. в 11:56ч.
Не не съм доволна.
При първа възможност за използване на алтернативен източик за итови нужди бих се възползвала.
Филипов
1.07.2008г. в 10:49ч.
Просто имаме късмет че при нас направиха нова подземна мрежа, нови табла с нови електромери и идиотите подариха всичко това на чехите да печелят. Ония естествено само изнасят печалба и грам инвестиции не правят. И съкращават персонал че като е нова мрежата малко трябва за поддръжка. Ако примерната цена на подаръка е 300 лв./абонат то предварително бяха инвестирани поне 500 лв./абонат. Така че държавата в наше лице се сещайте колко е загубила и колко са окрали разните чиновници. Сега при мен - 219V.
Trichocephalus
1.07.2008г. в 10:54ч.
ЦИТАТ(Филипов @ 1.07.2008г. в 11:49ч.)

Просто имаме късмет че при нас направиха нова подземна мрежа, нови табла с нови електромери и идиотите подариха всичко това на чехите да печелят. Ония естествено само изнасят печалба и грам инвестиции не правят. И съкращават персонал че като е нова мрежата малко трябва за поддръжка. Ако примерната цена на подаръка е 300 лв./абонат то предварително бяха инвестирани поне 500 лв./абонат. Така че държавата в наше лице се сещайте колко е загубила и колко са окрали разните чиновници. Сега при мен - 219V.
Да.
Точно това имах предвид и аз.
при мен също е 219 V.
saentist
1.07.2008г. в 11:03ч.
ЦИТАТ(Candy69 @ 30.06.2008г. в 12:56ч.)

Не не съм доволна.
При първа възможност за използване на алтернативен източик за Битови нужди бих се възползвала.
Готвене на газ
много по евтино от това на ток
Trichocephalus
1.07.2008г. в 11:15ч.
Да, ама с газта трябва да имаш място където да поставиш бутилката.освен това си е жива бомба в къщата.
Не минава месец, без да ми докарат изгорени от боравене с битови газови бутилки.Трябва ти само запушен нос, втвърдено клапанче на редуцил-вентила и си готов....
saentist
1.07.2008г. в 11:21ч.
ЦИТАТ(Trichocephalus @ 1.07.2008г. в 12:15ч.)

Да, ама с газта трябва да имаш място където да поставиш бутилката.освен това си е жива бомба в къщата.
Не минава месец, без да ми докарат изгорени от боравене с битови газови бутилки.Трябва ти само запушен нос, втвърдено клапанче на редуцил-вентила и си готов....
ми от като се помня в къщи се на газ се готви
и не съм дал фира още

а бутилки има от 5 до 50 литра всякакви всички минали нормативите и стандартите
а това че те е шубе е друг въпрос
сега е слънчево с вдлъбнато огледало с диаметър 40 см
няма проблем да се направи кафе за 1 минута
kmvasilev
1.07.2008г. в 11:24ч.
ЦИТАТ(Филипов @ 1.07.2008г. в 11:49ч.)

Да.
Точно така си е и си е добре организирана кампания няколко години преди мафията да си я вземе на частно за себе си. Защото аз твърдо вярвам, че част от печалбата отива за една малка групичка българчета. В последните години преди формалната продажба освен казаното мога да добавя и че бяха построени нови сгради във всички окръжни градове и други солидни разходи, само и само да се намали по документи печалбата им. Макар и те да стоят полупразни сега, всичко е изнесено в Пловдив за ЕВН например. Загубата ни е огромна, дано да има видов ден някога
Снощи само от 22:00 до 23:30 имаше три токови удара в наше село, по издрънчаването на UPS-а ги усетих и по присвиването на картината на телевизора... В момента е 228 волта в офиса. И да, готвиме на газ и всячески се опитвам да заобикалям мърлявите им услуги.
Много деликатно си озаглавил темата saentist
hlevoust
1.07.2008г. в 14:15ч.
ЦИТАТ(saentist @ 1.07.2008г. в 12:03ч.)

Готвене на газ
много по евтино от това на ток
И много по-опасно, преди 4-5 години гърмя една бутилка в апартамента под нас, благодаря. По-голям газов уред от запалка у дома не се допуска.
saentist
1.07.2008г. в 19:54ч.
ами по света газ не се ползва както при нас
бутилката седи отвън и е с пазмери от 100+ литра
на нея се закачва бойлера и кухнята
такова решение в БГ само в хотел съм виждал
и все пак е по евтино на газ отколкото на ток
а тези които гледат едър рогат добитък
могат сами да си произвеждат бутан които излиза без пари
при все доста такива ферми изхвърлят това гориво
в планинските райони лесно могат да се изградят
малки ВЕЦ на принципа "ускорено течение" без нужда от изграждане
на стени и т.н. идеално решение еко решение
ostavime
1.07.2008г. в 21:18ч.
Абе газифицирането е добре, но за нова къща/жилище. Иначе трябва яко къртене и подмяна на всички уреди. Излиза супер скъпо самото включване, ремонта и подмяната на уредите.
emmi
1.07.2008г. в 21:19ч.
И качествената външна изолация и подмяната на дограмата. Иначе има да плащаш газ ...........
backata
1.07.2008г. в 21:29ч.
ЦИТАТ(ostavime @ 1.07.2008г. в 22:18ч.)

Абе газифицирането е добре, но за нова къща/жилище. Иначе трябва яко къртене и подмяна на всички уреди. Излиза супер скъпо самото включване, ремонта и подмяната на уредите.
Аз ще ти уредя ток (Open Source)

Нали си ми братовчед.
saentist
3.07.2008г. в 01:28ч.
Пак е спираl тока ...
не беше спирал от миналия път когато писах т.е.
27.06.2008г. в 12:34ч
но в 14:41 на 2.07.2008 минути го е нямало за 12 секунди
(достатъчно време за да направят поразии)
и както винаги без предупреждение
без извинение и без отбивка в сметката
отбивки няма да има скоро влязоха надценки
честити ни нови цени... как да не се замислиш за
алтернативни енергоизточници
saentist
9.07.2008г. в 20:40ч.
Днес пак спира тока в 16:06
на дали има сървърно помещение в нашата страна което да няма
UPS-и колкото 10 такива в чужбина
тия хора друга работа немат ли си та ни спират тока
KoKKinoU_FaN
9.07.2008г. в 23:25ч.
Доволен съм.
Тук тока ни спира за последно преди няколко месеца,
заради авария, станала от една много голяма буря.
Но все пак като видя, че се задава буря спирам компютъра,
телевизора и лампите,
не знам при коя буря ще спре тока,
но иначе нашите ел. техници са мързеливи и не си играят
да ни спират тока
.
Ама пък като стане някаква авария, до няколко часа
електроподаването се възстановява.
Не, нямам оплаквания.
saentist
10.07.2008г. в 01:19ч.
това каде се случва?
тук профилактично се спира по всяко време за по малко
KoKKinoU_FaN
11.07.2008г. в 13:26ч.
ЦИТАТ(saentist @ 10.07.2008г. в 01:19ч.)

това каде се случва?
тук профилактично се спира по всяко време за по малко

В дълбоката провинция
Но като се замислиш има логика,
колкото по-малко е мястото,
по-малък е и рискът от аварии.
А и не разбирамсофийските техници какво ги е напънало да работят.
Я да си седят спокойно и да си пият биричката и да не си играят с тока на хората
sliderum
11.07.2008г. в 14:33ч.
ЦИТАТ(KoKKinoU_FaN @ 10.07.2008г. в 00:25ч.)

Доволен съм.
Тук тока ни спира за последно преди няколко месеца,
заради авария, станала от една много голяма буря.
Но все пак като видя, че се задава буря спирам компютъра,
телевизора и лампите,
не знам при коя буря ще спре тока,
но иначе нашите ел. техници са мързеливи и не си играят
да ни спират тока
.
Ама пък като стане някаква авария, до няколко часа
електроподаването се възстановява.
Не, нямам оплаквания. Човека има сървъри, а не домашно компче, което да спира когато си иска!
KoKKinoU_FaN
11.07.2008г. в 16:46ч.
Аз говоря за мене си.
А и по-добре техниката да бъде спряна
за половин-един час,
от колкото да даде "на късо".
sliderum
11.07.2008г. в 16:52ч.
ЦИТАТ(KoKKinoU_FaN @ 11.07.2008г. в 17:46ч.)

Аз говоря за мене си.
А и по-добре техниката да бъде спряна
за половин-един час,
от колкото да даде "на късо".
Никакъв проблем! Само трябва да го уведомяваш предварително, кога ще спира тока и то достатъчно време предварително, за да предупреди клиентите си с подходящо съобщение, че от толкова до толкова часът няма да могат да ползуват съответните услуги и че е възможно, да изгубят важна за тях имформация, ако не си я запишат в архива.
KoKKinoU_FaN
11.07.2008г. в 22:20ч.
Че това не е мой проблем.
Айде стига със спама, че ще дойде чичо Док и ще затвори темата.
saentist
11.07.2008г. в 23:04ч.
ЦИТАТ(sliderum @ 11.07.2008г. в 17:52ч.)

Никакъв проблем! Само трябва да го уведомяваш предварително, кога ще спира тока и то достатъчно време предварително, за да предупреди клиентите си с подходящо съобщение, че от толкова до толкова часът няма да могат да ползуват съответните услуги и че е възможно, да изгубят важна за тях имформация, ако не си я запишат в архива.
ами опитите да ги оведомиш че няма ток са безполезни защото телефоните им не работят
а това те да ни предопредят... това няма да се случи скоро си мисля
хората по света получават намаление от сметка при липси на дадена услута
била тя ток, вода, телефон, кабелна и др.
ostavime
11.07.2008г. в 23:34ч.
Еее, баси мрънкалото дето си. И колко стотинки да ти намалят за последното спиране от 12 сек. ?
Кофти е, да, спор няма. Ама то па вече не се издържа и ващо.
saentist
11.07.2008г. в 23:52ч.
опитаи да вършиш нещо отговорно дето иска да речеме 6 часа
да се извърши да те видиме на 5ч и 59 минути като ти спре тока за 1 секинда
и ти се рестартира компютъра без да запази данните как ще се чувстваш
аз мисля че ще опоменаваш нечии роднини до девето коляно
я си споми преди време пловин западното краибрежие в щатите нямше ток
за известно време. Помниш ли какво казаха за последния фал в енерго подаването там
аз си спомням 65 година споменаха има няма 40 години не спирал тока.
Само в определени градски карета кадето жителите били своевремено осведомявани ден преди това.
Каретата не са квартали не са и градове обикновнно са малки райони вързани в квартален трафопост.
Е и ния си имаме трафопостове по няколко в кой да е квартал в моя са точно 5,
ама не спира тока след трафопоста ами преди него, което значи че и другите карета нямат ток т.е.
проблема е по глобален което значи че някои не си върши работата.
Как може в софийския квартал Изток така без да иска
тока да не спира толкова често тока, както в по периферните квартали ???
ostavime
12.07.2008г. в 08:24ч.
Ти не вярвай на всичко, което казват по новините и се пише във вестниците. Живях 5 години в САЩ и без да се напъвам много се сещам за поне 5 случая, в които спира тока. Работех в хранителен магазин и се сещам и за 3 случая, в които изцяло се скапваше компютърната система, след което беше невъзможно да се плаща с кредитни или дебитни карти. Голям хаос. Също така се сещам и за моменти, в които съм нямал интернет за кратко. А бях клиент на Верайзън, които не са малка компания. Говоря за Масачусец.
И пак казвам, да, не е приятно. Случвало ми се е и на мен, ама вие го направихте световен проблем. Дай да плюем, щото сме в България, а на другите всичко им е перфектно, щото са в чужбина естествено. Хващаш някакъв транспорт и отиваш там, където токът не спира. Проблемите ти са решени.
kmvasilev
19.07.2008г. в 16:06ч.
ЦИТАТ(saentist @ 12.07.2008г. в 00:52ч.)

опитаи да вършиш нещо отговорно дето иска да речеме 6 часа
да се извърши да те видиме на 5ч и 59 минути като ти спре тока за 1 секинда
и ти се рестартира компютъра без да запази данните как ще се чувстваш
Мда, ние днес ви изпреварихме. Неприятното беше, че за няколко секунди тока беше с видимо напрежение около 100-на волта, което в комбинация с многократните прекъсвания ни достави несравнимо удоволстие. На сайта им на тия (ЕВН) няма никакво инфо -
цък. Единствената информация е само
тукДокато се разхождах по центъра дочух друга версия за това прекъсване. Ако се окаже вярна ще е споделя с вас.
Едит: Хмм, сега пък НЕК им бил виновен -
цък ??? А защо не предупредиха, поне е безплатно, както и да драснат два реда на сайта си. Единия ден казали едно, на другия - друго ?? Ама щом става дума за папуаси - какво ти предупреждение
saentist
20.07.2008г. в 19:29ч.
12:16 и при мен нямаше за няколко минути
backata
20.07.2008г. в 19:42ч.
Една пресна новина от извора...
Понеже работя в енергото ии ме уведомиха, че от 01.08.2008 г. еспресна такса включване става 80 лв. Ще е лошо да ти спрат тока за 20 лв и да си платиш такса включване 80 лв, нали.
Луда работа.....
Да не забравите да си платите тока!
Отнася се за CEZ
Филипов
20.07.2008г. в 20:01ч.
По-лошо от държавния монопол е само частния монопол.
За изключване трудно ще успеят, освен ако не спрат на целия квартал. А мога също така и "експресно" да се включа. Няма само циганите да го правят, а?
Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения
кликнете тук.