Добре, ще се постарая да обясня по-добре.Става въпрос за клиент, възрастен моряк, на 50 години, който влиза в офиса на Стемо във Варна, и от вратата казва, че нищичко не разбира, и иска консултантите да му препоръчат лаптоп, ще го ползва за игри.Нямал е никакви претенции, освен цената да не надвишава 3 000 лв, и да е 17 " екранът.Не са го питали дали ще ползва машината за професионални приложения, DCC/CAD/CAE и т.н. Попитах го дали би взел, каквото те предложат и изберат, а той каза, че това е направил.При което са му продали HP 8710W с NV QUADRO FX 1600M, и лицензирания към него Vista 32-bit.Тук ще коментирам, че работата е свършена изключително непрофесионално, предвид цената на картата, спокойно можеха да му продадат модел с геймърския й аналог-8700M, или FSC или BENQ с ATI.Така човекът е платил доста повече за нежелани екстри и възможности на лаптопа.Личното мнение за този модел е, че е изключително грозен откъм дизайн, и, предвид жестоката конкуренция, определено не си заслужава високата цена.Даже клиентът каза-същият е като стария ми лаптоп, отпреди 3г.Аз имам лично основание и мразя HP, тъй като контролът на качеството им е почти нулев, и лаптопите им не са надеждни.Веднъж бях пратил един гръцки бизнесмен да му оправят клавиатурата на един добър HP лаптоп, моделът не го помня, купен от Гърция.По неговите думи в офиса са го гледали опулено и са му съобщили, че тоя модел не съществува, и не могат да му го оправят.Подобни случаи има десетки, все с HP, и няколко с FSC.Отговаряйки за толкова много машини, и поддържайки преди години над 1000 частни клиенти, съм видял с очите си неща, които не съм заснел с камера, и не мога да ви ги пиша.Единственото заснето е клипчето в Youtube, което дадох на link, където недоволен от гаранционния сервиз военен просто разстреля мултифункционалното си устройство, и коментира подръжката.Тя е изключително скъпа, особено за тия устройства, и се ползва често.Няма да променям темата към критикуване на HP.Клиентът се обажда на мен, и отидох до другия край на града, да видя.Не тръгваха най-елементарни игри, които си вървят и на INTEL GMA.Същите игри си вървяха без проблем на стария лаптоп на клиента, който е с RADEON 1600 Mobile.Пускайки един 3DMARK, и Fraps, казах на клиента, че машината има проблем, и му предложих да го разреша с различни пробни OS, и Recovery.Той счете за по-добре машината да иде в сервиза.Каза, че не е очаквал такава сериозна фирма да му погоди този номер.Обясних му, че, за съжаление, в офиса във Варна далеч няма такова отношение и компетентност, както в Пловдив, например, и че HP не са предпочитан избор, нито пък са най-сериозната фирма в бранша, и т.н Върнаха му го с думите, че всичко е наред, и проблемите останаха.Написах e-mail до централата на Стемо, изложих случая, порицах служителите за лошия избор, който или е от некомпетентност, или съзнателно са искали да вземат максимума от 3000 лв на човела.Отговори ми любезно г-н Живко Желев, който даде координатите на Марин Маринов с думите, че същият е в течение.Няколко дни не си вдигаше телефона, и в офиса не можах да го открия, като подозрително ми отказваха, служителите.Накрая се обадих, представих се, а думите "независим експерт" са си истина, просто бяха намек, че не съм някой аматьор, и че зная какво говоря.Обясних технически какво е станало и защо GF, а не QUADRO.Човекът откровено нищичко не разбираше, и започна нагло да ме обижда, и прекъсва на всяка дума, и разговорът се изостри.Като му казах двете причини, които описах, за продажбата, побесня, вместо да благодари за сигнала, и каза, че според него работата е свършена прекрасно (а лаптопът не работи)

Не искам да разкривам подробности от обидите и да се унижавам.На клиента са казали да си доведе човек, който да му избере друг лаптоп, и ще има смяна.Тоест, те сами ме извикаха.Отидохме в офиса, където ни посрещна една служителка, не бе запозната със случая.Обясних накратко, и тя веднага ми повиши тон.Останах изненадан.Тя повиши тон на клиента, обвинявайки го, че сам се е натискал за този лаптоп.Той отрече да се е натискал, и припомни, че е влязъл, и е казал, че не разбира, и че е очаквал консултантите да си свършат работата, и че не може да повярва, че трябва някой друг да избере добра машина, а не служителите в офиса.Припомни, че от сервиза са му взели пари, и са обещали да ги върнат, ако лаптопът не работи отново, и го връщат не-тестван, и не връщат парите.Клиентът попита какво можем да направим, след като има гаранция, а машината забива по време на елементарни игри, с BSOD и други такива.Служителката на свой ред продължаваше да крещи, че му е предлагала BENQ и FSC, а клиентът каза-не сте...Тогава тя започна да ръкомаха, и да крещи (да, крещи), че прави невероятен жест, и може да я накажат, и не сме го оценявали.Попитах я дали сме роби, или клиенти, предвид, че имаме законово право да искаме смяна.Нали от сервиза не го оправиха...Спрях се на един модел на FSC, който не е много добър, но нямаха голям избор.Много от моделите в сайта на Стемо изобщо ги нямаха.Служителката каза, че не е компетентна.Попитах има ли човек в офиса, комуто мога да обясня ситуацията, виждайки, че служителката не може да ме разбере.Такъв човек нямаше.Припомних й за линиите карти на производителя, QUADRO и GF, и попитах защо не са спазили препоръките на производителя, в случая, nVidia.Тя отговори с крясък, че не са верни.Учтиво й припомних израза "Не се прави на по-турчин от ходжата". Последваха куп други странни твърдения.Като видя, че не може да ме обори (има си хас), тя започна да лъже най-нагло клиента в очите, като върхът беше, че игрите не тръгвали, защото не били лицензирани, и ме погледна като котка, излочила млякото.Аз се усмихнах и й казах, че ще сложа куп безплатни игри, да проверим, например BWM M3 CHALLENGE.Господинът ме бе помолил да се намеся, ако е необходимо.Служителката за пореден път изкрещя, че разговорът е между нея и клиента, който сложи ръце на гърдите, си и я помоли да не му крещи. Обещаха да поръчат лаптоп, но липсваше оригиналният кашон.Смяната бе отказана, не коментирам.Предложиха на човека да му сменят картата СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ.Разпитах го дали са му предложили алтернатива, след като се върне от рейс, той каза-нищо такова няма.След ровичкане, и след консултация за справка с един колега от laptopvideo2go, реших да се постарая да оправя този 8710W, след като от сервиза не можаха.Този път клиентът бе съгласен.С малък hack и модифициране, картата проработи, привидно.Бяха сложили лицензирано ХР, също му бяха взели пари.Попитах го дали са му оставили документ или диск със софтуеъра, той каза-нищо не ми дадоха

Обаждали му са се да искат мои координати, и да му крещят, но морякът е отказал да участва в конфликти, тъй като сам е избрал човекът да му помогне в разрешаването на въпроса, и е доволен от мен.Излязох си оттам, и му препоръчах да играе няколко часа COD 4: MODERN WARFARE, с максимални настройки и 1440 Х 900, и да направи същото с GRID.Каза ми преди малко, като му се обадих от скрит номер (както обикновено), че COD върви, но другата забива, даже и при ниски настройки.Утре ще си купи няколко по-тежки игри, по мой съвет, и аз отново ще му се обадя.Морякът искрено благодари, и каза, че смята да го ползва така, съжали за купа нерви, които хвърлихме и двамата, и че не иска и да чуе повече за Стемо, при което погледът му блесна.Утре вечер ще имам резултат.Клиентът препоръча да не се занимавам със Стемо, да им пратя СМС, че съм го оправил, без да се обяснявам как, за да се чудят, и хич да не обръщам внимание на провокатори и на злобари, тъй като неговото мнение е най-важно, и само той и аз знаем какво съм направил за него

Считам за ненужни обидите, изтърпяни от шефа на фирмата и служителката, от тяхното непристойно поведение тръгна и моето остро отношение.Провокатори като V12, както и няколкото присмехулници, които имат по 1-2 поста, и са регистрирани специално, за да ме обиждат, считам за непристойни, нямам намерение да обяснявам кой съм, и какъв съм, доказал съм се пред цял свят.Ако не се лъжа, zdravko87 намекна за това, в своя Post.Не бях пипал нищо по машината, и явно подставени на Стемо лица хвърлиха несъществуваща вина върху мен.Регистрирани поръчково, преди броени минути

На хартия, каквото и да е QUADRO-то, аз говоря за конкретен, и проблемен случай.Дано Людмил си промени мнението за мен, доста се постарах за неутралното си отношение в този post.Някои потребители на ЛС искрено ме поздравиха за сигнала и полезната тема, като коментираха, че съм направил на салата онези, които не са прави.По отношение на заяждането "Ако не беше ти...", ще напомня, че от сервиза НЕ оправиха проблема, и изнудваха човека да си плати за смяна на карта.Ако не бях го оправил-това щеше да стане.Явно това е Стемо... Уважаемите kokomil и Lyudmil далеч не са кой да е, и някакви си самозванци, за разлика от гамените, които демонстрираха обиди с писанията си, и те застанаха на моя страна, като kokomil прекрасно засегна случая със служебните задължения и компетентността на кадрите.Едва ли някой ще ми възстанови безсънието и моралните щети.Наистина бих искал, ако ше ме обиждат- някой да ми бе казал обидите в лицето, мъжката, а не като някой с полови проблеми...(Да не качвам клипчето с мадамата от рождения ден, облечена като Снежанка, че ще ме бият, а някои от участниците в темата са виждали част от него

)