Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Помощ, "откраднаха" паролите ми
kaldata.com - Форуми > Други > Всичко останало

tancheto_ss
Имам много голям проблем, някой е разбрал паролата на 1-н от имейлите ми и е сменил всички данни, а освен това е сменил и всички други пароли който съм регистрирала със този имейл. shake_puter.gif Моля помогнете ми!
Благодаря.
NightNiki
Тайни въпроси? Връзка с администратор в сайтовете, където са откраднати акаунтите. Връзка с Gmail. Случвало ми се е преди години. Дори ми бяха откраднали акаунта в един от най-популярните български сайтове. Ще ти кажа как си реших проблема. Разбрах IPто, през което се ползва акаунта, изнамерих човека, който ми беше задигнал паролите и се споразумях с него да ми ги върне...

От тогава ползвам различни пароли за всички акаунти и пощи и дори не се доверявам на системата си, а като първобитен потребител съм си ги записал на лист, който пък съм скрил вкъщи. Работата е сериозна! biggrin.gif

ПП: Пробвай пароли! Често крадците ги мързи да мислят и слагат нещо от рода на 12345 12344321 12345678 1234554321 123qwe qwe123 123123 12341234 111111 121212 и т.н.
tancheto_ss
NightNiki Мн мерси, всичко е сменено и тайният отговор а алтернативен имейл не съм писала. На мен Ми е достатъчно да разбера само паролата на имейла .. Писах на админа но нямам още отговор.
Pacimir
ЦИТАТ(NightNiki @ 18.07.2008г. в 03:19ч.) *
Тайни въпроси? Връзка с администратор в сайтовете, където са откраднати акаунтите. Връзка с Gmail.

Gmail отговориха ли ти изобщо ?
tancheto_ss
Писах на админите, но уви нямам отговор. А с Gmail незнам как да се свържа? help wanted3.gif help wanted3.gif help wanted3.gif
Bellerophon
Ами най-вероятно вече си загубила пощите си....
И Ники, за това че крадците слагат лесни пароли, изобщо не си прав wink.gif най вероятно, нейната е била лесна smile.gif
tancheto_ss
Не може да няма някакъв начин ... ужасссс sobbing.gif
Bellerophon
ЦИТАТ(tancheto_ss @ 18.07.2008г. в 18:24ч.) *
Не може да няма някакъв начин ... ужасссс sobbing.gif

Ами админите освен да помогнат, или да разбереш кой е, или да си хакнеш и ти пощите ако можеш..... Това последното е доста трудна задача, затова моли админите, и доказвай че са твои пощите....
tancheto_ss
Пиша на админите ама .. нямам отговори, какво ще рече да ги хакна?
Bellerophon
ЦИТАТ(tancheto_ss @ 18.07.2008г. в 18:44ч.) *
Пиша на админите ама .. нямам отговори, какво ще рече да ги хакна?

Ох сложна работа... ами например, научаваш кой ти е откраднал паролата, събираш сведения за него, колкото повече толкова по добре, изучаваш го, дори се запознай с него под друга самоличност... предполагам дори че е някой твой познат, научи интернет навиците му , ... ( всичкото това се нарича социален инженеринг ) А след това, вече можеш да се опиташ да разгадаваш паролата която е сложил...и няма гаранция сто процентова..... примерен сценарий.... изисква познания обаче .....

П.С А как става всичко това, е за това трябва мислене , много мислене ..

П.П .С Винаги съм се чудил, как лаици, които иначе се развяват навсякъде в нета нямат поне малко познания за някои неща, като опасностите в интернет например.... Това води до такива случаи... хакерите се възползват от грешките или на хората, или на системите.... трето положение няма...ако този случай изобщо е хакване....най-вероятно е видял паролата и някъде, имал е някакъв повод и го е направил....

П.П.П.С smile.gif Ако хакер изобщо е лоша дума ...
tancheto_ss
Благодаря за подробното разяснение worshippy.gif
needsleep
Няма да ти отговори администратора, защото може да си мисли, че ти искаш да хакнеш емайла, а не да си го възвърнеш.
Не мисля, че е добра идеята да си губиш времето да опознаваш някой, за да можеш да налучкаш паролата която е сложил. Даже е глупаво. Повечето хора слагат парола, която няма нищо общо с тях (само новаците слагат лесни пароли).
Прости се с емайла и си направи нов!
(Нещо ме кара да си мисля, че ти искаш да хакнеш на емайла на някой...)
nighty
ЦИТАТ(Bellerophon @ 18.07.2008г. в 18:49ч.) *
Ох сложна работа... ами например, научаваш кой ти е откраднал паролата, събираш сведения за него, колкото повече толкова по добре, изучаваш го, дори се запознай с него под друга самоличност... предполагам дори че е някой твой познат, научи интернет навиците му , ... ( всичкото това се нарича социален инженеринг ) А след това, вече можеш да се опиташ да разгадаваш паролата която е сложил...и няма гаранция сто процентова..... примерен сценарий.... изисква познания обаче .....

questions.gif doh.gif angry.gif eek.gif
Ти май имаш сериозни проблеми с шпионските филми, световните конспирации и параноята
Bellerophon
ЦИТАТ(nighty @ 19.07.2008г. в 14:21ч.) *
questions.gif doh.gif angry.gif eek.gif
Ти май имаш сериозни проблеми с шпионските филми, световните конспирации и параноята

Не нямам... но май ти изобщо не си в час за доста неща.... tongue.gif
MistressLinda
На мен някой ми беше хакнал една поща в yahoo преди години.
Нищо не можаха да направят от yahoo supporta, понеже не можах да си вляза в алтернативния емайл
в hotmaila, освен това си бях забравила secret question & secret answer.

Моят съвет както за емайлите, така и за форумите е:
Винаги ползвайте strong passwords, за предпочитане създадени с password generator, от
мин 10-12 символа, вкл. големи и малки букви, цифри, знаци (примерно 2bHjaA%5c3Q)
а не лесни пароли от вида 123456, abcxyz, password, или u: Mery30 p: Mery30
и т.н. (това се отнася най-вече за модовете и админите, но те, надявам се, са наясно с тези неща)

Въпреки, че 100% гаранция срещу хакерите няма - паролата може да бъде декриптирана, а емайла
или форума хакнати....... по други начини....
needsleep
ЦИТАТ
Моят съвет както за емайлите, така и за форумите е:
Винаги ползвайте strong passwords, за предпочитане създадени с password generator, от
мин 10-12 символа, вкл. големи и малки букви, цифри, знаци (примерно 2bHjaA%5c3Q)
а не лесни пароли от вида 123456, abcxyz, password, или u: Mery30 p: Mery30

Виж сега... има и по-добър начин... намираш си една лесна английска дума (около 7-8 букви), думата не трябва да бъде често срещана и за парола и сменяш последната буква. Хакера може и да пробва думата, но няма да се сети да смени последната буква и ще одмине думата.
Тия пароли дето си предложила има голяма вероятност да се забравят още на 2рия ден.
MistressLinda
Ma що ли се занимавам да пиша в такива теми, и на
хора кото не са и чували за John the Ripper, AD, Brute Force, C-force, Тритон
explоiting.........

oh, sorry - тука такива дискусии не са позволени thumbsupsmileyanim.gif

ми...........секи да се оправя както може
needsleep
ЦИТАТ
Ma що ли се занимавам да пиша в такива теми, и на
хора кото не са и чували за John the Ripper, AD, Brute Force, C-force, Тритон
explоiting.........

За Brut Force и други подобни хак програми не е ставало дума.
Всяка една парола може да се хакне с тези програми! Аа, ти можеби мислиш, че за твойте пароли тези програми са безсилни....
V12
ЦИТАТ(needsleep @ 20.07.2008г. в 02:20ч.) *
За Brut Force и други подобни хак програми не е ставало дума.
Всяка една парола може да се хакне с тези програми! Аа, ти можеби мислиш, че за твойте пароли тези програми са безсилни....

Първо, Brute Force не е "хак програма", а просто метод на изпробване на всички възможни комбинации от символи. Второ, в общия случай парола с дължина над 10-12 символа, съдържаща произволна комбинация от главни и малки букви, цифри и препинателни знаци, не може да се намери по такъв начин, защото времето, необходимо за изпробване на всичките комбинации започва да клони към десетки и стотици хилядолетия smile.gif

До автора на темата: ако знаеш кой ти е откраднал паролата, няма проблеми. Намери начин да го накараш да влезе в твоята поща от компютър, на който предварително си монтирал кейлогер. След това прегледай лога. Но ако нямаш идея кой е извършителят си направи нов mail, много по-лесно е.
M1st3r_X
Е ако на компа има троянец... файда от генератори или карирани листове с пароли.
Bellerophon
ЦИТАТ(V12 @ 20.07.2008г. в 04:06ч.) *
Първо, не е "хак програма", а просто метод на изпробване на всички възможни комбинации от символи. Второ, в общия случай парола с дължина над 10-12 символа, съдържаща произволна комбинация от главни и малки букви, цифри и препинателни знаци, не може да се намери по такъв начин, защото времето, необходимо за изпробване на всичките комбинации започва да клони към десетки и стотици хилядолетия smile.gif

До автора на темата: ако знаеш кой ти е откраднал паролата, няма проблеми. Намери начин да го накараш да влезе в твоята поща от компютър, на който предварително си монтирал кейлогер. След това прегледай лога. Но ако нямаш идея кой е извършителят си направи нов mail, много по-лесно е.

И трето, съвременните пощенски сайтове неможеш да пробиеш с Brute Force, имат си защити.... например максимум до 3 опита и след това доста дълго време почивка ......обезсмисля се изобщо опита....
Експлойти, трябват доста програмни познания... и да откриеш слабоста на дадения сайт ....
Линда, чувала си, но опитвала ли си ги .... лесно е на приказки, в действителност не .......

ЦИТАТ(M1st3r_X @ 20.07.2008г. в 08:12ч.) *
Е ако на компа има троянец... файда от генератори или карирани листове с пароли.

Вярно....

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.