Dhampius
6.07.2008г. в 16:51ч.
Здрасти на всички! Имам проблем с камерите за наблюдение вечерно време.Ето какъв е и проблемът: В близост до 2 от камерите има лампи и вечерно време около лампите гъмжи от насекоми. А камерите записват само при движение и заради насекомите се генерират клипове постоянно,които са безполезни и заемат място на харда. Ако има някои които се е сблъсквал с подобен проблем или пък се сеща за накакво решение ще съм му много благодарен ако го сподели. В момента се чудя за накакъв химически начин които да ги изтрепе тези гадини или поне да ги държи надалеч,щото ако се наложи да се мести осветлението или камерите ще стане дълга и широка. Благодаря за отговорите предварително.
krisibo
6.07.2008г. в 17:20ч.
На прима виста се сещам за ултразвуковите устройства, които се продават в магазините за риболовни принадлежности. При работа устройството временно отпъжда насекомите на 10-15 метра (така поне твърдят производителите). При риболов определено върши работа.
ivosla
7.07.2008г. в 09:56ч.
Би могло да се помисли за изпращане на събрания видеоматериал до редакцията на National Geographic

)
(иначе и аз не мога да помогна, успех!)
Pacimir
18.07.2008г. в 16:34ч.
Сензора за движение има ли настройка за обем ? Това би помогнало. При СОТ системите така е решен проблема с хлебарките по домовете