Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: 11% от българските ученици са бисексуални
kaldata.com - Форуми > Хоби, Развлечение и Свободно време > Секс, еротика и капка любов

Fifa

15% от българските ученици на възраст от 15 до 19 години категорично не желаят да имат хомосексуални приятели, 87,7% от учениците са хетеросексуални, а 10,5% са бисексуални. Като хомосексуални се определят 1,8 процента.

Това показват резултатите от "Оглушителна тишина - случаят в моето училище" - проучване, проведено в 15 български училища и финансирано от програмата Матра КАП на холандското Министерство на външните работи.

Изследването е проведено в училища в София, Варна и Пловдив. Категорично отказват да седят до хомосексуален съученик 29% от тийнейджърите, а 5% заявяват, че са готови да го тормозят, защото е гей. 35% от попитаните казват, че биха го защитили, ако това няма да им създаде проблеми.

Най-негативни са ученическите настроения спрямо травеститите, а най-позитивно се гледа на лесбийките, твърди Аксиния Генчева, изпълнителен директор на българската гей организация "Джемини".

Проектът е насочен към подобряване на училищната среда, чрез моделиране на антидискриминационно и антихомофобно отношение срещу малцинствата - етнически, по сексуална ориентация, и заради увреждания.

Обучавани са били учители, издадени са учебни материали и са дадени насоки, как да се прекрати практиката на дискриминация срещу такива ученици. Официално резултатите от проекта ще бъдат съобщени в началото на септември, когато ще бъде връчена награда за най-малко дискриминационни училища, каза Генчева.

Тя твърди, че Министерството на образованието и науката е разрешило изпълнението на проекта, но между "Джемини" и министерството няма диалог. "Надяваме се, поне да прочетат резултатите от нашето изследване", каза Генчева.
Анализ на осем учебника, по които учат гимназистите, показват, че в тях са засегнати много бегло проблемите на сексуалната ориентация, половата идентичност, както и правата на малцинствата. Ролята на майката, която е грижовна домакиня и не прави кариера, се налага още от първи клас в българското училище.

Генчева цитира и изследване на агенция "Скала", според което 15% от българите одобряват узаконяването на еднополовите бракове в Европа, 60% смятат, че в България е трудно да бъдеш хомосексуален, 42% - не желаят да имат хомосексуален приятел или колега. 46,7% трудно биха приели детето им да е с хомосексуална ориентация.

Временно управляващият посолството на Холандия Мартайн Елхерсма поздрави "Джемини" за организирането на Първия гей парад в събота и добави :"Тъжно е, че той трябваше да бъде охраняван от полицията."

Източник: livestyle.bg
dimd
Точно каквото очаквах-настъпление по всички фронтове на хората от "Джемини" !
Почват да влизат в училищата ! Статистика да правят !
Дали са проумели,че хомосексуални бебета няма ?
Нещо става,нещо им се случва след това !
Какво е то ? Лекува ли се ?
sliderum
ЦИТАТ(Candy69 @ 30.06.2008г. в 13:28ч.) *
Този парад се оказа много шум за нищо.
В България дори и представителите на гей-общносттите не са ни като хората. Къде бяха тези стотици хомосексулни и различни, които се очакваха.И толкова драматизми се разразиха в медииите и по форумите. В репортажа излъчиха една групичка скромно облечени момчета и момичета, които притичквайки размахваха няколко знаменца и плакатчета. Това означава ли, че тези общностти не съществуват - всичко е на политическа основа? Или съществуват, но са разединени както всичко останало в България. Или просто подкрепя идеята за парадирането - "Ето вижте ни и нас - станахме европейци."
И не съм съгласна, че българите сме нетолерантни, като ограничавана от режима страна - доста пороци /а и не само/ са намерили плодородна почва у нас. rolleyes.gif

Толкова са били, защото другите ги е било страх. Знаели са, какво ще им се случи. Впрочем има доста такива, които се хвалят само по-форуми и други места, че са това или онова и че ще присъстват тук или там. Обаче на живо ги нямааа....

Сещате се и защо, (пак по горната причина),са били облечени (скромно?)

....А и тези останалите, явно не са толкова много, въпреки всякаквите анкетни данни, които някои определени лица ни наливат с щедри шепи във форума, оправдавайки се, че става въпрос за блогове, към които Калдата е автоматично вързана. Чудно, защо напоследък, Те(Той) проявя/а/ат толкова голяма активност с писането именно на блогове? Дали не искат по този начин (автоматичния), много да ги четат без последствията от правилата на форума?
potrebitel
Тъжен факт е това. Може би родителите трябва да им обяснят, че и хомосексуалистите са хора като всички останали-със сърца и души, чувствителни и т.н. Не трябва да се прави разлика между хората, независимо дали са с различна сексуална ориентация, или пък имат някакъв "проблем"...
Candy69
С такава стратегия едва ли ще успеят да се адаптират и приобщят към обществото в което живеят. Май по-скоро събуждат негатвни емоции в сънародниците си.
До този момент не бях чувала за репресиране на гей-общество. Атакуване на гей-клуб тук в България. Но ето, че и това вече може да се очаква.
Дали си гей или не въпрос на личен избор, а не на наследственост, но поне бъди и се дръж като достоен човек, това от мен.
Trichocephalus
добре, че не съм ученик....
WhiteHart
Чак пък 11%...Аман от гей пропаганди вече.
leonardo
Абе кат се замислиш не е лошо де се клецаш с двата пола biggrin.gif
haidukpikaso
ЦИТАТ(dimd @ 30.06.2008г. в 15:12ч.) *
Точно каквото очаквах-настъпление по всички фронтове на хората от "Джемини" !
Почват да влизат в училищата ! Статистика да правят !
Дали са проумели,че хомосексуални бебета няма ?
Нещо става,нещо им се случва след това !
Какво е то ? Лекува ли се ?

Това вече преля чашата
sad.gif
Нека си живеят техния си живот-нямам нищо против
Но не искам да ми го проповядват и в училищата
angry22.gif

Боли ме за децата ни
УжЪсия,Боже-голи по сайтове,сега пък и това
MistressLinda
Гей темата се премести тук, щот оная се препълни от простотии, и не се чете biggrin.gif
haidukpikaso
ЦИТАТ(MistressLinda @ 30.06.2008г. в 20:50ч.) *
Гей темата се премести тук, щот оная се препълни от простотии, и не се чете biggrin.gif

Не само тук-и тук:
http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry978078
В момента вулкана кипи ли кипи
biggrin.gif
RefreshMe
Мъка, мъка...
Дано някога осъзнаят какво правят и да се поправят...
Дано властимащите да вземат мерки, за да не се увеличи този процент на объркани деца.
foty

Съмнявам се ,че гейорганизациите имат толкова силна пропагандна машина каквато им преписват някои.
Като се говори за мъжки фантазии, обикновено се споменават две девойки и един мъж. Което значи,че мъжете нямат нищо против да правят секс със две би-дами. От филми и клипове се намеква ,че това харесват момчетата,и девойките така и правят. Лошото когато едната харесва (обича) другата, а пък тя вземе ,че си падне повече по момчето.
MTV развале младежта biggrin.gif , ние не бяхме такива. wink.gif
Оня ден разглеждах снимки на дъщерятя на приятелката ми - то са пози, то са муцки, а сега завършиха 8ми клас.
Много бързо се научават да позират. Пълнят сайтовете със свои снимки.
haidukpikaso
ЦИТАТ(foty @ 30.06.2008г. в 23:35ч.) *
Съмнявам се ,че гейорганизациите имат толкова силна пропагандна машина каквато им преписват някои.
Като се говори за мъжки фантазии, обикновено се споменават две девойки и един мъж. Което значи,че мъжете нямат нищо против да правят секс със две би-дами. От филми и клипове се намеква ,че това харесват момчетата,и девойките така и правят. Лошото когато едната харесва (обича) другата, а пък тя вземе ,че си падне повече по момчето.
MTV развале младежта biggrin.gif , ние не бяхме такива. wink.gif
Оня ден разглеждах снимки на дъщерятя на приятелката ми - то са пози, то са муцки, а сега завършиха 8ми клас.
Много бързо се научават да позират. Пълнят сайтовете със свои снимки.

Не бяхме такива,да
sad.gif
То и не можехме да бъдем други-с униформите,плитките,дългите поли,вечерния час
Нямаше и нет тогава
А за снимките вече си казах мнението
И ми е много болно
psycho_666
Знаете ли, оставете си педалчетата да са си педалчета... Пропаганда грънци... Секи се крие и си трае, щото хикснайсе процента ще тормозят съучениците си за това че са хомосексуални... Айде излез и покажи пред цяла лай... България че си обратен... Ша излезеш ма щи счупят главата... И за тва си седиш на гъза вкъщи... Как искате да има мир и разбирателство? От всякаде само за тва се говори... Бас ловя, че и на гейчетата не им е кеф да са навсякаде като основна тема на разговор... Айде стига вече... Оставете хората да си живеят... Знаете ли, от 3 месеца съм във великобритания, познавам доста гейове (бачках в един хотел с 2-ма таман) и да ви кажа никой, ма никой нямаше абсолютно нищо против тях... Половината даже не ги интересуваше... Един клиент ме пита "абе бармана ви май е гей, ма на мен не ми пука, щото е добър барман"... И тва беше... Айде стига толкова, оставете хората на спокойствие...
И само за протокола - много нетолерантна нация сме... МА МНОГО...
nightcrolwer
верно си е винаги е имало и ще има обратни нищо ново под слънцето но според мен това с парадите е глупаво да парадираш с това че си гей то няма парад на хетеросексуалните до колкото знам аз... но това не е нещо което трябва да ти променя отношението към тези хора, още повече да се втълпява на децата, глупаво е smile.gif
KoKKinoU_FaN
ЦИТАТ(psycho_666 @ 6.07.2008г. в 18:27ч.) *
Знаете ли, от 3 месеца съм във великобритания, познавам доста гейове (бачках в един хотел с 2-ма таман) и да ви кажа никой, ма никой нямаше абсолютно нищо против тях... Половината даже не ги интересуваше... Един клиент ме пита "абе бармана ви май е гей, ма на мен не ми пука, щото е добър барман"... И тва беше... Айде стига толкова, оставете хората на спокойствие...
И само за протокола - много нетолерантна нация сме... МА МНОГО...

Да, в Гърция е същото.
Един певец от много време се носят слухове, че е гей,
но е много добър певец ( този ),
и това не пречи на хората да го слушат и гледат как пее и танцува,
защото просто може да го прави добре.
А ние тук в България все гледаме в чуждия креват.

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.