Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Проблем с фирма "СТЕМО" - Варна
kaldata.com - Форуми > Хардуер > Общи хардуерни въпроси

Страници: 1, 2, 3, 4
Fixt00l
У-у-у, само ми дайте да разкривам некадърници, в това най-ме бива mad.gif

Един възрастен клиент отива в офиса на Стемо във Варна, където са известни с поведение към клиентите, подобно на турски паша към роби (и той самият го каза).Поискал е да му препоръчат gamer laptop до към 3 000 лв (предостатъчна сума).В последствие те му пробутват боклук на HP, с NV QUADRO speak.gif Даже елементарни игри не вървят, такива, като CALL OF DUTY 2, която си върви и на INTEL GMA, с ниски настройки, и на RADEON 1600 (mobile).3D Mark 2005 изобщо не мина, отделно рестарти и забиви.Клиентът бе убеден, че СТЕМО и HP са уважавани фирми ph34r.gif След сериозно количество смях от моя страна, истината лъсна наяве, след като разказах куп случаи, истински, и му обещах да му отърва кожата.Писах на централата на СТЕМО за подлата измама, нахвърлих им разликите между сериите QUADRO и Geforce.Бяха учтиви и ми дадоха телефона на управителя във Варна.Той се кри 4 дни, преди да го намеря, и бе изключително нагъл, и технически по-некомпетентен от 16-годишен хлапак, а шеф на толкова "уважавана фирма" worshippy.gif Каза, че много добре били направили, като излъгали клиента.Искаше ми се да го попитам дали така е преуспяла фирмата му, но, то си е повече от ясно.Така били преценили техните техници.Отказано ми бе да разговарям с тях.Взели лаптопа, щели да го оправят с преинсталация на WINDOWS nono.gif След няколко дни играчка те се предадоха, и обещаха смяна, и бях поканен да ида, и да избера друг модел лаптоп.Отидохме днес, някаква служителка ми крещя и ме обижда, като си призна, че не е технически компетентна.Побеснях, но после й се смях в очите на провокациите.Видите ли, от NVIDIA не знаели коя карта е геймърска, и препоръчвали GF, но от СТЕМО излязоха по-турци от ходжата, и дали QUADRO, само и само да вземат всичките 3000 лв на човека.Игрите не били лицензирани, затова не тръгвали thumbsupsmileyanim.gif Предложих й да инсталирам безплатни игри, и да проверим това, но ми бе отказано.Правели невероятен жест, не сме го оценявали, като сменяли лаптопа.Изсъсках й, че са направили безумно некадърна продажба и явна измама, тъй като клиентът е казал, че не разбира, и иска лаптоп за игри.Служителката лъга, че е предлагала куп лаптопи, а клиентът е настоявал като магаре на мост точно за този модел, което клиентът отрече веднага.КАк можело аз да пиша такива неща на сайта на Стемо...Аз й казах, че грешката си е тяхна, и да си оправят бакиите.Останах потресен как и шеф, и служител ревностно отричаха измамата, като 15-годишни хлапаци.Смятам да ви спестя обидите и лъжите, които търпях половин час.Взели 3 бона на човека, мен изкараха некоректен...Заплаших случаят да гръмне из цяла България, като КАЛДАТА и HardwareBG са първите стъпки.В крайна сметка се спрях на един FSC с TURION X2 и NV 8600M, 2 X 320GB HDD, 17: 1440:900, за 2600 лв, тъй като нямаха особено голям асортимент.Накрая излезе, че клиентът не си пази кашона, и те отказаха смяна.Той си каза, че не иска пари назад...Няколкостотин ЛВ разлика, заради един кашон?Доколкото знам, на вторични суровини ги изкупуват по стотинки-килото friends1.gif Инструктираха го да намери отнякъде друг кашон.Интересно, и това е представител за БГ...Половината от лаптопите в сайта им излезе, че ги няма в БГ ass.gif laughing5.gif Накрая онази ми казва, че разликите между QUADRO и GF ги имало във всяка книжка... clap.gif Само дето и хлапетата ги знаят, бих й казал аз...Моля за коментари по темата.3 000 лв, на този гладен живот, и такова унижение към клиент...Накрая човекът каза, че има чувството, че го задължават да им коленичи...Ако голяма фирма като Стемо не може да си позволи да си наеме поне един кадърен кадър във Варна...Случаят бе отнесен към доста конкурентни фирми, дори видях няколко червени от смях лица (не си измислям).Май Господарите ще ги посещават скоро...
Phreaker
Без коментар! angry.gif
СТЕМО=Черен списък
sixkiller
Явно офиса във Варна има нужда от нов персонал smile.gif
В "дагето" несъм имал проблеми с тях.
nikk12
Лошо,много лошо! За съжаление почти навсякаде е така.Само да те видят че не разбираш и ще те преметнат както си искат.
NightNiki
Много ти благодаря за този сигнал. Ако излезе наяве фирмата "Стемо" от някой мой познат ще му обясня как стоят нещата, за да се предпази от некомпетентни, некадърни измамници. Интересно защо в днешно време всеки пишман-продавач на хардуер е решил, че много разбира и че е най-добрия след една продажба на PC на някое хлапе...

Ако имате още Варненски фирми, които влизат в черния списък бих желал да науча имената им. smile.gif
Fixt00l
Подобни случаи има най-много в Е-Варна (бившата ЛИДЕР), JarComputers, ЮМЕНА, Технополис, DIGIT, VarSys, Инфовизия, Пласико, Милениум.Ако се сетя за още, ще кажа и тях.Окуражавам всички да се включат с мнения, все пак, не съм единственият тука, и уважавам чужди мнения (ако са компетентни като на онази служителка baby.gif )
Fixt00l
Това какво трябва да означава, заяждаш ли се?! Аз ли съм виновен, че палячовците нямат никакъв асортимент?Аз ли съм виновен, че не предлагат по-сериозни марки, като ASUS, например? Подчертах, че изборът бе ограничен, и че много модели просто ги нямали.Само да спомена, че клиентът е моряк, и след 2 дни заминава, и няма и много време.А той изрично държи дисплеят да е 17". Проблемният лаптоп е нещо подобно на ТОЗИ А избраният лаптоп е от ТАЗИ СЕРИЯ Все пак, можеха да го доставят за утре, и щели да умуват дали да уважават размяната.Няма много подходящи модели, няма време, човекът е моряк..Питах го, той каза, че не държи на interface, държи само да е 17" и с добра карта, абсолютно нищичко не го интересувало. Иначе, ако го имаха, бих избрал Ето това
zdravko87
За съжаление в БГ все още си мислят, че са над купувача. Дано да се оправи скоро.
thomson
ЦИТАТ(Fixt00l @ 9.07.2008г. в 22:49ч.) *
Подобни случаи има най-много в Е-Варна (бившата ЛИДЕР), JarComputers, ЮМЕНА, Технополис, DIGIT, VarSys, Инфовизия, Пласико, Милениум.Ако се сетя за още, ще кажа и тях.Окуражавам всички да се включат с мнения, все пак, не съм единственият експерт тука, и уважавам чужди мнения (ако са компетентни като на онази служителка baby.gif )

Ако за теб digit са измамници, за мен не са . И ако имаше повече търговци като тях, щяхме да живеем една идея по-добре.
Fixt00l
Хал, хал хабер си нямаш какви са, аз ги познавам от 8 години.Понеже пръв развестих истината, ме намразиха.Имам над 1000 оплаквания от тях, имам и телефоните на клиентите, които се оплакаха. Заповядай , и искрено ти съчувствам за мнението.
saentist
За Варненските продавачи добавям и INLAB http://www.inlab.bg/
за 2 седмици не бяха пуснали компютъра да видят за какво иде реч
и накрая след като търсих 4 дена подред отговорен персонал
човека отсреща каза еи сега го пускам какво му е
след като му обяснявах 30 минути по телефона че дъното е здало багажа
(то кое ли интелско дъно става за нещо) и че прегрява до степен че изключва мрежовата карта
образа правил тестове и ми връща компа без видео кара със съвет да ползвам дънната видео карта
(на компа се работи изключително на CAD приложения)
Fixt00l
Аз питах човека, дали има някаква възможност да някога да използва CAD/DCC, изброих му куп програми, той каза, че никога няма да прави какъвто и да е дизайн и моделиране.Освен това, техниците им не свършиха работа, играха си, игри, тръгващи при INTEL GMA, не тръгват тук.Аз не искам да рискувам, предпочитам геймърска карта, пък нека да е бавна за CAD/DCC/CAE.Машината не се държи стабилно, и техниците бяха съгласни да я подменят.Все пак, нямам лаборатория да ги сравнявам...Елементарни игри не вървят, не минава 3DMARK, не е ли достатъчно ясно?Мъчиха го с WINDOWS-и и разни драйвъри, няма, баце...Човекът изрично поръча геймърски лаптоп.След 2 дни заминава.Да му дадат друг със същата карта, и да стане същият проблем, насред океана? huh.gif Макар FX1600M да се води същата като 8700М-GT, видяхме я, какви ги свърши...Допълнителните, ненужни екстри вдигат и цената...Мога да модифицирам и излъжа BIOS на картата и драйвъри, но рискувам доста...И това, за 1/3 по-бърза, е много преувеличено, те са еднакви, 8700М е леко овърклокната 8600М, с около 200 MHz нагоре.Отново повтарям, лаптопът не е мой (опазил ме господ), човекът заминава на път, и няма да поемам никакви рискове с временни решения.А машината си има гаранция, да не съм им длъжен да им оправям бакиите?Щом не успяха, какво да говорим повече biggrin.gif
martab
на мен отдавна мо стана ясно че почти всички комп фирми са некоректни към новаци!
видят ли такъв го лъжат на поразия
навремето при първия си по-свестен компюър и мен ме минаха, на моя колежка пробутаха за петнтиум РС със загубен процесор,наскоро минаха мой братовчед с подобна история - навили го да купи за дете лаптоп за игри, пробутали му на космическа цена накакъв залежал с 14' екран и с тъпа видеокарта уж марков, естествено качили му няколко стари игри и човекът нали не разбира доволен дал спестяванията си! и детето само стари игри играло а после почнало да мъкне лаптопа насам натам и го скапало! и естествено от фирмата казали че то си е виновно ( може и да е така) и отказали гаранция!
"абе как ще взимаш на дете лаптоп - питам го - те са за работа не за игри - ами от фирмата му препоръчали! че по света децата се са с лаптопи!
ами защо не ме пита? - ами те нали са специалисти! наистина са спецове ама по номерата - имат изработен нюх и попадне ли им наивник го надуват,
а попадат най често бащи със скромни доходи, искащи да направят подарък на децата си.
да не говорим че за игри е по добре настолен със свестен монитор и по стабилен е и по евтин дори за 5 пъти по-малко пари можеше да вземе настолен втора употреба и като му качи паметта и с хубава видеокарта щеше да е с много по- големи възможности!
V12
Ела, боже, си прибери вересиите... biggrin.gif Имам предвид не продавачите от "Стемо", разбира се, а набедения "независим експерт" Fixt00l, автора на темата. Впрочем, той човека си признава още с първото си изречение, че познанията му стигат единствено да критикува другите. И накрая не само набутал горкия клиент с Turion вместо CoreDuo, ами и една от най-дървените марки - Fujitsu-Siemens.

От над 20 години съм в компютърния бранш, работя и със Стемо, и с Юмена, и с JAR-а (до преди няколко години техни единствени представители във Варна бяха РИГ), и с Дарина от Лидер, и с братята от VarSys. Продал съм на клиенти стотици техни компютри и съм им инсталирал софтуер. И, кой знае защо, никога не съм имал проблеми с коя да е от тези фирми. Винаги са били коректни, уважавали са гаранциите (единствено от Лидер преди 5-6 години ми бавиха цял месец смяната на изгорял хард) и са проявявали разбиране, ако поради една или друга причина клиентът не хареса даден компонент и желае той да бъде заменен. В Юмена се е случвало два-три пъти при асемблиране на нова машина да заменят детайл от поръчката с друг (примерно диск Seagate с IBM/Hitachi), но след като констатирам несъответствието винаги са ми поставяли каквото съм поръчал в рамките на деня.

ЦИТАТ
2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения

знае как да изтрие OEM Vista-та, да инсталира на чисто XP SP3, да му изтегли и сложи нужните драйвери и да подкара без проблеми която и да е игра, но вместо да се научи кое как се прави, тръгнал да оплюва наред. Започна от Стемо, мина през топ-модел на една от най-стабилните, качествени и с добра поддръжка марки - HP - и на края изреди всички порядъчни фирми във Варна, които поддържат ниски цени. И кой остава като добър търговец според него? Може би D&G или RISK-а, с техните 20-30% надценки? Мога да ти гарантирам, Fixt00l, че на посоченото от теб HP ще върви не само Call of Duty II, a дори и IV без никакви проблеми. Стига да не използваш драйвери за видео картата на Microsoft, разбира се. А на клиента мога да изразя само най-искрените си съболезнования за лошия късмет да попадне на такъв "експерт" smile.gif
Fixt00l
Първо, ти караш да махна на човека лицензирания WINDOWS, и да му сложа пиратски ohmy.gif Второ, ако желаеш да бъдат описани всичките случаи на некадърниците от посочените от теб фирми, да, ще бъдат, и то-с протокол.За познанията ми-колегите от форума знаят, знаят и на първенствата.Ако за теб критиката прави човека експерт-то, виждам причината за надутостта ти.
ЦИТАТ
2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения

ТУКАБратята от Varsys още едно време продаваха геймърска машина-Celeron с FX5200, вместо Athlon64 с по-модерна карта, още нямаше двуядрени процесори.Юмена във в-к "Позвънете" получиха карикатура за сини екрани и рестарти.Клиенти 3 месеца чакаха да им намерят захранване.Открай време казват на хората да не си вземат Radeon+Nforce чипсет, че прави проблеми (я да обясниш, господинчо...)Нося им гаранционен комп с дефектна памет, със снимка от Memtest86, те го връщат след седмица.Още случаи искаш ли? Между другото, независимият Fixt00l е четирикратен световен и европейски шампион, ти какъв си?Виж колко поста имам аз, и колко имаш ти, с какво си полезен на този форум?С обидите си, които са против правилата му?Какви са тези поръчкови, смешни коментари, без НИКАКВА обосновка?Не видях никаква аргументация.И защо великите експерти от СТЕМО НЕ УСПЯХА да го оправят, и накараха човека да си плати за инсталацията, и накрая казаха, че ще сменят машината?А твоите герои от VarSys продължават да твърдят, че Sirtec слагат в джоба си FSP.Продаваха Soltec дъна, по-запознатите от нас си спомнят за едни щуротии с картите на ATI Technologies, и шефът им плюеше по ASUS, нямало такива боклуци, и по-точно-култовия за времето си K8N, всички си спомняме, че то нямаше грам конкуренция.Предлагаше Foxconn с mATX на негово място lol6.gif laughing5.gifОтделно запечатват компютрите, което само мошеници и некадърници го правят, и е противозаконно.Така правят и Жар, и Юмена.Жар компютърс продадоха дефектен комп, който не можаха да оправят, изтриха WINDOWS, пращаха момчето да си носи драйвъри от 20км, вместо да изтеглят, и не можаха да го оправят, аз по телефона им казах как biggrin.gif И се обадих в София да обясня колко са кадърни тия от Варна, мога веднага да ти дам телефона на потърпевшия.Чакам извинение за обидното ти отношение, и не ме карай да си премерим знанията, ще станеш за посмешище от един младок.Ако ти си продал стотици, аз съм продал над 10 000, отделно отговарям за други 4000, имаш ли елементарно понятие колко милиона долара са това, сега ще си ги мерим ли?Нали знаеш, че това е против правилата на форума?Как можеш да караш човека да инсталира пиратски софтуер, като има оригинален?Това ли научи за 20г в бранша?Съчувствам ти.Нямали проблеми в Стемо, а не можаха да го оправят, тоя HP...Пращам клиент с лаптоп HP, купен от Гърция, и не могат да му оправят заседнал бутон, тъй като не били виждали през живота си тоя модел.А за великата и смешна марка HP, ето ти едно клипче, слушай внимателно какво казва човекът Цък Jarcomputers нарочно съм им поръчвал разни неща, вечно не могат да доставят, и обещават да се обадят.Можеш да питаш Myd, например.Когато един лаптоп дефектира, и човекът заминава след 2 дни, той законно има право да го смени, г-н 20г в бранша, и никакви гръмки прикази тип БАЛОН няма да променят това.Добре, че не попадна на теб...Мога да ти дам телефона на Димитър, бивш сервизен техник, който избяга панически от Дарина, и отиде в друга фирма да работи...Дарина обеща до края на годината да продава Blu-ray дискове по 60 стотинки...Освен това, има прекрасен пример за тяхната компетентност, случая с потребител smilevarna и дефектната видеокарта, дето всички помнят кой я съветва и кой й отърва кожата.Ето виж нейния post- ТУК и ТУК Имаше една госпожа, на която й бяха промили мозъка, че FX5200 е в пъти по-добра от RADEON 9600, навремето, имам адреса и телефона й, също бих ги предоставил.Продават компонентите с орязана гаранция, с цел рекламациите да си останат за тях, и да продадат наново гаранционен компонент- има такъв случай в КТЗП, лесно може да го проверим...Май модераторите ще се намесват, побеснявам, когато някой си самозванец ме предизвика...Обиждаш ме, наричаш ме ламер, което е против правилата на форума, а куп техници в Стемо не са ламери, като не са го оправили, така ли...А това с драйвъра е супер-съвет, сетих се още преди тях, а и опитаха и те, ама не стана.Дано излезеш мъж, и се извиниш за отношението си.Може за тия фирми и да питаш ХристоС от hardwarebg, определено е сред най-големите в България.

O.C TEAM BULGARIA FOREVER!
pit
Приканвам да се запази добрия тон и да няма нападки, темата предполагам ще е полезна за някой, така че въздържайте се от крайности!
pavl0v
ЦИТАТ(pit @ 10.07.2008г. в 09:21ч.) *
Приканвам да се запази добрия тон и да няма нападки, темата предполагам ще е полезна за някой, така че въздържайте се от крайности!

Темата наистина е полезна.
Писнало ми е някой да ми продава нещо което си няма на идея какво е. Не може да като тръгна да си купувам фотоапарат примерно да погледна тук там и като отида в магазина да знам повече от човека който се опитва да ми продаде стоката.

Ако някой има информация как се процедира при случаи с измами да сподели. Аз лично не знам кой може да ме защити като потребител.
tprodanov
Еми така стават нещата като се съберат и купувач и продавач, които не са наясно с обекта на сделката. Още като видях понятието геймърски лаптоп ми беше ясно какво следва, а накрая като виждам и гениалния избор - вече нямам думи. Върхът разбира се е култа към невероятната марка Асус - неам думи...

Относно фирмата - ами дреме й на фирмата да ти кажа. Те така или иначе си поддържат магазините само с хуманна цел към самите магазини, а парите идват от съвсем различни проекти и области, това разбира се не значи, че трябва да се държат като идиоти. Това което мен ме притеснява обаче е мнението че един кашон не може да струва еди колко си. Ами може. Аз работя в компютърна фирма - незнам как е в Стемо, но като ги знам габровци - едва ли са по-либерални. Та ако аз приема някой да ми върне неокомплектована стока си я получавам като заплата и толкова. Щото ти после като клиент ще се радваш ли да ти продам лаптоп без кашон и дали няма да ми поискаш не няколкостотин лева, ами и 1000лв надолу?

А на Стемо проблема им е като на всички останали фирми - няма кадри. И това е видно.
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(Fixt00l @ 9.07.2008г. в 22:20ч.) *
.Накрая човекът каза, че има чувството, че го задължават да им коленичи...Ако голяма фирма като Стемо не може да си позволи да си наеме поне един кадърен експерт във Варна...Случаят бе отнесен към доста конкурентни фирми, дори видях няколко червени от смях лица (не си измислям).Май Господарите ще ги посещават скоро...

Нищо чудно!!! То какво ли вече да е изненадващо?! Клиента има право винаги, но няма право да се държи зле с продавача на дадена стока! А продавача е длъжен да даде най-доброто предложение на клиента си! Тогава и двамата ще са доволни, а от това всеки да остане доволен имат полза и двамата, ако това изобщо касае продаващия стоката! Въпрос на гледни точки. Може пък да е мислел, че дава най-доброто?! Или просто е некомпетентен продавач! wink.gif
Да има и друг вариянт, да продаде и не чак толкова добрата стока- и ако успее, значи е наистина добър в продажбите!!! ph34r.gif

ЦИТАТ(Vezzz @ 10.07.2008г. в 09:53ч.) *
P.S. Много се палиш, няма смисъл само хадиш нерви. nono.gif

ПП. Може и да ги хади, ама явно има какво да хади! tongue.gif
stalkin11
В софия НЕ Е по различно на всякаде пържат хората ! Въпреки че и мене искаха да ме изпържат и почти успяха накрая успях да се оправя... Избягвайте всякакви търговци на ПС--- Започнете с Стемо , Стеалтех и др такива . Видят ли те че не разбираш много те изпържват ВЕДнага ! Да не говорим за цени и модели на продуктите ! Искаш едно те ти дават друго и ти казват а....ма то това е уе ... какот и да е .. В такива магазини САМО с човек дето разбира много и им е ЯЛ попарата ! mad.gif sad.gif

ЦИТАТ
fashionlady
Искам да ви кажа, че не съм доволна и от Пловдивския офис на фирмата "СТЕМО"
1. Компетентни са ДА
2. "Обаче" сервиза им взима луди пари за поправка
3. Цените на продуктите им с корпоративната отстъпка която ми правят е по висока от на други техни конкуренти.
4. До преди две години ми искаха лимита на покупките ми да е най-малко 10 000 лв на месец
От една година може би и повече вече не съм техен клиент те звънят за да си уреждаме срещи но аз винаги съм заета!!!
capnemo
ЦИТАТ(fashionlady @ 10.07.2008г. в 11:29ч.) *
Искам да ви кажа, че не съм доволна и от Пловдивския офис на фирмата "СТЕМО"
1. Компетентни са ДА
2. "Обаче" сервиза им взима луди пари за поправка
3. Цените на продуктите им с корпоративната отстъпка която ми правят е по висока от на други техни конкуренти.
4. До преди две години ми искаха лимита на покупките ми да е най-малко 10 000 лв на месец
От една година може би и повече вече не съм техен клиент те звънят за да си уреждаме срещи но аз винаги съм заета!!!

Без да искам да защитавам горната фирма да спомена че цените са високи, защото продуктите, които предлагат са скъпи (HP). Например заден капак за PDA струва (без транспорта) 47 долара (парче пластмаса). И трябва да си оставя устройството при тях, да отиде до Холандия за да се "ремонтира". Много от условията и правилата са наложени от фирмите на които Стемо са представители. Но това не оправдава липсата на професионализъм
kopeto
Аз пък имах един случай в JarComputers - Хасково.... влизам си аз в магазина и търся да си купя флаш памет.... продавачката чукаше нещо там на тоя компютър първо каза 30 лева после каза 35 лева да искара касовата бележка ми вика ааа извинявам се много не съм видяла флашката е 42 лева и някфи стотинки..... казах и че нямам толкова че нося в мен само 35 лева.... и тя ми каза съжалявам много вече искарах касовата бележка гаранция това онова..... пфу да ми се невиди добре че имах каширани още 10 лева в задния джоб иначе незнам какво щеше да стане... и така май ме излъгаха с 12 лева....
delphipro
ЦИТАТ(kopeto @ 10.07.2008г. в 11:58ч.) *
Аз пък имах един случай в JarComputers - Хасково.... влизам си аз в магазина и търся да си купя флаш памет.... продавачката чукаше нещо там на тоя компютър първо каза 30 лева после каза 35 лева да искара касовата бележка ми вика ааа извинявам се много не съм видяла флашката е 42 лева и някфи стотинки..... казах и че нямам толкова че нося в мен само 35 лева.... и тя ми каза съжалявам много вече искарах касовата бележка гаранция това онова..... пфу да ми се невиди добре че имах каширани още 10 лева в задния джоб иначе незнам какво щеше да стане... и така май ме излъгаха с 12 лева....

Ами не си длъжен да я вземаш да се оправя сама след като не ти е казала действителната цена.
V12
ЦИТАТ(delphipro @ 10.07.2008г. в 08:43ч.) *
Имам един въпрос можеш ли да ми кажеж каква е разликата между QUADRO видео карта и GeForce?
И защо спориш след като човека е казал, че иска лаптоп за игри, а видео картите QUADRO изобщо не стават за това!

Това е доста разпространена заблуда smile.gif В действителност разликата между QUADRO и GeForce на хардуерно ниво е нищожна - 2-3 групи резистори са запоени по различен начин, с което се заключват ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ възможности на QUADRO - главно хардуерното изпълнение на различни OpenGL функции. Ако те интересуват подробно всички разлики, можеш да прочетеш тук. Но всяко QUADRO има абсолютно всички възможности на аналогичния GeForce и не му отстъпва по производителност в игрите. Евентуално може да е 2-3% по-бавна заради оптимизациите на драйверите. Преди две години си презапоих въпросните резистори на старата ми GeForce 6800 и и флашнах BIOS-а, с което я превърнах в Quadro FX4000. Не съм забелязал някоя игра да е тръгнала по-бавно или да е отказала да се стартира smile.gif

Друг е въпросът, че цената на QUADRO-то е значително по-висока и ако човек не ползва 3D CAD/CAM приложения просто няма смисъл да си я купува. От тази гледна точка не оправдавам служителите на СТЕМО, ако наистина са му препоръчали конкретния лаптоп, след като той е обяснил точно за какво ще го ползва и за какво - не. Но познавам достатъчно добре и Пламен, и Силвия от варненския офис и съм уверен, че те не биха го направили. Друг е въпросът, ако клиентът е дошъл и им е казал: "Дайте ми най-добрия си лаптоп до 3000 лв, на който да вървят всякакви игри" без да уточнява, че няма да го ползва за нищо друго.

За моряка - не зная защо е решил да си купува нова машина точно 2 дни преди да замине. Имам клиенти капитани и зная, че те престояват на брега минимум месец между два рейса. Нормално е човек да си поръча компютър поне две седмици предварително, особено луксозен модел, от който едва ли ще имат в наличност повече от един екземпляр. Най-малкото, заради възможността първият, който му предложат да има мъртви пиксели или субпиксели и той да откаже да го вземе още в магазина. След като са установили, че конкретният екземпляр е бил дефектен, от СТЕМО са предложили да му го сменят с друг. Не виждам какво повече биха могли да направят. А това, че нямат друга бройка на склад и не могат да направят замяната за един ден е съвсем нормално.

С въпросния Fixt00l нямам никакво намерение да си ги мерим. В случаи като този се придържам към максимата, че "ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото" biggrin.gif Само ще отбележа някои негови абсурдни твърения, от които си правя изводи за верността и на останалите му изказвания. Можете да приложите правилото за 13-тия удар на часовника: "13-ият удар на часовника не само е погрешен. Той поставя под въпрос и верността на предходните 12 удара" smile.gif

Първо, човекът бил продал "над 10 000" компютъра. Една проста сметка показва, че дори да е продавал по два компютъра на ден всеки ден от годината, включително празниците и почивните дни, пак трябва да е работил около 15 години smile.gif

Второ, "поддържал над 4000 компютъра". Такааа... Само че има една малка подробност - във Варна НЯМА фирма, холдинг или каквато и да е друга организация, която да има 4000 компютъра. Нито БМФ, нито пристанищния комплекс, нито корабостроителния завод, нито БТК - Варна, нито веригата "Пикадили", нито някоя от банките, нито целия ТИМ. Освен това физически е невъзможно за един администратор да поддържа над 500-1000 машини. Просто няма да му стига времето, както и да си организира нещата. За такъв брой компютри се назначава екип от администратори.

Трето, само от факта, че не знае за правото на downgrade на всяка Vista към XP и нарича тази операция "незаконна" можете да си направите съответните изводи.

Ще отбележа също, че когато аз купувам с клиент машина от Юмена, РИГ, Жар, ВарСис или Дарина (Лидер), те не и поставят лепенка. Въпрос на лична договорка и изградени отношения с всяка от фирмите. Добре ще е Fixt00l да се замисли защо на него не му гласуват такова доверие.

И на края, фактът, че е спечелил състезание по овърклок не го прави "експерт", точно както спечелването на състезание по пиене на бира не те прави експерт-сомелиер wink.gif За да накараш една машина да работи един час с параметри, значително надхвърлящи спецификациите на производителя, като при това вие и фучи като излитащ самолет не са нужни особени познания, а само упоритост и свободно време за губене. Личната ми практика показва, че е по-ефективно човек вместо да овърклоква да инвестира времето и усилията си в усвояване на продукти, с които да успее да натовари машина, работеща на нормалните си честоти. А ако производителността не му е достатъчна, със спечелените пари да си купи нов, по-мощен компютър.
tprodanov
Fixt00l - две неща искам да ти кажа -
1. Кашона, ако си ми порчел предишното мнение струва не 400 лв, ами даже 3000лв би трябвало. Защото ако служителя приеме обратно неокоплектована стока тя си остава вечно негова.
2. Лаптопите, които се продават в САЩ се продават там и никъде в Европа - това не е политика на стемо, на мост, на не знам си кой, а на фирмата вендор - всички фирми имат такова разделение - САЩ-Европа. И независимо дали ни харесва фирмата вносител ни най-малко не ти е виновна за това. А иначе някой тук спомена, че познава управителя. Аз имам същите наблюдения - по-скоро той би те потърсил, за да те навре където споменаха там....
Но все пак - пробвай да ги потърсиш с добро, имат си мейл за мнение на клиентите, който се чете. Така ще разбереш дали фирмата е скапана или въпросната служителка, или пък грешката е била в теб. Успех!
Fixt00l
Разликата дори да е нищожна, повтарям за n-ти път, машината се крашва, и в сервиза не я оправиха.Какво си запоил, или не си, това НЕ Е нашият случай, нито можем да режем гаранцията така.За кашона, добре, ще си замълча.По отношение на лепенките, не ме карайте да залея със снимки форума, апаратът ми има добър макро режим.Отново търпя обиди от V12, не виждам с какво съм ги заслужил.По отношение на overclock-а-трябва да познаваш всеки милиметър от системата при екстремен клок, за да не те издъни нещо.По-нагоре съм писал и преди теб, че картите са почти еднакви, защо повтаряш моите думи?!?!Клокнат Q6600 за 350 лв бие QX процесорите на Intel, които струват в пъти повече, и HD ENCODING 1920X1XXX to 730 x 576, което става на default за 5 часа и половина, след клок ми го сваля на 2 часа и половина (CCE/CANOPUS).Но, какво ли да ти обяснявам...Става въпрос са СЪЩИЯ процесор, просто те карат да дадеш доста повече пари за него, за да пълниш нечии гуши.Така клокърите се противопоставят на натиска и монопола на големите компании, които упражняват чиста проба законен рекет.Така е и с чипсетите, например Х38 @ Х48.За пореден път даваш оф-топици.Нито ще поим по лаптопа, нито искам да го ползвам за опитно зайче, след като имаме право да го сменим.3 бона явно са малко пари, ами, що не ги заложиш, без да можеш да си ги вземеш?За компютрите и броя им, първо, ти работиш на ниско ниво-някакви си фирмички, може да не говорим за това.И ще те посъветвам да не гледаш в чужда паница.ТИМ нали ми предлага работа за някакви си мизерни 1400 лв заплата, както и още няколко големи организации..А, не, мерси...А кой какъв експерт е...Виж сега, пролича ти, че имаш лично отношение.Ние тук не искаме гръмки думи без доказателства.Познавам го-не би го направил..Това в съда дали минава?КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ, И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ.Имам записан разговора с шефа на Стемо по телефона, не ме карай да го пратя на Господари на ефира, и цяла БГ да реши.За другите фирми също дадох примери, познавам и бивши служители, можем да им направим по едно интервю?Какво ще кажеш?За мейла-писах, бяха доста лаконични и учтиви, и ме пратиха в офиса, където станах свидетел на ужасно отношение.Човекът каза-искам геймърски лаптоп, само за това го ползвам, и филми, интернет, музика.Стемо просто нямат НИ ЕДИН чист геймърски лаптоп, 17", виж им сайта, всичко е с QUADRO на NV, колко случайно изглежда цялата работа.Каква ли може да е причината...blink.gifКак може, бе, като си некадърен, да набутваш така човека...Има куп лаптопи с NV 8700M...Казвам го за последен път, като за онези, които нарочно не разбират-Няма да рискуваме, човекът заминава, машината дефектира, не можаха да оправят.Какво точно искаш от мен, V12?Да пратя човека с крашваща се машина на път?!?!Това ли е, което целиш?!По думите ти това се разбира.Ако продължаваш да защитаваш СТЕМО по случая, аз собственоръчно ще се погрижа над 100 техни издънки да бъдат разпространени с доказателства из цяла БГ.Щом познаваш хората, явно не ти пука за това.Не зная как е в другите градове, говоря за Варна.Макар от Пловдив вече да се оплакаха в темата...
ma_in
V12 може би като си модвал картата си сигурно си проверил цената на 6800 и quadro4000, а може би знаеш цената на 8600 и отговарящатата й quаdro по производителност в игрите и сигурно много добре знаеш, че цените са в пъти различни, много пъти дори. За големите вериги магазини бих казал, че никога не ходиш за да се информираш, а само ако си си харесал нещо и го няма никъде другаде по-изгодно. Аз лично в такива магазини като СТЕМО, Германос, Мост и тем подобни прехвалени фирми не влизам. Предпочитам по-малките и по-изгодни фирми, които не започват да ме убеждават в простотии веднага щом им кажа какво точно искам да сглобя. Моята препоръка е: Ако не разбираш, прочети малко по форумите. Ако те мързи, питай някой дето мислиш, че разбира и няма да те прецака. Никога не се ходи неориентиран и неподготвен в магазин за техника и най-вече компютри. Този който спазва тези правила е много по-трудно да бъде измамен.
Специално за Асус нямам наблюдения, обаче от лаптопи MSI, Gygabite нямам изобщо добро мнение. Пластмасите им се разпадат - буквално. FCS също не са добра марка за мен, защото такива само с разни дефектирали части знам.
kokomil
Чета и ... се чудя на някои "напъни" в защита на въпросната фирма. Дали ще е "Стемо" или някоя друга, не виждам особено голяма разлика. Безспорен факт е, че по всички тия т.нар. големи фирми, работят (или по-точно губят времето на хората) индивиди с неустановено ниво на познание и интелигентност. Направо бих казал, неориентирани индивиди от всякакъв пол без каквито и да са елементарни познания относно материята, която би трябвало поне отгоре-отгоре да познават. Винаги съм се чудил по какъв критерий са назначавани на работа. Естествено, че има тук там някой, който е " по в час", но това са просто изключенията, потвърждаващи правилото за тоталната некомпетентност на служителите в знайни и незнайни фирми.
По-горе някой спомена, че познавал някого от въпросната фирма ( Иван, Драган .... без значение) и че те не биха подвели клиент. Ми добре, щом управителят е толкова компетентен (така разбрах от писанията по-горе) да остави на работа само тези, компетентните. Другите за к,во му са ? Да му "издигат имиджа" по форумите? Ако е шеф на място, няма да се стига до подобни оплаквания в този или онзи форум. Истинският управител знае много добре максимата: Клиентът винаги е прав! И би трябвало тази максима да я внуши и на подчинените си, в противен случай ....значи не става за шеф.
Всеки, който има компютър и не разбира от материята, е имал срещи с подобни представители на "фирми" и след съответната "консултация" е разбрал с ужас как и за колко пари са го измамили в някаква фирма, била тя малка или голяма. Кой повече, кой по-малко. Справка: форумът е пълен с подобни примери.

Добавено- едно примерче само. Промоция в Метро, компютър, монитор, принтер + мишка, клавиатура ит.н. А сега познайте дали машината тръгна ? Не ! Защо ? След третото посещение на гаранционния "сервиз" с голяма изненада отворковците разбрали, че дъното е без Биос ...
Fixt00l
Хвала на Кокомил, с притеснение очаквах мнението му, тъй като му отстъпвам в някои отношения по познания rolleyes.gif Досега неговото мнение е най-здравомислещо, както и това, което ми каза iovi на ЛС.Зная, че съм краен, и че избухвам лесно, но на мен са ми платени сериозни пари да отърва кожата на клиента, естествено, че съм пристрастен, да не говорим, че е и прав...Естествено, че браня интересите му, като опълченец брани камъните на връх "Шипка", и не е особено лесно, това.В допъление на мнението за истинския шеф ще кажа, че не може да се говори така на колега, както той-на мен, да не говорим, че е некомпетентен, и ми е колега само на хартия, не може да има такова мотаене и отношение към човек, дал 3 000 лв, в този гладен живот, в който живеем.Много хора пискат, като им кажа, че приличен лаптоп струва около 1200 лв, вижте само разликата.Избрах онзи FSC, защото нямам избор от Стемо...И отказаха подмяна, сега ще мъчим картата.Много правилно се изказа и ma_in, за разликата в цените, например G2S струва 700 лв надолу, и е по-добре в някои отношения.Просто от СТЕМО нямали какво да дадат, и решили да измамят човека.Ако влезе кокомил, аз, или някой от по-напредналите, да си избира, сигурно ще си излезе, превиващ се от смях!
tprodanov
Любопитно ми е - като си говорил със шева на варненския офис, що не споделиш името му?

ЦИТАТ
По-горе някой спомена, че познавал някого от въпросната фирма ( Иван, Драган .... без значение) и че те не биха подвели клиент. Ми добре, щом управителят е толкова компетентен (така разбрах от писанията по-горе) да остави на работа само тези, компетентните.

Никой не говореше за компетентност - това е отделна тема, но така или иначе щом фирмата е една от големите, значи мениджърите и шефовете на локалните офиси си вършат работата. Но темата беше, че този човек най-вероятно би те изял по телефона, и в никакъв случай не би се крил.

Относно идеята да се пазарува в марки фирми - аз лично не я възприемам - аз не бих. Просто защото работя в една от големите фирми, не Стемо, но все пак голяма. И малките дилърчета ми звънят непрекъснато когато има клиент при тях да обяснявам неща, просто те не са подготвени. Няма и как. Освен това има ли изобщо някаква логика да купуваш нещо не от вносителя, а от малка фирма, която го е купила от вносителя, но не може да ти предложи нищо повече от по-висока цена, по неадекватно обсулжване и сервиза на вносителя? Няма смисъл.

Иначе - дали ще се смееш или не не знам - 21ви век, компютрите са просто един инструмент, за да си вършим работата.Хвалбата - аз разбирам от компютри е точно толкова несъстоятелна, колкото - аз мога да карам.

Давам ти идеята още веднъж - напиши мейл със случая както го виждаш ти - имат такъв мейл, сигурно на сайта някъде ще го има. Опиши им проблема и ще разбереш - може да си попаднал на куца служителка, може пък и фирмата да е куца. Моето мнение за тази фирма е, че като работещ в същата сфера всекидневно ми се налага да използвам сайта им за техническа информация за продукти. Една чудесна база данни, свързани продукти, страшно улесняваща. Това нещо не се прави от некомпетентни служители - и не говоря за написването на сайта, това също е остараля хвалба, а за съдържанието вътре. още веднъж - успех!!!
kokomil
Като казах "компетентен", имах предвид компетентност като управляващ. Управител, който допуска подчинените му да се проявяват по подобен начин ( вредящ на бизнеса) .... хм, не знам. Не зная и как се получава така, че уж ще те изядат по телефона, а не могат да се справят с некадърници, назначени от тях на работа във въпросният офис. Май трябва някого другиго да изядат вместо клиента.

ЦИТАТ
...значи мениджърите и шефовете на локалните офиси си вършат работата.

Е, явно я вършат, но по какъв начин щом се получават такива "реклами" из форумите. Пък и след подобна реклама колко ли нови клиенти би спечелила въпросната фирма, ръководена на местно ниво от човек, "който би те изял по телефона" !?
V12
Грешиш, kokomil, клиентът няма право ВИНАГИ. Клиентът има право да се осведоми какво точно му трябва преди покупката. Има право да се консултира с продавачите в която си избере фирма и да приеме или да не приеме техните съвети. Ако го мързи или е прекалено неграмотен, за да разебре какво иска, има право да се обърне към независим консултант ПРЕДИ покупката.

Ако закупената стока е показала дефекти в рамките на гаранционния срок и ограниченията, описани в гаранционната карта, която се явява неделима част от договора за покупко-продажба, съгласно чл.112 от Закона за защита на потребителите клиентът има право стоката му да бъде ремонтирана безплатно или заменена с работещ екземпляр. Чл. 113 от ЗЗП указва, че срокът за ремонт или замяна е ЕДИН МЕСЕЦ. Ако след изтичането на този месец стоката не е ремонтирана или заменена, съгласно чл.114 ал.1 от ЗЗП клиентът има право да поиска разваляне на сделката и възстановяване на заплатената сума. В случай, че продавачът не изпълни задълженията си по ЗЗП, клиентът има право да сезира Комисията за защита на потребителя, както и да потърси правата си по съдебен път.

От друга страна, клиентът НЯМА право на рекламация заради факта, че закупената от него стока притежава допълнителни възможности, които той не е в състояние или няма желание да използва. Няма право да изисква замяна на дефектна стока в рамките на три дни, защото имал лични или служебни ангажименти. И категорично няма право да нарича продавачите "измамници" и "палячовци", защото сам не е бил на ясно какво точно желае, а те са му препоръчали нещо по-добро, което не само покрива, а и надхвърля неговите изисквания.
kokomil
ЦИТАТ(V12 @ 10.07.2008г. в 17:25ч.) *
Грешиш, kokomil, клиентът няма право ВИНАГИ. Клиентът има право да се осведоми какво точно му трябва преди покупката. Има право да се консултира с продавачите в която си избере фирма и да приеме или да не приеме техните съвети. Ако го мързи или е прекалено неграмотен, за да разебре какво иска, има право да се обърне към независим консултант ПРЕДИ покупката.

Ако закупената стока е показала дефекти в рамките на гаранционния срок и ограниченията, описани в гаранционната карта, която се явява неделима част от договора за покупко-продажба, съгласно чл.112 от Закона за защита на потребителите клиентът има право стоката му да бъде ремонтирана безплатно или заменена с работещ екземпляр. Чл. 113 от ЗЗП указва, че срокът за ремонт или замяна е ЕДИН МЕСЕЦ. Ако след изтичането на този месец стоката не е ремонтирана или заменена, съгласно чл.114 ал.1 от ЗЗП клиентът има право да поиска разваляне на сделката и възстановяване на заплатената сума. В случай, че продавачът не изпълни задълженията си по ЗЗП, клиентът има право да сезира Комисията за защита на потребителя, както и да потърси правата си по съдебен път.

От друга страна, клиентът НЯМА право на рекламация заради факта, че закупената от него стока притежава допълнителни възможности, които той не е в състояние или няма желание да използва. Няма право да изисква замяна на дефектна стока в рамките на три дни, защото имал лични или служебни ангажименти. И категорично няма право да нарича продавачите "измамници" и "палячовци", защото сам не е бил на ясно какво точно желае, а те са му препоръчали нещо по-добро, което не само покрива, а и надхвърля неговите изисквания.

Нямам никакво намерение да споря относно законовите положения. Въпросът тук е по-скоро за компетентността на хората зад щанда, т.е. тези, които директно контактуват с клиента и при липса на познания от страна на последния, все пак трябва да го упътят. Нали се водят уж "консултант продавачи" ? Как ще погледнете на продавач, който ти предлага Рам памет тип ДДР3 за дъно, поддържащо само ДДР2, и който обосновава предложението си с факта, че видите ли, щом паметта ( ДДР3 ) работи на честота от 1300 МХц, значи ще стане на дъното ( за ДДР2 ) , тъй като и то поддържало въпросната честота !? ( става въпрос за един от най-големите столични магазини на една от най-големите фирми в България)

Как ще погледнете на продавач, на когото поръчваш видеокарта напр. МР GF 7600 GS, той ти подава AXLE GF 7300 GS и се чуди каква е разликата между картите, нали и двете са GeForce !? ( тук вече става дума за "служител" в друга от най-големите фирми)
V12
ЦИТАТ(djagi @ 10.07.2008г. в 17:36ч.) *
Според мен, в рамките на три дни от закупуването имаш право да върнеш стоката без да обясняваш защо, даже стоката да е напълно в ред.

Според тебе може и да е така smile.gif Според законите в щатите при посочените от теб условия можеш да върнеш стоката, да поискаш разваляне на сделката и да си получиш парите обратно в рамките на един месец след покупката. Имам един познат, който живее в щатите от години и непрекъснато ползва последен модел лаптоп, който връща всеки месец и си взема друг точно въз основа на този закон. Направил си е пакет от portable програми, които държи на външен хард и само ги копира за 15 минути на всяка нова машина.

Но в България все още няма такъв закон и едва ли ще има някога. По обясними причини smile.gif У нас имаш право да върнеш напълно функциониращ продукт и да поискаш разваляне на сделката само и единствено при условие, че в каталога на фирмата и договора за покупко-продажба има изрично упоменато такава клауза.

ЦИТАТ(kokomil @ 10.07.2008г. в 17:50ч.) *
Нямам никакво намерение да споря относно законовите положения. Въпросът тук е по-скоро за компетентността на хората зад щанда, т.е. тези, които директно контактуват с клиента и при липса на познания от страна на последния, все пак трябва да го упътят. Нали се водят уж "консултант продавачи" ? Как ще погледнете на продавач, който ти предлага Рам памет тип ДДР3 за дъно, поддържащо само ДДР2, и който обосновава предложението си с факта, че видите ли, щом паметта ( ДДР3 ) работи на честота от 1300 МХц, значи ще стане на дъното ( за ДДР2 ) , тъй като и то поддържало въпросната честота !? ( става въпрос за един от най-големите столични магазини на една от най-големите фирми в България)

Как ще погледнете на продавач, на когото поръчваш видеокарта напр. МР GF 7600 GS, той ти подава AXLE GF 7300 GS и се чуди каква е разликата между картите, нали и двете са GeForce !? ( тук вече става дума за "служител" в друга от най-големите фирми)

Да, за такива случаи си прав... Аз поне не съм попадал на подобни "консултанти" във варненските клонове на Жар, Юмена, РИГ, Стемо, ВарСис или Лидер. Но като зная какви са заплатите на продавач-консултантите, няма да се учудя, ако попадна smile.gif Все пак съм по-склонен да проявя толерантност, да им обясня грешките им и да им помогна да не ги повтарят, отколкото да ги критикувам. Имах подобен случай в Експерт+, където уверяваха мой клиент, че няма начин да бъде кирилизиран под чист ДОС лазерен принтер на HP втора ръка с паралелен интерфейс. Обясних им, че грешат, подарих им написаната от мен преди години програма за зареждане на шрифтове заедно с колекция от около 50 шрифта и се разделихме в най-добри отношения, които в последствие преминаха във взаимно изгодно сътрудничество.
Lyudmil
Темата е много интересна и мисля, не за пръв път се обсъжда това нещо във форума. От една страна Fixt00l е абсолютно прав, че в много от фирмите все още се работи по метода "дайте да измъкнем парите на клиента пък после го е** у д**е" Аз също съм ставал свидетел на много такива "сделки" във всички видински фирми с изключение на една може би която е нова и в нея работи собственикът и, който е наистина добър специалист. RISK(Видин) също са много точни и коректни, но те почти не работят с крайни клиенти и в случая не са важни. Скоро ме извикаха познати, които купили на внука си нов компютър за игри. Еми познайте: процеоср E6850(3GHz), който заради дъното с Р945 което не поддържа официално 1333FSB работеше на 2.66GHz и добре че все пак има неофициална поддръжка за 1333 та се наложи да флошвам BIOS и да задам ръчно честотата за да тръгне на 3GHz, RAM на 667, Еxcelstore хард и 7300GT c DDR2. Сложили това в един CM Elite, което пак е с гадно захранване, ама поне е много по-добре от разните jnc, codegen и т.н. Продавачът им казал - Няма проблем на тоя компютър всяка игра ще върви.
Еми не им казах, че са ги прецакали в магазина - имали са време да ми се обадят и да отидем заедно да изберем конфигурация, при положение, че ме познават и знаят, че мога да им избера хубава машина. Друг случай: с мой познат в продължение на няколко дни се опитваме да убедим трети човек, че ако си купи компютъра от супермаркета(техномаркет, office1, технополис, метро) ще вземе боклук и няма да му върши работа, но той отива и го взима защото:
а) е евтин
б) защото го има на щанда и го грабваш веднага и тръгваш
в) ами момчето в супермаркета казало, че компютъра е много добър, понеже само тази седмица са продали 10 такива и никой не се е оплакал
Човека отива и го купува и получава кашон с компютър, кашон с монитор и толкоз - няма драйвери, няма го DVI кабела на монитора, да не говорим за кутиите и книжките на дъно, видеокарта и т.н. Естествено, после ми звъни да му инсталирам Windows, но всичко се проваля с BSOD по време на инсталацията заради дефектна RAM памет. Следва връщане в магазина, разправии, изгубени време, пари и нерви. Еми такива "клиенти" напълно си заслужават да им се продаде боклучава стока, което е и другата страна на темата.
По конкретният случай не мога да взема отношение, понеже още никой представител на СТЕМО не е писал, а във всеки спор има поне две страни и е хубаво да се чуят и всички преди да се дават мнения за нещо. Ако някой представител на въпросната фирма чете това, нека вземе отношение за да се разреши спора.
Edit:
друг въпрос е, че колегата Fixt00l много обича да преувеличава и да се заяжда с всички за щяло и не щяло. wink.gif
Ken
ЦИТАТ(Lyudmil @ 10.07.2008г. в 20:43ч.) *
кашон с монитор и толкоз - няма драйвери, няма го DVI кабела на монитора

Е не мога да се съглася с това. Има монитори без DVI кабели, има и такива с. Освен това колкото пъти съм купувал монитори в Техномаркет, първо се отваря кутията, вижда се какво има вътре, пробва се и едва след като бъде потвърдено се взема и плаща. Не защитавам Техномаркет, но все пак трябва да се знае истината.
Fixt00l
Е-е, бат` Людмиле, как можа, бре... wub.gif Ако това наистина го мислиш...Уж темата е изключително интересна, а съм се заяждал..3000 лв, хвърлени на улицата, нищо ли са ohmy.gif Просто се паля лесно, и побеснявам, като видя некомпетентен човек, който се изкарва Бил Гейтс или нещо от сорта...Опитвам се да си вземам бележка...Тонът ми е остър, но просто бях провокиран.Хиляда пъти ви казах, мейл пратих отначало, и Живко Желев ми даде телефона на Марин Маринов, като твърдеше, че последният е в течение...Да би мирно седяло-не би чудо видяло.Нека се държат човешки-няма да се държа така.И лошия с ножа по глава...Както виждаш, много факти написах.Човекът е моряк, на 50 години, не е длъжен да разбира.Той каза така "Аз влизам в голяма фирма, и казвам-нищичко не разбирам, препоръчайте, и вземам." Служителката ЛЪГА, че му е предложила всичко, и неща, които аз после проверих-НЯМА ГИ В САЙТА ИМ.Май в БГ още важи "Ока брашно да имаш-и него дай на майстор да го смели".Още малко, като отивам да си купя чорапи, ще трябва консултант biggrin.gif На човека са предложили да му сменят видеокартата срещу заплащане, защото не можели да оправят гаранционното QUADRO wub.gif И стига сте плюли човека, дето е извадил 3 000 кърваво спечелени пари, и се е доверил, това е СРАМ, че е измамен така!Какви глупости се изписаха, ASUS не била никаква марка...Дето е марката с НАЙ-ГОЛЯМ качествен контрол в класа си, браво, бе...Значи, глупаците с MAXIMUS/RAMPAGE Formula, с новите им монитори, и новите им геймърски карти, ааааа, как можаха така да се набутат, че и световни рекорди да поставят с тия компоненти, малеее, накъде отивал светът biggrin.gif idea.gif Аз не работя в голяма фирма, защото никоя такава фирма като СТЕМО не може да си позволи да ме наеме, щом 1400 лв заплата смешни ми се виждат...Прави сте за случаите с МЕТРО и Технополис, но този не е от тях, 3 бона са предостатъчна сума, за да играеш на Call of Duty 4-Modern Warfare, и GRID...А за онзи, дето би ме изял по телефона, за да го направи, първо трябва да е по-компетентен от мен, което е изключително трудно, да си имаме уважаението, такива хора са единици, повечето се познаваме.Там искат добри бизнесмени, и парични вампири, да лавират, и изсмучат и последната стотинка от човека.
kokomil
ЦИТАТ
Еми такива "клиенти" напълно си заслужават да им се продаде боклучава стока, което е и другата страна на темата.

E-e, тук изобщо не мисля, че си прав ! Това, че не са извикали тебе за консултант не означава, че трябва да злорадстваш на несполуката на човека. И по-горе споменах: при наличието на уж "продавач консултанти" е нормално клиентите да се доверяват на човека, когото са назначили да върши точно тази работа. ( определено тук вината е по-скоро на управител, шеф или както там обича да се нарича, чието задължение е да подбира персонала си, а не да пие кафе напр., да говори по телефона и да се прави на важен)
Ако ти напр. не разбираш от автомобили, трябва ли преди да дадеш колата си на ремонт да станеш автомонтьор?
Lyudmil
ЦИТАТ(kokomil @ 10.07.2008г. в 21:11ч.) *
Ако ти напр. не разбираш от автомобили, трябва ли преди да дадеш колата си на ремонт да станеш автомонтьор?

Да, аз наистина не разбирам абсолютно нищо от автомобили и като отидох да си купя кола помолих мой познат автомонтьор да дойде с мен и да ми помогне в избора. Ами вече четвърта година карам тази кола и нямам сериозни оплаквания от нея.
За конкретния въпрос ви разбрах. По-късно ще пиша пак да обясня по-подробно, че сега нямам време.
Fixt00l
Людмил, безспорно това е добър вариант.Може би Кокомил искаше да каже, че това не трябва да е така, че не е нормално, и не трябва да се налага.Сега, разбирам клиентът да е отишъл в някой гараж, но, той е отишъл в Стемо, ако не се лъжа, втората най-голяма фирма в БГ...И не можеш да искаш от един старец да се напъва така.Хората искат да им избера лаптоп до 500лв, и да става за всичко, човекът дава 3 бона накуп, стигат за всякаква машина...А Кокомил е абсолютно прав да засегне темата за йерахията и служебните задължения.След като не могат да наемат мен, поне да го направят главен manager, че да се оправят biggrin.gif
kokomil
ЦИТАТ(Lyudmil @ 10.07.2008г. в 21:20ч.) *
Да, аз наистина не разбирам абсолютно нищо от автомобили и като отидох да си купя кола помолих мой познат автомонтьор да дойде с мен и да ми помогне в избора. Ами вече четвърта година карам тази кола и нямам сериозни оплаквания от нея.
...

В случая не говоря за покупка на колата, а за най-обикновен ремонт, който се налага доста по-често от покупката wink.gif
По-нагоре четох, че заплатите на тези, хм "служители" били ниски и затова и специалистите не се заемали с тази работа. Че нормално е да са ниски. Нали първо човек трябва да покаже и да докаже какво може и чак тогава да драпа за по-висока заплата. Пък и при подобни на описаните изцепки изобщо не виждам защо трябва да им се дават каквито и да са заплати. Защо да им плащат ? Затова, че сриват авторитета на фирмата ли, че прогонват бъдещи клиенти ли ? Ама нямало компетентни на пазара на труда. Че клиентите к,во ги е грижа за това ? Това би трябвало да е грижа на всякакви управители и шефове. Да си намерят, това им е работата ( не им е работа да изяждат някого по телефона ) . Като не могат ....махат се и те. Да не би някой да е абониран за шефското място ? Освен привилегиите има и задължения. Като не могат да се изпълнят ...довиждане.
kmvasilev
Абе на тия от Стемо защо не им се отваря сайта ? При мен ли нещо не е наред - от кейбълтел и БТК не се отваря - Стемо сайт Нали за тези става дума - цък ? Някой да не им е хакнал леко сайта днес, да си признае веднага cool.gif А до оня ден си работеше, сякаш ?
Fixt00l
Даже и днес си работеше, преди да отида да хакна картата, лично го гледах.Работеше-минало свършено време.Може те да са го спряли, може и да е хакнат.Чакаме пълни самопризнания idea.gif
Lyudmil
Колеги, моля без заяждане и караници! Само хабите нерви, а нищо няма да постигнете и темата съвсем ще се изроди. Fixt00l, можеш ли спокойно да обясниш какво точно стана, че така нервно нахвърляно в няколко поста не можах съвсем да разбера какво са направили в СТЕМО. До тук разбрах, че са пробутали Quadro за геймърска карта и че ти си опитал да говориш с тях да сменят компютъра, ама дай малко по-подробно и по-Мечо Пуховски(демек спокойно)
Иначе в предният ми пост говорех принципно не за конкретния случай и искам да кажа че много от клиентите са изключително твърдоглави и не приемат никакви съвети, и след като опре ножа в кокала идват и ти реват на главата, че им продали боклук. Или прочел нашия два реда в някой сайт за овърклок, изгорил процесора и после вика - ми както си работеше и спря. На скоро ми се случи следното нещо. Звъни ми човек на когото съм продал компютър и вика - ела да видиш, че от два дни нямам Интернет и доставчика каза, че причината е в компютъра. Отивам и се оказва, че при поредната буря е заминала LAN картата, ама направо се опушил конектора. Обяснявам му аз, че трябва да купи нова LAN карта, а той: че защо аз - компютъра нали е в гаранция. Търпеливо му обяснявам, че причината е в кабела на доставчика, по който явно е протекъл ток и е изгорил мрежовата карта(слава богу, че винаги слагам външна LAN карта, a за да си спестя изгаряне на дъно и кой знае какво още, че като ги знам местните кабелджии speak.gif ) и поради това гаранцията му не важи, но той не иска и да чуе, Казвам му, че ако всеки ден има буря и му гори картата, или ако Чез електро пуснат 300V вместо 230 и му изгори захранването, гаранцията не важи. Не се разбира от дума - е сложих му една LAN-ка да ми се маха от главата и тъкмо се запътвам да излизам, когато го виждам как се опитва да напъха компютъра под бюрото и удря кутията в онези малоумни поставки за компютър под бюрото и то така както си е включена машината и си сваля торенти. Въпреки това, учтиво продължавам да му обяснявам, че е вредно изобщо да се мести настолно PC докато работи, а камо ли да претърпи и леко сътресение. Реакцията му беше: бе нищо му няма, аз си го местя редовно така като чистя вкъщи. Ама после като му откаже харда няма да му призная гаранцията, пък ако ще и в ООН да се оплаче. За това казвам, че темата е интересна и полезна, но винаги нещата имат две страни и не винаги клиента е прав. Сигурно сте виждали теми из форума: "Как да си изгоря видеокартата, така че да не личи и да ми я сменят във фирмата с нова"
ЦИТАТ(kokomil @ 10.07.2008г. в 21:11ч.) *
E-e, тук изобщо не мисля, че си прав ! Това, че не са извикали тебе за консултант не означава, че трябва да злорадстваш на несполуката на човека. И по-горе споменах: при наличието на уж "продавач консултанти" е нормално клиентите да се доверяват на човека, когото са назначили да върши точно тази работа.

Не злорадствам. Може би пропуснах да спомена, че преди това сме обсъждали бъдеща покупка на компютър и уж щяха да се обадят когато решат да купуват. Нямаше да им взема нито стотинка за консултацията, както и щях да ги заведа във фирма в която знам, че са коректни и освен това и с по-ниски цени, че нямат много пари хората, ама след като са взели вече уж геймърската машина, няма да тичам да сменявам части и т.н.
Fixt00l
Добре, ще се постарая да обясня по-добре.Става въпрос за клиент, възрастен моряк, на 50 години, който влиза в офиса на Стемо във Варна, и от вратата казва, че нищичко не разбира, и иска консултантите да му препоръчат лаптоп, ще го ползва за игри.Нямал е никакви претенции, освен цената да не надвишава 3 000 лв, и да е 17 " екранът.Не са го питали дали ще ползва машината за професионални приложения, DCC/CAD/CAE и т.н. Попитах го дали би взел, каквото те предложат и изберат, а той каза, че това е направил.При което са му продали HP 8710W с NV QUADRO FX 1600M, и лицензирания към него Vista 32-bit.Тук ще коментирам, че работата е свършена изключително непрофесионално, предвид цената на картата, спокойно можеха да му продадат модел с геймърския й аналог-8700M, или FSC или BENQ с ATI.Така човекът е платил доста повече за нежелани екстри и възможности на лаптопа.Личното мнение за този модел е, че е изключително грозен откъм дизайн, и, предвид жестоката конкуренция, определено не си заслужава високата цена.Даже клиентът каза-същият е като стария ми лаптоп, отпреди 3г.Аз имам лично основание и мразя HP, тъй като контролът на качеството им е почти нулев, и лаптопите им не са надеждни.Веднъж бях пратил един гръцки бизнесмен да му оправят клавиатурата на един добър HP лаптоп, моделът не го помня, купен от Гърция.По неговите думи в офиса са го гледали опулено и са му съобщили, че тоя модел не съществува, и не могат да му го оправят.Подобни случаи има десетки, все с HP, и няколко с FSC.Отговаряйки за толкова много машини, и поддържайки преди години над 1000 частни клиенти, съм видял с очите си неща, които не съм заснел с камера, и не мога да ви ги пиша.Единственото заснето е клипчето в Youtube, което дадох на link, където недоволен от гаранционния сервиз военен просто разстреля мултифункционалното си устройство, и коментира подръжката.Тя е изключително скъпа, особено за тия устройства, и се ползва често.Няма да променям темата към критикуване на HP.Клиентът се обажда на мен, и отидох до другия край на града, да видя.Не тръгваха най-елементарни игри, които си вървят и на INTEL GMA.Същите игри си вървяха без проблем на стария лаптоп на клиента, който е с RADEON 1600 Mobile.Пускайки един 3DMARK, и Fraps, казах на клиента, че машината има проблем, и му предложих да го разреша с различни пробни OS, и Recovery.Той счете за по-добре машината да иде в сервиза.Каза, че не е очаквал такава сериозна фирма да му погоди този номер.Обясних му, че, за съжаление, в офиса във Варна далеч няма такова отношение и компетентност, както в Пловдив, например, и че HP не са предпочитан избор, нито пък са най-сериозната фирма в бранша, и т.н Върнаха му го с думите, че всичко е наред, и проблемите останаха.Написах e-mail до централата на Стемо, изложих случая, порицах служителите за лошия избор, който или е от некомпетентност, или съзнателно са искали да вземат максимума от 3000 лв на човела.Отговори ми любезно г-н Живко Желев, който даде координатите на Марин Маринов с думите, че същият е в течение.Няколко дни не си вдигаше телефона, и в офиса не можах да го открия, като подозрително ми отказваха, служителите.Накрая се обадих, представих се, а думите "независим експерт" са си истина, просто бяха намек, че не съм някой аматьор, и че зная какво говоря.Обясних технически какво е станало и защо GF, а не QUADRO.Човекът откровено нищичко не разбираше, и започна нагло да ме обижда, и прекъсва на всяка дума, и разговорът се изостри.Като му казах двете причини, които описах, за продажбата, побесня, вместо да благодари за сигнала, и каза, че според него работата е свършена прекрасно (а лаптопът не работи) worshippy.gif Не искам да разкривам подробности от обидите и да се унижавам.На клиента са казали да си доведе човек, който да му избере друг лаптоп, и ще има смяна.Тоест, те сами ме извикаха.Отидохме в офиса, където ни посрещна една служителка, не бе запозната със случая.Обясних накратко, и тя веднага ми повиши тон.Останах изненадан.Тя повиши тон на клиента, обвинявайки го, че сам се е натискал за този лаптоп.Той отрече да се е натискал, и припомни, че е влязъл, и е казал, че не разбира, и че е очаквал консултантите да си свършат работата, и че не може да повярва, че трябва някой друг да избере добра машина, а не служителите в офиса.Припомни, че от сервиза са му взели пари, и са обещали да ги върнат, ако лаптопът не работи отново, и го връщат не-тестван, и не връщат парите.Клиентът попита какво можем да направим, след като има гаранция, а машината забива по време на елементарни игри, с BSOD и други такива.Служителката на свой ред продължаваше да крещи, че му е предлагала BENQ и FSC, а клиентът каза-не сте...Тогава тя започна да ръкомаха, и да крещи (да, крещи), че прави невероятен жест, и може да я накажат, и не сме го оценявали.Попитах я дали сме роби, или клиенти, предвид, че имаме законово право да искаме смяна.Нали от сервиза не го оправиха...Спрях се на един модел на FSC, който не е много добър, но нямаха голям избор.Много от моделите в сайта на Стемо изобщо ги нямаха.Служителката каза, че не е компетентна.Попитах има ли човек в офиса, комуто мога да обясня ситуацията, виждайки, че служителката не може да ме разбере.Такъв човек нямаше.Припомних й за линиите карти на производителя, QUADRO и GF, и попитах защо не са спазили препоръките на производителя, в случая, nVidia.Тя отговори с крясък, че не са верни.Учтиво й припомних израза "Не се прави на по-турчин от ходжата". Последваха куп други странни твърдения.Като видя, че не може да ме обори (има си хас), тя започна да лъже най-нагло клиента в очите, като върхът беше, че игрите не тръгвали, защото не били лицензирани, и ме погледна като котка, излочила млякото.Аз се усмихнах и й казах, че ще сложа куп безплатни игри, да проверим, например BWM M3 CHALLENGE.Господинът ме бе помолил да се намеся, ако е необходимо.Служителката за пореден път изкрещя, че разговорът е между нея и клиента, който сложи ръце на гърдите, си и я помоли да не му крещи. Обещаха да поръчат лаптоп, но липсваше оригиналният кашон.Смяната бе отказана, не коментирам.Предложиха на човека да му сменят картата СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ.Разпитах го дали са му предложили алтернатива, след като се върне от рейс, той каза-нищо такова няма.След ровичкане, и след консултация за справка с един колега от laptopvideo2go, реших да се постарая да оправя този 8710W, след като от сервиза не можаха.Този път клиентът бе съгласен.С малък hack и модифициране, картата проработи, привидно.Бяха сложили лицензирано ХР, също му бяха взели пари.Попитах го дали са му оставили документ или диск със софтуеъра, той каза-нищо не ми дадоха idea.gif Обаждали му са се да искат мои координати, и да му крещят, но морякът е отказал да участва в конфликти, тъй като сам е избрал човекът да му помогне в разрешаването на въпроса, и е доволен от мен.Излязох си оттам, и му препоръчах да играе няколко часа COD 4: MODERN WARFARE, с максимални настройки и 1440 Х 900, и да направи същото с GRID.Каза ми преди малко, като му се обадих от скрит номер (както обикновено), че COD върви, но другата забива, даже и при ниски настройки.Утре ще си купи няколко по-тежки игри, по мой съвет, и аз отново ще му се обадя.Морякът искрено благодари, и каза, че смята да го ползва така, съжали за купа нерви, които хвърлихме и двамата, и че не иска и да чуе повече за Стемо, при което погледът му блесна.Утре вечер ще имам резултат.Клиентът препоръча да не се занимавам със Стемо, да им пратя СМС, че съм го оправил, без да се обяснявам как, за да се чудят, и хич да не обръщам внимание на провокатори и на злобари, тъй като неговото мнение е най-важно, и само той и аз знаем какво съм направил за него handshake.gif

Считам за ненужни обидите, изтърпяни от шефа на фирмата и служителката, от тяхното непристойно поведение тръгна и моето остро отношение.Провокатори като V12, както и няколкото присмехулници, които имат по 1-2 поста, и са регистрирани специално, за да ме обиждат, считам за непристойни, нямам намерение да обяснявам кой съм, и какъв съм, доказал съм се пред цял свят.Ако не се лъжа, zdravko87 намекна за това, в своя Post.Не бях пипал нищо по машината, и явно подставени на Стемо лица хвърлиха несъществуваща вина върху мен.Регистрирани поръчково, преди броени минути sad.gif На хартия, каквото и да е QUADRO-то, аз говоря за конкретен, и проблемен случай.Дано Людмил си промени мнението за мен, доста се постарах за неутралното си отношение в този post.Някои потребители на ЛС искрено ме поздравиха за сигнала и полезната тема, като коментираха, че съм направил на салата онези, които не са прави.По отношение на заяждането "Ако не беше ти...", ще напомня, че от сервиза НЕ оправиха проблема, и изнудваха човека да си плати за смяна на карта.Ако не бях го оправил-това щеше да стане.Явно това е Стемо... Уважаемите kokomil и Lyudmil далеч не са кой да е, и някакви си самозванци, за разлика от гамените, които демонстрираха обиди с писанията си, и те застанаха на моя страна, като kokomil прекрасно засегна случая със служебните задължения и компетентността на кадрите.Едва ли някой ще ми възстанови безсънието и моралните щети.Наистина бих искал, ако ше ме обиждат- някой да ми бе казал обидите в лицето, мъжката, а не като някой с полови проблеми...(Да не качвам клипчето с мадамата от рождения ден, облечена като Снежанка, че ще ме бият, а някои от участниците в темата са виждали част от него wub.gif )
iovi
Хванах хемороиди, докато прочетох всичко! Някои са писали толкова дълги постове, че докато свършиха, забравих как са почнали. И въпреки това не са казали нищо смислено. Можете да се заяждате с Fixt00l колкото си искате, но не извадихте нито един факт, който да опровергае твърдението му относно въпросната фирма "СТЕМО". Лично не мога да взема отношение за фирмата, понеже не познавам нито въпросната "дърта кранта" (мисля че така беше наречена), нито управителя "свръх специалист", нито съм влизал в нея. Не познавам и Fixt00l извън форума, затова не оспорвам твърденията му колко компютъра поддържа и какви титли има. Не ме и интересува, в паницата на другия не гледам! Мога само да кажа, че той има куража да се изправи срещу фирма, вероятно измамник, да извади факти (ако може да ги докаже, е желателно да го направи), а от другата страна видях само някаква баджанащина в защита! Не ми разправяйте, че от екипа на СТЕМО са много интелигентни и затова не се намесват. Особено при обвинения за незаконно разпространяване на лична информация, лични порно филми и т.н. По-скоро това ме навежда на мисълта, че не са толкова "девствени", за колкото някои хора тук се опитват да ги представят.

Сами потвърдихте думите на Fixt00l, че управителят е аругантен с клиентите. Щял да го навре незнам си къде. Е и? Като го навре? Пука му на някой! Последствията в бизнеса един ден сам ще носи. Не мога да си представя, че аз или някой от работниците ми ще нагрубят клиент, та дори и той да не е прав в момента. След като той не е прав, а ти си толкова компетентен, има и друг начин да промениш мнението му.

А на палячото преди мен normalenn мога май само да кажа, че е редно на намали ракията, да си пие хапчетата и да ляга. В Калдата не е прието да се говори по такъв начин с останалите, ако не ти харесва, нямаш място тук (жалко че някой от колегите е извадил темата от раздел Хардуер...)! С поста си не си казал нищо смислено, само нападки и глупости!
Fixt00l
Държа да поздравя iovi за джентълменското му поведение, и за обобщаването му с едно изречение за куража.Куража и хъса няма да ги коментирам, те са ми вродени (колко Козирожко от моя страна само...), но ще кажа, че има моменти, в които някой трябва да даде искрата, и да каже истината в очите, с думи прости, както е казал великият Паисий.С думи прости, за обикновени хора, и неразбиращи нищо клиенти.Ако никому не му пука какво става във Варна-негов си проблем, но толкова открити карти избягват да се дават, всички са доста сдържни, но някой трябваше да свърши тази работа, и да отнесе куп тиня върху себе си, заради благородството си.Всичко щеше да се размине с едно извинение към клиента за причинените неудобства, не съм облякъл генералската униформа (много рядко го правя), за да ида да размахам меч в офиса...Не са необходими тия неща...Относно моите хвалби и изтъквания-аз се чувствах нападнат, и затова написах толкова много.Аз в оригинал си бях нападнат и провокиран.Поканен в офиса за консултация, отивам, учтиво обяснявам случая, и...Съжалявам, не си носех хляб и сол в джоба, не са ми спасители, а аз добре зная как да се държа, и без подкупи.Искаха да знаят с какво съм компетентен-нахвърлях им с какво, може би не трябваше, може би фактите сами говорят, и достатъчно хора от форума са ми гласували доверие...Аз не се фукам онлайн, нито ми е приятно да чета такива гаменски обиди и плява в стил "data.bg" -объркали сте къде да се регистрирате, господа и госпожи(ци).Относно твърденията-съгласете се, че има много лична информация, няма да я обява публично, има си и професионална тайна, коята съм дал дума да пазя, на не една или две големи организации...
Shuurfak rai Shedler
ЦИТАТ(iovi @ 11.07.2008г. в 02:32ч.) *
Хванах хемороиди, докато прочетох всичко!

Ставаме двама. Като цяло, от 5-те страници всичко може да се компресира до 1, максимум 2... Аз лично оставам с впечатлението, че Fixt00l по-скоро има пълно право да се вбеси (макар че клиентът, който де факто рискува парите, е останал доста по-спокоен, доколкото разбирам) от отношението и действията на служителите на фирмата. Само се надявам картата да няма проблеми при това решение, което той е приложил (пише си го, между другото, даже 2 пъти wink.gif ).
От другата страна на медала за мен са леко болезненото самочувствие и избухливостта на Fixt00l, за чийто познания обаче мога само да сваля шапка (стига да не се изкарва по-азиатец от азиатците wink.gif ).
Искам само за последно да отбележа и правотата на V12, него поне човек не може да го обвини, че се е регистрирал, за да прави "damage control" за "реномирани" фирми.
so_so
"damage control" за "реномирани" фирми", е те тва е проблема, мислещите и можещи хора не влизат и не се "обяснят" на текива, не може да си медиен герой, тип комплексар,че и утре некой да ти рупа "назависимото експертното мнение" щот на гърба на 1 бизнес ти си мислиш, че си Човека, а си живял колкото хлебарка и също толкова тъпкан. "Проблемите" и идиотизмът на големите представители/риселъри са далеч съвсем други, но тва си е друга приказка.

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.