Fifa
30.06.2008г. в 14:10ч.
15% от българските ученици на възраст от 15 до 19 години категорично не желаят да имат хомосексуални приятели, 87,7% от учениците са хетеросексуални, а 10,5% са бисексуални. Като хомосексуални се определят 1,8 процента.
Това показват резултатите от "Оглушителна тишина - случаят в моето училище" - проучване, проведено в 15 български училища и финансирано от програмата Матра КАП на холандското Министерство на външните работи.
Изследването е проведено в училища в София, Варна и Пловдив. Категорично отказват да седят до хомосексуален съученик 29% от тийнейджърите, а 5% заявяват, че са готови да го тормозят, защото е гей. 35% от попитаните казват, че биха го защитили, ако това няма да им създаде проблеми.
Най-негативни са ученическите настроения спрямо травеститите, а най-позитивно се гледа на лесбийките, твърди Аксиния Генчева, изпълнителен директор на българската гей организация "Джемини".
Проектът е насочен към подобряване на училищната среда, чрез моделиране на антидискриминационно и антихомофобно отношение срещу малцинствата - етнически, по сексуална ориентация, и заради увреждания.
Обучавани са били учители, издадени са учебни материали и са дадени насоки, как да се прекрати практиката на дискриминация срещу такива ученици. Официално резултатите от проекта ще бъдат съобщени в началото на септември, когато ще бъде връчена награда за най-малко дискриминационни училища, каза Генчева.
Тя твърди, че Министерството на образованието и науката е разрешило изпълнението на проекта, но между "Джемини" и министерството няма диалог. "Надяваме се, поне да прочетат резултатите от нашето изследване", каза Генчева.
Анализ на осем учебника, по които учат гимназистите, показват, че в тях са засегнати много бегло проблемите на сексуалната ориентация, половата идентичност, както и правата на малцинствата. Ролята на майката, която е грижовна домакиня и не прави кариера, се налага още от първи клас в българското училище.
Генчева цитира и изследване на агенция "Скала", според което 15% от българите одобряват узаконяването на еднополовите бракове в Европа, 60% смятат, че в България е трудно да бъдеш хомосексуален, 42% - не желаят да имат хомосексуален приятел или колега. 46,7% трудно биха приели детето им да е с хомосексуална ориентация.
Временно управляващият посолството на Холандия Мартайн Елхерсма поздрави "Джемини" за организирането на Първия гей парад в събота и добави :"Тъжно е, че той трябваше да бъде охраняван от полицията."
Източник: livestyle.bg
dimd
30.06.2008г. в 14:12ч.
Точно каквото очаквах-настъпление по всички фронтове на хората от "Джемини" !
Почват да влизат в училищата ! Статистика да правят !
Дали са проумели,че хомосексуални бебета няма ?
Нещо става,нещо им се случва след това !
Какво е то ? Лекува ли се ?
sliderum
30.06.2008г. в 14:42ч.
ЦИТАТ(Candy69 @ 30.06.2008г. в 13:28ч.)

Този парад се оказа много шум за нищо.
В България дори и представителите на гей-общносттите не са ни като хората. Къде бяха тези стотици хомосексулни и различни, които се очакваха.И толкова драматизми се разразиха в медииите и по форумите. В репортажа излъчиха
една групичка скромно облечени момчета и момичета, които притичквайки размахваха няколко знаменца и плакатчета. Това означава ли, че тези общностти не съществуват - всичко е на политическа основа? Или съществуват, но са разединени както всичко останало в България. Или просто подкрепя идеята за парадирането - "Ето вижте ни и нас - станахме европейци."
И не съм съгласна, че българите сме нетолерантни, като ограничавана от режима страна - доста пороци /а и не само/ са намерили плодородна почва у нас.

Толкова са били, защото другите ги е било
страх. Знаели са, какво ще им се случи. Впрочем има доста такива, които се хвалят само по-форуми и други места, че са това или онова и че ще присъстват тук или там. Обаче на живо ги нямааа....
Сещате се и защо, (
пак по горната причина),са били облечени (скромно?)
....А и тези останалите, явно не са толкова много, въпреки всякаквите анкетни данни, които някои определени лица ни наливат с щедри шепи във форума, оправдавайки се, че става въпрос за блогове, към които Калдата е автоматично вързана. Чудно, защо напоследък, Те(Той) проявя/а/ат толкова голяма активност с писането именно на блогове? Дали не искат по този начин (автоматичния), много да ги четат без последствията от правилата на форума?
potrebitel
30.06.2008г. в 14:44ч.
Тъжен факт е това. Може би родителите трябва да им обяснят, че и хомосексуалистите са хора като всички останали-със сърца и души, чувствителни и т.н. Не трябва да се прави разлика между хората, независимо дали са с различна сексуална ориентация, или пък имат някакъв "проблем"...
Candy69
30.06.2008г. в 14:45ч.
С такава стратегия едва ли ще успеят да се адаптират и приобщят към обществото в което живеят. Май по-скоро събуждат негатвни емоции в сънародниците си.
До този момент не бях чувала за репресиране на гей-общество. Атакуване на гей-клуб тук в България. Но ето, че и това вече може да се очаква.
Дали си гей или не въпрос на личен избор, а не на наследственост, но поне бъди и се дръж като достоен човек, това от мен.
Trichocephalus
30.06.2008г. в 14:53ч.
добре, че не съм ученик....
WhiteHart
30.06.2008г. в 15:01ч.
Чак пък 11%...Аман от гей пропаганди вече.
leonardo
30.06.2008г. в 15:37ч.
Абе кат се замислиш не е лошо де се клецаш с двата пола
haidukpikaso
30.06.2008г. в 18:18ч.
ЦИТАТ(dimd @ 30.06.2008г. в 15:12ч.)

Точно каквото очаквах-настъпление по всички фронтове на хората от "Джемини" !
Почват да влизат в училищата ! Статистика да правят !
Дали са проумели,че хомосексуални бебета няма ?
Нещо става,нещо им се случва след това !
Какво е то ? Лекува ли се ?
Това вече преля чашата
Нека си живеят техния си живот-нямам нищо против
Но не искам да ми го проповядват и в училищата
Боли ме за децата ни
УжЪсия,Боже-голи по сайтове,сега пък и това
MistressLinda
30.06.2008г. в 19:50ч.
Гей темата се премести тук, щот оная се препълни от простотии, и не се чете
haidukpikaso
30.06.2008г. в 20:06ч.
ЦИТАТ(MistressLinda @ 30.06.2008г. в 20:50ч.)

Гей темата се премести тук, щот оная се препълни от простотии, и не се чете

Не само тук-и тук:
http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry978078В момента вулкана кипи ли кипи
RefreshMe
30.06.2008г. в 21:03ч.
Мъка, мъка...
Дано някога осъзнаят какво правят и да се поправят...
Дано властимащите да вземат мерки, за да не се увеличи този процент на объркани деца.
foty
30.06.2008г. в 22:35ч.
Съмнявам се ,че гейорганизациите имат толкова силна пропагандна машина каквато им преписват някои.
Като се говори за мъжки фантазии, обикновено се споменават две девойки и един мъж. Което значи,че мъжете нямат нищо против да правят секс със две би-дами. От филми и клипове се намеква ,че това харесват момчетата,и девойките така и правят. Лошото когато едната харесва (обича) другата, а пък тя вземе ,че си падне повече по момчето.
MTV развале младежта

, ние не бяхме такива.
Оня ден разглеждах снимки на дъщерятя на приятелката ми - то са пози, то са муцки, а сега завършиха 8ми клас.
Много бързо се научават да позират. Пълнят сайтовете със свои снимки.
haidukpikaso
1.07.2008г. в 15:56ч.
ЦИТАТ(foty @ 30.06.2008г. в 23:35ч.)

Съмнявам се ,че гейорганизациите имат толкова силна пропагандна машина каквато им преписват някои.
Като се говори за мъжки фантазии, обикновено се споменават две девойки и един мъж. Което значи,че мъжете нямат нищо против да правят секс със две би-дами. От филми и клипове се намеква ,че това харесват момчетата,и девойките така и правят. Лошото когато едната харесва (обича) другата, а пък тя вземе ,че си падне повече по момчето.
MTV развале младежта

, ние не бяхме такива.
Оня ден разглеждах снимки на дъщерятя на приятелката ми - то са пози, то са муцки, а сега завършиха 8ми клас.
Много бързо се научават да позират. Пълнят сайтовете със свои снимки.
Не бяхме такива,да
То и не можехме да бъдем други-с униформите,плитките,дългите поли,вечерния час
Нямаше и нет тогава
А за снимките вече си казах мнението
И ми е много болно
psycho_666
6.07.2008г. в 18:27ч.
Знаете ли, оставете си педалчетата да са си педалчета... Пропаганда грънци... Секи се крие и си трае, щото хикснайсе процента ще тормозят съучениците си за това че са хомосексуални... Айде излез и покажи пред цяла лай... България че си обратен... Ша излезеш ма щи счупят главата... И за тва си седиш на гъза вкъщи... Как искате да има мир и разбирателство? От всякаде само за тва се говори... Бас ловя, че и на гейчетата не им е кеф да са навсякаде като основна тема на разговор... Айде стига вече... Оставете хората да си живеят... Знаете ли, от 3 месеца съм във великобритания, познавам доста гейове (бачках в един хотел с 2-ма таман) и да ви кажа никой, ма никой нямаше абсолютно нищо против тях... Половината даже не ги интересуваше... Един клиент ме пита "абе бармана ви май е гей, ма на мен не ми пука, щото е добър барман"... И тва беше... Айде стига толкова, оставете хората на спокойствие...
И само за протокола - много нетолерантна нация сме... МА МНОГО...
nightcrolwer
9.07.2008г. в 11:34ч.
верно си е винаги е имало и ще има обратни нищо ново под слънцето но според мен това с парадите е глупаво да парадираш с това че си гей то няма парад на хетеросексуалните до колкото знам аз... но това не е нещо което трябва да ти променя отношението към тези хора, още повече да се втълпява на децата, глупаво е
KoKKinoU_FaN
9.07.2008г. в 13:29ч.
ЦИТАТ(psycho_666 @ 6.07.2008г. в 18:27ч.)

Знаете ли, от 3 месеца съм във великобритания, познавам доста гейове (бачках в един хотел с 2-ма таман) и да ви кажа никой, ма никой нямаше абсолютно нищо против тях... Половината даже не ги интересуваше... Един клиент ме пита "абе бармана ви май е гей, ма на мен не ми пука, щото е добър барман"... И тва беше... Айде стига толкова, оставете хората на спокойствие...
И само за протокола - много нетолерантна нация сме... МА МНОГО...
Да, в Гърция е същото.
Един певец от много време се носят слухове, че е гей,
но е много добър певец ( този ),
и това не пречи на хората да го слушат и гледат как пее и танцува,
защото просто може да го прави добре.
А ние тук в България все гледаме в чуждия креват.
Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения
кликнете тук.